Știri din Bursa

Ultimele titluri

Reuters: Ucraina confirmă că a distrus o navă lansatoare de rachete într-un atac asupra Crimeei

Armata ucraineană a declarat astăzi că a distrus ultima navă de război a Rusiei, echipată cu rachete de croazieră, staţionată în peninsula Crimeea, ocupată de Moscova, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în weekend ..

A fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Turcia şi Guvernul României în domeniul urbanismului

Cu ocazia vizitei oficiale pe care o parte dintre miniştrii Guvernului României o efectuează în Republica Turcia, la Ankara, Adrian-Ioan Veştea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat, astăzi, cu Mehmet Özhaseki, ministrul turc al mediului, urbanizării şi schimbărilor climatice, Acordul între Guvernul Republicii Turcia şi Guvernul României în domeniul urbanismului ..

Senatul a adoptat proiectul USR care prevede montarea unor staţii de monitorizare a calităţii aerului lângă depozitele de deşeuri

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de prim for sesizat, proiectul USR care prevede montarea de staţii de monitorizare a calităţii aerului lângă depozitele de deşeuri. ..

UNTRR: Transportatorii rutieri se pot înscrie la Truck ReClaim pentru despăgubiri

Firmele de transport rutier din România care nu au întreprins în ultimii ani acţiuni împotriva cartelului camioanelor mai pot acţiona pentru a-şi recupera daunele, prin furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim, care a prelungit termenul de înregistrare până la data de 31 august 2024, a anunţat, marţi, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). ..

Ciolacu: 'În scurt timp, va fi operaţionalizată acţiunea de deminare în Marea Neagră'

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marţi la Ankara, despre investiţiile importante în energie în Marea Neagră pe care le au România şi Turcia. ..

Reuters: Rusia a început exerciţii militare cu arme nucleare tactice în apropiere de Ucraina

Armata rusă a anunţat astăzi că a început în apropiere de Ucraina exerciţii militare privind utilizarea armelor nucleare tactice, exerciţii ordonate la începutul lunii mai de preşedintele Vladimir Putin, dând asigurări că este vorba despre un răspuns la 'ameninţările' occidentale ..

Senat: Obligativitatea depozitelor de deşeuri de a instala staţii de monitorizare a calităţii aerului a fost un proiect adoptat

Senatorii au adoptat astăzi un proiect legislativ ce vizează obligativitatea depozitelor de deşeuri de a instala staţii de monitorizare a calităţii aerului şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii cu suspendarea desfăşurării activităţii până la restabilirea conformităţii cu cerinţele legale. ..

Presă: Ucraina le cere partenerilor săi să intercepteze rachete ruseşti de pe teritoriul NATO

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a lansat un apel către partenerii occidentali, într-o conferinţă de presă comună cu şefa diplomaţiei germane Analenna Baerbock, să ia în considerare posibilitatea de a ajuta militar Kievul prin interceptarea de pe teritoriul NATO a rachetelor pe care Rusia le dirijează împotriva teritoriului ucrainean, relatează EFE ..

Cea mai importantă lege pentru prosumatori este ţinută 'la sertar'

Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (A.P.C.E.) anunţă cu îngrijorare că Legea PL-x 605/2023, denumită generic 'Legea Prosumatorului', este amânată fără o dată clară de dezbatere. Această lege, care modifică şi completează Legea energiei electrice şi a gazelor naturale este esenţială pentru prosumatorii din România, aducând clarificări şi îmbunătăţiri legislative aşteptate de 12 ani ..

Simtel înregistrează o triplare a profitului net la nivel consolidat în primul trimestrul 2024

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează, la nivel consolidat, venituri operaţionale de 45,9 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5 milioane de lei, o apreciere cu 199% comparativ cu primele trei luni din 2023. ..

Senat: Proiectul care asigură reprezentarea minorităţilor naţionale în Colegiul CNSAS a fost adoptat

Plenul Senatului a adoptat în calitate de for legislativ decizional, propunerea legislativă prin care minorităţilor naţionale li se asigură reprezentarea în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNAS) ..

Presă: Uniunea Europeană este acuzată că finanţează abandonarea migranţilor în Sahara

Comisia Europeană a recunoscut marţi 'o situaţie dificilă' după publicarea unei anchete jurnalistice conform căreia zeci de mii de migranţi au fost arestaţi şi abandonaţi în mijlocul deşertului în Maroc, Tunisia şi Mauritania, cu sprijinul financiar al UE ..

Ministrul israelian de extremă-dreapta Ben Gvir: 'Israelul va controla fără echivoc Fâşia Gaza'

Ministrul israelian al securităţii naţionale, politicianul de extremă-dreapta Itamar Ben Gvir, a declarat marţi că 'numai statul Israel va controla fără echivoc' Fâşia Gaza odată ce războiul din enclava palestiniană se va fi încheiat, şi a susţinut că lui, 'personal', i-ar plăcea să trăiască acolo ..

Jianu, CEO Narada: 'Dacă aş fi avut ChatGpt şi aş fi putut să scap de unele dintre temele din şcoală, aş fi înlocuit minim 80% dintre ele'

Organizaţia Narada lansează un proiect nou, podcastul 'Leadership cu sufletul: Conversaţii cu vocile importante din business care sprijină educaţia', din dorinţa de a aduce împreună acei oameni care îşi doresc să pună umărul la transformarea sistemului educaţional din România. ..

Rusia: Fostul comandant al Armatei a 58-a, care criticase conducerea armatei, arestat sub suspiciunea de fraudă

Fostul comandant al Armatei 58-a a Rusiei, Ivan Popov, a fost arestat sub suspiciunea de 'fraudă pe scară mare' ..

Preşedintele Iohannis vizitează miercuri Parcul Naţional and #39; and #39;Piatra Craiului and #39; and #39;

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, miercuri, Parcul Naţional 'Piatra Craiului', cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale, care va fi marcată pe 24 mai. ..

Comisia juridică propune sancţionarea lui Dan Vîlceanu; tăierea indemnizaţiei cu 50% pe 6 luni

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să propună Biroului Permanent sancţionarea deputatului neafiliat Dan Vîlceanu, care l-a agresat fizic pe liberalul Florin Roman, cu tăierea indemnizaţiei cu 50% timp de 6 luni şi diminuarea la 10 secunde a timpului de luare de cuvânt în plen, pe o perioadă de 3 luni. ..

FSIF: Inregistrarea CCM sector - moment de referinţă pentru angajaţii din bănci

Astăzi s-a celebrat înregistrarea Ministerului Muncii a unui nou Contract Colectiv de Muncă în domeniul bancar. Importanţa acestei date de fapt că Federaţia Sindicatelor din Industria Financiară (FSIF) cere aplicarea acestui Contract pentru toţi salariaţii din sistemul bancar. Într-o industrie atât de complexă şi dinamică precum cea bancară, acest contract este un pilon esenţial al stabilităţii şi echităţii ..

Cele mai multe companii cu sedii multiple întâmpină probleme de reţea cel puţin o dată pe lună

59% dintre companiile cu sedii multiple, în zone geografice diferite au experimentat probleme de reţea legate de structura lor multi-site cel puţin o dată pe lună, a constatat Kaspersky. Printre cele mai frecvente provocări menţionate se numără întreruperile de reţea, conexiunile pierdute şi performanţa slabă a serviciilor şi aplicaţiilor ..

Nhood România este agentul exclusiv pentru comercializarea proiectului Urbano Shopping and Living din Cluj-Napoca

Nhood România, companie de servicii imobiliare integrate, a fost selectată ca agent exclusiv al Urbano Shopping and Living, dezvoltat de către URBANO Group. Proiectul va fi construit în zona de vest a oraşului Cluj-Napoca, în localitatea Floreşti, localitate situată în inima zonei metropolitane Cluj, pe o suprafaţă de 27 de hectare. Investiţia este estimată la peste 100 de milioane de euro ..