Știri din Adevarul

Ultimele titluri

De ce evităm să anunţăm autorităţile când avem COVID-19. Explicaţii psihologice

Cifrele despre COVID-19 anunţate zilnic de autorităţi dezvăluie doar o parte a realităţii infecţiilor în România. În fapt, numărul persoanelor infectate este mult mai mare, susţine medicul psihiatru Gabriel Diaconu. „Cam câţi ratăm noi din cei pe care ar trebui să-i descoperim? Cam 50%!”, estimează medicul. ..

SURSE Cîţu a pus piciorul în prag: vrea evaluarea propunerilor de secretari de stat

Prim-ministrul Florin Cîţu nu vrea să semneze ca primarul propunerile de secretari de stat ale liberalilor şi i-a cerut lui Ludovic Orban să îi fie prezentat CV-ul fiecărei persoane, susţin surse politice din PNL pentru „Adevărul”. Prin urmare, Orban a format o Comisie de evaluare care să analizeze candidaturile venite de la organizaţiile din teritoriu, din care fac parte mai mulţi lideri ai partidului, inclusiv Florin Cîţu. ..

Premierul strânge cureaua, miniştrii deschid robinetul cu sporuri bugetare

Bugetul pe 2021 dă bătăi de cap coaliţiei de guvernare, care nu reuşeşte să se încadreze într-un deficit de 7%. Mai mult, unii miniştri din Guvernul Cîţu ignoră apelurile la prudenţă ale premierului şi acordă noi sporuri pentru bugetari. ..

Soluţia autorităţilor, dacă medicii de familie se retrag din centrele de vaccinare

Medicii de familie care lucrează în cele patru centre de vaccinare din judeţul Buzău ameninţă că nu se vor mai implica în niciun fel în imunizarea populaţiei, dacă nu vor şti cât mai repede posibil cum şi când vor fi plătiţi pentru activitatea desfăşurată în cadrul campaniei. ..

Un leac pentru animale, ultima isterie în lupta cu Covid-19

Ivermectina este medicamentul pe care unii specialişti îl consideră a fi un „antidot minune” în lupta cu COVID-19. În România, însă, nu se comercializează medicamentul de uz uman. Asta nu i-a împiedicat pe români să ia cu asalt farmaciile veterinare şi să golească rafturile. ..

Incidenţa, un indicator depăşit. Ministerul Sănătăţii vrea un algoritm mai exact de măsurare a efectelor epidemiei

Ministerul Sănătăţii lucrează la un algoritm privind evoluţia epidemiei de COVID-19 care va lua în calcul şi alţi parametri decât strict simpla incidenţă a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul unui judeţ, a declarat, marţi, doctorul Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe. ..

Sondaj. Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei

Preşedintele Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, potrivit rezultatele sondajului sociologic Vox Populi: Anul 2020 în opinia populaţiei din Republica Moldova, transmite IPN. ..

Diferenţa dintre cartofii clasici şi cei dulci. Care sunt mai sănătoşi

Conţin cartofii dulci mai multe vitamine şi minerale? Sunt de preferat atunci când ne dorim să slăbim ori să ne menţinem greutatea? Iată ce spune nutriţionistul. ..

Iulia Scântei: Proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, iniţiate de PSD în legislatura anterioară, au fost respinse

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate ale Senatului au adoptat marţi un raport de respingere la proiectele de lege ale PSD iniţiate în legislatura precedentă care aduc modificări Codului penal şi Codului de procedură penală şi care au fost declarate neconstituţionale de CCR, a anunţat preşedinţa Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei. ..

Rupert Murdoch, proprietarul Fox News: Prea mulţi oameni au luptat pentru ca libertatea de exprimare să fie suprimată de această ortodoxie justiţiară

În discursul înregistrat de acceptare a unui premiu pentru întreaga activitate din partea Fundaţiei Australia Day, mogulul media Rupert Murdoch, proprietarul News Corp. şi Fox Corporation, a denunţat „cenzura” mass-mediei din partea platformelor sociale menită a „împiedica indivizii şi societăţile în a-şi împlini potenţialul”. ..

Mamă şi fiu, la un pas de tragedie. Care a fost cauza incendiului din apartament

Cele două persoane aflate în locuinţade la etajul patru al unui bloc au reuşit să părăsească la timp apartamentul în care izbucnise incendiul ..

Surse: Bogdan Oprea, cooptat în echipa ministrului Vlad Voiculescu. Fostul jurnalist a fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea

Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea, va face parte din echipa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Fostul jurnalist a lucrat în trecut şi în echipa eurodeputatului Siegfried Mureşan. ..

Vaccinarea anti-COVID-19 la Scorniceşti, de ziua lui Nicolae Ceauşescu. „Au venit şi din Bucureşti...“ VIDEO

În oraşul oltean Scorniceşti funcţionează unul din cele cinci centre funcţionale de vaccinare anti-COVID-19 din judeţul Olt, pentru etapa a II-a. Aşa ajung aici, după ani buni, oameni care au prins şi gloria din vremea comunistă şi care nu mai recunosc nimic în jur. ..

Căsătoriile la Poarta Sărutului, ţinute chiar şi în pandemie. Tinerii sunt aşteptaţi să-şi unească destinele de Valentine’s Day şi Dragobete

Autorităţile locale din Târgu Jiu au anunţat că tradiţia căsătoriilor de Valentine’s Day şi Dragobete va fi respectată şi în acest an, în ciuda pandemiei. ..

Accident rutier grav în Bucureşti: Un adolescent a murit, iar un copil a fost transportat la spital

Un adolescent de 13 ani a murit, după ce maşina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier, marţi, în jurul orei 16:10, pe strada Gherghiţei din Bucureşti. Totodată, un copil în vârstă de 11 ani a fost rănit şi transportat la spital. ..

Joe Biden relansează un proiect de suflet al lui Barack Obama: Chipul unei foste activiste afro-americane va apărea pe bancnota de 20 dolari

Joe Biden a reluat un proiect iniţiat de Barack Obama şi amânat de Donald Trump. Conform unui decret semnat luni, bancnota de 20 de dolari va fi imprimată cu un nou chip, cel al activistei afro-americane Harriet Tubman. ..

Condamnat la închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, avocatul Robert Roşu vrea să atace sentinţa

Avocatul Robert Roşu, managing partner al casei de avocatură Tucă Zbârcea & Asociaţii, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” intenţionează să atace sentinţa judecătorilor. „Este de aşteptat că strategia de apărare va prezenta provocări extraordinare în vederea anulării deciziei ÎCCJ şi a reabilitării legale şi morale a reputaţiei profesionale a lui Robert Roşu”, arată colegii acestuia. ..

Un buzoian a furat electronice mari dintr-un mall, cinci zile la rând

Poliţiştii l-au încătuşat pe autorul mai multor furturi de electronice dintr-un mall buzoian, fapte săvârşite de cinci ori, în zile consecutive. De fiecare dată, individul a ieşit cu câte un produs electronic fără să fie observat de personalul magazinului. ..

Locurile de vaccinare pentru lunile februarie şi martie s-au epuizat în toate centrele din judeţul Vaslui

În judeţul Vaslui nu se mai pot face programări pentru vaccinarea anti-COVID-19, toate locurile fiind ocupate în totalitate pentru următoarele două luni. ..

Şefa Biroului Încasări din Primăria Sectorului 5 a sustras peste 41.000 de lei din casierie. Primăria a sesizat Parchetul

Primăria Sectorului 5 anunţă că şefa Biroului Încasări a sustras peste 41.000 de lei din casierie şi şi-a recunoscut fapte, depunându-şi demisia din funcţie. Primăria a sesizat Parchetul. ..