Misterul peştelui de la Marea Neagră: din mare se extrage anual peşte în valoare de 5 mil. euro, dar numai trei restaurante pescăreşti de pe litoral vând de 10 mil. euro şi apar altele noi în fiecare an. De unde vine peştele care susţine creşterile pescăriilor şi ale restaurantelor pescăreşti, care au devenit noua atracţie de pe litoral?

Misterul peştelui de la Marea Neagră: din mare se extrage anual peşte în valoare de 5 mil. euro, dar numai trei restaurante pescăreşti de pe litoral vând de 10 mil. euro şi apar altele noi în fiecare an. De unde vine peştele care susţine creşterile pescăriilor şi ale restaurantelor pescăreşti, care au devenit noua atracţie de pe litoral?

Pescuitul din Marea Neagră, cu 72 de firme active, reprezintă o piaţă de doar 5 mil. euro anual, potrivit datelor publice, însă trei dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific pescăresc de pe litoral, Pescăria lui Matei, Golful Pescarilor şi Popasul Pescarilor, au împreună o cifră de afaceri dublă, de aproape 10 mil. euro.


Citește articolul complet pe Ziarul Financiar

Alte știri din Ziarul Financiar