Știri din Jupanu Suceava

Ultimele titluri

Au ratat eclipsa de soare

<p>Viceprimarul Lucian Harșovschi, la finalul lucrărilor de amenajare a unei parcări la intersecția dintre Aleea Saturn și Aleea Venus: ”Lumea de pe Saturn și de pe Venus este supărată și spune că din cauza dumneavoastră n-a văzut eclipsa de soare. Că dacă v-ați fi apucat de treabă nu am fi tăiat noi cablurile de tv [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

”Copăcei”, și nu ”copaci”

<p>Joi, 11 aprilie, președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care este și membru al conducerii centrale a formațiunii politice, a spus că, datorită notorietății sale, partidul i-a propus să candideze pe un loc eligibil la europarlamentare, dar că a declinat oferta. În aceeași intervenție telefonică la Radio Top, Gheorghe Flutur a afirmat că [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

One Deep River, în dulcele stil clasic

<p>Luna aprilie vine cu noutăți muzicale și în acest an. Dar atunci cînd noutățile sînt pe gustul tău, parcă-ți vine un chef nebun de scris și ascultat, și uiți de tot și toate. Am ales un album ca o primăvară, așteptat și vînat de public (fie că e el tînăr sau&#8230; experimentat), aparținîndu-i ,,sultan-ului of [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Între ouă nu vă plouă

<p>La invitația președintelui Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, au participat la împărțirea cu oul sfințit Doina Iacoban, fost subsecretar la Fonduri Europene, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, și prefectul Alexandru Moldovan: ”V-am zis eu, domnule prefect, că-i bine aici? V-am zis eu că între ouă nu vă plouă?”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Goniții lumii

<p>Am mai prezentat aceste date strict tehnice, atît aici, cît și în rubrica ”Fotbal pe pîine” din ”Monitorul”: în anii de cînd antrenează (mă rog, de cînd mimează că ar antrena!), de fapt de cînd se tot mută de la o echipă la alta, dintr-o țară în alta, iar Petrescu o ia de nebun chiar [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Comuna Moara, la Miss Europa

<p>Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, la Moara, în campanie electorală pentru domnia sa, dar și pentru primarul de-acolo: „Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi. Moara este o comună-oraș, este o comună model a Bucovinei, o carte de vizită cu care ne putem lăuda oriunde în Europa”. Dacă-i pe-așa, să-l roage [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ziua e ca noaptea

<p>Luni, 8 aprilie a.c., milioane de oameni au urmărit o rară eclipsă totală de Soare. Aceasta a început în Mexic, a traversat Statele Unite și s-a încheiat în Canada. Următoarea eclipsă totală de Soare va avea loc pe 12 august 2026 și va fi vizibilă în Groenlanda, Islanda, Spania, Rusia și o mică zonă din [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Presa neatentă

<p>Primarul Ion Lungu, explicînd că în trei luni mașinile mici vor putea circula pe podul de pe Mirăuți, de pe ruta alternativă Suceava-Botoșani: ”Alo, presa, sînteți atenți sau vorbiți între voi? Așa faceți și-n redacție? De aia eu vă spun că o lucrare va fi gata în trei săptămîni și voi scrieți trei luni. Bun, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Drumul expres cu două sensuri de mers

<p>La sediul Consiliului Județean Suceava, autoritățile sucevene și cele botoșănene au semnat contractul pentru realizarea studiilor și proiectelor pentru drumul de mare viteză Suceava &#8211; Botoșani: ”Dar ce este cu tristețea asta? Doamna Federovici, să nu-mi spuneți că sînteți supărată pentru că nu puteți veni la mall la Suceava. Drumul expres este Suceava &#8211; Botoșani, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Drumul de legătură între birouri

<p>Pe malul rîului Suceava se amenajează o stradă care va face legătura între cartierul Ițcani și cartierul Burdujeni, și care va contribui la fluidizarea traficului rutier în oraș. Prezent în zonă, viceprimarul PNL, Lucian Harșovschi, a spus: ”Anunț în premieră o nouă stradă în municipiul Suceava, o nouă legătură între cartierul Ițcani și cartierul Burdujeni [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Revoluția Garoafelor, 25 aprilie 1974

<p>LISABONA. Eram student in 1974, primăvara, cînd presa sub cenzura de la București lăsa să apară știrea despre ce se întîmpla în Portugalia. Din interes politic, firește. Aflam că acolo lumea a ieșit pe străzi, dictatura a căzut, steagurile roșii sînt pretutindeni. Armata a răsturnat dictatura care dura de decenii. A fost o lovitură de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Crucea Galbenă de la Șcheia

<p>Medicul stomatolog Alexandru Maier va candida pentru Consiliul Local Șcheia din partea PNL, iar candidatul de primar, Alin Rusu, a declarat că se bucură pentru că-l are alături pe acesta, fiindcă ”este medicul care are grijă de dinții cetățenilor din Șcheia, și în special ai celor de vîrsta a treia”. Așteptăm ca domnul Rusu să-și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

”Cine iese?”, întrebarea la modă. Pînă acum se știe doar cine a ieșit

<p>”Cine iese?”. ”Unde să iasă &#8211; la poartă, la gard, la ușă, la geam?”. ”Nu”. ”Dar unde?”. ”Cine iese primar?”. ”Unde?”. ”La Suceava, la Rădăuți, la Vatra Dornei și așa mai departe”. Asta este întrebarea la modă: cine iese? E greu de spus, dar și ușor, depinde despre ce primărie este vorba. Dacă simplii cetățeni [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Două foste conace sucevene: unul praf, altul restaurat (FOTO)

<p>Doctorul în istorie Emil Ursu, directorul Muzeului Național al Bucovinei, a fost însoțit de Radio Top în vizita sa la două foste conace. La Conacul Sturdza, de la Salcea, și la Conacul Balș, de la Dumbrăveni. Apoi a fost la biserica din centrul comunei Dumbrăveni, unde este înmormîntat un urmaș al familiei Ghica (sau Ghika), [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Păcat că nu sînteți de la Buzău

<p>Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și candidatul partidului pentru funcția de primar al Sucevei, Vasile Rîmbu: ”Domnule Rîmbu, rău îmi pare că nu sînteți de la mine, din Buzău, pentru că mi-ar fi plăcut să avem așa un candidat. Am un an de cînd îl rog pe al nostru să-și lase și el un pic de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupân de Pardon

<p>A fost perioada olimpiadelor școlare, faza județeană, iar unii dintre elevii suceveni s-au calificat la fazele naționale. Chiar în numărul trecut al gazetei noastre, la rubrica Jupân de Salon, am subliniat performanța celor 15 elevi din județul nostru, 10 dintre ei fiind de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care s-au calificat la Olimpiada [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupân de Salon

<p>Muzeul Național al Bucovinei a venit cu o nouă expoziție de excepție, una dedicată lui Alexandru Ioan Cuza. Pînă pe 30 iunie, la Muzeul de Istorie Suceava pot fi admirate sabia de onoare a domnitorului, revolverul, tunica şi casca de colonel de lăncieri, decoraţii româneşti şi străine, fotografii ale domnitorului şi ale membrilor familiei sale, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PIM – JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 15 (1143) 16.04.2024 – 22.04.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 15 (1143) 16.04.2024 – 22.04.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ioan Stam, nu Plecam

<p>În ultimii ani, gura lumii slobodă l-a tot scos la pensie pe președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care este parlamentar din 2000 și șeful partidului din vara anului 2016. Că domnul Stan are o vîrstă, că nu mai poate, că nu mai are susținere de la București, că este terminat, că noul val și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..