Știri din Formula AS

Ultimele titluri

ZODIAC – Săptămâna 6-12 mai

<p>Venus în Berbec ne face dornici de nou, de aven­tură, de cuceriri. Lăsăm la o parte timiditatea și ne lansăm în noi începuturi. Elanul emoțional poate fi însă de scurtă durată, de aceea ar fi bine să nu ne luăm angajamente prematur. În schimb an­gajarea în diverse activități creative, mai ales pe plan mental, este&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SOS – Cititorii mulțumesc pentru ajutor

<p>&#8222;Ajutorul a fost enorm de însemnat pentru mine&#8221; (Scrisoarea: &#8222;Sufăr de depresie afectivă și îmi cresc copilul singură&#8221;, F. AS nr. 1492) Dragă redacție, Îți mulțumesc din suflet pentru ajutorul acordat de către Fundația &#8222;Formula AS&#8221; și de cititorii revistei care s-au mobilizat și m-au sprijinit fiecare cât au putut. Am primit bani, pachete și scrisori&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Nu pot scăpa de migrene” (Răspuns pentru SORINA – București, F. AS nr. 1496)

<p>Migrenele sunt caracterizate printr-o durere de cap puternică, pulsatilă, deseori urmată de greață, vărsături, sensibilitate la lumină și zgomote, și chiar probleme de vedere. Medicii nu cunosc cauzele migrenelor, dar cred că e vorba de dilatația și con­stricția anormală a arterelor de la nivelul capului, care pulverizează sânge către creier. Migrenele sunt mai frecvente la&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CRISTIANA RADU (ilustratoare de carte și obiecte pictate): „Când lucrez, sunt mai «eu» decât oricând” altcândva”

<p>Cristiana Radu e una din cele mai cunoscute și mai apreciate ilustratoare din România. De la copertă de carte la mural, la vitraliu, la obiect pictat, surprinde și cucerește, cu o versatilitate fer­mecătoare, zone de expresie care o recomandă exact ca pe ceea ce este: un artist complet, în con­tinuă transformare creativă. – Câteodată, când&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANNA MARIA POPA (directorul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, ambasador cultural al Secuimii): „Eu zic să vină lumea la Sfântu Gheorghe, că de rest ne ocupăm noi”

<p>Anna Maria Popa este director al singu­ru­lui teatru de limbă română din Se­cuime, Teatrul &#8222;Andrei Mureșanu&#8221; din Sfântu Gheorghe, instituție a cărei activitate nu a putut fi oprită nici de pandemie și nici de    vreo altă criză. Deși este un orășel cu doar câteva zeci de mii de locuitori, Sfântu Gheorghe are trei compa­nii&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII APRILIE

<p>&#8211; Principalul aspect al lunii este întâlnirea dintre marele benefic Jupiter și aluzivul Neptun, cele două planete care stăpânesc semnul Peștilor. Această zodie este numită și &#8222;semnul sfârșiturilor&#8221;, din motivul evident că e a 12-a zodie a anului. Felul în care oamenii vor înțelege să gestioneze această importantă conjuncție poate da tonul pentru un ciclu&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Maica Nectaria, stareța Mănăstirii Băița, jud. Hunedoara: „Dumnezeu te lasă să te zbați, dacă vede că asta-ți dorești”

<p>Mireasa din Chișcădaga Ca să ajungi în Rai, trebuie să treci înainte prin iad, se spune. Sau printr-un fel de moarte, ca să poți trăi Învierea. În zona Munților Metaliferi, la jumă­tatea distanței dintre Deva și Brad, se-ntinde, pe partea dreaptă a șoselei, un ținut cu multe raiuri mai mici. Până la ele, drumul trece,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

6 întrebări esențiale despre antibiotice

<p>1. În ce situații sunt utile aceste medicamente? Antibioticele acționează numai împotriva bacteriilor (de pildă, în amigdalitele sau infecțiile urinare provocate de agenți microbieni), însă ele nu pot distruge fungii și virusurile, din care cauză sunt inutile ca tratament împotriva ră­ce­lilor, acestea fiind cau­zate, în proporție de peste 90%, de către virusuri. Întrebuințarea lor se&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Atacul cerebral

<p>&#8211; Să-l recunoaștem și să-l evităm &#8211; Într-un comunicat de presă emis în toamna anului 2019, Societatea Națională de Radiologie Intervențională din România făcea cunoscut faptul că țara noastră deține un record cât se poate de trist: &#8222;România are cea mai mare mortalitate cauzată de accidentele vasculare cerebrale din Europa. (&#8230;) AVC-ul este prima cauză&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O problemă lăsată la învechit – Manualele școlare

<p>&#8211; Există o mare prăpastie între cum se făcea școala cu câteva de­cenii în urmă și felul în care se face azi. Lucrurile n-au evo­luat, nu s-au în­drep­tat nea­părat în direcția cea bună, așa cum ar fi fost normal. Iar una din­tre problemele grave de care se plâng elevii, părinții și mulți dintre das­căli este&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Când ne fuge pământul de sub picioare: AMEȚELILE

<p>&#8211; Oamenii care suferă de vertijuri se simt amenințați în permanență, deși tulburările de echilibru nu sunt greu de tratat. Cu o condiție: să le știi cauza! Ghici ghicitoarea mea &#8211; Există oameni pentru care o ieșire din casă reprezintă un act eroic și au nevoie să-și adune tot curajul ca să-l poată săvârși. Nici&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ALEX TOCILESCU (scriitor): „Știu că pare ciudat să te întorci din Germania perfectă în deloc perfecta Românie, dar exact asta am făcut”

<p>Alex Tocilescu nu este doar fiul marelui re­gizor Alexandru Tocilescu, cel care a mar­­cat o epocă în tea­trul românesc, ci și un important prozator, sce­narist și dramaturg. El este și o voce importantă a Facebook-ului, având zeci de mii de admiratori. În urmă cu ceva vreme, Tocilescu junior a surprins opinia publică din țara noastră&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

THOMAS DAVID SIEBER (student german, la Sibiu): „Dumnezeu a vrut ca eu să devin ortodox”

<p>&#8211; Are 21 de ani și provine dintr-un sătuc din Germania, din zona Hohenzollern-Sigmaringen. După câteva vizite în România, a simțit însă că locul lui e aici, și pentru ca &#8222;împământenirea&#8221; să fie definitivă, a devenit și ortodox, fiind botezat la Mânăstirea Oașa. Ce anume l-a făcut să aleagă această cale și cine i-a fost&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Români care au reușit: Usturoiul Benone

<p>&#8211; Un soi de usturoi sută la sută românesc, cultivat în zona Bu­zăului de sute de ani, a fost omologat drept &#8222;Usturoiul Benone&#8221;, primind, în semn de respect, numele interpretului de muzică populară Benone Sinulescu. Povestea lui ne-o spune Valentin Jecu, cel căruia i se datorează, în mare parte, reușita &#8211; Întoarcere la munca câmpului&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SCRISORI DE LA CITITORI – Un mesaj pe telefon

<p>Dragă &#8222;Formula AS&#8221;, Încep scrisoarea mea către dvs. cu o propunere: reluați paginile, așa de interesante, publicate în urmă cu câțiva ani, despre problemele sufletești cu care ne confruntăm. Ele nu ies niciodată din modă. Suferința și bucuria sunt neschimbate, de când oamenii au fost lăsați pe pământ. Iar locurile în care să vorbești despre&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Din rețetele domnului farmacist Bobaru: Bradul, Stejarul și Mesteacănul

<p>&#8211; Iarna, când plantele verzi dispar, e rândul arborilor să ocupe prim-planul leacurilor de sănătate. În scoarța, mugurii și frunzele lor, recol­tate din primăvară și până toamna târziu, se ascund ajutoare de sănătate pe care le folosim prea puțin &#8211; Remedii cu muguri de Brad Tratamente interne Afecțiuni respiratorii (traheite, bronșite, astm bronșic, pneumonii) *&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mistrețul bunicului

<p>Totul a început într-o iarnă, prin 1991, în­tr-o localitate dunăreană din nor­dul Do­bro­gei: Isaccea. Un unchi de-al meu s-a întors într-o zi de la vânătoare, aducând în tolbă un godac de mis­treț, găsit prin stufărișul uscat al bălții, care era mai mult mort decât viu. A venit cu el în casa buni­cilor: era mic de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ILIE PINTEA (corespondent pe frontul din Afganistan) – Războiul în fotografii

<p>E greu de crezut că despre război se poate vorbi și în culori luminoase, cu o căldură menită nu să-i minimalizeze dezastrele, ci să-i opună bucuriile vieții, care trebuie salvate cu orice preț. Reporter radio de vreo 20 de ani, Ilie Pintea, corespondentul Radio România pentru ju­dețul Hunedoara, dar și pe frontul din Afganistan, a&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII IANUARIE

<p>&#8211; Anul nou începe cu un semn bun pentru țara noastră. Motivul este prezența marelui benefic Jupiter în semnul Peștilor, pe care-l guvernează, inspirându-ne sentimente înalte, devoțiune spirituală, înțelegerea nevoii de a-i ajuta pe cei aflați în suferință, precum și forța sacrificiului. În astrograma României, Luna e în zodia Peștilor, iar in­trarea lui Jupiter în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sărbătoare fără sfârșit – Crăciunul în Țările Nordice

<p>&#8211; În Țările Scandinave, Crăciunul este o călătorie mi­ra­culoasă ce durează aproape o lună și este celebrată cu coronițe împo­dobite de lumânări &#8211; Adventul – cele patru duminici care preced Crăciunul În Danemarca, Suedia și Norvegia, sărbătorile de iarnă încep cu patru duminici înainte de 24 decembrie, când de­butează Adventul (din latinul &#8222;ad­ventus&#8221; – &#8222;venire&#8221;),&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..