Mures

Știri din Mures

Știri din Zi de Zi Mures

Alertă în spațiul aerian al Estoniei

Alertă în spațiul aerian al Estoniei

Elicopterul, un model Mi-8, a intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Estoniei în seara zilei de 9 august, au anunţat forţele armate estoniene. Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în legătură cu acest incident şi i-a prezentat o notă de protest.”Estonia consideră acesta un incident extrem de grav şi … Post-ul Alertă în spațiul aerian al Estoniei apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Iancu de Hunedoara

Iancu de Hunedoara

”Istoria se scrie și se rescrie mereu sub ochii noștri, cu mențiune că trecutul nu poate fi cunoscut la modul absolut. Inclusiv marile figuri ale istoriei nu pot fi cunoscute la întreaga dimensiune, rolul lor fiind reprezentat și în funcție de propriile noastre sensibilități. O asemenea personalitate a istoriei a fost și Iancu de Hunedoara, … Post-ul Iancu de Hunedoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Parcuri din Târgu Mureș, renovate

Parcuri din Târgu Mureș, renovate

Terenurile de joacă și parcurile din municipiul Târgu Mureș sunt reînnoite, a anunțat joi, 11 august, Soos Zoltan, primarul municipiului Târgu Mureș. ”Primăria Târgu Mureș a investit un milion de lei în renovarea parcurilor și a locurilor de joacă din oraș. Din cele 134 de locuri de joacă și parcuri existente în oraș, 56 au … Post-ul Parcuri din Târgu Mureș, renovate apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Târgu Mureș: Sprijin de 2.000 de lei pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale

Târgu Mureș: Sprijin de 2.000 de lei pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale

Direcţia de Asistență Socială Târgu Mureș aduce la cunoştinţa familiilor defavorizate din municipiu faptul că, pot beneficia de acordarea de sprijin pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic, conform prevederilor OUG 113/2022. Mamele și copii nou – născuți din categoriile cele mai defavorizate vor beneficia de sprijin în valoare de 2000 lei. … Post-ul Târgu Mureș: Sprijin de 2.000 de lei pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale apare prima dată în Stiri din Mu ..

Leonard Azamfirei: ”Din punct de vedere demografic, România se află într-o situație catastrofală”

Leonard Azamfirei: ”Din punct de vedere demografic, România se află într-o situație catastrofală”

Am îmbătrânit și ne-am rărit. Declin sau prăbușire demografică? Sociologii și demografii folosesc ambele expresii, dar oricât de tari ar fi cuvintele, nu descriu îndeajuns situația alarmantă în care a ajuns România și din care va ieși cu greu. Dacă o va face vreodată. Pe baza rezultatelor parțiale ale recensământului din acest an, specialiștii estimează … Post-ul Leonard Azamfirei: ”Din punct de vedere demografic, România se află într-o situație catastrofală” apare prima dată în Stiri din ..

“S-a făcut dreptate la Târgu Mureș”. Numele lui Iancu de Hunedoara “trecut” pe bustul din Cetate

“S-a făcut dreptate la Târgu Mureș”. Numele lui Iancu de Hunedoara “trecut” pe bustul din Cetate

Omisiunea neintenționată sau intenționată a Executivului Primăriei de a menționa în documentele care au însoțit proiectul de hotărâre privind amplasarea bustului lui Iancu de Hunedoara a inscripției Iohannes de Hunyad care apare pe soclul monumentului stârnește în continuare valuri. În această seară, Dragoș Burghelia, președinte al Forumului Civic al Românilor din județele Mureș, Covasna și … Post-ul “S-a făcut dreptate la Târgu Mureș”. Numele lui Iancu de Hunedoara “trecut” pe bustul din ..

Legumicultura, mod de viață pentru Nagy István László

Legumicultura, mod de viață pentru Nagy István László

Am poposit zilele trecute în comuna Băla, loc prielnic din câte se pare pentru legumicultură. Dacă în una din edițiile trecute am făcut cunoștință cu Adrian Claudiu Bucur, de această dată am poposit acasă la Nagy István László, pasionat de agricultură prin natura locului de muncă, dacă putem spune astfel. „Lucrez la firma Agro Pataki … Post-ul Legumicultura, mod de viață pentru Nagy István László apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Serviciul E.ON eBooking, extins

Serviciul E.ON eBooking, extins

Serviciul E.ON eBooking a fost extins în toate magazinele și punctele de lucru E.ON, accesul clienților fiind realizat exclusiv în baza unei programări prealabile pentru toate operațiunile care necesită interacțiunea cu agenții E.ON. Măsura are în vedere îmbunătățirea confortului clienților noștri, care vor evita timpii de așteptare la vizita în magazinele E.ON, fiind asigurat un … Post-ul Serviciul E.ON eBooking, extins apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul pres ..

Promisiuni pentru apă pe Câmpie

Promisiuni pentru apă pe Câmpie

Deputatul PSD Dumitrița Gliga a fost prezent duminică, 7 august, la deschiderea Festivalului de Dansuri ”Peștișorul de Argint”, eveniment inclus în cadrul Târgului Peștelui de la Zau de Câmpie, prilej cu care a anunțat câteva din proiectele care pot fi puse în valoare de către comuna Zau de Câmpie. Primul dintre acestea are în vedere … Post-ul Promisiuni pentru apă pe Câmpie apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Schitul „Sfânta Cruce” din Stânceni și-a celebrat hramul

Schitul „Sfânta Cruce” din Stânceni și-a celebrat hramul

Pentru a sărbători în modul cel mai edificator cu putință hramul bisericii „Schimbarea la Față” a Schitului „Sfânta Cruce” din Stânceni, Maica Eliane a organizat sâmbătă, 6 august 2022, o celebrare deosebită și un Colocviu, deopotrivă ecumenic și inter-religios, având ca temă principală cartea biblică a Cântării Cântărilor, informează Arhieparhia Greco-Catolică de Allba Iulia și … Post-ul Schitul „Sfânta Cruce” din Stânceni și-a celebrat hramul apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Ta ..

Știri din Punctul

Știri din Ziarul de Mures