Știri din Crai nou

Ultimele titluri

Cu protecţie

…Aşadar, ca for decizional, Camera Deputaţilor aprobă (decise) zilele trecute ca localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori să aibă interzis la stabilimentele cu păcănele. Booon! Deci nărăviţii din respectivele comunităţi – la o adică în viitor mai feriţi de aşa primejdie adictivă şi păgubitoare în plan individual şi ..

Aeroportul Suceava a fost certificat oficial ca aeroport internaţional

Preşedinte CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că roadele eforturilor făcute ani la rând pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava sunt tot mai consistente şi se evidenţiază tot mai des. „De data aceasta vorbim despre certificări ale acestor eforturi. Începând de astăzi (miercuri – n.red.), Aeroportul Suceava este ..

Poliţiştii din Marginea au confiscat un nou transport de lemn de esenţă rară

> Acest lemn este utilizat de meşterii lutieri pentru confecţionarea instrumentelor muzicale Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală (SPR) Marginea au efectuat o nouă captură de material lemnos de esenţă foarte rară, utilizat de meşterii lutieri pentru confecţionarea instrumentelor muzicale de calitate, în special a viorilor de înaltă valoare. ..

„Judeţul Suceava la Autostradă”

> În context, s-a pregătit un master plan al drumurilor judeţene care fac legătura cu autostrăzile A7, A 8 şi A 14 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a demarat programul „Judeţul Suceava la Autostradă”, despre care aflăm că este un program amplu, ce vizează colaborarea cu primarii din zonele ..

Perspective pentru proiecte de parteneriat în domeniile social şi turistic

> Şeful administraţiei judeţene a discutat în acest sens, la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, cu reprezentanţii celor 10 GAL-uri din judeţ Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, a invitat miercuri, la sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, reprezentanţii grupurilor de acţiune locală (GAL) din judeţ, ..

Primăria Suceava a lansat procedura în vederea aprobării construcţiei ansamblului rezidenţial cu regim mare de înălţime din zona Palatului Administrativ

Primăria Municipiului Suceava a anunţat, joi, deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism (plan urbanistic zonal şi regulament de urbanism) aferente în baza unui aviz de oportunitate pentru construirea unui ansamblu rezidenţial de clădiri cu regim mare de înălţime ..

23 de licitaţii ale Consiliului Judeţean Suceava au fost anulate

> Anularea procedurilor a fost cauzată de lipsa de oferte din partea operatorilor economici sau de oferte inadmisibile în raport cu cerinţele > Cele mai importante anulări se referă la programul „Laptele şi cornul”, transportul judeţean de persoane şi axa rutieră strategică I Iaşi – Suceava Nu mai puţin de ..

Inspectorii de muncă au notificat 84 de angajatori suceveni la care contractul colectiv de muncă a expirat

> Aproape 2.300 de agenţi economici cu peste 78.300 de salariaţi fac obiectul unei campanii de informare asupra drepturilor constituţionale ale angajaţilor Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava derulează o campanie de informare şi conştientizare a prevederilor Legii nr. 367 din 2022 privind dialogul social, informează inspectorul-şef Romeo Butnariu. Campania ..

Concursul Judeţean de Matematică „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos

– ediţia a XVI-a, 6 aprilie 2024 – În data de 6 aprilie a.c., la Liceul Tehnologic din Pârteştii de Jos s-a desfăşurat cea de a XVI-a ediţie a Concursului Judeţean de Matematică „Nicanor Moroşan”, adresat elevilor claselor IV-VIII din mediul rural şi oraşele mici, cu înclinaţii deosebite spre matematică. ..

S-a răsturnat cu maşina în intersecţia semaforizată din Obcini

> Femeia de la volan a ajuns la spital O femeie a ajuns, joi dimineaţa, la UPU a Spitalului Suceava, după ce s-a răsturnat cu maşina în intersecţia semaforizată din cartierul sucevean Obcini. Purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” , maior Alin Găleată, a declarat că un accident s-a produs ..

Elevi ştefănişti calificaţi la naţională la Olimpiada de limba italiană

Elev sergent Denis Adomniţei şi elev caporal Beatrice Machidon au reuşit performanţa de a se califica la faza naţională a Olimpiadei de limba italiană, rezultat notabil în contextul în care limba italiană nu se studiază în şcoală. Totodată, această performanţă vine să încununeze pasiunea elevilor pentru disciplinele din aria curriculară ..

Pravila faptelor. Diptic de ziua Sfântului Calinic de la Cernica

Sfinţii, sărbătorile închinate sfinţilor sunt recelebrări ale iubirii lui Dumnezeu. Şi fiecare sărbătoare este o nouă chemare la comuniune. Evocând viaţa sfântului prăznuit în Biserica noastră pe 11 aprilie – Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica – Părintele Patriarh reitera că este unul dintre sfinţii români cei mai reprezentativi, cei ..

Ne vorbesc Părinţii Bisericii

Mai întâi un cuvânt despre sensul noţiunii de enkrateia tradusă în aceste pagini prin „înfrânare”. Avem de-a face aici cu una din acele noţiuni filozofice tehnice, care în vocabularul primilor monahi cuprind o multitudine de aspecte şi de aceea cel mai bine ar fi să rămână netraduse. Verbul krateo, care ..

Oameni buni

…Şi-am primit nu demult o scrisoare de la un fost primar de comună, despre actualul primar al acelei comune, despre care am înţelege că ar candida mai departe. „Om bun” la vârful administrativ al comunităţii, care va fi făcut una şi alta, în beneficiul (dacă acesta e înţeles ca atare) ..

Proiectul închiderii inelului ocolitor al Sucevei este repus pe tapet

> Noua centură va „înţepa” DE 85 Suceava – Fălticeni, parcurgând localităţile Ipoteşti şi Tişăuţi, trecând Podul Unirii şi intrând în tronsonul al treilea al rutei alternative  > Deocamdată, reluată este licitaţia pentru construirea viaductului peste calea ferată, cât şi cea de amenajare a sensului giratoriu de la Sala sporturilor, ..

Guvernul va aproba astăzi finanţarea Autostrăzii Paşcani – Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi seara că Autostrada Moldovei – A7 „urcă în mod clar spre Suceava”. „În şedinţa de guvern de joi va fi o hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru tronsonul de autostradă Suceava – Paşcani. Vreau să mulţumesc Guvernului României, premierului ..

Gheorghe Flutur a lansat „Manifestul pentru Tineri”

> El le-a cerut acestora să vină cu propuneri pentru proiectul „Suceava la autostradă” Câteva sute de tineri au participat, marţi după-amiază, în curtea PNL Suceava, la evenimentul de lansare a „Manifestului lui Gheorghe Flutur pentru tineri: Viziune. Opţiune. Iniţiativă”. Manifestarea a fost deschisă cu muzică religioasă, patriotică, apoi Sofia ..

Cinci amenzi şi lemn confiscat de poliţişti

Poliţiştii suceveni au continuat activităţile de verificare şi control în ceea ce priveşte transporturile de material lemnos. Cooperarea cu toţi factorii responsabili şi cu atribuţii în prevenirea şi combaterea delictelor silvice este extrem de importantă, fiind organizate acţiuni în sistem integrat. De asemenea, s-a continuat relaţionarea eficientă şi cu activiştii ..

Târgul de Paşti, ediţia 2024

În perioada 25 aprilie – 2 mai a.c., pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, se va organiza tradiţionalul Târg de Paşti. Vor fi prezenţi, ca şi la ediţiile precedente, meşteri populari, fiind programate şi ateliere demonstrative de încondeiere a ouălor. Evenimentul se adresează tuturor meşterilor populari care respectă tehnica, ..

Final de proiect „Prietenie şi incluziune – coeziune în echipă”

Un proiect deosebit, intitulat „Prietenie şi incluziune – coeziune în echipă”, s-a încheiat cu succes, reprezentând o colaborare fructuoasă între cluburile Rotary Botoşani şi Rotary Suceava Cetate. Desfăşurat în perioada decembrie 2023 – martie 2024, acesta a avut ca scop promovarea incluziunii sociale şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi echipă ..