Știri din Crai nou

Ultimele titluri

Lansare de carte la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” Rădăuţi

Joi, 30 noiembrie, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor”, din Rădăuţi, a avut loc o lansare de carte având ca scop principal educaţia, formarea, dezvoltarea dascălilor, părinţilor, copiilor. Astfel, Ionela Flutur, profesor la Şcoala Gimnazială Voitinel a ales, cules şi scris „100 de poveşti şi pilde pentru dascăli”, Teodora Teleagă, elevă ..

Evanghelia zilei

„În vremea aceea aduceau la Iisus pruncii, ca să Se atingă de ei. Iar ucenicii, văzând, îi certau. Dar Iisus i-a chemat la Sine, zicând: Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca aceştia. Adevărat grăiesc vouă: cine nu va primi ..

Concert de colinde susţinut de trei coruri

 Azi, 6 decembrie a.c., de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae, cu binecuvântarea arhierească a IPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la Biserica-monument „Naşterea Maicii Domnului Suceava”, din vecinătatea Palatului de Justiţie, va avea loc un concert de colinde la care vor participa două coruri din partea ASCOR – filiala Suceava şi ..

Luna „cadourilor”?

Luna decembrie şi-a câştigat, pe bună dreptate, supranumele de „luna cadourilor”, guvernată fiind ea de regulile lui Moş Nicolae şi ale lui Moş Crăciun. De la copil până la adultul cu capul pe umeri şi multe griji pe acelaşi cap, existenţa unui moş darnic atât cât poate el colorează zilele ..

Angajaţii TESA şi personalul auxiliar de la SCJU „Sfântul Ioan cel Nou” vor intra în grevă

Angajaţii TESA şi personalul auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor declanşa o mişcare de protest, intrând în grevă, miercuri, 6 decembrie 2023, ora 12, după cum am aflat dintr-un comunicat de presă remis ieri mass-media. Printr-o scrisoare adresată managerului spitalului sucevean, dr. ..

Protestele continuă

 Demarate la mijlocul lunii noiembrie, protestele spontane ale salariaţilor de la DSP Suceava, funcţionari publici şi personal contractual, au continuat pe parcursul fiecărei zile lucrătoare ce a urmat, ieri fiind ultimul episod al protestului ce nu dă semne să se oprească. Şi în cursul zilei de ieri, protestatarii şi-au afişat ..

Municipiul Suceava, primul din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est care a depus Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană

> Primăria reşedinţei de judeţ are pregătite proiecte de 107 milioane de euro  Primăria municipiului Suceava a depus, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcţional, în perioada 2021-2030, documentaţie fără de care nu pot fi accesate finanţările europene nerambursabile derulate prin intermediul ..

Grav accident rutier produs între Dumbrăveni şi Bursuceni

> O tânără a murit, iar trei tineri au fost grav răniţi  Un grav accident rutier s-a produs duminică seara între Dumbrăveni şi Bursuceni. O tânără de 24 de ani din Vereşti a murit, iar trei tineri au fost grav răniţi. Potrivit anchetei poliţiştilor, duminică în jurul orei 22:20, Laurenţiu-Mihai ..

Tânără de 18 ani din Suceava, salvată miraculos de neurochirurgii ieşeni

O tânără de 18 ani din Suceava a fost salvată miraculos de neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi în ziua ei de nume. Tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră la nivelul creierului mic. Presiunea în creier era foarte mare, iar viaţa ei era ..

Trei firme au intrat în competiţia pentru reabilitarea blocului „Lamă” din Areni

> O atenţie deosebită se va acorda menţinerii finisajului cu mozaic de pe faţada laterală a imobilului  A avut loc licitaţia pentru reabilitarea blocului turn de pe Bulevardul 1 Mai nr. 2, de lângă Primăria municipiului Suceava, a anunţat primarul Ion Lungu. Conform şefului municipalităţii, valoarea investiţiei este de 6,34 ..

Finalizarea modernizării drumurilor pe axa Suceava – Iaşi, prelungită până la 31 decembrie 2026

> Valoarea investiţiei este mai mult decât dublă faţă de preţul iniţial  Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, ieri, cu unanimitate, prelungirea până la 31 decembrie 2026 a lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene de pe Axa Suceava – Iaşi, proiect cu finanţare europeană. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat ..

Invitaţi de marcă la manifestarea „Shakespeare, 400 de ani de opere complete” organizată de USV

 În zilele de 7 şi 8 decembrie a.c., Colectivul de engleză al Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine, din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Biblioteca USV şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, organizează seria de manifestări intitulată „400 de ..

Inspectorii de muncă au controlat 13 societăţi din industria extractivă suceveană

> Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, firmele în neregulă au fost sancţionate cu avertismente, dispuse fiind şi măsuri de remediere a deficienţelor  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a desfăşurat acţiuni de control în toate tipurile de întreprinderi, respectiv mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt, care ..

Târgul de Crăciun online „Învie Tradiția”

Ca în fiecare an, în perioada Sărbătorilor de iarnă, „Învie Tradiția„, proiectul național de susținere a meșterilor populari români, organizează un târg de cadouri de Crăciun. La fel ca în anii precedenți, vizitatorii târgului vor avea acces la peste 2000 de produse realizate în atelierele meșteșugarilor populari din zonele principale ..

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava a introdus tehnologie de vârf în chirurgia glandelor tiroide şi paratiroide

Într-un demers menit să ridice standardul intervenţiilor chirurgicale la un nivel superior, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava a efectuat cu succes, săptămâna trecută, o paratiroidectomie totală utilizând în premieră un dispozitiv de neuro-monitorizare intraoperatorie, a anunţat purtătorul de cuvânt al SCJU Suceava, dr. Dan Teodorovici. El a spus ..

Sondajul şi naţiunea

…Şi a fost 1 Decembrie. Printre coroane şi discursuri oficiale, dar şi, pe alocuri, consacrata (!?) „fasole cu ciolan” – căci dacă „escu” este sufixul definitoriu în formarea numelor româneşti, era normal să se nască o Esca pentru a propune acest fel de mâncare, în urmă cu 23 de ani, ..

Trei suspecţi arestaţi după percheziţii în care s-au găsit aproape 40.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au pus în aplicare, vineri, 1 decembrie 2023, şase mandate de percheziţie domiciliară la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Potrivit anchetatorilor, din actele de urmărire penală efectuate a reieşit ..

Blocul care a explodat în Burdujeni va fi reparat doar dacă ancheta penală confirmă datele iniţiale

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, recent, că speră că ancheta penală în cazul exploziei de anul trecut de la un bloc din Burdujeni va constata că explozia a fost provocată după ce persoana care a decedat în incident a uitat aragazul deschis. Lungu a spus că în data de ..

Cei dintâi 96 suceveni beneficiază de prima de casare a rablelor

> Aceasta va fi virată în contul solicitanţilor, pe parcursul lunii decembrie  Doar 96 de locuitori ai municipiului Suceava, care au aplicat în cadrul Programului „Rabla local”, au prezentat şi dovada casării autovehiculelor uzate, a declarat primarul Ion Lungu. Potrivit edilului-şef sucevean, la Administraţia Fondului pentru Mediu, înscrişi sunt 423 ..

Abonamentele gratuite pentru pensionarii suceveni pot fi ridicate începând de astăzi, cu o lună mai devreme

 > În octombrie au ridicat abonamente 11.633 de pensionari din reşedinţa de judeţ, vârstnicii îmbulzindu-se zile întregi la ghişeele TPL  Abonamentele gratuite de călătorie pentru pensionarii din municipiul Suceava se distribuie în avans. Aceasta deoarece, în luna octombrie, cozile pentru ridicarea acestora au fost interminabile. Potrivit primarului Ion Lungu, seniorii ..