Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Coiful lui Pericle descoperit pe râul Siret?

<div id="thumb"></div>Un coif corintic a fost descoperit pe Siret, misterele coifului corintic vechi de peste 2.500 de ani, descoperit la o percheziţie a poliției locale, „spunându-ne” că acesta este unic în România. Poliţiştii au aflat că acel coif corintic fusese descoperit ..

„Casa Regelui” din Sebeș – astăzi muzeu – are peste 500 de ani

<div id="thumb"></div>Dacă ați ajuns în centrul municipiului Sebeș este aproape imposibil să nu vă atragă privirea o clădire mai altfel decât celelalte. Este vorba despre Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș, amplasat în centrul orașului, lângă clădirea primăriei, acesta fiind adăpostit de o ..

Pavel Chinezu – un viteaz și legendar conducător de oști din Banat

<div id="thumb"></div>Pavel Chinezu, un mare comandant de oști ce a fost odată în Banat, cunoscut și drept Paul, Cneazu, Pál Kinizsi sau Paulus de Kenezy (născut 1432 – decedat 24 noiembrie 1494), acesta a fost un comandant important din armata regelui Ungariei, Matia Corvin, dar și comite de Timișoara. A luptat cu îndârjire ..

„Bani europeni în apă contaminată”

<div id="thumb"></div> ..

Confesiuni esențiale

<div id="thumb"></div>De ziua lui Eminescu, i-am trimis lui Horațiu Mălăele articolul meu Seriozitatea lui Eminescu, iar el mi-a trimis o scânteie de vis, numele EMINESCU, scris cu majuscule negre, având litera M ca o inimă de culoare roșie. Fenomenal însemn de ..

Tudor din Vladimiri și blestemul trădării

<div id="thumb"></div>La, 23 ianuarie2021 românii ar fi trebuit să celebreze,  social, politic, militar, istoric sau măcar să mimeze, cum mimează de 30 de ani o umbră de patriotism, 200 de ani de la Declarația de la Padeș, care a marcat începutul ..

O lamentabilă campanie de presă

<div id="thumb"></div>Campania pentru vaccinare care defilează sub lozinca „Și eu mă vaccinez” pare a se încadra cu succes în mult mai largul și inutilul efort de a convinge, prin inepții și amenințări, un public socotit needucat să urmeze o cale nesigură ..

Numărul 500

<div id="thumb"></div>Descarcă PDF ..

„30 de ani de democrație”

<div id="thumb"></div> ..

Reconstituind Cultura Medievală Transilvană din fragmente de codice – un proiect complex la Cluj

<div id="thumb"></div>Printre importanții depozitari ai izvoarelor informative legate de perioada medievală a Transilvaniei se află și Biblioteca Filialei Cluj a Academiei Române. Aici se conservă o mare parte din ce a supraviețuit din bibliotecile instituțiilor ecleziastice ale orașului medieval: parohia catolică ..

Tezaur monetar din argint vechi de 500 de ani, descoperit cu detectorul în Sălaj

<div id="thumb"></div>O mică comoară, un tezaur monetar ce include 36 de monede de secol XVI din argint a fost identificat recent de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău în hotarul satului Sântă Măria, din Sălaj, după ce un pasionat ..

131 de ani de la nașterea scriitorului Boris Pasternak

<div id="thumb"></div>Boris Leonidovich Pasternak&#160; s-a născut pe 29 ianuarie 1890, pe stil nou la 10 februarie,&#160; la Moscova, fiind fiul unor artiști cunoscuți și talentați: tatăl său era pictor și ilustrator al operelor lui Tolstoi, mama sa un cunoscut pianist de ..

„De Crăciun, ne-am luat raţia de libertate!”

<div id="thumb"></div> ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Nu doar un alt examen pierdut…

<div id="thumb"></div>Culmea e că la ei lucrurile sunt mai simple&#8230; Nu la noi&#8230; Chiar dacă noi suntem cei „europeni”&#8230; La ei, concluzia Curții Constituționale este clară, limba unei minorități neputând fi impusă unei alte minorități. La noi însă ar trebui și ..

Găina cu pui vii…

<div id="thumb"></div>Habar n-avea Ion Cristoiu atunci când a lansat știrea, acum aproape treizeci de ani ce viitor poate avea o banală ieșire din comun cu ceva. Ce era acel ceva? Era un orice cu caracter bizar, scandalos, indiferent că n-avea nimic ..

Moartea presei libere, decesul democrației…

<div id="thumb"></div>Informațiile care au ieșit la iveală în SUA lui Donald Trump în legătură cu fraudarea alegerilor în Europa Occidentală, dar și în cea de Răsărit n-au fost preluate în presă, în media mainstream. Nu s-au făcut investigații jurnalistice, nu au ..

Tudor Vladimirescu: un revoluționar al ”partidei naționale” de la 1821

<div id="thumb"></div>La 200 de ani, mișcarea revoluționară a lui Tudor Vladimirescu naște și astăzi controverse. În perioada comunistă s-au dedicat filme eroului oltean, care s-a ridicat cu arma în mână pentru drepturile țării și ale țăranilor. Filmul „Tudor” din 1963 regizat ..

Istorie românească între bocet și cântare

<div id="thumb"></div> ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..