Știri din Formula AS

Ultimele titluri

Andrei Terian (critic literar, prorector la Universitatea din Sibiu): „Dacă instanțele la care te raportezi intelectual sunt Harvard sau Stanford, chiar nu contează că ești la Sibiu sau București”

<p>S-a îndrăgostit de critica literară și, de atunci, n-a încetat să facă din ea o reușită. Și, dacă volumele publicate în România acum aproape un deceniu i-au adus nu mai puțin de 11 premii prestigioase, articolele recente îi sunt pu­bli­cate la edituri internaționale, ca Bloomsbury sau Peter Lang. Dar largul lumii nu-l ispitește. Andrei Terian&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 23-28 februarie

<p>Luna plină din Fecioară, de sâmbătă, ne face sis­temul digestiv mai sensibil, deci e recomandabil să ne ferim să consumăm mâncăruri grele. Ne priesc ali­mentele bogate în fibre și cele care conțin amidon, deoarece aciditatea gastrică e mare. Faceți câteva exer­ciții de gimnastică, ori mergeți la un masaj. Sim­țul analitic e pronunțat și puteți face&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tehnologie de top pentru frumusețe la superlativ: SENSICA

<p>Urmează o lună de manifestare a recu­noș­tinței pentru femeile iubite din viața noastră. O lună în care femeile sunt răs­fățate cu cadouri și mărțișoare deosebite. Iar luna iubirii aduce vești excelente pen­tru doamnele care-și doresc un ten fără riduri, o piele mai tânără, mai netedă și mai lu­minoasă, pentru mult timp! SENSILIFT PRO Dispozitiv anti-îmbătrânire&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Radu Paraschivescu: “Există lumi cu mult mai bune ca a noastră”

<p>&#8211; O prezență extrem de simpatizată în lumea culturală din România, pentru inteligența, umorul și stăpânirea strașnică a cuvintelor, scriitorul Radu Paraschivescu este și om de radio și de televiziune. În emisiunea sa radiofonică “Vorba vine” se declară îndrăgostit de limba română (“în limbă după română”, după propria expresie), căreia îi dă o strălucire aparte,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ROMÂNIA DIN ANGLIA – Povești despre oameni mari: JOHN NANDRIȘ

<p>– savant român, doctor în istorie la Cambridge, cercetător al Institutului de Arheologie de pe lângă Universitatea din Londra – Îl cunoașteți din paginile care i-au fost de­di­cate în “Formula AS”. Fiu al ma­relui savant bucovinean interbelic, Grigore Nandriș, John Nandriș și-a dedicat mare parte a ca­rierei ar­heologice, studiului stânelor și al vieții păstorilor. Un îndemn biografic, pe&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 16-22 februarie

<p>Fermecătoarea Venus, planetă a feminității, vine să se alăture în weekend adevăratului club planetar adunat în Vărsător: Soarele, Mercur, Marte și Pluton. Era mare nevoie de energia ei cea dulce și diplomată, ca să putem să începem să ne relaxăm, de preferință în cercul prietenilor. Ea își va face treaba și mai bine de luni&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Portrete de sfinți români – PĂRINTELE PROCLU, sihastrul de la marginea lumii

<p>&#8211; Nu l-am întâlnit niciodată, dar aș îndrăzni să spun că l-am cunoscut prin scrieri și prin cuvintele celor care i-au călcat pragul chiliei. Luna aceasta se împlinesc șapte ani de când a plecat spre împărățiile luminii. Un om cu totul deosebit, care nădăjduiesc că va fi așezat în rândul sfinților români din calen­darul ortodox.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

“Sufăr de cancer uterin”

<p>Am 44 de ani și am fost diagnosticată cu can­cer uterin, carcinom pavimentos Pap V. Mi s-a re­coman­dat de urgență operația, dar eu am refu­zat. Dacă s-a mai confruntat cineva cu asemenea boală și mă poate ajuta cu indicații pe cale na­turistă, îl rog din inimă să-mi dea răspuns prin in­termediul revistei, cu tot ce&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ALEXANDRA VELNICIUC: “Trăim vremuri așa de tulburi! Fiecare se salvează cum poate”

<p>“Cum o vrea Dumnezeu, așa să fie!” – Fiecare an începe cu gânduri mari, cu spe­ranțe de bine, la toate capitolele vieții. Suntem deja la mijlocul lui Ianuarie. Sunt semne că se va împlini ceea ce ți-ai propus? – Am început anul realmente în forţă: pe 5 Ianuarie am avut deja o premieră la Teatrul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Leacuri cu SARE

<p>Sarea de masă, adică clorura de sodiu, este vitală pentru noi. Chiar dacă suntem avertizați să nu consumăm prea multă, de sare nu ne putem lipsi, aceasta fiind în același timp și un remediu de sănătate. Se folosesc în mod obișnuit două tipuri de sare: sarea de mare, obținută prin uscarea apei de mare, și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum putem depăși urmările post-Covid – Oboseala cronică

<p>• Mulți oameni care s-au confruntat cu coronavirusul trec în prezent printr-o experiență stranie: deși au depășit deja de o bună bucată de vreme faza acută a infecției virale, ei continuă să se simtă profund epuizați, chiar și în urma celor mai mici eforturi fizice și mentale. Motivele nu au fost încă pe deplin cercetate&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Florin Iordan (formația “Trei Parale”): “Misiunea noastră este să păstrăm în lumină muzicile tradiționale românești”

<p>Surpriza cea mare a anului 2023 în muzica românească s-a produs chiar în Decem­brie: revenirea celebrei casei de discuri Electrecord, după mulți ani de absență. Iar pentru deschiderea unei noi ere din istoria sa, com­pania înființată în anul 1932 a ales o formație em­ble­ma­tică în promovarea muzicii tradiționale româ­nești: Trei parale. Eve­ni­mentul a fost marcat&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

“Cum se prepară zahărul invertit?” (Răspuns pentru ELENA – Târnăveni)

<p>Zahărul alb, rafinat, este cancerigen. Pentru a scă­pa de acest produs sintetic, se prepară cel mai bun în­lo­cuitor: zahărul invertit. Acesta se folo­seș­te atunci când nu avem miere. * Ingrediente: 1 kg zahăr alb, 450 ml apă, 1 linguriță acid citric (sare de lămâie). * Mod de preparare: se fierb toate ingre­dientele de mai sus&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

<p>&#8211; Intrăm în luna, poate, cea mai turbulentă a acestui an! După cum se știe, Vărsătorul este semnul imprevizibilului, al revelațiilor, al marilor prefaceri (adesea radicale) și al unor idealuri proiectate în viitor. E la fel de im­previzibil ca un cer pe timp de furtună. Potențialul este exploziv, deoarece o altă planetă încruntată, Uranus, nu&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Iarna plămânilor

<p>Hrana plămânilor În urmă cu câteva decenii era profund îm­pă­mân­tenită părerea că, pentru a avea plămâ­nii sănă­toși, oamenii trebuie să mănânce ex­trem de gras și de consistent, chiar peste pu­te­rile lor de a asimila. Iată însă că cercetările din ulti­mele de­cenii au ajuns la o altă con­clu­zie: nu hrana abun­dentă de­ter­mină sănătatea, ci forța sis­te­mului&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Uleiul de migdale

<p>• Este un leac istoric al fru­mu­seții femeilor. Folosit de împă­ră­tesele Chinei și de gheișele japo­ne­ze, nu lipsea nici de pe noptiera lui Sisi, celebra împărăteasă a Aus­triei, care își îngrijea cu el părul, ne­spus de bogat și strălucitor. Ne­lipsit din industria modernă a cos­me­ticii, ule­iul de migdale poa­te fi folosit și aca­să, în rețete&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pricolicii din Munții Moma

<p>• Deși despart două județe fruntașe, prin standardul lor de mo­der­nizare    – Bihorul și Aradul – Munții Codru Moma sunt o zonă uluitoare, de tradiții și practici magice. Plecați la muncă în străinătate, de unde se întorc procopsiți și își fac case cu termopane, oamenii locului cred nestrămutat în iele și pricolici, în muma&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

RODICA CULCER despre… “Este important că europenii au început să conștientizeze dimensiunile reale ale pericolului rusesc”

<p>– Cotidianul german “Bild” a publicat zilele tre­cute un document secret în care armata ger­ma­nă ia în calcul un scenariu care prevede desfă­şu­ra­rea a “sute de mii de soldaţi NATO şi o izbucnire iminentă a unui război cu Rusia, în vara anului 2025”. Conform documentului, Rusia ar lansa o ofensivă în Ucraina care, din cauza&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Urgența anului: Om sănătos = natură sănătoasă

<p>• La începutul lui 2020, când un nou virus s-a răspândit în întreaga lume, în decurs de doar câteva săptămâni, prea puțini au fost aceia care au înțeles că această pandemie reprezintă un avertisment urgent: pentru a putea duce o viață sănătoasă, trebuie să ne gândim și la mediu. Prevenția capătă astfel o nouă dimensiune&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Respirație sănătoasă

<p>• Abia am scăpat de Covid, și ne confruntăm cu o no­uă amenințare: virozele respiratorii. Bântuie de la un ca­păt la altul al lumii, umplând spitalele de bolnavi. Alături de tratamentele clasice, medicina naturii oferă, și ea, ali­ați de nădejde pentru ocrotirea nasului, gâtului și plă­mânilor, cele trei redute care trebuie apărate cu orice preț&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..