Știri din News Bucovina

Ultimele titluri

Gheorghe Flutur candidează pentru un nou mandat de președinte al CJ Suceava cu proiecte precum „Suceava la autostradă” până la reindustrializare și dezvoltare economică în fiecare localitate în parte

<p>Flutur: Ce facem la capătul autostrăzii depinde și de echipa de la Consiliul Județean Suceava și va trebui să fim mult mai ofensivi în parteneriate cu mediul de afaceri, cu primăriile, cu oricine vrea să investească în acest județ. Sunt hotărât și dispus ca această energie în ceea ce privește investițiile pentru locuri de muncă să fie pe primul plan</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți are 21 de elevi calificați la faza națională a olimpiadelor școlar

<p>Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline de studiu, aproape toate disciplinele din planurile-cadru fiind reprezentate, ceea ce denotă importanța acordată studiului tuturor științelor de către elevii și profesorii colegiului. </p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Flutur: La Cernăuți se va discuta împreună cu reprezentanți ai CE despre continuarea autostrăzii de la Siret spre Cernăuți și Lvov

<p>Flutur a subliniat că la întâlnirea de la Cernăuți la care vor fi prezenți reprezentanți ai Comisiei Europene cel mai important este că se discută despre culoarul nord-sud pe care l-a cerut încă în urmă cu șapte ani pentru că înseamnă dezvoltare și pentru județul Suceava.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Irina Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava: Alături de Gheorghe Flutur avem siguranță, stabilitate și succes în toate proiectele pe care le-a propus

<p>Irina Vasilciuc: Poate că de multe ori a fost foarte greu, dar iată că viața a demonstrat că suntem pe drumul cel bun și că împreună cu Gheorghe Flutur vom face ca toate proiectele să devină realitate</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ce ne-au pregătit designerii celebri din lumea modei pentru sezonul care urmează?

<p>Tendințele în modă se schimbă de la un an la altul și de la un sezon la altul. Totuși, în ultimul timp, designerii celebri din lumea modei au pus un accent foarte mare pe a ne exprima stilul personal, pe prioritizarea confortului, pe sustenabilitate, dar și pe îmbrățișarea acelui stil care ne pune un zâmbet [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ioan Balan: Gheorghe Flutur este cel care poate realiza proiectele mari ale județului Suceava pentru că are și forță politică și forță administrativă

<p>Deputatul Ioan Bălan spune că autostrăzile devin realități pentru Suceava datorită lui Gheorghe Flutur: E nevoie de oameni puternici pentru a dezvolta proiecte mari. Proiectele mari nu izvorăsc din poze și amiciții. Proiectele mari vin din gândire, din determinare, din abnegație și din forță, din forță politică și forță administrativă, iar aici îl avem pe Gheorghe Flutur</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Lucian Harșovschi, la înscrierea candidaturii lui Gheorghe Flutur la președinția CJ Suceava: Vom face o echipă corectă pentru un proiect important „Suceava-Oraș la Autostradă”

<p>Lucian Harșovschi a solicitat sucevenilor un vot pentru „o echipă corectă” care reprezintă atât tinerețea, dar și experiența și determinarea pentru că doar așa vor putea fi continuate proiectele în municipiul și în județul Suceava.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

În luna martie, Garda Forestieră Suceava a confiscat lemn evaluat la 585.000 lei și a aplicat 139 de amenzi cu o valoare totală de 556.000 lei

<p>Între altele, Garda Forestieră Suceava a Identificat 23 de fapte infracționale, inclusiv tăieri fără drept de arbori și furt de arbori, cu propunerea de restricționare temporară a accesului în SUMAL 2.0 pentru doi operatori.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Flutur și-a înscris candidatura pentru un nou mandat de președinte al CJ Suceava împreună cu echipa de candidați PNL pentru Consiliul Județean Suceava

<p>În echipa PNL a lui Gheorghe Flutur pentru Consiliul Județean Suceava sunt sunt 16 ingineri, 6 profesori, 6 medici, șapte avocați , cinci economiști, patru tehnicieni și un ecologist. „Candidez pentru continuarea marilor proiecte în județul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Curse de vacanță suplimentate și operatori aerieni noi pe Aeroportul Suceava în această vară. VEZI tabloul complet al curselor charter de pe Aeroportul Suceava

<p>În fiecare zi pe Aeroportul Suceava vor opera curse charter de vacanță. Destinațiile sunt Antalya, Tunisia, Creta Heraklion, Hurghada și Rodos</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sucevean trimis în judecată pentru agresiune sexuală și viol asupra unor minori

<p>Bărbatul ar fi recurs la acțiuni repetate de natură sexuală asupra a două minore, de natură a-i produce acestuia satisfacție sexuală, profitând de vulnerabilitatea acestora și de imposibilitatea de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede. Totodată, bărbatul este acuzat că a întreținut un act sexual cu o a treia persoană minoră, toate acestea având loc în timp ce acestea erau temporar în grija sa.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sucevean trimis în juudecată pentru agresiune sexuală și viol asupra unor minori

<p>Bărbatul ar fi recurs la acțiuni repetate de natură sexuală asupra a două minore, de natură a-i produce acestuia satisfacție sexuală, profitând de vulnerabilitatea acestora și de imposibilitatea de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede. Totodată, bărbatul este acuzat că a întreținut un act sexual cu o a treia persoană minoră, toate acestea având loc în timp ce acestea erau temporar în grija sa.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Studiu: Jumătate dintre români preferă  temperatura în locuințe  între 22 și 24°C și doar 3,8% susțin că se simt confortabil având în casă între 16 și 19°C. 

<p>Când vine vorba despre temperatura ideală din locuințe, aproape 50% dintre români optează pentru o temperatură cuprinsă între 22 și 24°C, și chiar peste, iar 45,8% spun că temperatura cuprinsă între 19 și 21°C le oferă confortul de care au nevoie. La polul opus, doar 3,8% susțin că se simt confortabil având în casă între 16 și 19°C. </p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Poliția Suceava a mai depistat două cazuri de transport ilegal de cherestea la Dolhești și Cornu Luncii

<p>Un șofer care transporta cherestea rășinoase a fost prins în trafic la Dolhești că nu avea aviz de însoțire, iar un altul a fost depistat la Cornu Luncii că transporta cherestea rășinoase căprior fără documente legale de proveniență</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Pe urmele barbarilor – aplicație de tip hartă interactivă, la Muzeul de Istorie Suceava

<p>Proiectul „Pe urmele barbarilor” vizează dezvoltarea unei aplicații de tip hartă interactivă, care ilustrează o epocă istorică frământată, cea a migrațiilor din primul mileniu creștin. Împletind patrimoniul cu tehnologia, Harta Marilor Migrații va înlesni explorarea istoriei și a obiceiurilor populațiilor migratoare pe baza descoperirilor arheologice și a izvoarelor istorice scrise.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sucevean căutat internațional, escortat din Germania și adus în țară pentru executarea unei pedepse cu închisoarea

<p>Poliția Română a anunțat că a adus din Germania un sucevean de 40 de ani urmărit internațional pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere și care a fost condamnat la 3 ani de închisoare</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Informare meteo: Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților pe alocuri se va produce brumă

<p>Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă. La altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ninge slab în zona de munte a județului Suceava. Drumarii răspândesc material antiderapant

<p>Utilajele Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc au pornit în patrulare, dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Drumarii recomandă șoferilor să circule cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Detaliile accidentului cu cinci răniți de la Cacica: Un șofer din Vicovu de Sus a condus cu viteză și a ieșit în afara șoselei după ce a lovit parapetul metalic de pe marginea drumului

<p>Șoferul a intrat frontal cu autoturismul în parapetul metalic de protecție de pe partea dreaptă a sensului de deplasare, părăsind partea carosabilă. Cinci persoane între care doi copii de 3 și 5 ani au fost preluate de ambulanțe și transportate cu răni la spital</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Incendiu pus intenționat la o gospodărie din Marginea. Pompierii s-au luptat aproape patru ore cu flăcările

<p>În flăcări a ars anexa gospodărească, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars doi metri cubi lemn de foc și circa 50 de baloți de paie.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..