Mures

Știri din Mures

Știri din Zi de Zi Mures

A apărut lucrarea ”Români de seamă din Viena de altădată (1683-1918)”

A apărut lucrarea ”Români de seamă din Viena de altădată (1683-1918)”

Semnalăm apariția lucrării ”Români de seamă din Viena de altădată (1683-1918)”, scrisă de Preot prof. Dr. Nicolae Dura (parohul bisericii ortodoxe române din Viena) și dr. Dorin-Ioan Rus (cercetător ştiinţific la „Karl-Franzens Universität“ din Graz, născut la Reghin) la Editura Andreiană din Sibiu, 2023, 480 p. Lucrarea se bucura de cuvintele introductive semnate de IPS … Post-ul A apărut lucrarea ”Români de seamă din Viena de altădată (1683-1918)” apare prima dată în Stiri din Mures, Sti ..

Donare voluntară de sânge, la Reghin

Donare voluntară de sânge, la Reghin

Miercuri, 13 decembrie, Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, în pateneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș, va organiza la sediul spitalului o acțiune de donare voluntară de sânge, în intervalul orar 08:00-13:00. Pentru a evita aglomerarea, donatorii interesați se pot programa la următoarele numere de telefon: 0265511161 sau 0265512712. Condițiile și contraindicațiile … Post-ul Donare voluntară de sânge, la Reghin apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu ..

Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican

Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican

Reghineanul Mihai-Dan Farcaș, fondatorul Asociației Our Lifetime, a fost admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana. Nu este vorba de o academie în sensul comun al cuvântului, ci de o structură a Bisericii Catolice, care amintește faptul că școlile de azi s-au format, acum sute de ani, în jurul Bisericii. Mihai-Dan Farcaș a primit înalta decorație … Post-ul Un reghinean, admis în prestigioasa Accademia Internazionale Mauriziana de la Vatican apare prima dată în Stiri din Mur ..

Moș Nicolae, în tradițiile românești

Moș Nicolae, în tradițiile românești

În noaptea de 5 spre 6, tradiția obștească vorbește despre un bătrân darnic și blajin, costumat în haine roșii, care colindă locuințele oamenilor spre a căuta copii cuminți pe care să-i recompenseze cu felurite cadouri și dulciuri. Deosebirea față de Moș Crăciun este faptul că Moș Nicolae nu se arată niciodată celor pe care îi … Post-ul Moș Nicolae, în tradițiile românești apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Se redeschide Muzeul de Științele Naturii la Târgu Mureș

Se redeschide Muzeul de Științele Naturii la Târgu Mureș

Secția de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș se redeschide publicului larg pe data de 14 decembrie 2023. Clădirea în care funcționează Muzeul de Ştiinţele Naturii a fost construită între anii 1890-1893, după planurile arhitectului budapestan Kiss István, iar lucrările de construcție au fost coordinate de localnicii Sófalvi József şi Soós Pál, festivitățile de inaugurare … Post-ul Se redeschide Muzeul de Științele Naturii la Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Ta ..

”Undă verde” pentru ”Târgul de Crăciun Sighișoara”

”Undă verde” pentru ”Târgul de Crăciun Sighișoara”

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat, în urmă cu câteva zile, cu unanimitate de voturi, desfășurarea evenimentului ”Târgul de Crăciun Sighișoara”, în perioada 21 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024. Potrivit informațiilor furnizate de către Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara, evenimentul va fi organizat într-un perimetru care va cuprinde domeniul public din Cetatea Medievală, … Post-ul ”Undă verde” pentru ”Târgul de Crăciun Sighișoara” apare prima dată în Stir ..

Eveniment dedicat sportivilor CSM

Eveniment dedicat sportivilor CSM

Marți, 5 decembrie, sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a găzduit un eveniment de premiere a sportivilor care au obținut rezultate deosebit de bune la competițiile naționale, atât la seniori, cât și la juniori. Evenimentul a avut loc în prezența primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltan, care i-a felicitat pe sportivi și le-a promis … Post-ul Eveniment dedicat sportivilor CSM apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Raport epidemiologic săptămâna 27 noiembrie-3 decembrie

Raport epidemiologic săptămâna 27 noiembrie-3 decembrie

Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la nivelul județului nostru continuă să fie unul alarmant, totuși în scădere față de săptămâna trecută, ajungând la 2821 de cazuri, dintre care 30 au necesitat internare. În același raport epidemiologic au fost prevăzute 861 de cazuri de pneumonii, dintre care 72 … Post-ul Raport epidemiologic săptămâna 27 noiembrie-3 decembrie apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - ..

PROPUNERE. ”Săptămâna Meseriilor”, pentru elevii din ani terminali

PROPUNERE. ”Săptămâna Meseriilor”, pentru elevii din ani terminali

Comisia pentru Învățământ și Comisia pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, au organizat marți, 5 decembrie, o întrevedere având ca temă ”Educația tinerilor și accesul la piața muncii”, în marja întâlnirilor din seria ”Împreună pentru un viitor bun acasă”. La eveniment a participat … Post-ul PROPUNERE. ”Săptămâna Meseriilor”, pentru elevii din ani terminali apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targ ..

VIDEO. A început campania Dragă, Moș Crăciun

VIDEO. A început campania Dragă, Moș Crăciun

O poveste frumoasă despre prietenie, respect, altruism și optimism, dedicată tuturor iubitorilor sărbătorilor de iarnă. Fosta jurnalistă Natalia Lazăr a demarat pe facebook a treia ediție a campaniei DRAGĂ MOȘ CRĂCIUN – 2023, o magie prin care voluntarii Moșului vor aduce hăinuțe, jucării, dulciuri și voie bună și vor înveseli chipurile îngerașilor zglobii. ”Știam că … Post-ul VIDEO. A început campania Dragă, Moș Crăciun apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul pres ..

Știri din Punctul

Știri din Ziarul de Mures