Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Lume multă, oameni puțini!

Anul acesta, Ziua Națională a României a căzut în prima zi de lucru a proaspătului (na!, că era să zic ultimului) general de armată al armatei române și șef al S.M.Ap. imberbul Gheorghiță Vlad, ceea ce este o performanță, e ..

Lume multă, oameni putini!

Anul acesta, Ziua Națională a României a căzut în prima zi de lucru a proaspătului (na!, că era să zic ultimului) general de armată al armatei române și șef al S.M.Ap. imberbul Gheorghiță Vlad, ceea ce este o performanță, e ..

Numărul 649

Descarcă PDF ..

Acest dosar e un mare nor de praf…

Zgomot de cătuşe şi vînturi devastatoare s-au abătut peste antipatiile şi simpatiile din politică, ca întotdeauna, la sfîrşit de an! Niciodată DNA n-a avut de instrumentat un dosar cu un prejudiciu atît de mare! Va pierde caracatiţa puterii nişte braţe? ..

Retina cu spini

..

Istoricul – erou sau victimă a adevărului?…

România este casa noastră construită pe stânca limbii, credinței, culturii, a eroilor jertfelnici, a hărniciei și îndătinărilor. Onoare și patrie nu este doar deviza armatei române, așa cum a rămas de la marele domnitor, colonelul Alexandru Ioan Cuza, ci cutuma ..

Retina cu spini

..

Au trecut și „noiembriștii” noștri…

Ca un fabulos corn al abundenței s-a revărsat luna noiembrie peste România, cea dintotdeauna. Și cu bune, și cu rele, și cu bucurii și cu tragedii. Ca români adevărați – ceea ce nu se mai poartă pe la unele înalte ..

Noul val liric româno-spaniol!…

În Diaspora se naște o excelentă generație lirică de limba română. Bine conectați și indexați cultural la realitățile literare din țările în care trăiesc, poeții români din Diaspora aduc o reală contribuție valorică și estetică literaturii române contemporane. Ei încă ..

Lacul Ursu din Sovata, unic în lume și cu trei recorduri mondiale…

În această toamnă am călătorit 340 km din București cu soția Daniela, spre o stațiune balneoclimaterică cunoscută datorită folclorului popular „impregnat” în memoria colectivă încă din vremea lui „Nea Nicu”. Versurile „populare” spuneau: „Du-mă, mamă, la Sovata, să-l cunosc și ..

Distrugerea a tot ceea ce au făcut bun înaintașii; nu doar ai noștri, nu doar cei ai fiecărei națiuni, ci ai Europei însăși!…

Problema n-ar fi dacă s-ar închide total frontierele „externe” ale Spațiului Schengen. Ba, dimpotrivă! Nu ar fi nici măcar o încălcare a principiilor părinților fondatori ai CE/UE pentru că, în esență, privind din afară „limesul” trasat de noile conjuncturi geopolitice ..

Și totuși, cum pot fi închise contractele de furnizare ale „vakseenului” anti-covid?!…

Legea nr.363/2007 privind practicile comerciale incorecte (înșelătoare sau agresive) ale comercianților permite încetarea contractelor de furnizare a vakseenului anti-covid, restituirea prețului achitat inutil de stat în numele nostru (fără a avea și aprobarea noastră) și chiar despăgubiri pentru prejudiciile antrenate ..

Retina cu spini

..

Bucovina, Cărți, Mormânturi, Cetățenii…

Nu poți vorbi, nu poți înțelege Bucovina de ieri și, cu atât mai mult, Bucovina de astăzi fără a fi zăbovit, cu creionul în mână, prin cărțile excepționalului istoric Ion Nistor. Și nu numai prin volumele închinate Bucovinei, ci și ..

Cum averea este transformată în putere politică, sau cum puterea politică este transformată în avere

„În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă” așa definea marele savant Lavoisier conservarea energiei, dar pe nou, ne conservăm puterea politică ajutați de înaltele oficialități sau de elite. Uneori mai spun în glumă: la ..

Un trist bilanț…

Au trecut 34 (treizeci și patru) de ani de la acel Crăciun însângerat, când majoritatea românească – ca să evit peiorativul lui Sorin Oprescu și s-o definesc asemenea lui – exaltată peste măsură de schimbarea de regim, credea că l-a ..

Retina cu spini

..

Fapta lui taica Ion Micșoniu…

Prin anii 1978-1979 am funcționat ca preot vreo câteva luni în Bâlvănești. Acolo l-am cunoscut pe taica Ion Micșoniu. Era epitropul bisericii. Un om de mare omenie. Era veteran de război, cu un picior pierdut undeva pe pământ străin. Se ..

Mormântul unei femei bogate din perioada romană a fost deschis la Alba Iulia

De curând arheologii din Alba Iulia au prezentat o serie de descoperiri foarte importante, realizate în două luni, cu prilejul săpăturilor preventive din zona extinderii cimitirului municipal. Dintre acestea, s-a evidențiat mormântul de incinerație al unei femei romane bogate din ..