Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Protestul din 2 octombrie: Bătălia orgoliilor…

Adică, Șoșoacă și Simion versus marele perdant, Poporul Român… La anunțarea protestului pentru 2 Octombrie am ridicat o sprânceană. Nu sunt nici măcar simpatizant AUR, nu mă impresionează domnul Simion, așa cum nu mă mai impresionează niciun alt politician. Nu ..

Numărul 588

Descarcă PDF ..

Qui tacet consentire videtur…

Enel facturează, mai nou, consumul estimat de energie electrică, iar nu consumul efectiv. Aceasta este, în mod evident, o practică incorectă a comerciantului, pe care lege o sancționează. S-ar putea spune că Enel nu are de ales, de vreme ce ..

Nu se poate scăpa de trecut!

Stilul crazy este ca o pânză de păianjen, a cuprins tot cinemondul, iar Quentin Tarantino a făcut o droaie de preozeliți. Așa este și cazul lui Skip Woods, care a debutat cu filmul Thursday (1998), pe un sceanriu dictat chiar ..

Politica ucraineană de deznaționalizare a românilor din nordul Bucovinei, ținutul Herța, nordul și sudul Basarabiei

I. A doua zi după victoria „Euromaidanului” (revoluție după unii, lovitură de stat, după alții) și înlăturarea de la putere a președintelui ales, Viktor Ianukovici, la 23 februarie 2014, Rada de la Kiev a abrogat legea 5029-VI/2012 „Cu privire la ..

Sub semnul lui Adam și al Evei…

Mergând pe apa Moldovei la deal, dai de altă Românie. Cu altfel de oameni pe care ar trebui să-i clonăm și să-i ținem de leac la suflet. Când am ajuns eu la Pojorâta, neguri albe se acățau de brazii zburliți ..

Cetatea Șoimoș (jud. Arad) – un adevărat cuib de vulturi

Cetatea Șoimoș (sec. XIII) se află pe malul drept al Mureșului, vizavi de Lipova, pe dealul Cioaca Tăutului (jud. Arad). A fost construită după primele invazii ale tătarilor în zonă și este atestată documentar din anul 1278. Cetatea Șoimoș se ..

Retina cu spini

..

Oligarhia corporatistă bruxeleză: nefastul schelet al osuarului de popoare în care fost transformată Europa Națiunilor…

Acestă aberație a Europei lor trebuie să înceteze… Această aberație a Europei oligarhilor și corporațiilor împotriva Europei Națiunilor și Oamenilor… Pentru că, la cât s-a schimbat uniunea, și nu neapărat juridic-constituțional, pentru că nu avem garanția că inversiunile de logică ..

Retina cu spini

..

Mai cinic decât Stalin!…

Emoție uriașă în somptuoasa sală „Sfântu Gheorghe” de la Kremlin! Toți demnitarii Rusiei au așteptat 20 de minute să vină Vladimir Vladimirovici Putin să le aducă lumină. Și lumina a venit, dar nu de la aurul din candelabre. Occidentul este ..

Tratatul româno-ucrainean din 1997: Mai este el valabil dacă s-au încălcat drepturile minorității române din Ucraina?

În ultimele zile se pune tot mai mult întrebarea firească, de către unii formatori de opinie publică și cetățeni, dacă tratatul româno-ucrainean din 1997, mai este în vigoare, valabil, în urma încălcării acestuia de către Kiev, prin brutala lege a ..

Despre alegeri sau „avante popolo”…

Alegerile sunt de regulă așteptate cu speranță și încredere atât de alegători cât și de aleși. În ceea ce îi privește pe aleși,verdictul vine repede, imediat după ce serviciile prezintă numele câștigătorilor prin acele organisme numite eufemistic „birouri electorale”. Nu ..

Totul pentru planurile nebunești ale unora…

Presa germană main-stream a descoperit roata, după opt luni de documentare și anchetă: întreaga politică sanitară globală, în plandemie, a fost concepută și condusă, cu mână de fier, de cele patru ong-uri pe care le deține sau le coordonează Bill ..

Portrete sfinte, sfinţite şi sfinţitoare sau cum (pe)trecem, îi petrecem şi ne petrecem?!…

Da, mie, unuia, îmi este tare dor de ei, de marii noștri Duhovnici ori Părinţi duhovnicești, români, contemporani, pe care, eu unul, îi pomenesc, îi cinstesc, îi prețuiesc și, îi citesc, vizionez sau îi ascult (înregistrările foto, audio, video cu ..

Până în sufletul Constituției!

În lumina discuțiilor din ultimele zile, ca să dăm o conotație pozitivă, educativă argumentelor ocazionate de subiectele care au făcut obiectul dezbaterilor noastre (mai mult sau mai puțin academice), cred că ar fi util să discutăm despre sensul și limitele ..

Retina cu spini

..

Panait Istrati

..