Știri din Jurnalul National

Ultimele titluri

Catastrofa PNL: locul 3 în intenția de vot, dacă merge singur și locul 4, dacă merge cu PSD

PNL se află pe poziția a treia în toate sondajele de opinie care au măsurat, începând cu luna noiembrie a anului trecut, intenția de vot pentru alegerile europarlamentare. ..

Nimeni nu mai vrea să o judece pe Udrea: Opt judecători s-au cerut afară, în aceeași zi, din dosarul prin ea cere revizuirea condamnării din „Gala Bute”

Apelul formulat de Elena Udrea în procesul prin care aceasta cere revizuirea sentinței de condamnare la 6 ani de închisoare cu executare primită în dosarul „Gala Bute” nu a fost soluționat nici ieri, deși instanța supremă rămăsese în pronunțare, dintr-un motiv mai puțin obișnuit. ..

Circulați cu prudență: Ceață densă în Moldova și Dobrogea. Iată localitățile pentru care a fost emis cod galben

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că marți dimineață este ceață densă în mai multe zone din Moldova și din Dobrogea. Meteorologii au emis avertizare cod galben de ceață. ..

Urmări ale prostocrației

​​​​​​​Evenimentele stârnesc discuții, mai mult sau mai puțin informate, purtate cu mai mult sau mai puțin curaj civic. Dar abia diagnozele iau în seamă realitatea ca întreg și permit să i se spună pe nume. Nici nu poți schimba în bine o situație dacă nu o vezi lucid, cu ochii deschiși. ..

Spionajul rusesc pune la zid guvernul german. Război total între Moscova și Berlin

Conținutul înregistrării unor discuții între ofițeri germani de rang înalt este, în opinia Kremlinului, dovada că Berlinul examinează planuri de atac asupra teritoriului rusesc. Mai mult, Moscova pune la îndoială capacitatea cancelarului Olaf Scholz de a controla situația din propria țară. De cealaltă parte, ministrul german al Apărării acuză Rusia de lansarea unui „război informațional”, menit să creeze diviziuni în interiorul Germaniei.   ..

Hortensia Papadat-Bengescu, mintea de foc a literaturii feminine românești

Cea mai importantă scriitoare a literaturii române (și unul dintre cei mai importanți și valoroși scriitori ai noștri), Hortensia Papadat-Bengescu s-a născut în 8 decembrie 1876, la Ivești, Galați, și a murit în 5 martie 1955, la București. Să-i cinstim memoria! ..

Poveștile de pe noptieră: 9 cărți vestesc primăvara

Vă las mai jos, întru dezmorțirea minților și a inimilor, 9 titluri alese pe sprânceană din sfera istoriei, filosofiei, științei, literaturii, jurnalului de călătorie. Nu vă rămâne decât să alegeți inspirat. Succes! ..

Perfecționismul - utopia care ne macină viețile

Ne conducem existența încercând să facem totul perfect, fie că în discuție intră activitatea la serviciu, creșterea copiilor, dragostea, ori orice altceva din sfera de interes a speciei noastre. Dar ce înseamnă până la urmă „perfect”? ..

Marcel Ciolacu, veste mare pentru români: Intrăm în Schengen rutier până la finalul anului. În 2025, fără vize pentru America

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America - acestea sunt previziunile premierului Marcel Ciolacu. ..

Sky Baby: Un pilot a ajutat la nașterea unui bebeluș în timpul zborului

Un pilot cu viteză de reacție a ajutat la nașterea unui bebeluș în timpul zborului. Pilotul Jakarin Sararnrakskul a asistat la nașterea copilului pe un zbor VietJet de la Taipei la Bangkok. ..

Acord UE: Continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere voluntară a consumului de gaze naturale în UE pentru încă 12 luni, transmite, luni seara, Ministerul Energiei din România. ..

3 decenii de la războiul cu rușii: Poveștile moldovenilor care au luptat cu KGB-ul, Armata a 14-a „și alte lepădături”

„Noi împărțeam un pistol la cinci oameni, ei aveau aruncătoare de mine de ultimul tip. Erau frumoși îmbrăcați: combinezoane, AKM-uri, pistoale dintr-alea care ajungeau la țintă. Nu ca ale noastre. Noi?… Aveam bastoane! Noroc cu România că ne-a salvat. Dacă nu ne trimitea România arme, luptam cu bastoanele contra tancurilor”. ..

Academicianul Nicolae Noica: „Un cutremur de magnitudinea celui din 1977 nu se va produce în România înainte de anul 2040”

Ieri s-au împlinit 47 de ani de la fatidica zi de 4 martie 1977, când România a fost zguduită de unul dintre cele mai puternice seisme de când există date. ..

Scandal al înregistrărilor cu oficiali militari germani. Rusia l-a convocat pe ambasadorul Germaniei

Rușii l-au convocat pe ambasadorul Germaniei pentru a oferi explicații despre înregistrarea în care apar oficiali militari germani. În presupusa înregistrare audio se discută despre un posibil atac al ucrainenilor asupra podului din Crimeea. ..

Reprezentanții lui Sinead O'Connor îi cer lui Donald Trump să nu-i folosească muzica în campanie

Reprezentanții lui Sinead O'Connor îi cer lui Donald Trump să nu-i folosească muzica în campania electorală. Un cântec al artistei decedate a fost utilizat la un miting politic. Sinead ar fi fost dezgustată, rănită și insultată, au spus reprezentanții ei. ..

Sănătatea costă: Scandal uriaș pe programul Obamacare, în SUA. Tratamentul pentru HIV și testele de depistare a cancerului, evaluat

Administrația președintelui Joe Biden va solicita luni unei curți de apel din SUA să mențină un mandat federal care obligă asiguratorii de sănătate să acopere serviciile de îngrijire preventivă, inclusiv medicamentele pentru HIV și analizele de depistare a cancerului, potrivit Reuters. ..

Cum arată afișele oficiale pentru JO Paris 2024: tentă suprarealistă și obsesie pentru detalii

Cu o tentă suprarealistă și o obsesie pentru detalii, afișele oficiale ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024, prezentate luni, pun în evidență monumentele istorice și facilitățile sportive ale capitalei. ..

Mormântul unui domnitor român a fost descoperit după 300 de ani

Mormântul unui domnitor român a fost descoperit după 300 de ani ..

Amendă fără precedent primită de Apple: 1,8 miliarde de euro

Apple a fost amendată cu 1,8 miliarde de euro pentru abuzuri în materie de streaming muzical. În ochii Comisiei Europene, Apple ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe piața de distribuție a aplicațiilor de streaming muzical pentru utilizatorii de iPhone și iPad. ..

Inflaţia din Turcia a crescut la maximul ultimelor 15 luni

Inflaţia din Turcia a crescut mai mult decât se aştepta, atingând un maxim al ultimelor 15 luni, punând la încercare hotărârea băncii centrale de a menţine ratele dobânzilor la un nivel scăzut, în ciuda creşterii persistente a preţurilor, scrie FT, citat de Ziarul Financiar. ..