Știri din Formula AS

Ultimele titluri

ZODIAC – Săptămâna 22-28 iulie

<p>Soarele intră vineri în semnul pe care-l guver­nează: cel al Leului. Deoarece această zodie are de-a face cu nevoia de vizibilitate, de mondenitate și de atenție, cel mai bine e să petrecem weekend-ul în lume, socializând. Petrecerile familiale se anunță de asemenea reușite, după cum ne promite Venus în Rac. Mercur în Leu ne ajută&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nu uitați nici de păr!

<p>&#8211; Vara, frumusețea presu­pune obligatoriu un păr îngri­jit, voluminos și strălucitor. Nu apelați la produse sofisti­cate! Rezolvarea se află aca­să, pe raftul cămării și în fri­gider &#8211; Mască verde cu avocado Acizii grași nesaturați exis­tenți în avocado protejează părul uscat. Ingrediente: 1 avocado, 2 lin­guri ulei de floarea-soarelui, puțină zea­mă de lămâie. Preparare și folosire:&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ganglionii – întrebări și răspunsuri

<p>&#8211; Când ni se umflă un ganglion, ne gândim imediat la o boală gravă. De fapt, inflamația înseamnă un avertisment: cor­pul nostru luptă cu o infecție. Ce avem de făcut? Când trebuie consultat medicul? Iată răspunsul specialiștilor &#8211; Pentru a înțelege mai bine Sistemul limfactic Este compus din vase de care sunt fixați cior­chini de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Furnicile Sfântului Ilie

<p>Era o secetă prelungită. Nu mai plouase de două luni și pămân­tul crăpa de atâta pârjol. Ziua era o zăpușeală cumplită, fiindcă aerul nu se mișca deloc și simțeai că te sufoci. Termometrele arătau +38°C la umbră. Plantele păreau opărite, fructele cădeau zbârcite de pe ramuri și auto­ritățile se văzuseră obligate să pună afișe peste&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vacanță fără probleme – Răul de călătorie

<p>&#8211; Neplăcerile drumului cu ma­șina, pe vapor sau în avion, pot fi atât de mari, încât vacanța devine, pentru mulți dintre noi, un chin. Diagnosticat în multe țări din lume drept boală, răul de călătorie poate fi mai ușor prevenit decât tratat. Iată câteva sfaturi de prim ajutor &#8211; Distragerea atenției Oricine s-a confruntat vreodată&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Soarele și bolile de piele

<p>&#8211; Mărețul astru al verii poate fi un medicament redutabil! Cu o condiție: să știm în ce doze să-l folosim &#8211; PSORIAZIS 10 minute la soare, în orele cele mai puțin calde ale zilei, și pielea renaște! Odată cu venirea verii, persoanele cu psoriazis au tot interesul să se expună la soare, fără complexe. Der­matologii recomandă&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Strategii contra temperaturilor ridicate

<p>&#8211; Vara ia foc. Se anunță temperaturi de peste 30 de gra­de și umiditate cu aburi fierbinți. Cine se știe vul­nerabil la vipiile solare poate afla scăpare în sfaturile de mai jos &#8211; Optează pentru hainele potrivite Vara, cei mai mulți dintre noi alegem intuitiv îmbră­că­minte deschisă la culoare, din materiale ușoare, permeabile la aer,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 8-14 iulie

<p>Soarele și Mercur în Rac ne adâncesc nevoia de-a ne simți conectați cu familia și îndeosebi cu trecutul. Ne face bine să depănăm povești despre momente din copilărie sau despre strămoșii noștri. Marte cel temperamental, recent intrat în zodia Tau­rului, nu se simte prea bine în acest semn, în care trebuie să-și controleze firea năvalnică&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SOS – CITITORII MULȚUMESC PENTRU AJUTOR

<p>&#8222;Sănătate și bucurie cât va vrea Dumnezeu&#8221; (Scrisoarea: &#8222;Marea urgență sunt medicamentele pentru plămâni&#8221;, F. AS nr. 1509) Dragă redacție, Mă numesc David Alexandru și locuiesc în co­mu­na Beciu, județul Teleorman. Mai întâi vin să mul­țumesc Fundației revistei &#8222;Formula AS&#8221; pen­tru ajutorul dat, în urma publicării scrisorii mele, la rubrica &#8222;Cazuri de extremă urgență&#8221;. Ci­titorii minunați&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vecinii de sub acoperiș   

<p>Le aud înainte de a deschide ochii, în fiecare dimineață. Sporovăiala lor ciripită îmi însoțește clipele acelea nedefinite de rupere de somn și de in­trare în trezie. Cred că se deșteaptă toate cam deodată, pentru că vorbăria lor este pe mai mul­te voci. Glasurile lor sunt, la început,    &#8222;sotto voce&#8221;, într-un registru calm, odihnitor,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prof. dr. AUREL ROMILĂ – S-a dus „doctorul fără de arginți”!

<p>De ziua Sfinţilor Împaraţi Constantin şi Elena s-a înălţat spre ceruri cel care era considerat un ade­vărat patriarh al psi­hiatriei româneşti, pro­fesorul Aurel Romilă, (10.08.1934 – 20.05.2022). Recunoscut unanim ca &#8222;doctorul fără de arginţi&#8221;, domnul profesor Au­rel Romilă rămâne un mentor fără egal al gene­ra­ţiilor de medici şi psihologi, al căror dascăl şi po­vă­ţuitor a&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OANA MOȘNEAGU (interpreta rolului Andreea, din serialul „Adela”, Antena 1): „Când prinzi un proiect atât de mare și de frumos, nu poți decât să spui «Mulțumesc!»”

<p>Pe dealul din Purcăreni – Din cartea ta de vizită prezentă pe internet am aflat că ești nascută în Mioveni, o localitate celebră în lume, datorită fabricii de mașini Dacia. Cum se naște, într-un oraș cu dominantă indus­trială, o viitoare actriță de film? Ce fel de cultură există în Mioveni? – Mioveniul nu oferea foarte&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Războiul pâinii

<p>ROMÂNIA LA ZI &#8211; În ziua atacului militar al Rusiei (24 februarie 2022), Ucraina, țara agre­sată, avea în hambare și silozuri zeci de milioane de tone de ce­reale și semințe de floarea-soarelui, pregătite să fie exportate. Porturile ucrainene au fost însă blocate și mari depozite cu mărfuri agricole au fost distruse de rachete. Situația stârnește&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANTONIU BUMB (Coordonatorul campaniei „Opriți mutilarea spațiilor verzi!”): „Salvarea spațiilor verzi trebuie impusă prin lege, acum, în întreaga țară”

<p>Ooază în deșertul de be­toane, o pădurice urbană din mijlo­cul unui cartier bucu­reștean, a fost pusă la pământ de drujbe. Ilegal, fără nici un aviz, au fost tăiați 200 de arbori. Lăcomia rechinilor imobiliari usucă un oraș aflat în coada capitalelor europene în ceea ce privește spațiile verzi. Totodată, mii și mii de arbori urbani&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

RĂUL DE MIȘCARE

<p>&#8211; E greu de crezut că mișcarea, recomandată chiar și de specialiști, drept condiție obligatorie a sănătății, poate să facă și rău. Dar face! Deplasarea pe drumurile vacanței, cu mașina, trenul, avionul sau vaporul, produc suferințe atât de mari, încât mulți oameni mai bine se lipsesc de bucuria concediului, decât să le facă față. Pentru&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 24-30 iunie

<p>O urmare a intrării micului benefic Venus în Gemeni, unde se găsește și stăpânul acestei zodii, sprințarul Mercur, este că viața noastră de zi cu zi este presărată cu întâlniri plăcute, conversații ins­tructive și distractive. Suntem tentați să mergem la spectacole, concerte ori alte evenimente culturale, și avem toate șansele ca acestea să fie de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Formula AS pe Valea Hârtibaciului – Mocănița

<p>Foto: Asociația ”Prietenii Mocăniței”</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

TIA ȘERBĂNESCU: „De un an de zile ne batem cu pumnul în piept, vorbim de zeci de miliarde de euro, dar deocamdată nu se vede nimic”

<p>Analiza politică a lunii MAI &#8222;Marele ajutor pe zi înseamnă doi covrigi&#8221; – Trăim vremuri cât se poate de complicate: am avut parte de pandemie, avem războiul de la gra­niță din Ucraina și, mai nou, cuvântul de pe bu­zele tuturor este inflația. Guvernul a anunțat deja un pachet de măsuri sociale. Cum ne prinde acest moment&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 10-16 iunie

<p>Începem să dăm de capăt problemelor acumulate din urmă, mai ales celor care țin de viața noastră profesională sau de legăturile de prietenie. Pe final de săptămână, felul în care știm să comunicăm ne poa­te aduce o apreciere deo­sebită sau chiar o re­compensă materială la care nu ne-am fi gândit. O altă variantă este ca&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Florile de Liliac și de Salcâm

<p>&#8211; Prima lună a verii poate fi re­cunoscută cu ochii închiși. Când văzduhul se umple cu mi­resme de Liliac și Salcâm, e si­gur că a venit Iunie! Colo­rate diafan și așezate în cior­chi­ne, florile mărunte și par­fumate au putere vrăjitoreas­că și asupra obrazului &#8211; Rețete cu Liliac Esenţă preferată pentru producă­torii de parfumuri din toate&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..