Știri din Constanteanul

Ultimele titluri

Trupă de teatru universitar francofon înființată la Universitatea Ovidius din Constanța (UOC)

La Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța (UOC), în cadrul specializării Limba și literatura franceză, a fost înființată trupa de teatru universitar francofon, Les Métamorphoses d’Ovidius. Manifestările teatrale sunt destinate tuturor tinerilor francofoni din UOC și se desfășoară în fiecare vineri, între orele 09:00 – 11:00, la Lectoratul Francez din Campusul universitar, corp […] ..

Catalogul „Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu”, lansat la Târgul de Carte Gaudeamus

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, ora 15.00, la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat la Complexul Expozițional ROMEXPO, va avea loc lansarea Catalogului „Muzeul Dinu și Sevasta Vintilă Topalu”, realizat de Muzeul de Artă Constanța și publicat la Editura Monitorul Oficial, în anul 2022, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Proaspăt scos de sub tipar, în condiții grafice […] ..

Kaufland: „Recisacul”, campanie de colectare selectivă care aduce clienților reduceri de 20%

Kaufland România lansează miercuri, 30 noiembrie, provocarea „Recisacul” – o nouă campanie de colectare selectivă, pentru clienții dornici să protejeze natura. Pentru fiecare sac cu deșeuri reciclabile adus la magazinele din Constanța, clienții vor primi pe loc cupoane de 20% reducere la un produs dintr-un întreg sortiment. Între 7 decembrie 2022 și 28 februarie 2023, […] ..

Concert caritabil CARGO și PHOENIX, Rock Symphony Christmas, la Constanța

Vineri, 9 decembrie, de la ora 18.00, sunteți invitați la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța la concertul caritabil susținut de trupele Cargo Phoenix. Invitat special – Cristian Hrubaru (ROCK FM). Evenimentul face parte din campania „Music for Autism”, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism și […] ..

Universitatea Națională de Arte din București vernisează la Muzeul de Artă Constanța: UNA Today

Muzeul de Artă Constanţa organizează miercuri, 7 decembrie 2022, începând cu ora 16.00, vernisajul expoziției „UNA Today”, care reunește lucrări realizate de cadre didactice de la Universitatea Națională de Arte din București. Lucrări semnate de Ion Achițenie – Aki Ion, Anghel Marius Barb – Barbone, Cătălin Bălescu, Georgian Bărbieru, Anca Boeriu, Otilia Boeru, Lucian Butucariu, […] ..

RAJA: Vineri noaptea se oprește apa în orașul Techirghiol

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unor conducte și vane de legătură la nivelul sistemului de alimentare cu apă, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei în orașul Techirghiol, din noaptea de vineri, 09 decembrie 2022, ora 23.00, până sâmbătă – 10 decembrie 2022, ora 19.00. În acest interval de timp, vor fi afectați de lipsa apei […] ..

ȘOCANT! Șacal prins în gardul unei case din comuna Crișan din Delta Dunării

Un locuitor al comunei Crișan a surprins șacalul prins în gard, pe timpul zilei și a postat un filmuleț cu prădătorul care terorizează Delta, după ce s-a înmulțit nepermis de mult. Primarul comunei Crișan, Silviu Rahău a tras un nou semnal de alarmă privind situația scăpată de sub control a șacalilor din Delta Dunării și […] ..

Cât va costa un zbor Constanța – Cluj – Constanța cu AirConnect, de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a anunțat că, începând cu data de 22 iunie 2023, compania aeriană AirConnect va opera zboruri directe de la Constanța către Cluj Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara, astfel: • Constanța – Suceava, în zilele de joi, începând cu 22 iunie 2023 • Constanța – Timișoara, în zilele de joi și […] ..

CTSport: Plan pentru revitalizarea stadionului din Badea Cârțan și a complexului sportiv de la Palatul Copiilor

Pe lângă construirea sălii polivalente și noului stadion de fotbal, autoritățile locale promit că vor revitaliza complexul sportiv de la Palatul Copiilor și arena din Badea Cârțan, anunță CTSport.ro Chiar dacă se numără printre marile orașe ale României, Constanța suferă la capitolul infrastructură sportivă. Cea mai mare arenă, stadionul “Gheorghe Hagi”, este în paragină de […] ..

Protestul de la Petromidia s-a încheiat: Salariile cresc din martie

În cursul acestei dimineți, un grup de angajați de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între Societate și reprezentanții salariaților. Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, societatea a propus plata unei prime […] ..

Parteneriat de marcă în sectorul de apă și canalizare: RAJA Constanța și compania grecească EYATH SA

RAJA Constanța și compania de apă EYATH din Grecia, operatori relevanți pe piața serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, au pus bazele unei eficiente colaborări, care deschide o poartă către cele mai noi tehnologii privind creșterea eficienței energetice a proceselor tehnologice aplicate și digitalizarea avansată a serviciilor. Protocolul de colaborare între cele două companii […] ..

Începe, în sfârșit, reabilitarea efectivă a Mormântului Pictat Hypogeu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a semnat Ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu. Proiectul are o valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023. ”Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile […] ..

Primăria municipiului Medgidia acordă tichete sociale în valoare de 50 lei/beneficiar

Reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia, au anunțat că, începând de astăzi, marți, 06 decembrie 2022, Primăria municipiului Medgidia acordă tichete sociale în valoare de 50 lei/beneficiar, pentru următoarele categorii de persoane defavorizate din municipiul Medgidia: – pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau după caz, din pensii cumulate se află la […] ..

GEOMETRIA SPAȚIULUI SACRU, vernisajul expoziției cu lucrări realizate de studenţii Facultăţii de Arte a UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 6 decembrie 2022, de la ora 17.00, la parterul Corpului A din campus, vernisajul expoziției „Geometria sacrului”, cu lucrări realizate de studenţii Facultăţii de Arte. Evenimentul va fi precedat de un concert de muzică corală, interpretat de Corul facultății, alcătuit din studenţii specializării Muzică, programele de licenţă şi […] ..

Ateliere de creație pentru copii la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța organizează, în perioada 7 – 16 decembrie 2022, ateliere de creaţie pentru copiii de toate vârstele. Aceste activități constau în confecţionarea unor ornamente pentru brad, felicitări şi sorcove. Activităţile muzeale vor fi organizate pe categorii de vârstă. Grupurile de copii vor fi îndrumate de către specialiştii muzeului. Preţul unui bilet […] ..

RAJA SA: Se întrerupe apa în zona de nord a municipiului Constanța

Reprezentanții RAJA SA au anunțat că, în perioada 07 decembrie 2022, ora 22.00 – 08 decembrie 2022, ora 20.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 1.000 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu (zona Portofino) din Municipiul Constanța. Intervențiile sunt […] ..

RAJA: Se oprește apa din Punctul Termic 100 – zona Trocadero din Constanța

Reprezentanții RAJA SA au anunțat că, miercuri, 07 decembrie 2022, echipele companiei de apă vor întrerupe furnizarea apei potabile din PT 100 de pe str. Eremia Movilă, din municipiul Constanța, în vederea înlocuirii unei conducte de la nivelul hidroforului aferent blocului LE 33, de pe bd. Alexandru Lăpușneanu. Pe parcursul desfășurării lucrărilor, în intervalul 08.00 […] ..

Proiecte destinate impulsionării dezvoltării economice a județului Constanța: Oltina, Siliștea, Istria, Ovidiu, Târgușor, Murfatlar, Amzacea (partea III)

Prima parte a listei proiectelor (Hârșova, Agigea, Crucea) poate fi consultată AICI. A doua parte a listei proiectelor (Cumpăna, Fântânele, Mihail Kogălniceanu) poate fi consultată AICI. Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța – ADDJC a anunțat, în cadrul documentului ce conține Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța 2021 – 2027, un număr foarte […] ..

CTSport: Dezvăluire EXCLUSIVĂ – La Ovidiu se construiește un mare complex sportiv lângă Academia Gheorghe Hagi

Primarul George Scupra a dezvăluit pentru CTSport.ro că Primăria Ovidiu va demara în viitorul apropiat construcția unui complex dedicat sportului pe o suprafață de jumătate de hectar, donată de Gheorghe Hagi În ultimul deceniu, Clubul Sportiv Ovidiu a crescut atât din punct de vedere al numărului de secții, dar și al sportivilor legitimați și al […] ..

RAJA: Se întrerupe apa în mai multe zone din municipiul Constanța

Reprezentanții RAJA SA au anunțat că, în perioada 07 decembrie 2022, ora 22.00 – 08 decembrie 2022, ora 20.00, compania va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 1.000 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu (zona Portofino) din Municipiul Constanța. Intervențiile sunt executate […] ..