Știri din Bursa

Ultimele titluri

DOR - noua schemă de certificare voluntară a produselor agroalimentare

Produsele agroalimentare care utilizează în procesul de fabricaţie materii prime de bază de origine românească şi îndeplinesc anumite condiţii vor fi etichetate cu denumirea 'De Origine România - DOR', potrivit unui proiect de lege adoptat, ieri, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor. ..

Sebastian Burduja: 'România este o ţară cu un potenţial uriaş în domeniul energiei verzi'

România este o ţară cu un potenţial uriaş în domeniul energiei verzi, a afirmat miercuri ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-un mesaj video, la evenimentul organizat de Banca Mondială şi dedicat tranziţiei verzi şi schimbărilor climatice în România, în cadrul conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP28) de la Dubai. ..

ANOFM: Angajatorii oferă peste 56.000 de locuri de muncă la nivel naţional

Peste 56.000 locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 116 posturi, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) ..

Erdogan: 'Grecia şi Turcia trebuie să-şi întărească încrederea reciprocă'

Grecia şi Turcia trebuie să-şi întărească încrederea reciprocă şi să-şi aprofundeze cooperarea în privinţa provocărilor comune, în efortul de a-şi rezolva divergenţele, a afirmat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea vizitei sale la Atena ..

Nicuşor Dan: 'Am semnat contractele pentru reabilitarea a încă 14,8 kilometri de reţea de termoficare'

Primarul general al Capitalei anunţă, miercuri, că a semnat contractele pentru reabilitarea a încă 14,8 km de reţea de termoficare, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării în proporţie de 85% ..

Nuclearelectrica se alătură Angajamentului Net Zero al industriei nucleare

Nuclearelectrica s-a alăturat Angajamentului Net Zero al industriei nucleare (The Net Zero Nuclear Industry Pledge), lansat pe 5 decembrie la COP28 - Conferinţa ONU privind schimbările climatice, în cadrul unui eveniment organizat ca parte a Programului tematic al Preşedinţiei COP28, în Dubai, Emiratele Arabe Unite. ..

GreenWEEE porneşte a treia fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice

GreenWEEE porneşte a treia fabrică de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), într-o piaţă în care peste 50 de milioane de tone deşeuri electrice sunt aruncate la gunoi, arse sau comercializate ilegal la nivel mondial. ..

Kempinski Poiana Braşov va fi inaugurat în 2026

Kempinski Hotels a dezvăluit cea mai recentă adăugire la constelaţia europeană: un complex de schi contemporan care va transforma staţiunea Poiana Braşov într-o destinaţie de neratat pentru călătorii dornici de aventură. Cu 120 de camere pentru oaspeţi, complexul de munte Kempinski Poiana Braşov va fi primul hotel cu cinci stele din regiunea Transilvaniei şi prima adresă Kempinski din România. ..

Media: 'Legea privind aderarea CSM la reţeaua Francofonă a Consiliilor judiciare, promulgată'

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru aderarea Consiliului Superior al Magistraturii la Reţeaua Francofonă a Consiliilor Judiciare (RFCMJ). ..

Agenţii de presă: Vladimir Putin a sosit la Abu Dhabi

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri la Abu Dhabi, prima etapă a unei vizite diplomatice în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită, în timpul căreia se vor purta discuţii asupra conflictului israeliano-palestinian şi petrolului, potrivit media ruse. ..

CNPP: Pensia medie a fost de 1.969 de lei la finalul lunii noiembrie

Un număr de 4.765.843 de pensionari era înregistrat la finele lunii noiembrie 2023 în România, cu 1.015 persoane mai multe comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 1.969 de lei. ..

Rafila: 'Obligaţiile contractuale pentru vaccinurile anti-Covid asumate de România decurg în continuare'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, în legătură cu vaccinurile anti-Covid, că obligaţiile contractuale asumate de România în prima jumătate anului 2021 produc în continuare efecte şi speră că se va ajunge la o soluţie negociată cu producătorii acestora. El a adăugat că nu are rost să comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite. ..

Tetra Pak Index 2023: 70% dintre consumatori spun că produsele sănătoase nu ar trebui să dăuneze mediului

Atunci când cumpără alimente, consumatorii se gândesc acum şi la protejarea mediului înconjurător, nu doar la sănătatea lor personală. Aceşti consumatori conştienţi de problemele de mediu, numiţi 'Climatarieni', sunt dispuşi să îşi schimbe obiceiurile alimentare pentru a proteja planeta. ..

Surse: 'Stelian Ion îi cere ministrului Justiţiei să ţină cont de avizele CSM pentru conducerile DNA, DIICOT şi PG'

Secţia pentru procurori a CSM i-a transmis ministrei Gorghiu că a făcut o alegere proastă pentru conducerea Secţiei de combatere a corupţiei din DNA. ..

BNR: Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional 'Regele Ferdinand I'

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 7 decembrie 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Muzeului Militar Naţional 'Regele Ferdinand I'. ..

Rafila: 'Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial'

Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că încearcă să se asigure toate resursele. ..

Oficiali americani: Actuala fază a operaţiunii terestre a Israelului în Gaza, posibil să se încheie în ianuarie

Statele Unite se aşteaptă ca actuala fază a operaţiunii terestre a Israelului în Gaza, care vizează extremitatea sudică a fâşiei, să mai dureze câteva săptămâni înainte ca Israelul să treacă, posibil în ianuarie, la o strategie de intensitate mai mică, hiper-localizată, care să vizeze în mod restrâns anumiţi militanţi şi lideri Hamas, au declarat pentru mai mulţi oficiali de rang înalt ai administraţiei de la Washington. ..

EY Climate Risk Barometer:Companiile încă nu reuşesc să adopte strategii climatice, deşi au înregistrat progrese în raportare

Există o profundă deconectare între strategia climatică şi strategia corporativă a organizaţiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deşi şi-au asumat angajamente privind clima, aproape jumătate (47%) dintre companiile chestionate nu au publicat niciun plan de tranziţie care să le susţină. ..

MET Italia a semnat un PPA pentru a vinde energie din parcul solar din Sicilia

MET Energia Italia, filiala italiană a companiei MET Group cu sediul in Elveţia, a semnat un contract de tip PPA cu MIX-IT, privind vânzarea întregii producţii de energie a parcului fotovoltaic Mirto Solarpark din Sicilia. ..

Presa: 'Regulile de referinţă disputate privind IA se confruntă cu discuţii dificile în UE'

Ambiţiile Uniunii Europene de a prelua un lider în regulile de referinţă pentru inteligenţa artificială sunt în echilibru, în timp ce statele membre şi parlamentarii se întâlnesc miercuri pentru a încerca să ajungă la un acord privind supravegherea biometrică şi cum să reglementează sisteme precum ChatGPT. ..