Știri din Spotmedia.ro

Ultimele titluri

O iresponsabilitate criminală

<p>Nu știu dacă Ivermectina este sau nu un tratament eficient pentru Covid. Nu am nicio cădere să fac vreo apreciere. Ce știu sigur este că acest medicament nu este autorizat în România pentru uz uman. Și ar fi putut/poate fi autorizat în două moduri. Fie prin autorizarea EMA, Agenția Europeană a Medicamentului, care este valabilă &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un român vinde purificatoare de aer saline de peste un milion de euro, mai ales la export. Crede că în vremuri neobișnuite se ascund și oportunități, nu numai probleme

<p>O companie 100% româneasca vinde în multe țări din lume aparate ambientale și medicale pe bază de microparticule de aer salin. Acestea sunt brevetate și certificate, fiind apreciate pentru că ajută la prevenirea și tratarea diverselor afecțiuni ale aparatului respirator. Este vorba despre dispozitivele Salin, recomandate în special persoanelor cu imunitate scăzută, copiilor și bătrânilor. Iar pe &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Se ascut săbiile Estului

<p>Turbulențele interne care au marcat debutul anului 2021 la Washington, la Capitoliu, se mută la Moscova și Vladivostok. O hartă globală incandescentă așteaptă resetări și soluții la provocări multiple, care includ din ce în ce mai frecvent exporturi de revoluții stradale. Sfârșitul anului 2020, consumat în tensiuni interne fără precedent în țări de periferie geopolitică &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Institutul Cultural Român, ce-i de făcut?

<p>Una dintre victimele cel mai sever afectate de pandemie este fără îndoială cultura. Artiștii din toată lumea, oamenii de cultură, instituțiile culturale, festivalurile, expozițiile au cunoscut o diminuare dramatică a posibilităților de exprimare și chiar de supraviețuire. Consecințele pe termen mediu și lung pot fi însemnate, iar asta nu numai pentru sectorul cultural-artistic, cât și &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bucureștiul dă anual 30 de milioane de lei pentru iluminatul stradal. Ar putea să economisească jumătate cu un sistem inteligent, ca la Londra sau Singapore

<p>Bucureștiul ar putea economisi peste jumătate din suma pe care o cheltuiește anual pentru iluminat public dacă ar reuși să schimbe becurile clasice de pe stâlpi cu unele de generație nouă, cu tehnologie LED. În plus, ar face un pas mare spre un iluminat mult mai bun, caracteristic orașelor inteligente. Din păcate, acest progres are &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Oamenii de știință au reușit să amâne îmbătrânirea la șoareci. Viața le-a fost prelungită cu 25%!

<p>O echipă de oameni de știință din China a dezvoltat o terapie genetică ce s-a dovedit că poate inversa unele aspecte ale îmbătrânirii. Mai mult, viața rozătoarelor a fost fost prelungită. Studiul aduce noi informații legat de procesele care stau la baza îmbătrânirii și oferă speranță pentru o terapie care ar putea da timpul biologic &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Surpriză de proporții la un acvariu din Noua Zeelandă: Două pisici de mare au născut, deși nu au mai văzut un mascul de doi ani

<p>Două pisici de mare au surprins îngrijitorii de la un acvariu din Noua Zeelandă, după ce au născut pui, în ciuda faptului că în bazinul lor nu există masculi. Mai mult, acestea nu interacționaseră cu vreunul în ultimii doi ani. Cele două femele, Nibble și Spot, sunt rezidente la SEA Life Kelly Tarlton’s Aquarium, din &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Noul șef al Corpului de Control al prim-ministrului Cîțu, un fost consilier al președintelui Băsescu

<p>Silviu Barbu, judecător, fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu, fost secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei, a fost numit şef al Corpului de Control al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial. Conform CV-ului publicat pe profesionisti.juridice.ro, Silviu Barbu, în vârstă de &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Alocaţiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie

<p>Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că de la 1 februarie părinţii vor primi alocaţiile copiilor majorate cu 20 de procente. În privinţa celei de-a doua majorări a alocaţiilor, care ar trebui să se producă în vara acestui an, ministrul spune că mai rămâne de văzut. &#8222;Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sanofi va produce 100 de milioane de vaccinuri pentru Pfizer, deși sunt rivali

<p>Gigantul farma francez Sanofi va produce mai mult de 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de competitorii Pfizer și BioNTech, până la sfârșitul anului, a declarat Paul Hudson, CEO Sanofi, într-un interviu acordat Le Figaro. Practic, Sanofi promite să producă dozele în fabrica sa din Frankfurt începând din luna iulie a acestui &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Joe Biden a ordonat încetarea folosirii închisorilor private în SUA

<p>Președintele Joe Biden a ordonat Departamentului Justiției din SUA să renunțe la serviciile închisorilor particulare. ”Nimeni nu ar trebui să profite de pe urma sistemului nostru judiciar. De aceea, astăzi, am ordonat Departamentului Justiției să încheie utilizarea închisorilor particulare de către guvernul federal”, a spus Joe Biden, noul președinte al SUA. Drept urmare, contractele penitenciarelor &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Liga 1: Rezultatele înregistrate miercuri

<p>SpotMedia.ro vă prezintă rezultatele înregistrate în meciurile de miercuri din etapa a 19-a din Liga 1. Dinamo &#8211; Gaz Metan 2-1 (Gueye &#8217;32, Butean &#8217;43 ag. / Valente &#8216;7) &#8211; cronica meciului 7 &#8211; Valente deschide scorul cu un șut pe jos. 32 &#8211; Gueye egalează pentru Dinamo. 43 &#8211; Butean își bagă mingea în &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Liga 1: Dinamo învinge Gaz Metan

<p>Dinamo a câștigat meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-1, în etapa a 19-a din Liga 1. Ardelenii au început mai bine și au deschis scorul încă din primele minute, printr-un șut plasat al lui Valente. Dinamo a reușit să egaleze în minutul 32 prin Gueye. Apoi, Dinamo a făcut 2-1 cu ajutorul arbitrului, în &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Biden vrea ca toţi americanii să fie vaccinaţi până la sfârşitul verii: Este un efort de război

<p>Statele Unite vor să comande 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19, cu obiectivul de a avea capacitatea să vaccineze întreaga populaţie americană până la sfârşitul verii, a anunţat Casa Albă. ”Credem că putem confirma în curând achiziţionarea a 100 de milioane de doze din fiecare dintre cele două vaccinuri autorizate de &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Poliția și drumarii escortează o coloană de 128 de mașini și 30 de TIR-uri scoase din zăpezi în Constanța

<p>Un număr de 128 maşini şi 30 de TIR-uri din cele rămase înzăpezite în judeţul Constanţa circulă, miercuri seară, în coloană, fiind însoţite de poliţie şi de echipaje de deszăpezire. Alte 33 de maşini mai sunt blocate în trei zone din judeţ. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, mai sunt deschise traficului un &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Cetățeni veniți cu căruțele la furat de cale ferată, opriți cu focuri de armă de polițiști

<p>Poliţiştii constănţeni au tras focuri de avertisment pentru prinderea mai multor persoane suspectate de furt de componente de cale ferată. Doi bărbaţi au fost arestaţi în acest caz. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Constanţa, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare şi Navale Medgidia au fost sesizaţi, marţi, despre &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Interdicția privind avortul intră în vigoare în Polonia. Greva femeilor: Vă vom pregăti noi un infern

<p>Guvernul polonez a anunţat miercuri că decizia Tribunalului constituţional prin care avortul este practic interzis în Polonia intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP. &#8222;Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial&#8221;, &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

PSD vrea 4 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei: E foarte greu să muţi banii dintr-o parte în alta

<p>PSD propune, în bugetul ”alternativ” pe 2021, constituirea unui fond de 4 miliarde de lei pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a anunţat, miercuri, deputatul social-democrat Alexandru Rafila. &#8222;Noi am încercat să gândim o finanţare a sănătăţii din România încât sustenabilitatea să fie asigurată, iar ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, inclusiv din punct &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost reținut la Moscova

<p>Poliţia rusă l-a reţinut miercuri pe fratele lui Aleksei Navalnîi, după ce a efectuat percheziţii la apartamentul din Moscova al disidentului, transmite Reuters. În cursul zilei de miercuri, poliţia a efectuat raiduri la birourile organizaţiei lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, şi la alte câteva proprietăţi legate de acesta. Autorităţile ruse şi-au extins miercuri &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Cehia vrea să amâne noile vaccinări, de teamă să nu rămână fără doze pentru rapel

<p>Ministerul Sănătăţii din Cehia a recomandat autorităţilor medicale regionale să oprească vaccinarea cu prima doză împotriva COVID-19 pentru următoarele două săptămâni, pentru a administra cu prioritate cea de-a doua doză, pe fondul sporirii temerilor privind amânarea livrărilor de vaccin. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii ceh a precizat că decizia a fost luată ţinând &#8230;</p> <p>The post appeared first on .</p> ..