Știri din Formula AS

Ultimele titluri

OVIDIU DAMIAN (Realizatorul emisiunii „Fără Prejudecăţi”, TVR 2): „Nici vorbă de tristețe!

<p>E doar bucurie în ce fac&#8221; Când vedem un om diferit ca înfățișare, reacționăm prin recul. Ne place să avem a face cu oameni la fel ca și noi. Diza­bilitățile sunt însă înșelătoare. Dincolo de ele se află persoane cu însușiri remarcabile, că­rora ar tre­bui să le arătăm respect și empatie. Așa cum fa­ce, la&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dieta cu conopidă

<p>Conopida con­ține un compus numit sulforafan. A­cesta sti­mulează producerea enzimelor ne­cesare pentru menținerea sănătății or­ganismului. Conopida conține o can­titate considerabilă de pota­siu, fibre și multe vitamine și minerale impor­tante. Es­te săracă în calorii, fiind bună pentru o dietă de slăbit, găsin­du-se din abun­dență în piețe și la prețuri rezonabile. Cum pro­cedăm: se spală conopida, se&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SAMAR YAZBEK (Scriitoare din Siria): „Am decis să nu mai trăiesc în teroare”

<p>Samar Yazbek s-a născut în 1970, la Jableh, în Siria. Este scriitoare și jur­na­listă. A studiat literatura arabă la Uni­ver­sitatea Latakia. A scris romane, scurte po­vestiri, scenarii de film și de televiziune și scrieri do­cumentare. În 2011, a luat parte la revoltele împotriva regimului Assad, fiind apoi forțată să apuce calea exilului. Este o voce&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut un nou număr al revistei „Integrame Formula AS”!

<p>A apărut un nou număr al revistei „Integrame Formula AS”! Amatorii de cuvinte încrucișate sunt invitați să-și încerce puterile pe teme diverse, de la istorie și spiritualitate la sport, cinema și multe altele sau să descopere jocuri ce le vor aduce un zâmbet în acest început de an! Totul într-o grafică aleasă, format magazin. La&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

TEODOR AFLAT (Fermier): „România n-are pereche în lume de frumoasă și de bogată. Dar cei care o conduc n-au făcut 30 de ani nimic”

<p>La ora actuală, Teodor Aflat este    cel mai mare fermier din Transilvania. În cei 22 de ani de activitate, firma sa, AgroFerm SRL, a ajuns să lucreze 10.000 de hectare de teren din județele Sibiu și Mureș, pe care sunt cultivate sfeclă de zahăr, rapiță, floarea soarelui, grâu, porumb, soia, lucernă, cartofi. Nici grajdurile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Leacul iernii – RIDICHEA NEAGRĂ

<p>N-o să uit niciodată primul an în care am pus în pământ, cu mâinile mele, semințe de ridiche neagră. Era la sfâr­șitul lunii iulie, într-o vară secetoasă, cu arșiță copleșitoare. Mi-am zis, în sinea mea, că nu e chip să iasă vreodată plante din astfel de semințe supuse unui mediu atât de neprielnic. Și totuși,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Răspuns pentru LILIANA – Craiova, F. AS nr. 1550: „Fratele meu are pancreatită edematoasă”

<p>Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected] Se pare că în cazul fratelui dvs. este vorba de un atac de pancreatită acută. Numai așa    se explică simptomele pe care le acuză: durere abdominală, greață și vărsături, umflarea abdomenului etc. De asemenea, valorile crescute ale lipazelor (3000), transaminazelor și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O dimineață cu scriitoarea ANA MARIA SANDU: „Pentru cine scrie, tot ce trăiește e prea puțin”

<p>&#8211; Jurnalistă de nevoie și prozatoare de vocație, a lăsat în urmă Bucu­reștiul atât de familiar, pentru a locui o vreme în Elveția. O aven­tură cu o pisică, o cafenea și-un lac elvețian, care au devenit în­­tre timp și carte pentru copii &#8211; – Bun găsit, Ana! Cum ți-ai început ziua? – Fiindcă mă aflu&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Leacuri populare cu ridiche neagră

<p>Sirop de ridiche neagră Tăiați o ridiche bine spălată în felii subțiri, peste care presărați za­hăr sau miere. După 24 ore, adunați siropul rezultat. Se iau 4-5 lingurițe pe zi. Recomandări: tuse, răceală, gri­pă, bronșită, pneumonie, astm, alte boli cu inflamații ale siste­mului respirator. Suc de ridiche neagră și ceai de mesteacăn Se prepară în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut ASUL VERDE!

<p>– Numărul din IANUARIE – Din cuprins: Dosar medical – &#8211; RINITELE și SINUZITELE Farmacia naturii – &#8211; DAFINUL &#8211; Pinteni la călcâie Medicină la domiciliu – &#8211; Epidemie de gripă &#8211; Dacă v-a prins răceala&#8230; Terapii alternative – &#8211; CALD și RECE &#8211; Sănătate cu fructe de iarnă Frumusețe – &#8211; Cură pentru un&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Samba, braziliana!

<p>&#8211; Braziliencele sunt printre cele mai renumite femei din lume, datorită frumuseții lor naturale. Se vede de la o poștă că nu-și fac operații es­tetice. Secretul frumuseții lor e străvechi și se moștenește pe linie de familie. Iată câteva dintre rețetele de succes pe care le folosesc &#8211; Exfoliere cu nisip Masați-vă pielea, cel puțin&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sfaturi bune pentru un intestin trecut prin încercările sărbătorilor

<p>Varza murată, ca stimulator Varza murată e cunoscută și drept &#8222;mătură a in­tenstinului&#8221;. Deosebit de bogată în bacterii lac­tice, este considerată, din acest motiv, un aliment pro­biotic. Microorganismele ajută la menținerea sănă­tății florei intestinale și la curățarea intesti­nului în mod natural, fără să-l forțeze. Dincolo de faptul că varza murată sau zeama de varză murată ne&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dl. Sandu și caprele

<p>Doamna Uța și domnul Sandu au trăit și au făcut serviciu mulți ani la oraș, dar acum, la pen­sie, s-au retras în satul natal, la poalele mun­telui Ceahlău. S-au întors &#8222;acasă&#8221; și sunt bucuroși, și ei, și copiii, care vin adesea să-i vadă. &#8222;Aici treburile nu se mai termină nicio­da­tă, dar lucrăm cu drag și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tulburările de ritm cardiac

<p>– Când inima începe să bată haotic – &#8211; Specialiștii prognozează o dublare a tulburărilor de ritm cardiac în următorii 50 de ani. Cu câtva timp în urmă, medicii prescriau un trata­ment medicamentos. În prezent, riscul poate fi redus cu ajutorul unor intervenții minim invazive &#8211; Fibrilația atrială Este cel mai frecvent tip de aritmie&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Mă doare piciorul după fractura de col femural” (Răspuns pentru CRISTINA – Satu Mare, F. AS nr. 1363)

<p>Și eu m-am confruntat cu aceleași probleme de sănă­tate. Am avut glezna umflată și acuzam dureri groaznice, încât nu puteam merge. Am făcut tratament la doctorița de familie, dar fără niciun rezultat. Din fericire, cineva mi-a recomandat un tratament foarte eficient cu planta nu­mită Tătă­neasă. Luați din piață sau de la Plafar 300 g frunze&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

RADU DINULESCU (Regizor și scriitor): „Vrem cu toții să fim diferiți, dar puțini aleg calea cea bună”

<p>&#8211; A fost mereu un regizor deschis la nou. Primul care s-a jucat în spec­tacolele sale, în fel și chip, cu tehnologia. Acum, însă, și-a găsit &#8222;un loc de joacă&#8221; poate chiar mai generos decât teatrul: literatura. Romanul său, &#8222;Diversiune în eter&#8221;, se bucură de mare succes. Este vorba despre o călătorie în timp, în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Leacuri țărănești din Munții Apuseni

<p>DĂNUȚ ALBUȚ – fitoterapeut: &#8222;Câți dintre noi le mai știm, să dăm mai departe leacurile bătrânilor noștri&#8221; Nu știm cum va fi vremea în lunile ce ur­mează, însă meteorologii sunt de părere că ne așteaptă o iarnă mult mai &#8222;grea&#8221; decât cele din ultimii ani, în ciuda încălzirii globa­le&#8230; Pentru a putea trata &#8222;altfel&#8221; bolile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 13-19 ianuarie

<p>&#8211; Un eveniment așteptat cu nerăbdare de mulți dintre noi se petrece vineri. Este vorba despre re­venirea intempestivului Marte în mișcare directă, în zodia dornică de mișcare și socializare a Gemenilor. Asta nu înseamnă însă că toate drumurile se deblochează și toate interacțiunile noastre decurg fără probleme, deoarece exact ziua de schimbare a sensului mișcării&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Diete eficiente

<p>&#8211; Dacă în urma meselor de sărbători v-ați &#8222;îmbogățit&#8221; cu ceva kilo­grame, iată câteva rețete de slăbit simple și efi­ciente &#8211; Porții reduse După ce, ani de-a rândul, ea însăși s-a chinuit cu felurite diete restrictive, o nutriționistă din Elveția, Gisela Rene, a avut ideea să reducă por­țiile de mâncare, în loc să interzică anumite&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Cu tratamentul d-nei dr. Himovitch m-am vindecat de cancer la colon”

<p>Stimată doamnă Sânziana Pop, Intenția acestei scrisori este de a vă mulțumi din suflet pentru tot ceea ce faceți în slujba oa­menilor. Cu respect vă mulțumesc pentru faptul că m-ați ajutat (fără să știți) să trec peste cea mai grea cumpănă din viața mea, peste care nu am crezut că voi trece vreodată. Articolele din&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..