Știri din Curierul National

Ultimele titluri

Surprize, dar şi confirmări în topul celor mai vizionate filme şi seriale

<p>Pandemia de coronavirus a avut efecte simţitoare asupra industriei filmului: dacă cinematografele au fost cele mai afectate, închiderea lor pe o anumită perioadă (sau chiar pe termen nedeterminat) având efecte catastrofale, în schimb serviciile de streaming (printre care Netflix, Mubi, HBO GO, Apple TV, Hulu, Amazon Prime Video) au cunoscut o creştere substanţială, lucru de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Eclipsa este metafora luminii uitate din fiecare, într-o nouă expoziție semnată Andrei Gamarț la Mobius Gallery

<p>&#8211; ECLIPSE poate fi vizitată începând cu 29 ianuarie &#8211; MOBIUS Gallery prezintă ECLIPSE, o expoziție ce reunește peste 35 dintre cele mai recente lucrări ale artistului Andrei Gamarț, create între anii 2017 și 2020. ECLIPSE este rezultatul explorării relației construite între memorie &#8211; care este un proces continuu atât al individului, ca unitate, cât [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lucia, JazzyBIT și Funkorporation vor reprezenta România la HEMI Music Awards

<p>27 de artiști și trupe din Europa Centrală și de Est au fost selectate să participe în prima etapă a HEMI Music Awards 2021 &#8211; un program de talente pentru muzicienii care vor să-și dezvolte o carieră internațională. Lucia, JazzyBIT și Funkorporation sunt cei 3 artiști selectați de juriul internațional care vor reprezenta Romania în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Olanda – teatrul unor incidente cu forțele de ordine pe fondul restricțiilor anti-Covid-19

<p>După luni de zile de frustrări socio-economice legate de peripețiile bătăliei cu coronavirusul, Olanda a devenit începând din weekendul trecut teatrul unei rebeliuni violente împotriva restricțiilor drastice luate nu doar în Olanda, ci în toate țările europene, marcate, în dezordine, de reactivarea pandemiei cu măsuri din cele mai drastice, alternate de unele ezitări. Analizând tonul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Schimbări în echipa de top management a METRO

<p>METRO Cash & Carry România anunță numirea lui Philippe Cazes în funcția de Director Management Ofertă și membru de Board. Acesta va prelua, începând cu data de 1 februarie, atribuțiile lui Matthias Dutschmann, cel care s-a aflat în această poziție timp de cinci ani. În noua sa funcție, Philippe Cazes va lucra în strânsă legatură [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Atta Systems se extinde în Asia, pătrunzând pe piața din Singapore

<p>Startup-ul românesc de tehnologie inaugurează un nou birou în Singapore pentru a oferi servicii de dezvoltare software de top clienților săi din regiuneAtta Systems, furnizorul global de servicii software de top, fondat în România, a anunțat miercuri deschiderea unui nou birou în Singapore. Compania își propune să își aducă contribuţia la transformarea digitală din regiune [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Luminor Bank adoptă IBM Cloud pentru Servicii Financiare pentru a accelera transformarea digitală

<p>IBM va gestiona migrarea Luminor către cloud-ul hibrid, ceea ce va duce la consolidarea proceselor de securitate și de reglementare necesare în industria serviciilor financiare Luminor Bank și IBM au anunțat miercuri, 27 ianuarie, un nou contract, semnat în luna decembrie pe o durată de cinci ani, prin care IBM Services va sprijini Luminor să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mai mult control asupra confidențialității datelor, cu TinyCheck

<p>Pentru a crește controlul asupra confidențialității datelor utilizatorilor, doi experți Kaspersky au combinat rezultatele cercetărilor lor și au actualizat instrumentul TinyCheck disponibil public. Dezvoltat inițial ca instrument de detectare a stalkerware-ului pentru organizațiile de servicii sociale care lucrează cu victimele violenței domestice, TinyCheck oferă acum și ajutor pentru a descoperi toate tipurile de aplicații geo-tracking. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

COTAR cere demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei

<p>Comunicat COTAR Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a cerut în multe rânduri demiterea lui Bogdan Chirițiou, Președintele Consiliului Concurenței, pentru favorizarea evidentă a asiguratorilor, în defavoarea celor care plătesc polițele RCA obligatorii, dar și pentru favorizarea firmelor de transport care au funcționat ani la rând în afara legii, în defavoarea firmelor românești [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, susține Proiectul TIMPUL – Portal de Cultură

<p>Comunicat Revista Timpul Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, susține în mod public Proiectul TIMPUL – Portal de Cultură. În acest sens, am primit la redacția TIMPUL o scrisoare din partea Casei Regale, gest care ne onorează în mod deosebit, însă, în același timp, ne și responsabilizează. Îmi amintesc cu drag cum, în 1992, împreună [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Piața de M&A din România readuce optimismul după pandemie

<p>Studiu KPMG A doua ediție a publicației KPMG „Contextul pieței de M&A în România” arată un optimism sporit în rândul investitorilor, care estimează că piața de Fuziuni și Achiziții (M&A) din România va crește în 2021. Cu toate că pandemia COVID-19 a creat multă incertitudine în piață, un număr mare de tranzacții fiind amânate, finalul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Relațiile comerciale România-Turcia, puse în pericol de o prevedere nou introdusă în Codul Fiscal

<p>Material de opinie de Andreea Geacu, Senior Manager, Taxe Directe, Deloitte România Companiile care activează pe piața din România și sunt implicate în relații comerciale cu parteneri din Turcia întâmpină probleme serioase la acest început de an. O regulă nou introdusă în Codul Fiscal, prin Legea 296/2020, prevede că, începând cu data de 1 ianuarie [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Italia: Demisia premierului Giuseppe Conte aruncă Italia în incertitudine

<p>Premierul italian Giuseppe Conte, care marți și-a prezentat demisia fiind lipsit de majoritate în parlament, va încerca să formeze un nou guvern, în ciuda existenței unui moment extrem de delicat pentru Italia, confruntată cu o dublă criză &#8211; sanitară și economică. Giuseppe Conte speră să obțină un nou mandat din partea președintelui Sergio Mattarella de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Caricatura zilei

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

3.174 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 la 25.604 de teste RT-PCR

<p>3.174 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Au fost realizate 25.604 de teste RT-PCR (17.096 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.508 la cerere) şi 7.523 de teste rapide antigenice. Alte 77 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sanofi va ajuta Pfizer și BioNTech la îmbutelierea și condiționarea vaccinului lor. Presiuni ale Comisiei Europene pentru respectarea contractelor

<p>Laboratorul francez Sanofi, care nu este în măsură, pentru moment, să propună un vaccin propriu anti-Covid, își va pune liniile de fabricație la dispoziția Pfizer/ BioNTech, pentru a răspunde necesarului de doze ale Europei. Concret, Sanofi va pune în flacoane vaccinul Pfizer/BioNTech și va condiționa anul acesta peste 100 milioane de doze cu destinația Uniunea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Soluții eficiente împotriva dăunătorilor

<p>Nimănui nu-i place ca locuința să-i fie invadată de dăunători. Pentru a te ajuta să previi acest lucru, îți vom oferi în cele ce urmează câteva sfaturi simple dar eficiente. Apariția unor șoareci în casă poate provoca probleme semnificative. Acoperirea chiar și a celei mai mici găuri este una dintre primele măsuri de prevenire. Rozătoarele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..