Știri din Bursa

Ultimele titluri

ISTORICUL PRIVATIZARII IN ROMANIA Riscurile economiei globale (4)

Dacă analizăm raportul celei de-a IX-a ediţii a Forumului Mondial privind Riscurile Globale 2014 vedem că astăzi economia mondială are în faţă zece riscuri globale mari: crize fiscale în economiile cheie, şomaj structural ridicat, crizele de apă, disparitate a veniturilor, eşecul în adaptarea la schimbările climatice, incidenţa sporită a evenimentelor de vreme extremă, eşecul guvernanţei globale, crizele alimentare, eşecul mecanismelor financiare şi instabilitatea politică şi socială. ..

DE LA STEFAN TIPATESCU LA CSEKE ATTILA Prefecturile, politizate la nivelul conducerii

* Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care politizează funcţiile de prefect şi subprefect * Prin actul normativ se înfiinţează şi 42 de posturi de secretar general de prefectură Ceea ce nu a făcut PSD în nenumăratele guvernări social-democrate pe care le-a avut în ultimii 30 de ani a reuşit noua coaliţie guvernamentală şi parlamentară de centru-dreapta: prefecţii şi subprefecţii devin demnitari numiţi politic. ..

GUVERNATORUL BANCII CENTRALE DIN CHINA SUGEREAZA Listarea Ant Group, posibil să fie reluată

* IPO-ul grupului, care urma să fie cel mai mare din istorie, a fost anulat de autorităţile de reglementare din China în noiembrie anul trecut, cu numai câteva zile înainte de lansarea pe pieţele din Shanghai şi Hong Kong * Autorităţile de reglementare sunt îngrijorate că Ant prezintă un risc sistemic pentru economie Oferta publică iniţială (IPO) a Ant Group Co., companie controlată de Jack Ma, fondatorul gigantului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., s-ar putea relua dacă societa ..

Infrastructurile de piaţă: Evoluţia şi perspectivele

Bursele şi, în general, 'infrastructurile pieţei' sunt fundaţii critice ale pieţelor de capital. Condusă de creşterea pieţelor de capital, importanţa acestor infrastructuri a crescut. ..

Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut în luna decembrie cu 2,8%

- cele mai performante 5 fonduri în ultimele 12 luni au înregistrat randamente anuale nete între 7,4% şi 17,4%; pe un orizont de 36 de luni, cele mai performante 5 fonduri au avut randamente cuprinse între 27,7% şi 47,7% , obţinute de-a lungul ultimilor 3 ani de zile (faţă de luna decembrie 2017). ..

SONDAJ ONU Schimbările climatice, o urgenţă globală

Atitudinea oamenilor faţă de schimbările climatice s-a modificat mult în ultimele decenii. ..

FOTBAL SI PANDEMIE Pierderi de miliarde pentru marile cluburi

Criza sanitară a diminuat mult câştigurile cluburilor de fotbal, iar pentru multe dintre ele, până la o revizuire a contractelor jucătorilor, cheltuielile au rămas la acelaşi nivel. Pierderile sunt cu atât ai mari cu cât clubul este unul cu un buget mai mare. ..

OLIMPISM Semnal de alarmă, s-au împotmolit la teste

Optimismul fără o bază palpabilă poate genera situaţii ridicole. Organizatorii JO de la Tokyo susţin sus şi tare că olimpiada va avea loc, dar au probleme cu testele care se fac înaintea competiţiei. Prima probă test a anului în vederea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo riscă să fie amânată din cauza restricţiilor de la frontierele Japoniei, anunţă mass-media niponă. ..

Dezbatere parlamentară: Educaţia trebuie adaptată la nevoile viitoare ale societăţii

Scăpaţi de sub povara funcţiei, foştii miniştri ai Educaţiei reuşesc să identifice mai uşor problemele acestui domeniu atât de delicat şi să vină cu propuneri pertinente. Preşedintele Comisiei de Educaţie a Senatului, Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei, consideră că planurile cadru de învăţământ trebuie să pună 'un semn de egalitate' între profilul absolvenţilor şi nevoile viitoare ale societăţii: ..

MACRO NEWSLETTER 28 Ianuarie 2021

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în noiembrie 2020, până la 9,1%, de la 8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după un avans de 1,3% în luna anterioară. Cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Phoenix (13,8%), Seattle (12,7%) şi San Diego (12,3%), iar cel mai mic avans anual, de 6,8%, a fost în Las Vegas. În luna noiembrie 2020, indicele preţurilor locuinţelor a fost cu 14,2% peste nivelu ..

OPINII Cât de ieftine sunt apartamentele din România?

În mod ciudat, au început să apară ca ciupercile după ploaie tot soiul de analize care arată cât de ieftine ne sunt apartamentele şi cât de repede ar trebui să punem mâna pe noile ansambluri rezidenţiale, vezi Doamne, cât nu s-au scumpit încă. ..

O propunere de strategie de guvernare pentru 'telecomunicaţii' (IV)

* România Inteligentă, un proiect de ţară pe termen lung În ultimii ani mai multe oraşe din România, în general cele mai mari, au început să se preocupe de eficientizarea activităţii folosind telecomunicaţiile şi tehnologia informaţiei. Fiecare oraş s-a preocupat, mai ales, de unele probleme specifice câutând soluţii la aceste problemele cu care se confrunta. ..

PIATA VALUTARA Euro s-a depreciat la 4,8745 lei

Euro a scăzut, ieri, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,8745 lei/euro. ..

PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,13%

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a scăzut la 1,13%, faţă de 1,16%, valoarea înregistrată în şedinţa precedentă. ..

FMI: PIB-ul global va creşte cu 5,5% în acest an şi cu 4,2% anul viitor

Economia globală va înregistra un ritm de creştere de 5,5% în acest an şi de 4,2% în 2022, arată prognozele actualizate ale Fondului Monetar Internaţional. ..

ADRIAN TANASE, BURSA DE VALORI BUCURESTI: 'Comunicarea cu investitorii este foarte importantă pentru o evaluare cât mai corectă a companiilor'

* Bursa va lansa un site cu rapoarte de analiză pentru 15 companii listate la BVB, a spus Adrian Tănase * Antibiotice, Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Purcari Wineries şi TeraPlast au o comunicare excelentă cu investitorii, conform indicatorului VEKTOR Comunicarea cu investitorii este un aspect foarte important pentru orice companie care îşi doreşte o evaluare cât mai apropiată cea corectă, a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul videoc ..

DE LA 8,1% IN ANUL ANTERIOR Cota de piaţă a Cefin Trucks a urcat la 11,8%, în 2020

* Cifra de afaceri a companiei a crescut la 64 de milioane de euro anul trecut, de la 63 de milioane de euro în 2019 Cefin Trucks, unic importator şi distribuitor al brandului Ford Trucks în România, şi-a depăşit obiectivul stabilit pentru creşterea cotei sale de piaţă, anunţând că, anul trecut, poziţia brandului Ford Trucks a urcat pe locul 4 în topul Brandurilor de Vehicule Comerciale (conform raport înmatriculări), de la locul 6 ocupat în 2019. Evoluţia i-a adus societăţii o cotă de piaţă de ..

Companiile de la BVB - repetente la comunicarea cu investitorii

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat ieri rezultatele pentru anul trecut a indicatorului VEKTOR, ce cuantifică comunicarea cu investitorii pentru companiile listate în Piaţa Reglementată, iar dacă ar fi ca la şcoală nu s-ar trece clasa. ..

Proiectul de buget, bazat pe un pachet de reforme legislative

* Prim-ministrul Florin Cîţu: 'Introducem în premieră bugetarea multianuală' Întocmirea proiectului bugetului de stat pentru anul în curs durează deoarece acesta va fi însoţit de un pachet de reforme legislative menit să înlăture anumite măsuri care au grevat finanţele publice, a afirmat premierul Florin Cîţu, ieri, la finalul şedinţei de guvern. ..

BVB Scăderi pentru indici, în ton cu declinul din pieţele internaţionale

* Acţiunile Banca Transilvania, pe primul loc în topul lichidităţii Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat preponderent scăderi în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB având un declin de 0,17%, la 916,17 puncte. ..