Știri din Ziua de Constanta

Ultimele titluri

Știri Constanta: Iata ce consumatori vor ramane fara curent electric joi, 17 iulie 2024

Urmatoarele intreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea retelei de a functiona si alimenta clientii in bune conditii.Retele Electrice Dobrogea a redus pe cat posibil numarul intreruperilor programate pentru buna administrare si functionare a retelei de distributie a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clientilor. Lucrarile au fost reduse la cele care sunt necesare, conform Retele Electrice Dobrogea.bdquo;Regretam neplacerile resimtite de clienti in cazurile in care ace ..

Muzeul National de Istorie a Romaniei lanseaza apel pentru voluntari si colaboratori

Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR lanseaza periodic apeluri pentru a si completa echipele de proiect cu voluntari si colaboratori. Conform MNIR, acestia pot participa, dupa caz, la mobilitati internationale de invatare cursuri de formare si stagii de job shadowing in cadrul proiectelor finantate prin programul Erasmus Plus, la stagii de voluntariat, individual si in echipe, precum si in proiecte de solidaritate ESC, sau la activitati specifice de promovare a patrimoniului cultural si de ..

Cumparari directe Constanta: Consiliul Local Eforie a investit in pachete cu instrumente de scris (DOCUMENT)

Conform site ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totala estimata a contractului este de 143.369 lei. Consiliul Local Eforie, judetul Constanta, a atribuit un contract prin cumparare directe privind achizitionarea unor pachete cu instrumente de scris. Conform site ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totala estimata a contractului este de 143.369 lei. Firma castigatoare este Sal Activ Expert SRL. Despre Sal Activ Expert SRL Societatea Sal Activ Expert SRL a fost infiintata in anul 2018, are sediul i ..

ANAT solicita statului roman sa combata turismul la negru

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism ANAT considera ca o prioritate a autoritatilor romane este aceea de a combate mult mai serios rdquo;turismul la negrurdquo;. Turismul ldquo;la negrurdquo;, ilegal si neautorizat, poate avea consecinte negative semnificative asupra industriei turismului si a economieiin general. bdquo;Se fac cazari in apartamente private, pe Litoral si la munte, si nu se plateste nicio taxa. Pe de alta parte, sunt persoane fizice care organizeaza grupuri, atat in Romania ..

Prefectul Judetului Constanta si Primarul Orasului Navodari, in proces. Dosarul, pe rolul Tribunalului

Nu a fost stabilit termen in dosar. Pe rolul Tribunalului Constanta, a fost inregistrat dosarul 4786 118 2024, care are ca obiect actiune prefect tutela administrativa ACTIUNE PREFECT TUTELA ADM. CERTIF.URMANISM NR. 89 19.02.2021, AUT.NR.305 08.07.2021. Dosarul a ajuns pe masa magistratilor la data de 16.07.2024, pe sectia de contencios administrativ si fiscal. Obiectul dosarului consta in actiune prefect tutela administrativa ACTIUNE PREFECT TUTELA ADM. CERTIF.URMANISM NR. 89 19.02.2021, AUT.NR ..

Interventii ale politistilor in judetul Constanta. Au fost aplicate amenzi

La data de 16 iulie a.c., politisti din cadrul Politiei Municipiului Constanta au desfasurat o actiune pentru prevenirea furturilor de pe plaje si a comertului ambulant, dar si a traficului si consumului de droguri. In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 16.000 de lei. La actiune au participat si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Tomis Constanta, potrivit IPJ Constanta. La data de 16 iulie a.c., politisti din cadru ..

Cumparari directe Constanta: DGASPC Constanta investeste in reparatii instalatie solara la locuintele protejate din Chirnogeni si Centrul de zi Chirnogeni (DOCUMENT)

Conform site ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totala estimata a contractului este de 53.469,92 lei. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta a atribuit un contract prin cumparare directa privind reparatiile instalatiei solare la locuintele protejate din Chirnogeni si Centrul de zi Chirnogeni. Conform site ului LicitatiaPublica.ro, valoarea totala estimata a contractului este de 53.469,92 lei. Firma castigatoare este BLUBOX.RO SRL. Despre BLUBOX.RO SRL Societatea ..

Știri Constanta: Sistem modern implementat la rafinaria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International Rompetrol , a finalizat recent modernizarea Instalatiei de Cocsare Intarziata Cx a rafinariei Petromidia, prin implementarea unui nou sistem de foraj taiere a produsului petrolier, dar si automatizarea fluxului de productie. Valoarea totala a investitiei s a ridicat la circa 13 milioane de dolari. bdquo;Prin aceste lucrari, reusim sa aducem Instalatia de Cocsare Intarziata intr o noua etapa tehnologica, in care marcam un progres important l ..

Știri Constanta: Copil accidentat la sensul giratoriu din Tomis Plus. Acesta a fost transportat la spital

Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta a fost alertat in aceata seara cu privire la un accident rutier in cartierul Tomis Plus din Constanta, la sensul giratoriu.Printre victime se afla si un baiat de doi ani care are un traumatism cranio cerebral si este transport la spital de o ambulanta SAJ B2. Conform salvatorilor, copilul era in carucior si un autoturism a lovit caruciorul.Citeste si:Stiri Constanta: UPDATE. Accident rutier cu victime, la iesire din Mangalia spre 2 Mai Printre victime, o ..

In Brad, judetul Hunedoara: Traviata, spectacol pus in scena de TNOB Constanta in cadrul Festivalului Opera Nights

In aceasta seara, de la ora 21:00, in Brad, judetul Hunedoara, in Piata Aurului, Teatrul National de Opera si Balet bdquo;Oleg Danovskirdquo; Constanta pune in scena spectacolul de opera bdquo;Traviatardquo;. Solisti: DIANA TUGUI Cluj Napoca, MIHAI IRIMIA Brasov, DANIEL POP, STELA SARBU, MADALIN BALDAU, CRISTIAN CARAGEA, ADRIAN PIRLEA, IULIAN BRATU, IONELA DUMA, IONUT NEAGU Conducerea muzicala: TIBERIU DRAGOS OPREA Maestru cor: ADRIAN STANACHEOrchestra si Corul Teatrului National de Opera si Bal ..

Declaratii de avere Constanta: Averea si interesele consilierului local, Cristiana Popescu (DOCUMENTE)

Cotidianul ZIUA de Constanta prezinta averile si interesele directorilor si angajatilor celor mai importante institutii publice din judetul Constanta si ai companiilor nationale, asa cum apar acestea fie pe site urile institutiilor, fie pe cel al Agentiei Nationale de Integritate. In editia de astazi, prezentam declaratia de avere si pe cea de interese ale lui Cristiana Popescu, avand functia de consilier local, documente preluate de pe site ul oficial al Primariei Constanta. In ultima declarati ..

Ministrul Educatiei, Ligia Deca: In 2024, numarul posturilor titularizabile a crescut cu 45%

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a precizat miercuri ca, la nivel national, a crescut cu 45 fata de anul trecut numarul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioada nedeterminata titularizabile .Fata de anul trecut, la nivel national, in acest an numarul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioada nedeterminata titularizabile a crescut cu 45 . Cresterea se datoreaza si faptului ca, in urma feedbackului primit anul trecut, a fost adusa o modificare importanta metodologiei ..

Cumul de infractiuni rutiere in Navodari, judetul Constanta

La data de 16 iulie a.c., in jurul orei 17.45, politisti din cadrul Politiei Orasului Navodari au efectuat semnal regulamentar de oprire soferului unui autoturism care a efectuat viraj la stanga, pe strada Albinelor, incalcand astfel marcajul longitudinal dublu continuu, potrivit IPJ Constanta. Barbatul a fost legitimat si identificat, stabilindu se ca are 43 de ani. bdquo;In urma verificarilor efectuate, s a constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumu ..

Surse: Cum ar fi fost pus in aplicare mandatul de arestare preventiva fata de Doru Colgiu

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Politie Judetean Constanta, la data de 16 iulie 2024, politisti din cadrul Unitatii Teritoriale de Cautare Persoane Disparute sau Urmarite au identificat un barbat, de 48 de ani, pe numele caruia Curtea de Apel Constanta a emis mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.Barbatul a fost condus si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie ..

Concurs international de solutii pentru regenerarea urbana a zonei centrale a municipiului Tulcea

Concursul international de solutii pentru regenerarea urbana a zonei centrale se afla in faza de pregatire la Ordinul Arhitectilor din Romania. Piata Mircea cel Batran din municipiul Tulcea si conexiunea ei cu faleza Dunarii prin strada Unirii si Parcul lsquo;Trei fantanirsquo; vor face obiectul unui organizat de Primaria Municipiului Tulcea in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania. Scopul concursului este obtinerea celor mai bune solutii de transformare si amenajarea acestor spatii pu ..

Primarul Municipiului Constanta, in proces cu o firma. Dosarul, pe rolul Judecatoriei

Nu a fost stabilit termen in dosar. Pe rolul Judecatoriei Constanta, a fost inregistrat dosarul 20262 212 2024, care are ca obiect autorizare desfiintare lucrari legea 50 1991 . Dosarul a ajuns pe masa magistratilor la data de 15.07.2024, pe sectia civila. Obiectul dosarului consta in autorizare desfiintare lucrari legea 50 1991 , fiind in stadiul de fond. Parti in dosar sunt Primarul Municipiului Constanta, in calitate de reclamant si NCV Echilibrum SRL, in calitate de parat. Nu a fost stabilit ..

UPDATE Momente de panica in Constanta: Doua interventii ale pompierilor la City Mall Constanta in decurs de un sfert de ora! (FOTO+VIDEO)

UPDATE1 : In acest moment, persoanele au fost scoase din lift.UPDATE2: Dupa degajarea persoanelor din lift , pompierii au intervenit in incinta City Park Mall pentru localizarea unui incendiu la un magazin.Potrivit ISU, fumul provenea de la doua cabluri care au ars pe acoperis, nu s a impus evacuarea de persoane, iar incendiul este lichidat. Conform pompierilor, defectiunea liftului a fost cauzata de cele doua cabluri care au ars, provocand o pana de curent electric..Astazi , pompierii din cadru ..

UPDATE: Doua interventii ale pompierilor la City Mall Constanta in decurs de un sfert de ora! (FOTO+VIDEO)

UPDATE1 : In acest moment, persoanele au fost scoase din lift.UPDATE2: Dupa degajarea persoanelor din lift , pompierii au intervenit in incinta City Park Mall pentru localizarea unui incendiu la un magazin.Potrivit ISU, fumul provenea de la doua cabluri care au ars pe acoperis, nu s a impus evacuarea de persoane, kiar incendiul este lichidat. Conform pompierilor, defectiunea liftului a fost cauzata de cele doua cabluri care au ars.Astazi , pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de ..

Licitatii Constanta: Primaria Orasului Ovidiu vinde doua terenuri (DOCUMENTE)

Primaria Orasului Ovidiu, judetul Constanta, a deschis o licitatie publica privind vinderea a doua terenuri. Primaria Orasului Ovidiu, judetul Constanta, a deschis o licitatie publica privind vinderea a doua terenuri. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: teren intravilan ce apartine domeniului privat al Orasului Ovidiu, in suprafata de 284 mp, situat in orasul Ovidiu, strada Belvedere nr. ..

Licitatii Constanta: Primaria Orasului Ovidiu vinde un teren (DOCUMENT)

Primaria Orasului Ovidiu, judetul Constanta, a deschis o licitatie publica privind vinderea unui teren. Primaria Orasului Ovidiu, judetul Constanta, a deschis o licitatie publica privind vinderea unui teren. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: teren intravilan ce apartine domeniului privat al Orasului Ovidiu, in suprafata de 284 mp, situat in orasul Ovidiu, strada Belvedere nr. 36, judetu ..