Știri din Curierul National

Ultimele titluri

Sesiune plenară a Parlamentului European  la Bruxelles

<p>Comunicat de presă de la&#160; PE Pe agenda sesiunii plenare a Parlamentului European din 18-19 mai, ale cărei lucrări se desfăşoară la Bruxelles, figurează în principal:  . Răspunsul Uniunii Europene la consecințele sociale și economice ale războiului din Ucraina Eurodeputatii  vor solicita măsuri pentru a-i proteja pe cetățenii UE de efectele economice și sociale ale [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Produsul Intern Brut a crescut cu 5,2%

<p>Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 6,5% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, potrivit INS; &#8211; Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2022 cât și a schimbării modelului aplicat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Piaţa auto şi serviciile se menţin pe plus

<p>În luna martie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna februarie 2022, atât ca serie brută cu 17,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%, potrivit INS. &#8211; Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

In memoriam Eugen Crăciun (1922-2001) – 100 ani de la naștere

<p>În perioada 17-31 mai 2022, Galeria Romană vă invită la expoziția omagială a pictorului Eugen Crăciun. Pe simeze vor fi expuse lucrări reprezentative, picturi sau tehnici mixte, din diferite perioade ale creației sale, cu tendințe care îl încadrau pe artist în realismul magic, în post-impresionism sau în zona oniric-surrealistă. Eugen Crăciun s-a născut pe 28 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

China, despre creșterea ponderii yuanului în DST

<p>Fondul Monetar Internaţional (FMI) a finalizat analiza drepturilor speciale de tragere (DST) şi a decis creșterea ponderii yuanului, de la 10,92%, la 12,28%, ceea ce reprezintă o recunoaştere a comunităţii internaţionale faţă de rezultatele înregistrate de China în domeniul reformei şi deschiderii, dezvoltării socio-economice, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Noul val de coronavirus din China nu va afecta tendința de funcționare stabilă a economiei

<p>Luni dimineață, două conferințe de presă organizate de autoritățile chineze au atras atenția opiniei publice. La o conferință, Biroul Național al Statisticii a anunțat că economia din China se confruntă cu o presiune mai mare de încetinire și principalele date economice din aprilie sunt în scădere. Potrivit instituției, acesta este cauzat de situația internațională complicată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Experții chinezi denunță SUA pentru complotul împotriva Xinjiangului

<p>Savanții chinezi îi critică dur pe politicienii americani cu viziuni anti-chineze, pentru complotul de a priva Xinjiangul de oportunitățile de dezvoltare prin scornirea unor minciuni despre aplicarea „muncii forțate” în regiune. Ei au făcut acest denunț la o întrunire pe care au avut-o vinerea trecută în Urumqi, reşedinţa Regiunii Autonome Xinjiang Uigure (nord-vestul Chinei). Profesorul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO|Porcul Zhu Jianqiang, un simbol al speranței

<p>Zhu Jianqiang, un porc care a supraviețuit puternicului cutremur din anul 2008 din Wenchuan, provincia chineză Sichuan, a devenit un simbol al speranței pentru mulți chinezi. În 13 mai, la o zi după marcarea acelor momente tragice și devastatoare, artistul Han Meilin a folosit culori vibrante, precum rozul, pentru a imortaliza această imagine surprinzătoare. Cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Balanța plăților valutare pentru luna Aprilie: „Rezistența economică, potențialul suficient și spațiul larg de manevră nu se vor schimba”

<p>Situația generală a fluxurilor de capital transfrontaliere ale Chinei este stabilă, a declarat Wang Chunying, director-adjunct al Administrației de Stat pentru Schimburi Valutare &#8211; purtătorul de cuvânt, cu privire la încasările și plățile valutare aferente lunii Aprilie 2022. Fluxul net de capital transfrontalier legat de economia reală, cum ar fi comerțul și investițiile, a rămas [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sorin Oprescu a fost reținut de autoritățile din Grecia. Interpol l-ar fi localizat la Atena

<p>Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro) Fostul primar general Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru fapte de corupție, a fost reținut de autoritățile din Grecia, a anunțat jurnalistul Robert Turcescu, marți, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării”. Pe 13 mai, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul primar [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Aproape jumătate dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani verifică rar sau deloc informațiile găsite pe internet

<p>Cum le vorbim copiilor despre fake news? “Am primit pe un grup de whatsapp un articol în care se spune că urmează să aibă loc un atac nuclear, cândva până la 1 iunie. Am înțeles că urmează să primim nişte pastile, pe care să le luăm, dar nu am primit încă nimic. Îmi este tare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ce trebuie să ai în vedere atunci când îți cumperi o pereche de adidași – Sfaturi pentru bărbați

<p>A sosit momentul să-ți cumperi o pereche nouă de adidași, iar în general nu acorzi prea multă atenție acestui detaliu? Ei bine, a venit vremea să începi să o faci, mai ales dacă ești genul de bărbat care obișnuiește să-și cumpere piese vestimentare destul de rar. Acest articol ți-a pregătit câteva detalii cheie cărora trebuie [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Îndemn la pace în campania de imagine TIFF 2022: Make Films, Not War!

<p>Trăim vremuri tulburi. La doar câteva sute de kilometri de granița României, un conflict armat e în plină desfășurare. În condițiile în care escaladarea și alimentarea lui nu fac decât să altereze promisiunea de pace în regiune, campania vizuală a celei de-a 21-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie, Cluj-Napoca) [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Etichetarea produselor din carne de pasăre, reglementată printr-un Ghid naţional de bune practici

<p>Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România au adoptat un Ghid de bune practici în etichetarea și publicitatea cărnii de pasăre. Documentul are drept scop explicitarea cadrului legal în vigoare, astfel încât informațiile furnizate pe ambalajul produselor să nu inducă în eroare consumatorul și să ajute producătorul în înțelegerea prevederilor [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PepsiCo deschide înscrierile pentru programul de Internship ”dare to do more”

<p>PepsiCo, companie globală care deține mărci precum PepsiMAX, Lay’s, Doritos și Quaker, lansează o nouă ediție a programului de internship pentru studenți „Dare to Do More” în Europa. Competiția desfășurată integral online invită studenții, proaspeții absolvenți și tinerii cu până la trei ani de experiență din întreaga regiune să își valorifice abilitățile antreprenoriale și să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OPPO: Granturi de 460.000 dolari pentru proiecte globale de incluziune și sănătate

<p>OPPO, lider global în tehnologie, anunță că acceleratorul nou lansat OPPO Research Institute lansează un program de granturi în valoare totală de 460.000 de dolari, dedicat proiectelor de incluziune și sănătate. Programul este accesibil global, iar proiectele românești din ariile „tehnologie accesibilă” și „sănătate digitală” pot fi înregistrate pentru finanțare urmând pașii și completând formularul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Și Suedia cere aderarea la NATO

<p>După ce duminica trecută Finlanda a obținut oficial statutul de candidat la aderarea la Alianța Atlantică, guvernul Suediei a decis și el, luni după-amiază, să informeze NATO asupra dorinței sale de a deveni membru al Alianței. Anunțul a fost făcut la o conferință de presă de către primul ministru Magdalena Andersson, care a evocat intrarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria Craiova ia bani prin PNRR pentru PUG-ul orașului

<p>Maria Cernătescu (gds.ro) Primăria Craiova accesează fonduri prin PNRR pentru finalizarea PUG-ului orașului. Contractul a fost semnat de autorități în anul 2019 cu un cost de 7.391.400 de lei din care lei fără TVA, din care 5.170.400 de lei fără TVA, respectiv 6.152.776 de lei cu TVA veneau de la bugetul local. Recent costurile au [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

F.O.R.T. și-a desemnat noua conducere

<p>Adunarea Generală a Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., întrunită vineri 13.05.2022 în București, a ales o nouă formulă de conducere a federației, respectiv un consiliu director format din nouă reprezentanți ai transportatorilor de mărfuri, pasageri, activități conexe, industrie furnizoare de produse, formare profesională și transport aerian. După 17 ani de existență si activitate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..