Un dezastru poate lovi oricând… Iar ceea ce s-a întâmplat în timpul acestor ploi, vijelii și inundații… postcaniculă dovedește că nu există nici un model predictibil „acoperitor”… Catastrofa poate lovi oricând, țâșnind de oriunde, din măruntaiele pământului, din albiile secate ..
Ultimele titluri
În urmă cu peste 80 de ani, într-una dintre nopțile caniculare ale unui altfel de august, peste simțirea românească – grav afectată de pierderile teritoriale ale anului 1940 – s-a așezat spectrul morții celui mai important erou militar al Marelui ..
În discursul său de convingere a Parlamentului European pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a pronunțat un clișeu utilizat în filmele americane cu (hiper)eroi: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă”. La un ..
România se zbate în zodia marii simulări a recalculării pensiilor necalculate, operațiune ce nu se mai termină. Recalcularea se face numai după calculele măsluite de Sfântu’ Așteaptă, iar miniștri și ministeresele se dau peste cap să lungească mizeria incompetenței mincinoase ..
Fiecare om cu discernământ și aspirații înalte tinde să rămână în memoria familiei și a generațiilor viitoare prin comportament, vorbe inspirate și fapte remarcabile, toate astea având forța lăuntrică de-a rămâne mai mult sau mai puțin vii în amintirile orale ..
Cunoscut drept Gheorghe Petrașcu, pictorul renumit se numea de fapt Gheorghe Petrovici (sau Iorgu, așa cum îi spuneau cei apropiați) și s-a născut pe 2 decembrie 1872, la Tecuci, în România, într-o familie înstărită. A plecat către stele la 1 ..
Relaţiile între Poezie şi Filosofie îi preocupă foarte mult pe filosofi, poeţi şi pe esteticieni, încercând să descopere aderenţele ori inaderenţele organice pe care le trezesc cele două, poezia ca artă şi filosofia ca ştiinţă, răsunetul lăuntric oricât de îndepărtat ..
În satul Boița (jud. Sibiu), se află un castel pe care dacă îl vezi cu siguranță îți va rămâne pentru mult timp în memorie datorită roșului aprins care îl îmbracă. Castelul Turnu Roşu se găsește la intrarea în comuna Boița, ..
Excelenţa sa, domnul preşedinte al celei mai mari şi mai frumoase ţări din lume, se afla în elicopter împreună cu distinsa primă doamnă şi străbăteau ţara de la nord la sud. În ultima vreme electoratul din sud începuse să aibă ..
Cu 25 de ani în urmă, am cunoscut o jurnalistă exotică: Monica Mergiu. Fascinată din copilărie de poveștile din „O mie și una de nopți”, armânca noastră a înfruntat convențiile, și-a urmat destinul și a pătruns într-o lume inaccesibilă altor ..
Pe terasa a noua din Sarmizegetusa Regia – Capitala Regatului Dac – au continuat în această vară săpăturile arheologice sistematice în vederea descoperirii urmelor de locuire umană. Astfel, oamenii de știință au scos la iveală rămășițele unui templu misterios, aflat ..
Cine i-o fi scris cartea, în cele din urmă, o fi potrivit cuvintele să sune plăcut urechilor noastre… Și putea pesemne să-i facă un tom de viață de vorbăraie să-l întreacă și pe Balzac… Dar, ceea ce e mult nu ..
Mă întorceam de la serviciu, magazinele care vindeau televizoare aveau în vitrină aparatele funcționând. M-am oprit și am văzut primul avion care a intrat în unul din turnurile gemene. Am crezut că este un film SF. Acasă am deschis televizorul ..
La începutul primului său mandat, marele (la propriu) excursionist de la Cotroceni și-a spus în sinea lui că dă lovitura pe piața literară, iar lumea îl va crede cult, și a trimis la o editură „opera” sa de două parale ..