Știri din Ziarul Financiar

Ultimele titluri

Ungaria şi Polonia au luat startul în cursa est-europeană pentru cucerirea spaţiului. Vor avea propriii sateliţi şi industrie aerospaţială. Programul de sateliţi al Poloniei reprezintă primul pas făcut de BEI în finanţarea a ceea ce este cunoscut ca Scutul din Cer al Europei

La începutul lunii, două companii maghiare au pus piatra de temelie pentru ceea ce în 2026 ar trebui să fie primul centru spaţial al Ungariei. Acolo urmează să fie proiectaţi, produşi şi testaţi sateliţi cu cât mai multe componente şi cât mai multă tehnologie maghiară. Primul aparat va fi lansat în spaţiu până în 2027-2028, asigură guvernul de la Budapesta, care ajută activ, cu finanţare ieftină şi contracte, cele două companii, 4iG şi subsidiara acesteia, REMRED. ..

Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au deschis un studio de jocuri în Bucureşti. Anunţuri de recrutare active pentru 23 de poziţii. „Bucureştiul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante oraşe europene emergente pentru dezvoltarea de jocuri”

După decizia fulger a francezilor de la Gameloft de a închide studioul de jocuri din Cluj, după mai bine de un deceniu de activitate, industria de jocuri video din România a primit şi o veste bună: gigantul american Amazon a deschis un studio de dezvoltare de jocuri în Bucureşti, pentru care are în plan să recruteze zeci de persoane. ..

Casa de avocatură CMS: Piaţa energiei din România va vedea şi alţi investitori pe care poate astăzi îi considerăm prea sofisticaţi

Numărul mic de proiecte de energie ver­de puse în funcţiu­ne, în contextul în care discu­ţiile se poartă pe mii de MW, trebuie pus într-un context, acela în ca­re România abia acum este la înce­putul unui nou val de dezvoltări, după o pau­ză de aproa­pe un dece­niu. Odată fi­nali­zate primele pro­iec­te mari, lucrurile se vor mişca mult mai rapid pentru investiţiile următoare, a spus Ana Radnev, partner, banking & finance la casa de avocatură CMS, în cadrul evenimentului ZF Power Sum­mit 2024, d ..

Angelli Spumante & Aperitive, la un pas de afaceri de 16 mil. euro în 2023. 8,6 mil. lei a fost în 2023 profitul net al Angelli Spumante & Aperitive

Angelli Spumante & Aperitive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa spumantelor, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de 78,8 mil. lei (15,95 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul ante­rior, când compania a avut afaceri de 71,6 mil. lei (14,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. ..

România este ţara din care provin cei mai mulţi pacienţi internaţionali ai Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria

Spitalul privat Wiener Privatklinik (WPK), fondat la Viena în urmă cu mai bine de 150 de ani, a tratat în 2023 peste 1.000 de pacienţi români, iar peste 60% dintre aceştia au apelat la serviciile medicale de oncologie. ..

Deutsche Bahn Cargo România, divizia de transport marfă pe calea ferată a gigantului german Deutsche Bahn, a ajuns la afaceri de 500 de milioane de lei în 2023. A deschis propriul centru de calificare a forţei de muncă

Deutsche Bahn (DB) Cargo România, divizia de transport marfă pe calea ferată a gigantului german Deutsche Bahn, a finalizat anul trecut cu afaceri de 500 de milioane de lei, în creştere faţă de 356 mil. lei faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei şi datelor de la mfinante.ro. ..

Oraşul din România unde Unilever va investi 4 milioane de euro într-o fabrică de îngheţată

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bunurilor de larg consum alimentare şi nealimentare, a investit 12 milioane de euro în ultimii patru ani în fabrica de îngheţată pe care o are la Suceava. Mai mult, grupul are în plan alte investiţii de circa 4 milioane de euro în perioada 2024-2025. ..

Unilever are în plan investiţii de 4 milioane de euro în fabrica de îngheţată de la Suceava în 2024-2025. „De la achiziţia Betty Ice, suprafaţa şi volumul de producţie s-au dublat“

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bunurilor de larg consum alimentare şi nealimentare, a investit 12 milioane de euro în ultimii patru ani în fabrica de îngheţată pe care o are la Suceava. Mai mult, grupul are în plan alte investiţii de circa 4 milioane de euro în perioada 2024-2025. ..