Știri din Adevarul

Ultimele titluri

O ambarcaţiune plină cu migranţi, descoperită în zona localităţii Sfântu Gheorghe

Poliţiştii Gărzii de Coastă au depistat ambarcaţiunea pe care se aflau 27 de migranţi şi două călăuze. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. ..

CANNES 2022. Corespondenţă specială de la Eugenia Vodă: Afişul, de aproape

Cannes-ul e împânzit de afişul ediţiei, în tonuri de bleu ciel: un cer imens, azuriu, o scăriţă profilată pe acest cer şi o siluetă urcând pe scara infinită... Omul care urcă îşi trage, parcă, după el, umbra uriaşă, ca pe o povară. Omul şi UMBRA lui... ..

Aproape un milion de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

În cursul zilei de luni, conform datelor transmise de Poliţia de Frontieră, la nivel naţional, prin punctele de trecere au intrat în România 72.997 de persoane, dintre care 7.523 de cetăţeni sunt ucraineni (în scădere cu 3,8% faţă de ziua precedentă), într-un ritm ce se păstrează relativ constant de ceva vreme. ..

Impozitarea progresivă naşte noi tensiuni în Coaliţie

PSD a adus din nou în discuţie modificarea sistemului de taxare şi introducerea impozitării progresive. Marcel Ciolacu transmis că ia în calcul o „redimensionare şi o reaşezare a impozitelor”, măsură care face parte dintr-un nou pachet economic pe care guvernanţii ar trebui să îl prezinte la începutul lunii iunie, dar pe care liberalii nu o agreează. ..

Cine şi de ce nu vrea ca Rusia să fie umilită?

Sprijinul occidental pentru Ucraina continuă să fie puternic, dar se fac auzite voci în Europa – în special Franţa, Germania şi Italia – care susţin că trebuie să se revină la negocieri, ideea fiind că o victorie a Ucrainei, care este posibilă, ar putea avea efecte nedorite, pe termen lung, dacă umileşte Rusia. ..

O maşină din trei circulă fără RCA.  Asigurarea este obligatorie chiar şi pentru cei care nu mai vor să conducă şi îşi ţin maşinile parcate în curte

Conform ASF, din 9,66 milioane de autovehicule care circulă în România, numai 6,72 de milioane au poliţă de asigurare obligatorie de tip RCA, iar poliţia nu are evidenţa celor care circulă ilegal. ..

Secretul celor care au apărat Kievul. Cum au fost instruiţi civilii din capitala Ucrainei să îşi ajute armata ca să îi învingă pe ruşi

O mână de militari profesionişti ucraineni i-au instruit regulat pe civilii din Kiev pentru ca aceştia să ajute armata în cazul unei agresiuni străine. Astfel, în momentul în care Rusia a invadat Ucraina, centrele de mobilizare şi organizare din toată ţara s-au umplut de voluntari care doreau să o apere. ..

Câştigătorii Eurovision 2022 vor face un turneu în Europa

Câştigătorii Eurovision 2022, Kalush Orkestra, plănuiesc să organizeze un turneu în Europa pentru a strânge bani pentru armata ucraineană. ..

O nouă televiziune de ştiri se lansează în România. De când începe să emită

Televiziunea de ştiri Euronews va fi lansată în România începând de săptămâna viitoare. Euronews a făcut anunţul oficial, din data de 25 mai va transmite şi în limba română. ..

Încearcă să readucă, prin sport, copiii la şcoală. Detaliile unui program educaţional ambiţios

Aproape 400 de copii ai unei comune constănţene au particpat la „Ştafeta pentru educaţie”, un eveniment dedicat promovării incluziunii şcolare prin intermediul sportului. ..

Muncă în zadar pe şoselele din nordul Moldovei. Un drum în reparaţie „pune umărul” la distrugerea altuia abia refăcut

Pe de o parte se repară, iar de cealaltă parte se strică. Din cauza faptului că şoferii efectiv nu mai pot circula pe drumul Botoşani-Târgu Frumos, aflat în plină reabilitare, traficul s-a mutat pe drumuri judeţene proaspăt reabilitate care nu fac faţă şi deja au început să se strice. ..

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Misiunea de evacuare de la Azovstal continuă, afirmă Zelenski

Este a 84-a zi a conflictului militar declanşat de Rusia pe teritoriul Ucrainei. Zelenski a avut o intervenţie la Cannes unde a făcut o paralelă între război, dictatori şi situaţia cu care se confruntă în prezent ţara sa. ..

Care este limba maternă a unei persoane surde. În ce limbaj ar trebui educaţi copiii care nu aud

Pentru o persoană care nu aude este mai puţin importantă limba vorbită în ţara în care trăieşte. Copiii surzi ar trebui educaţi cu ajutorul limbajului semnelor, care reprezintă limba lor maternă ..

Meghan Markle, înnebunită după pantaloni scurţi. În ce ţinute sumare a fost văzută ducesa

Ducesa de Sussex adoră hainele comode, în care se simte liberă. Desigur, când protocolul o cere, face faţă cu brio. Cel mai recent exemplu, ţinutele sofisticate pe care le-a afişat în Olanda. ..

Niciun proiect nu le-a mai adus gloria din ”Familia Bundy”. Ce fac acum actorii care au jucat în celebrul serial, după 25 de ani

Există producţii în viaţa unor actori care nu mai pot fi niciodată egalate. Asta a reprezentat ”Familia Bundy” pentru îndrăgiţii Ed O’Neill, Katey Sagal, Christina Applegate şi David Faustino. ..

Spania ar putea deveni prima ţară care va acorda „concediu menstrual” plătit

Guvernul din Spania a prezentat un proiect de lege care prevede acordarea unui „concediu menstrual” femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, potrivit Agerpres. Măsura este o premieră în Europa şi face parte dintr-un proiect mai amplu, ce prevede şi accesul la avort în spitalele publice şi oferă minorelor cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani posibilitatea de a efectua procedura, fără acordul părinţilor, cum cere legislaţia în vigoare. ..

Poliţist din Neamţ luat la palme şi târât pe capotă. Motivul pentru care un şofer şi-a ieşit din minţi

O banală cerere a unui poliţist local, care i-a solicitat unui şofer să plece dintr-o staţie de microbuze, a determinat o reacţie violentă a conducătorului auto. ..

Aproximativ 76 de explozii au avut loc în regiunea Sumî marţi, soldate cu cel puţin 5 răniţi, anunţă guvernatorul local

Guvernatorul administraţiei militare regionale Sumî, Dmitro Zhivitski, a declarat că aproximativ 76 de explozii s-au produs în regiune marţi, mai multe clădiri, inclusiv o grădiniţă şi o biserică, au fost avariate în urma bombardamentelor organizate de forţele ruse. Cel puţin 5 persoane au fost rănite, relatează The Kiev Independent. ..

Portretul soldaţilor armatei ruse morţi în Ucraina: Foarte tineri, săraci şi proveniţi din minorităţile etnice

Mulţi dintre miile de soldaţi ruşi morţi pe câmpul de luptă din Ucraina sunt foarte tineri, provin din regiuni sărace şi din rândul unor minorităţi etnice. ..

Cunoscuţii coregrafi care au organizat primul congres naţional al şcolilor de dans popular românesc FOTO

Virgil şi Diana Tăbuş, dansatori şi coregrafi ai şcolii ”Dans Popular Galaţi”, au venit cu iniţiativa de a reuni nouă şcoli de dans din întreaga ţară. La eveniment au participat 200 de împătimiţi ai dansului popular românesc. ..