Știri din Saptamanalul de Radauti

Ultimele titluri

Se toarnă beton pe structura nouă a podului de la Milișăuți

<p>Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 H Rădăuți – Milișăuți, au ajuns, de luni, 15 aprilie, la faza turnării plăcilor de beton. În urma unei vizite de lucru în teren a Prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, acesta a transmis: ”Condițiile meteo favorabile și mobilizarea constructorului au [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Polițiștii de la Marginea au făcut o a doua captură de lemn care se vinde cu 2.000 de euro mc, pentru confecționat viori

<p>Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au efectuat o nouă captură de material lemnos de esență foarte rară, utilizat de meșterii lutieri pentru confecționarea instrumentelor muzicale de calitate, în special a viorilor de înaltă valoare. Pe 10 aprilie, în jurul orelor 10.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au reperat în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Tânărul beat care a gonit cu poliție după el prin Rădăuți, reținut 24 de ore în arest

<p>Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Milișăuți, care, în noaptea de 7 spre 8 aprilie a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliție de la Rădăuți, și care a gonit deși conducea în mod haotic, ajuns în arest, reținut 24 de ore, după ce probele biologice au indicat alcoolemia mare din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

EGGER aplică la fabrica din Rădăuți modelul economiei circulare

<p>În Rădăuți se află singura fabrică EGGER de producție din România, unde sunt produse plăci pe bază de așchii de lemn (PAL) și plăci de OSB pentru construcții. Producția de PAL reprezintă aproximativ 60% din totalul producției. PAL-ul melaminat, pe care îl cunoaștem toți ca fiind materia primă pentru mobila din casele noastre, reprezintă 90% [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Loghin reușește să-l enerveze și pe Flutur

<p>Gheorghe Flutur, un pachet de nervi după ce l-a ascultat pe Bogdan Loghin la evenimentul organizat de liberali pentru mobilizarea tinerilor suceveni „VOI – manifest pentru tineri” Cu un discurs agramat, încercând s-o facă pe-a interesantul, Loghin îi spunea președintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur cum renunță el la politică, „ca să nu dezamăgească”, dacă pierde [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Reparațiile unui gard, atribuite unei firme care a devenit partener principal al primarului Bogdan Loghin

<p>Dan Marcu, candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți a criticat modul de acordare a lucrărilor de către Primăria Rădăuți. Acesta a precizat că în ciuda faptului că SC Servicii Comunale SA are suficienți oameni și expertiză pentru astfel de activități, lucrările sunt date unor firme agreate de primarul în funcție. Marcu a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Viziunea Verde a lui Dan Marcu pentru Rădăuți: un MEGA PARC FOTOVOLTAIC

<p>În cursa electorală pentru primăria orașului Rădăuți, Dan Marcu, candidatul partidului AUR, propune un proiect ambițios și vizionar: crearea unui mega parc fotovoltaic prin accesarea de fonduri europene în valoare de până la 25 de milioane de euro. Această inițiativă nu numai că va plasa Rădăuțiul pe harta sustenabilității energetice, dar reprezintă și un pas [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Urmărire a Poliției pe E 85 după un motociclist fără permis

<p>În seara zilei de luni, în jurul orei 20.00, un echipaj de la Serviciul Rutier Bacău a efectuat semnal regulamentar de oprire unui motociclist care se deplasa pe E 85, direcția dinspre Adjud spre Bacău. Inițial, motociclistul a dat impresia că va opri, încetinind viteza până la oprire dar, când polițiștii au coborât din mașină [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un șofer pericol public, prins de polițiști după o urmărire pe străzile din Rădăuți

<p>În noaptea de 7 spre 8 aprilie, în jurul orei 00:30, un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a municipiului, a observat un autoturism care circula haotic, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. Alarma a devenit majoră după ce [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un incendiu a distrus mare parte dintr-o gospodărie. Totul ar fi plecat de la o țigară aprinsă

<p>Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o gospodărie din orașul Frasin. Se bănuiește că focul a ars mocnit de sâmbătă după-amiază și s-a extins încet dar sigur pe fondul cantității mari de material inflamabil. Fumatul neglijent este singura posibilă cauză identificată de pompieri. Pentru pompieri alarma a fost majoră având [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Penibil, Loghin spune că a „simulat” plantarea magnoliilor

<p>Prins că a scos magnoliile pe care le-a plantat să i le arate lui Gheorghe Flutur, ca pe vremea lui Ceaușescu, cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani revine cu un filmuleț pe social-media în care arată că magnoliile au fost replantate. Certând rădăuțenii că nu mențin curățenia [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

O autobasculantă s-a răsturnat peste garduri și case, la Drăgușeni

<p>O autobasculantă răsturnată la Drăgușeni a făcut prăpăd dar nu și victime din fericire. Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.45, s-a anunțat producerea unui accident rutier pe raza comunei Drăgușeni. O autobasculantă scăpată de sud control de șofer a ieșit în afara drumului și s-a răsturnat peste două proprietăți. Conform ISU Suceava, la fața locului [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Loghin se face din nou de râs

<p>Criticat pentru lipsa de eficiență administrativă și politică, primarul care a impresionat o țară întreagă după ce a inaugurat, în trei ani de mandat, un lift (deja defect) și un veceu, se face din nou de râs. Acesta a fost surprins într-un filmuleț când încerca să-l impresioneze pe președintele Consiliului Județean Suceava cu o lucrare [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Compania EGGER susține activitatea sportivă și promovează un stil de viață sănătos în comunitate

<p>Compania EGGER a fost implicată activ în sprijinirea unor proiecte sportive de impact în județul Suceava, reflectând angajamentul său față de promovarea activității sportive și a valorilor sănătoase în rândul tinerilor și al comunității locale. În anul 2023, EGGER a sponsorizat proiecte sportive în valoare de aproape 60.000 Euro. O ramură sportivă puțin cunoscută în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Proiecte majore în Rădăuți, abandonate din lipsă de cofinanțare a primăriei

<p>Bani europeni aruncați la coșul de gunoi. Așa a descris omul de afaceri Dan Marcu modul în care acționează conducerea Primăriei Rădăuți când vine vorba de atragerea de fonduri europene destinate creșterii nivelului de trai al oamenilor din acest oraș. Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți a amintit de un proiect inițiat [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dan Marcu cere public demisia directorului SC Servicii Comunale SA Rădăuți

<p>Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, Dan Marcu, a cerut public demisia lui Adi Jecalo, directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuți. Dan Marcu a adus și argumente prin care susține că managementul la SC Servicii Comunale SA a fost unul dezastruos, iar principalul vinovat este chiar directorul acestei societăți. Acesta a dat [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Tot mai izolat, Loghin simte că pierde alegerile

<p>Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, Loghin culege ce a semănat în ultimii trei ani Izolat, disprețuit de foști parteneri, vânat de adversari politici, Loghin începe să conștientizeze că va pierde alegerile Cu procente tot mai mici în sondaje, cel mai slab primar pe care l-a avut Rădăuțiul în ultimii 30 de ani, Andrei Bogdan Loghin, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Autorul unui viol sălbatic a scăpat de mare parte din pedeapsă după ce victima și-a retras plângerea

<p>Un individ care și-a violat de două ori fosta concubină, acționând cu foarte multă violență, și care a fost judecat în paralel și pentru o tâlhărie comisă în Suceava, a fost condamnat de Judecătoria Gura Humorului la pedeapsa de 4 ani și 11 luni de închisoare. Individul și-a redus pedeapsa cel puțin la jumătate pentru [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

26 de ani de închisoare pentru individul care a ștrangulat o fetiță de 12 ani

<p>Bărbatul originar din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, care a recunoscut că a ucis-o pe fetiță în vârstă de 12 ani a concubinei sale, al cărei cadavru l-a ascuns în lada unei canapele, într-un apartament din București, a fost condamnat miercuri, 3 aprilie, de Tribunalul București la 26 de ani de închisoare. Individul a fost [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Proxeneți care ar fi exploatat și fete de 15 ani, săltați de DIICOT de ”Ziua Z”

<p>DIICOT a declanșat din nou la nivel național ”Ziua Z”, adică ziua în care se acționează în mai toată țara față de grupări organizate care fac trafic de droguri, trafic de persoane și alte tipuri de infracțiuni din sfera ”crimei organizate”. ”Ziua Z”, după cunoscute operațiune din Al Doilea Război Mondial este deja un brand [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..