Știri din Curierul National

Ultimele titluri

PE condamnă încercarea Tribunalului constituţional polonez de subminare a supremaţiei dreptului UE

<p>Într-o rezoluție adoptată joi, cu 502 voturi pentru, 153 împotrivă și 16 abțineri, eurodeputații au subliniat faptul că „Tribunalul Constituțional” al Poloniei nu este valid și independent din punct de vedere juridic și nici calificat să interpreteze Constituția țării. În urma dezbaterii aprinse din plen de marți cu prim-ministrul polonez și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Gorila Harambe provoacă celebrul Taur de pe Wall Street

<p>O statuie a gorilei Harambe, împușcată la grădina zoologică din Cincinnati în 2016, a fost ridicată la New York, pe Wall Street, chiar în fața faimoasei sculpturi Charging Bull. Realizatorii statuii lui Harambe au adus mii de banane pe care le-au așezat lângă statuia taurului, iar ulterior le-au donat unei bănci de alimente. În opinia [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Investițiile străine directe în China au ajuns la 859,51 miliarde yuani

<p>În perioada ianuarie-septembrie din acest an, investițiile străine directe (ISD) în China au ajuns la 859,51 miliarde de yuani. Este o creștere de 19,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, după cum arată statisticile publicate de Ministerul chinez al Comerțului. Conform sursei citate, în primele șapte luni, investițiile străine directe în sectorul de servicii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO | Flacăra olimpică a ajuns la Beijing

<p>Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă Beijing 2022 a ajuns miercuri în capitala Chinei, într-o ceremonie specială. În următoarele zile, flacăra, care reprezintă spiritul olimpic, va fi purtată în cadrul unei ștafete, în diferite zone ale Marelui Zid chinezesc.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Economia Chinei continuă creșterea și în cel de-al trilea trimestru al anului

<p>Potrivit datelor Biroului Național de Statistică din China, valoarea PIB-ului țării în primele trei trimestre ale acestui an a crescut cu 9,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Numai în cel de-al treilea trimestru economia a crescut cu 4,9% față de trimestrul precedent. Inovația a fost forța din spatele creșterii economiei chineze. În clasamentul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Președintele chinez Xi Jinping, în vizită la estuarul fluviului Galben

<p>Președintele chinez, Xi Jinping, a mers miercuri într-o inspecție la estuarul fluviului Galben din orașul Dongying, provincia Shandong. Acesta a vizitat centrul de monitorizare ecologică a deltei fluviului Galben și rezervația națională Delta Fluviului Galben. Vizita a avut ca scop monitorizarea situației cursurilor de apă și a mediului ecologic al zonei mlăștinoase.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

DERBY | Petrolul Ploiești – Steaua, un meci care reînvie istoria

<p>În această seară, la ora 19:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, Petrolul și Steaua reiau seria meciurilor memorabile. Prima partidă dintre cele două formații s-a jucat la Ploiești în 6 aprilie 1952 și s-a încheiat cu victoria „militarilor”, scor 2-1, iar ultima, câștigată la același scor de steliști, s-a desfășurat în 18 aprilie 1998. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANCOM: Peste 8 milioane de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul

<p>În cei 13 ani de când a fost lansat serviciul de portabilitate, care oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru nevoile lor de consum păstrându-și numărul de telefon, peste 8 milioane de numere de telefon au fost transferate între rețelele de telefonie fixă și mobilă din România. În acest an, au [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Au început înscrierile pentru TIFF 2022! Secțiunea de documentare devine competitivă

<p> Înscrierile de filme pentru cea de-a 21-a ediție Festivalului Internațional de Film Transilvania sunt deschise! Festivalul va avea loc între 17 și 26 iunie 2022, la Cluj-Napoca. Noutatea ediției: TIFF va avea, pentru prima dată, și o competiție dedicată documentarelor. Secțiunea Ce se întâmplă, documentarule? devine competitivă și este deschisă regizorilor aflați la primul sau [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Încep lucrările de consolidare, restaurare și amenajare pentru Muzeul Național „George Enescu”

<p>Ministerul Culturii a semnat, anul acesta, în luna iunie contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții «Consolidare, restaurare și amenajare Muzeul Național „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, Casa memorială și Anexa». „Pe 25 octombrie, investiția mult așteptată și atât de necesară întregului ansamblu al Palatului „Cantacuzino&#8221; va fi demarată!&#160;Valoarea investiției se ridică la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Şcolile se închid din nou primele, iar învăţământul online este în continuare nefuncţional

<p>Sondaj World Vision România Principalele temeri pentru elevi la începutul acestui an şcolar erau că şcolile se vor închide şi că vor avea multă materie de recuperat, conform unui sondaj realizat de World Vision România. La nici două luni de la începutul şcolii, în faţa catastrofei umanitare cauzate de COVID-19 în România, singura soluţie concretă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Începe INDAGRA 2021 – cel mai așteptat eveniment al toamnei

<p>27 – 31 octombrie 2021, la ROMEXPO ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează, între 27 şi 31 octombrie, INDAGRA 2021 – cel mai cunoscut eveniment agricol din România. Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei are loc atât în pavilionul B1 al Centrului Expozițional [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sistemul naṭional de interoperabilitate va fi funcṭional ȋn maximum 2 săptămâni

<p>Primii cetățeni care nu vor mai fi nevoiți să meargă la Direcţia de Taxe şi Impozite pentru certificatul de atestare fiscal vor fi cei din Sectorul 6. Ulterior, programul pilot va fi extins în toate sectoarele Capitalei și la nivel naţional. Anunțul a fost făcut de președintele Autorității de Digitalizare a României, în cadrul evenimentului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Investitorii în energie și publicul vor ști exact câți MW noi se pot instala în România și unde. Ordin ANRE

<p>Mihai Nicuţ (e-nergia.ro) O nouă reglementare a ANRE, aflată deocamdată la stadiu de proiect, va obliga Tanselectrica să publice periodic capacitatea care poate fi instalată și racordată la rețelele de înaltă tensiune, atât la nivelul operatorului de transport, cât și al celor de distribuție. ANRE a emis în acest sens “Procedura privind determinarea capacității disponibile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

UniCredit, cotată de către publicația CFI drept Best Social Impact Bank în Europa

<p>UniCredit a fost recunoscută de către publicația Capital Financial International (CFI.co) ca având cel mai mare impact social (Best Social Impact Bank) din Europa în anul 2021. Pentru al doilea an consecutiv, juriul a desemnat UniCredit drept instituția cu cel mai mare impact social pozitiv în susținerea economiei reale din Europa. Juriul a apreciat angajamentul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Valoarea brandului Allianz a crescut cu 17%, la peste 15 miliarde de dolari, într-un an

<p>Allianz a fost desemnat pentru al treilea an consecutiv „Cel mai valoros brand de asigurări” din lume în clasamentul Interbrand Best Global Brands din 2021 Allianz a urcat cinci poziții, până pe locul 34 între primele 100 cele mai valoroase branduri globale Aceasta este cea mai mare creștere a valorii brandului Allianz de la intrarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Schimbările climatice, în dezbaterea sesiunii PE de la Strasbourg: Creșterea ambițiilor la nivel mondial pentru obținerea unui rezultat puternic la COP26

<p>.Parlamentul pledează pentru accelerarea acțiunilor climatice la nivel mondial și pentru ca UE să rămână un lider mondial în combaterea schimbărilor climatice. Toate țările G20 ar trebui să fie neutre din punct de vedere climatic până în 2050Cel puțin 100 de miliarde USD pe an pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice pentru țările în curs de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Strategia ANAF în plină criză sanitară – transformările așteptate în privința inspecțiilor fiscale

<p>Material de opinie de Victoria Dobre, Senior Manager, Cezara Dumitrescu, Senior Consultant, Taxe Indirecte, Deloitte România, și Luiza Ionescu-Donoiu, Senior Managing Associate, Reff & Asociații &#124; Deloitte Legal Acțiunile asumate de România în domeniul fiscal pentru următorii ani, inclusiv cele cuprinse în strategia Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) până la finalul anului 2024, ridică [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un ofertant pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a Autostrăzii Sibiu – Pitești

<p>Miercuri, 20.10 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului&#160;Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2, Boița – Cornetu&#8221;. Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant:&#160;ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. &#8211; CENGIZ INSAAT SANAYI [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MDLPA, prin POR: Aproape 19 milioane de lei pentru eficientizare energetică și mediul de afaceri

<p>Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat trei noi contracte de finanțare, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală eligibilă de 18.976.898,26 de lei. Dintre acestea, două proiecte vizează reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice pentru: clădirea cu destinația de sediu al Poliției Municipiului Oltenița (jud. Călărași) &#8211; 5.729.645,51 lei; [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..