Știri din Constanteanul

Ultimele titluri

„Mărţişoare din perioada Regalității”, expoziție la Muzeul de Artă Populară Constanţa

Deschisă în perioada 23 februarie – 10 martie, expoziția „Mărţişoare din perioada Regalității”, găzduită de Muzeul de Artă Populară Constanța, reunește mărţişoare de epocă ce aparţin colecţionarului Georgian Anghel. Micile obiecte au fost confecţionate între anii 1872-1932 de gravori şi bijutieri ai vremii, cel mai cunoscut dintre aceştia fiind Theodor Radivon, care a fost şi […] ..

Se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

Marți, 27 februarie 2024, echipele RAJA vor executa lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale din municipiul Constanța, în cadrul contractului “Realizare cămine și instalație mecano-hidraulică pentru modernizare și sectorizare pe rețele de distribuție apă – LOT 1, LOT 2, LOT 3”. Astfel, în intervalul orar 08.30 – 16.00, se […] ..

„Mărțișor folcloric”: Spectacol cu dansuri populare și voie bună, la Centrul „Jean Constantin”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează miercuri, 06 martie 2024, spectacolul intitulat sugestiv „Mărțișor folcloric”. Spectacolul este susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” și invitații săi, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, de la ora 18:00. Constănțenii sunt invitați, cu mic, cu mare, să sărbătorească împreună primăvara, […] ..

Muzeul de Artă Populară Constanța, deschis pe 26 și 27 februarie 2024

Muzeul de Artă Populară Constanța va putea fi vizitat luni, 26 februarie și marți, 27 februarie, între orele 09.00-17.00. Ultima intrare se va face de la ora 16.30. Reamintim că, în perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de Artă Populară organizează cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Mărțișoare, eveniment ce aduce pe platoul […] ..

Artist Talk cu Alexandru Rădvan, la Muzeul de Artă Constanța

Duminică, 25 Februarie 2024, ora 14:00, Muzeul de Artă Constanța găzduiește o întâlnire cu artistul Alexandru Rădvan, la parterul muzeului, în ultima sală a expoziției „Piele pe piele”. Artistul va sta de vorbă cu publicul, va povesti despre arta sa și va răspunde la întrebări. Intrarea este liberă. „Parfumul pielii tale, căldura pielii mele. Cuvintele […] ..

Vasile Dîba, primul campion olimpic de caiac al României, înmormântat, cu onoruri militare, la Jurilovca

Funeraliile primului campion olimpic al caiac al României, câștigător al medaliei de aur la Olimpiada de la Montreal din 1976, Vasile Dîba, vor avea loc în Jurilovca, astăzi, vineri, 23 feruarie 2024. După oficierea slujbei religioase, care va avea loc la Biserica ortodoxă de rit vechi „Acoperământul Maicii Domnului” din Jurilovca, cortegiul funerar se va […] ..

Naționala feminină de tenis de masă a României s-a calificat la JOCURILE OLIMPICE!

Echipa feminină de tenis de masă a României își continuă parcursul triumfal la Campionatul Mondial pe echipe de la Busan (Coreea de Sud). Elena Zaharia (CSM Constanța) este parte din Team România la o dublă performanță: tricolorele au învins selecționata Egiptului în optimile de finală și continuă lupta pentru medalii, dar, prin această victorie și […] ..

RAJA execută lucrări de reparații a instalațiilor de distribuție a apei potabile din stațiunea Mamaia

În vederea executării lucrărilor de reparații și întreținere a instalațiilor aferente rețelei de distribuție apă potabilă din Stațiunea Mamaia (zona Hotel Ambasador), RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile timp de 23 ore, joi 29 februarie 2024, în intervalul orar 00.00 – 23.00. În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele […] ..

OMD Mamaia-Constanța ia în considerare lansarea unei noi runde de înscrieri pentru alegerea brandului stațiunii Mamaia

În urma unui interes impresionant și a numeroaselor solicitări primite după încheierea primei etape de înscrieri, Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță că evaluează deschiderea unei noi runde de înscrieri pentru proiectul care definește identitatea de brand a stațiunii Mamaia. “Mulțumim tuturor pentru entuziasmul și interesul manifestat până în acest moment, în special […] ..

OMD Mamaia-Constanța ia în considerare lansarea unei noi runde de înscrieri pentru alegerea brandului turistic al stațiunii Mamaia

În urma unui interes impresionant și a numeroaselor solicitări primite după încheierea primei etape de înscrieri, Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță că evaluează deschiderea unei noi runde de înscrieri pentru proiectul care definește identitatea de brand a stațiunii Mamaia. “Mulțumim tuturor pentru entuziasmul și interesul manifestat până în acest moment, în special […] ..

Târg de mărțișoare lucrate manual, la Muzeul de Artă Populară Constanța

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de Artă Populară organizează cea de-a XIX-a ediție a Târgului de Mărțișoare. Evenimentul, devenit un reper pentru cei care apreciază tradiția și autenticitatea, va aduce pe platoul din fața instituției de cultură peste 30 creatori de mărțișoare. Micile obiecte vestitoare ale primăverii, însoțite de tradiționalul fir bicolor […] ..

Se lansează fabulosul album „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”

Muzeul de Artă Constanţa organizează vineri, 23 februarie 2024, lansarea albumului de artă „Muzeul de Sculptură Ion Jalea”, realizat în condiții grafice excepționale, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Evenimentul va avea loc la Muzeul Ion Jalea, începând cu ora 16.00, unde volumul va fi prezentat de Mona Momescu, lect.univ.dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Ovidius […] ..

Muzeul de Artă Populară Constanța găzduiește expoziția „Tradiții de primăvară la români”

Muzeul de Artă Populară, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, găzduiește în perioada 21 februarie – 31 martie 2024, expoziția „Tradiții de primăvară la români”. Prin intermediul pieselor din patrimoniul instituției (port popular, ștergare, icoane pictate pe sticlă și lemn, ceramică, obiecte de inventar pastoral, ouă încondeiate) sunt ilustrate principalele momente ale […] ..

RAJA oprește apa în localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara!

În urma lucrărilor de investiții a fost edificată o nouă magistrală, cu diametrul de 1000 mm, între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu). Pentru conectarea acesteia la sistemul centralizat se sistează furnizarea apei potabile de luni 26 februarie 2024, ora 22.00, până miercuri 28 februarie 2024, ora 22.00. Vor […] ..

PREMIERĂ: „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul de Stat Constanța

”A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în regia lui Andrei Șerban este prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța (TSC). Biletele au fost epuizate pentru toate cele șapte reprezentații din luna februarie și martie, astfel încât TSC a programat o reprezentație suplimentară la matineu, duminică, 25 februarie, de la ora 15:00. „Recent, […] ..

Astăzi se deschide magazinul Kaufland de la fosta piață Brick din Constanța

Kaufland deschide, astăzi, joi, 22 februarie, al cincilea magazin din orașul Constanța, pe strada Ion Roată nr. 3, cu o suprafață totală de 4.600 mp, dintre care 2.700 mp sunt destinați spațiului interior de vânzare. Magazinul va avea un program de funcționare zilnic, cuprins între orele 07:30-22:00 de luni până sâmbătă, respectiv 08:00-20:00 duminica. Cu ocazia […] ..

„Maria lu’ Tănase” – Un concert de excepție cu Marius Mihalache Band și Mihai Mărgineanu

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, în data de 30 martie 2024, începând cu orele 19:30. Spectatorii vor fi răsfățați cu o selecție de piese muzicale interpretate de artiști care își vor demonstra măiestria și pasiunea pentru muzică într-o manieră captivantă și inovatoare. Alături de Marius Mihalache Band, îl vom […] ..

Artist de talie mondială: căminul e la Paris, inima e de român și pe tălpi are harta lumii

O descriere în câteva cuvinte, a lui Gigi Căciuleanu, trece de la profilul său de dansator la cel de coregraf, de creator și performer, profesor, desenator, eseist… Gigi Căciuleanu este un artist pur-sânge cu o personalitate ce se desface într-un caleidoscop de oglinzi în care, neîncetat, imaginile trec dintr-una în alta, se completează în timp […] ..

Răzvan Gabriel Zagon, director general Drumuri Județene Constanța: Loviturile împotriva DJCT continuă

”Obiectivul asumat al conducerii Societății „Drumuri Județene Constanța” SA (DJCT) este de eficientizare a activității de modernizare și întreținere a drumurilor județene constănțene. Asistăm în ultima perioadă la o serie de încercări de manipulare și destabilizare a DJCT printr-o serie de pseudoinformații aruncate în spațiul public. „Bombele” – fake news nu reușesc decât să arunce […] ..

UPDATE RAJA: Apa este în continuare oprită în zona Inel II din municipiul Constanța!

Lucrările de remediere a avariei pe conducta de alimentare cu apă de la intersecția străzilor Izvor cu Dionisie cel Mic din municipiul Constanța au fost finalizate în jurul orei 14.30. La scurt timp însă de la intrarea în presiune, conducta a cedat la câțiva metri față de avaria inițială. De aceea, echipele RAJA au luat […] ..