Știri din Jupanu Suceava

Ultimele titluri

Jupân de Pardon

<p>La Spitalul Clinic Județean Suceava continuă investițiile de mare anvergură, iar pentru asta managerul celei mai mari unități medicale din județul nostru, doctorul cardiolog Alexandru Calancea, merită felicitări. Am început cu această frază ca să nu se creadă că am avea ceva personal cu domnul Calancea și, de aceea, îi căutăm doar părțile negative. Însă, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupâni de Salon

<p>”E una dintre cele mai fericite zile din viața noastră! E greu să povestești despre mîndria de a fi român, noi o simțim și o trăim zi de zi. Sîntem onorați pînă la lacrimi și, în același timp, credeți-ne, vom fi și mai buni la Jocuri. Pentru că e vorba de România și asta rimează [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PIM – JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 26 (1153) 09.07.2024 – 15.07.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La Arhiepiscopie se face politichie cu gîndul la mitropolie. Mitropoliticul Calinic

<p>În numai o săptămînă s-a sucit treaba cu 180 de grade, iar terenul de 20 de hectare de la Stațiunea Agricolă situat în zona Cetății de Scaun a Sucevei s-a întors cu fața către arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, și a început să-i zîmbească. La ședința Consiliului Local din 28 iunie nu a fost [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 26 (1153) 09.07.2024 – 15.07.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ai karate, ai parte

<p>Orașul Liteni a găzduit primul campionat regional de kata karate și kata kobudo, care a fost organizat de președintele FKJISSȘ, sensei George Ciprian Crăciunescu, prin Asociația Club Sportiv Ryukay. I-o fi zis cineva primarului Tomiță Onisii că dacă ai karate, ai parte. SenSei something</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prunea, nu Pușcașu

<p>Șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, și deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu: ”Haideți, domnule Florin, că nu mă puteți duce. Nu mă pricep eu la fotbal, dar tot știu că din Generația de AUR face parte un singur Florin, Prunea, și nu-i nici un Pușcașu”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Domnilor ziariști,

<p>Subsemnatul Gheorghe (gata!, s-a terminat cu ”George”, din motive pe care nu e cazul să le discutăm aici; nu mai sînt astfel pentru nimeni, am terminat cu orice prietenie, din moment ce pînă și ăia pe care-i consideram apropiați, ca virgulă cînd mi-ar fi fost frați, m-au trădat pe față la ultimele alegeri) Flutur, încă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tinerii, doar la Biserică

<p>Sperăm că toată săptămîna trecută i-a mers bine președintelui ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, din moment ce chiar de luni dimineață aceasta a avut o mare bucurie: „Am participat în prima parte a zilei de luni, dedicată cinstirii Sfîntului Mare Mucenic Ioan cel Nou, la Sfînta Liturghie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lăsați-mă să cînt!

<p>Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan, de Ziua Drapelului: ”Sînt convins că v-ați săturat de discursuri sforăitoare și de zgomotul făcut de cărămizile lovite cu putere de piepturi de români, așa că pe mine lăsați-mă să cînt!”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Drapelul la unitate

<p>Subprefectul de Suceava Cristian Șologon, de Ziua Drapelului: ”Tricolorul este cel care ne unește. De aceea, lansez de aici, de la acest microfon, un drapel la unitate, că-i mai bună decît toate!”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Măturătorul de presă

<p>Un samsar de lemne a încercat să ascundă sub o prelată un transport ilegal de cherestea. Soț și tată a doi copii, evacuat din locuința din Bulai-Moara după scandal și distrugeri. Agresiune în stradă după un scandal între concubini, în Burdujeni. Un șofer de tir turc, beat la volan, a atacat un polițist de frontieră, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Odiseea Hot-Dog

<p>Pe grătar sau fiert? Cu varză murată sau chili? Muștar sau ketchup? Vienna Beef sau Sabrett? Aceste întrebări ar putea fi puse despre una dintre cele mai iubite mâncăruri care ne poate însoți la un grătar, picnic, meci de fotbal sau pe orice stradă din lume: hot-dog-ul. Deși aproape două miliarde de hot-dog-uri sunt consumate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Viitorul șef de raion

<p>La startul ediției din acest an a Programului Ștefanian, care a avut loc în Cetatea de Scaun și la care a fost oficiată o slujbă de pomenire a domnitorilor Moldovei, președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost cu gîndul și la Republica Moldova și la Ucraina. Domnul Flutur, care a pierdut alegerile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

E bună și o plasă

<p>Codrin Prorociuc, antrenorul echipei de rugby U20 a Liceului cu Program Sportiv care anul acesta a cîștigat titlul național, s-a numărat printre premiații ”Serii valorilor sucevene”: ”Avem echipă, avem valoare, dar n-avem bani de deplasare. Măcar bine că ne-am făcut cu o plasă în care să pun sandvișurile băieților de după meci”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Steagurile de la primărie

<p>Senatorul PSD de Suceava George Mîndruță, încadrat de doi colegi de partid care-s primari, la Mănăstirea Dragomirna, care poartă hramul „Pogorîrea Duhului Sfînt“: ”Măi, oameni buni, iarăși ați luat steagurile de pe primărie? În plus, nu-i 1 Decembrie ca să aveți o scuză că v-ați învelit cu ele pentru că vă era frig”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Suceava XV Blues Festival

<p>Credeați că nu mai vine? Că nu se mai ține? Tocmai acum, cînd a ajuns la a XV-a ediție (după cum scrie clar pe afișul ediției din acest an), care va avea loc pe 5 și 6 iulie, în spațiul care cred că i se potrivește cel mai bine, adică pe platoul Cetății de Scaun? [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Premiezi, nu premiezi, vremea primăriei trece

<p>De Zilele Sucevei, Primarul Ion Lungu nu putea rata ocazia de a premia un nou lot de ”cupluri de aur”: ”Îmi spunea cineva în urmă cu 20 de ani, atunci cînd am fost ales pentru prima dată: <Ioane, premiezi, nu premiezi, vremea primăriei trece>. Eu am ales să premiez și nu-mi pare rău. O să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La o bere cu primărița Violeta Țăran

<p>De Ziua Națională a Iei, primărița comunei Berchișești, Violeta Țăran, care nu ratează nici o ocazie de a transmite mesaje atunci cînd este cîte o sărbătoare cît de cît răsărită, i-a îndemnat pe români să poarte cu mîndrie ”această comoară națională”. Așteptăm cu nerăbdare prima vineri din luna august, cînd se sărbătorește Ziua Internațională a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Viii și morții în turnee, cu cîrnați și mămăligă

<p>O serie de întîmplări care țin și de caniculă, dar nițeluș și de zona crepusculară, ne-au adus în prim planul știrilor tv niște (oarecum) cîntăreți, care vii, care morți. Astfel, pe 22 iunie, după ce și-a dat obștescul sfîrșit, un anume Florin Decuseară, angajat la centrala nucleară Cernavodă, UNDE A CĂZUT DE LA ÎNĂLȚIME FĂCÎND [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..