Știri din Formula AS

Ultimele titluri

12 greșeli de neiertat

<p>Multe din scrisorile adresate ru­bricii noastre de frumusețe pun întrebări din care reiese un adevăr neplăcut: tehnicile de bază ale în­tre­ți­nerii tenului, mâinilor, cor­pu­lui și pă­rului sunt ignorate, du­când adesea la un veritabil prăpăd – creme grase folo­site pe un ten gras, machiajul lăsat pes­te noapte pe obraz, stoarcerea furi­oasă a coșurilor etc. În rândurile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Poveștile Bărăganului – Satul de cruci

<p>Viață împietrită E de ajuns să apăs un buton ca să se deschidă o lume. Ecranul laptopului devine o hartă, mouse-ul, o corabie imaginară care alunecă încet pe apa acum liniștită a râului Ialomița. Un singur click și sunt aproape de gura ei de vărsare în Dunăre, într-un punct pierdut pe hartă, care se numește&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Români care au reușit – Oglinda fermecată din Arad

<p>O plimbare pe străzile din centrul Aradului te duce direct în trecut. Clădiri mărețe, cu aer imperial, amintire a vremurilor în care Transilvania s-a aflat sub stăpânire habs­bur­gică, carte de istorie vie, prin care te plimbi la pas. Și în care viața obișnuită se strecoară precum iedera printr-o crăpătură de zid. Vie, puternică. Așa s-a&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SILVIA MARCU (cercetător, profesor universitar, membru în Consiliul Superior de Cercetări Științifice din Spania): „Îndrăznesc să spun că România are mai mare viitor decât Spania”

<p>România din Spania &#8222;Grupul de tineri cu care am venit în Spania sunt acum oameni de&#160;afaceri în România&#8221; – Sunteți un specialist afirmat pe plan inter­na­țional în zona mișcărilor de populație, în contextul geopolitic al ultimelor decenii. Termenul consa­crat este cel de &#8222;migrație&#8221;. Mai este el adec­vat, când vine vorba despre românii de azi, care&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Fiul meu face crize de hipotonie musculară” (Răspuns pentru ANCA D. – Teiuș)

<p>Sufăr de circa 15 ani de această anomalie mus­culară și abia acum i-am priceput sensul și cauza. De câte ori mâncam la prânz mai mult, mi se întâmpla să mi se blocheze mușchii mâinilor până la coate, din cauza cârceilor care-mi strâm­bau degetele, cu dureri nervoase. Durerile țineau cam o oră, apoi dispăreau și totul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Răspuns pentru ALEXANDRA – Galați, F. AS nr. 1608: „Cum mă pot vindeca de rectocolită ulcerohemoragică?”

<p>Dr. RAREȘ SIMU – Centrul de Sănătate şi Viaţă &#8222;Armonia&#8221;, Bucureşti și Cluj-Napoca, tel. 0766.29.84.58 Rectocolita ulcerohemoragică este o boală cronică autoimună. În această situație, sistemul imun este dereglat și nu-și mai îndeplinește funcția de bază, apărarea organismului, ci, dimpotrivă, atacă propriile organe. În rectocolită, principala țintă este peretele vaselor de sânge de la nivelul mucoasei&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII MAI

<p>&#8211; Începutul lunii Mai ne &#8222;mână&#8221; pe două direcții: interese legate de bani și experimente pasionale. Cele bănești nu prea au cum să reușească, dar trăirile intime ar putea să devină durabile, dacă nu avem așteptări prea mari. Proba de foc vine la mijlocul lunii, când circumstanțe neașteptate ne fac să ne percepem întreaga existență&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SOS – Cazuri de extremă urgență

<p>&#8222;Am 83 de ani și nu știu cum să-mi salvez băiatul&#8221; Stimată doamnă Sânziana Pop, dragi cititori ai celei mai iubite reviste, Formula AS, Mă numesc Iacob Ana din Cluj-Napoca și am 83 de ani. Sunt mama unui băiat de 43 de ani, care a fost părăsit la naștere de tatăl lui. A crescut doar&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O tabletă miraculoasă: VOINȚA

<p>Mă numesc Maria R., am 50 de ani și la ca­pitolul kilo­grame stau foarte bine. De aproximativ doi ani, acul cântarului arată 57 de kilo­grame și mă simt minu­nat. Înainte, aveam între 65 și 69 kg. Am făcut mul­­te încercări, dar erau fără rezultat. Slă­beam și pe urmă puneam la loc.    Pen­tru a ajunge&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tulburările menstruale

<p>• Mai bine să previi decât să vindeci • Contra crampelor menstruale * Faceți o baie caldă. Căldura destinde muș­chii contractați ai ute­rului. De folos este și aplicarea unei buiote cu apă caldă pe pântec sau a unei perne electrice. * Încercați un remediu homeo­patic. Pen­tru crampe și spasme foarte dureroase, spe­cialiștii reco­mandă fos­fatul de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Interpretarea corectă a afecțiunilor genitale și urologice

<p>Chisturi Pe ovare se pot forma vezicule pline cu lichid (așa-numitele chisturi ovariene). Vestea bună este că în 98% dintre cazuri acestea sunt benigne și dispar de obicei de la sine. Gineco­logul verifică în ce situație vă aflați cu ajutorul unei ecografii. Un remediu natural bun pentru amelio­rarea simptomelor sunt băile de șezut în apă&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANDREEA PANAIT (muzeograf și cercetător): „Am străbătut peste 1500 de kilometri, în căutarea crucilor din Bărăgan”

<p>Absolventă a Facultății de Istorie și Filologie din Alba Iulia, muzeograf și expert în paleografia chirilică, Andreea Panait a străbătut tot Bărăganul în căutarea crucilor de piatră. Lucrarea ei de doctorat se anunță de pe acum cea mai temeinică și mai ambițioasă cercetare pe care o vom avea pe această temă. Practic, când vine vorba&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SOS – Cititorii mulțumesc pentru ajutor

<p>&#8222;Dumnezeu să vă răsplătească, oameni minunați&#8221; (Scrisoarea: &#8222;N-am crezut vreodată că voi ajunge să cer ajutor&#8221;, F. AS nr. 1608) Mulțumesc direcției revistei &#8222;Formula AS&#8221; și, de asemeni, întregului colectiv de redacție pentru ajutorul ce mi-a fost acordat. Cu banii primiți am reușit să achit unele recomandări ale medicilor specialiști: RMN + tomograf și, de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un „leac” chinezesc – PRESOPUNCTURA

<p>• Sănătate cu degetele • Presopunctura, o tehnică terapeutică stră­veche a medicinii tradiționale chi­neze, este cel mai rapid mijloc de tra­ta­re a durerii și de inducere a unei stări de bine tru­pesc. Ea poate fi însă folosită și profilactic, pentru de­tensionare și echilibru cotidian. Cu ajutorul pre­sopuncturii dobândim o refacere a echilibrului ener­­getic al corpului,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pentru o Românie rutieră mai sigură

<p>• Dezvoltarea infrastructurii rutiere și creșterea numărului de vehicule care circulă pe străzi, șosele și autostrăzi conduc, incontestabil, la atingerea unui nivel înalt de modernizare economică. Există însă și efecte adverse, să le spun așa, cum ar fi aglomerațiile urbane, poluarea și accidentele rutiere. Mai ales acestea din urmă cauzează, de prea multe ori, vătămări&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Poveștile Bărăganului – Bisericile de vânt

<p>• Bocetul bisericilor de lemn din Ardeal, lăsate pradă uitării, se aude și-n Bărăgan, unde minunate biserici de zid au ajuns ho­geac pentru ciori și vânturile nebune ale câmpiei. Indiferența naște monștri • Nălucile câmpiei &#8222;Bre, matale fă așa cum îți spui io, că câmpul pare că e gol, da nu e. De ce crezi&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sfaturi de păcălit vârsta

<p>• &#8222;Poate fi păcălită vârs­ta cu ajutorul machia­jului, al modului de a ne pieptăna și îmbrăca?&#8221;. Răspunsul es­te afirmativ, sfaturile u­șor de urmat, iar rezul­ta­tele sigure. Cu o condiție: să le aplicați consecvent • BUZELE După 40 de ani, gura femeilor dă sem­ne de ofilire. Buzele își pierd pros­­pețimea, iar colțurile gurii se lasă în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ALERGIA LA POLEN

<p>• Pentru milioane de oameni, bucuria primăverii e umbrită de aler­giile provocate de norii de polen, pe care vântul îi poartă prin aer. Când li se adaugă și efluviile toxice pro­vo­cate de poluare, discon­fortul devine boală: strănut în salve, mâncărime în gât, la ochi și la nas, obstrucție nazală sau secreție nazală abun­dentă, înroșirea mucoaselor&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

România din Spania – SILVIA MARCU (cercetător, profesor universitar, membru în Consiliul Superior de Cercetări Științifice din Spania): „Sunt la Madrid, la cea mai importantă instituție de cercetare din Spania, dar îmi e dor de casă. Ideea de a mă întoarce e definitivă”

<p>Ca să poată primi, în 2007, după mulți ani de perfomanță la cel mai înalt nivel mondial, un binemeritat post la prestigiosul Consiliu Superior de Cercetări Științifice, Silvia Marcu a fost nevoită să-și ia cetățenia spaniolă și să renunțe la cea română, pentru că Spania nu acceptă dubla cetățenie. Dar, în ciuda pașaportului pe care&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Răspuns pentru IULIA – Deva, F. AS nr. 1600: „De cinci ani, soțul meu are o tuse uscată și o secreție nazală vâscoasă”

<p>Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748.11.24.20, 0748.11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net Tusea este una din cele mai frecvente boli pe care le întâlnim în viața noastră la persoane de toate vârstele. Atunci când ea durează mai mult timp sau devine deranjantă ziua și noaptea, afectează somnul, epuizează organismul și interferează cu conduita normală și calitatea vieții.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..