Știri din Wall-Street

Ultimele titluri

GALERIE FOTO | Bungalouri de lux, noile spații de cazare deschise de Resortul Casa Timiș

Pe 18 iunie, în Resort Casa Timiș, au fost inaugurate noi spații de cazare, constând în 16 bungalouri de lux. ..

O nouă taxă pentru turism, în Europa. Ce este ETIAS și de când intră în vigoare

Începând cu 2023, Comisia Europeană va lansa un sistem electronic de autorizare a călătoriei pentru turiștii din țări care, în prezent, nu fac parte din Uniunea Europeană. Viza de călătorie ETIAS, similară sistemului american, vine pe fondul dorinței... ..

NATO se "reconfigurează" în fața amenințării rusești. Peste 300.000 de militari vor apăra flancul estic al alianței

NATO va suplimenta numărul de soldați care vor fi staționați în țările estice ale alianței la peste 300.000, numărul lor actual fiind de aproximativ 40.000. ..

O nouă lovitură care ar putea afecta prețul criptomonedelor: un fond important ar putea ajunge în incapacitate de plată

Three Arrow Capital, un fond de hedging care se concentrează pe industria criptomonedelor, are 27 iunie ca termen limită pentru plata unor împrumuturi în valoare de peste 670 de milioane de dolari sau va intra în incapacitate de plată. ..

Joburi la malul mării. Cât câștigă un ospătar și un recepționer hotel în Constanța

De la începutul anului și până în prezent, numărul ofertelor de muncă active dedicate constănțenilor este într-o continuă creștere, arată datele platformei de recrutare BestJobs, culminând cu ultimele 30 de zile, când au fost publicate peste 3.500 de... ..

Scholz către Zelenski: G7 va "continua să crească presiunea asupra lui Putin"

G7 va "continua să crească presiunea" asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, a asigurat cancelarul german Olaf Scholz într-un mesaj pe Twitter adresat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a exprimat luni prin videoconferinţă în faţa... ..

Crește alarmant numărul muncitorilor străini care fug de la locurile de muncă: „Fug pentru că din start știu că e ușor să pleci din România în Schengen”

În contextul lipsei unei legislații care să prevadă și sancțiuni pentru angajații străini veniți în România să muncească , pentru ca mai apoi să își încalce fraudulos contractele de muncă, cu scopul de a ajunge în spațiul Schengen, specialiștii din... ..

Noi măsuri fiscale anunțate de Ciucă: taxe mai mari pentru tutun, alcool și jocuri de noroc. Crește și impozitul pe dividende

În ședințe paralele PSD și PNL au discutat viitoarele modificări la Codul Fiscal. Astfel TVA urmează să crească la o serie de produse și servicii, în domeniul HORECA. Iar taxe mai mari se vor regăsi și pe dividende, tutun și alcool. Cea mai mare... ..

Rezultate Evaluarea Națională, înainte de contestații: Elevii din rural au de trei ori mai puține medii de trecere față de cei din urban

Rezultatele examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a scot în evidență severa inegalitate de șanse în domeniul educației la care sunt expuși elevii din medii socio-economice vulnerabile. Județul Teleorman, de pildă, are cea mai mare pondere a... ..

Cluj-Napoca domină piața clădirilor de birouri din provincie - opt proiecte noi anunțate pentru următorii 3 ani

Piața spațiilor de birouri moderne din Cluj-Napoca este a doua ca mărime din țară, după București și sunt premise să rămână așa și în următorii ani. Investitorii imobiliari au în plan opt clădiri de birouri, de clasă A, în Cluj-Napoca, care vor avea în... ..

Studiu: Femeile vor să renunțe la jobul lor din cauza epuizării și stresului

Nivelul de stres cu care se confruntă mai mult de jumătate dintre femeile care lucrează (53%) este mai mare decât în urmă cu un an, iar 46% susțin că sunt epuizate, conform studiului Deloitte Women @ Work 2022, realizat la nivel global. De altfel,... ..

Speranţa de viaţă la naştere în România a scăzut până la nivelul înregistrat cu 14 ani în urmă

Speranţa de viaţă la naştere în România, în anul 2021, a scăzut până la nivelul înregistrat cu 14 ani în urmă, în 2007, în timp ce alte state europene au reuşit ca după primul an de recul, să revină la niveluri apropiate de cele anterioare pandemiei,... ..

Ce drepturi au angajații care lucrează în România, Cehia, Ungaria, Polonia sau Slovacia

O legislație flexibilă a muncii este esențială pentru crearea de noi afaceri, dezvoltarea firmelor deja existente și crearea de noi oportunități în carieră. Țările europene au cadre distincte ale dreptului muncii, fiind în același timp competitive... ..

Indotek Group a cumpărat clădirea de birouri One Victoriei Center din Capitală

Grupul de investiții maghiar, Indotek Group, a achiziționat clădirea de birouri "One Victoriei Center", situată în cartierul central de afaceri din București, ajungând să dețină trei active pe piața locală - două clădiri de birouri în Capitală și un... ..

Recomandări ANSVSA pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare. La ce să fim atenți

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.... ..

ANSVSA lansează Comandamentul Sezon Estival 2022 și începe controalele pe litoral

Astăzi, 27 iunie, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA)Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) lansează Comandamentul Sezon Estival 2022 , în prezența... ..

Ratele la credite continuă să crească: indicele ROBOR la 3 luni ajunge la 6,26% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat luni la 6,26% pe an, de la 6,18% pe an, vineri, un nivel mai mare fiind înregistrat în data de 3 decembrie 2012, respectiv... ..

Stere Garofil, Philip Morris, la 25 de ani de carieră în companie: „Philip Morris este o școală fără taxă”

Agilitate și flexibilitate, acestea sunt cele două atribute care îl caracterizează cel mai bine pe Stere Garofil, Head of Project Management în cadrul Philip Morris România. Anul acesta, Stere Garofil trage linia sub cei 25 de ani de carieră în cadrul... ..

Petre Daea s-ar putea întoarce ministru la Agricultură: este una dintre variantele luate în calcul de PSD

Partidul Social Democrat are cinci-şase variante pentru o nouă nominalizare la Ministerul Agriculturii, iar Petre Daea se numără printre cei propuşi de către membrii PSD, a declarat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu. ..

Japonia, afectată de temperaturi record, se teme de o penurie de electricitate

Autorităţile din Japonia au avertizat populaţia niponă în legătură cu o posibilă penurie de electricitate, în contextul în care această ţară se confruntă cu temperaturi record şi oraşul Tokyo a cunoscut cel mai scurt sezon ploios din istoria... ..