Știri din Curierul National

Ultimele titluri

Sondaj privind încrederea și notorietatea personalităților publice

<p>Sondaj de opinie INSCOP Research, la comanda News.ro Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în noiembrie 2023, Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii în personalități publice, urmat de Laura Codruța Kovesi și Emil Boc. Remus Ștefureac – director INSCOP Research:&#160;”Clasamentul încrederii în personalități este dominat de deținătorii celor mai importante [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Președintele Joe Biden nu este sigur că va candida la următoarele alegeri prezidențiale dacă nu candidează Donald Trump

<p>Președintele Joe Biden a declarat marți că nu este sigur că va mai candida pentru încă un mandat la următoarele alegeri prezidențiale fără prezența republicanului Donald Trump. &#8222;Dacă Trump nu se prezintă, eu nu sunt sigur că mă voi prezenta&#8221;, a spus președintele Biden, citat de CBC News, la un miting pentru strângerea de fonduri [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Caricatura zilei

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Finalul misiunii de evaluare de tip Peer Review la Institutul Național de Statistică

<p>Institutul Naţional de Statistică publică forma finală a Raportului de evaluare privind conformitatea cu cele 16 principii ale Codului de practici al statisticilor europene, document rezultat în urma exerciţiului de evaluare de tip Peer Review din luna februarie 2023. Documentul conține recomandări formulate de echipa de evaluatori externi, experți statisticieni de marcă din state membre [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Marcel Ciolacu explorează oportunitățile IT în România în dialog cu Google

<p>Mariana Butnariu (gds.ro) Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentanții Google în cadrul vizitei sale de lucru în SUA. Ciolacu a evidențiat importanța specialiștilor bine pregătiți și a subliniat angajamentul guvernului pentru reforma digitală. Guvernul României prioritizează investițiile majore în centre de date și servicii de cloud. „Guvernul și-a asumat operaționalizarea cloudului guvernamental. Va colabora [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Companiile încă nu reușesc să adopte strategii climatice, deși au înregistrat progrese în raportare

<p>Există o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deși și-au asumat angajamente privind clima, aproape jumătate (47%) dintre companiile chestionate nu au publicat niciun plan de tranziție care să le susțină. Un procent de 74% dintre companiile respondente nu includ impactul cantitativ al riscului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sondaj: Cetățenii europeni sprijină Uniunea Europeană. Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5 ani

<p> Comunicat de la Biroul de presă al Parlamentului European   • 72 % dintre cetățenii UE consideră că țara lor a beneficiat de pe urma apartenenței la UE, iar 70 % consideră că acțiunile UE au un impact asupra vieții lor de zi cu zi • Mai mult de jumătate dintre cetățenii UE (57 %) [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Alexandru Rafila, despre epidemia de rujeolă: Putem să administrăm vaccinul la o vârstă mai mică decât cea obișnuită în calendarul de vaccinare

<p>Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro) Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre&#160;declararea epidemiei de rujeolă în România, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai și Alex Vlădescu, și a explicat că „acoperirea vaccinală e doar de 78% pentru prima doză și 62% pentru a doza a doua”, astfel că există „numeroși copii care sunt nevaccinați [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum faci față depresiei de sărbători

<p>În ciuda bucuriei festive care însoțește sărbătorile de iarnă, această perioadă a anului poate aduce și sentimente de singurătate, izolare, durere, anxietate și tristețe. Chiar și oamenii care iubesc sărbătorile pot trece prin astfel de stări în acest sezon aglomerat – în special în lunile noiembrie și decembrie. Aceste stări depresive pot fi cauzate de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum putem salva vieți pe drumurile din România?

<p>În România, 86 de oameni dintr-un milion își pierd viața în accidente rutiere în fiecare an, comparativ cu 46 la nivel european. Practic, cu o medie de 13 accidente grave pe zi, peste 1.600 de persoane își pierd viața anual pe drumurile publice din țara noastră1. Pornind de la aceste cifre dureroase, care evidențiază situația [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Peste șapte din zece copii de la sate n-au mers niciodată la un spectacol de Crăciun sau într-o excursie de iarnă

<p>Fundaţia lansează campania “Iarna pe o altfel de uliță”, prin care vrea să ducă 2.500 de copii de la sate pentru prima dată într-o excursie cu experienţe de Crăciun Studiu World Vision România Peste 75% dintre copiii de la sate nu au mers niciodată la un spectacol de Crăciun sau într-o excursie în vacanța de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Supraoamenii din noi

<p>Fiecare dintre noi a simțit, măcar o dată, nevoia de a se raporta la modelul unui erou sau al unui supraom. De la filmele cu super-eroi din copilărie sau din adolescență până la modelele sau chiar idolii pe care îi avem la maturitate, probabil că de fiecare dată am simțit nevoia să ne automotivăm pornind [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..