Știri din InfoPress.tv

Ultimele titluri

Avizele pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare și mijloacele de învățământ au fost anulate

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a decis anularea tuturor avizelor acordate de Ministerul Educației Naționale, începând cu anul 2002, pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare și mijloacele de învățământ. Anunțul a fost făcut miercuri, 9 august, într-o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentate și etapele subsecvente acestei decizii. „Am analizat prevederile legislative […] ..

Restrictii de circulatie pentru Ziua Marinei 2017

Cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Marinei Române 2017, Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința cetățenilor că, în perioada 14.08.2017-15.08.2017, polițiștii locali, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, vor ajuta la fluidizarea traficului rutier și pietonal și la menținerea ordinii și liniștii publice în zona […] ..

Mamaia Fairytale : Vama, Vali Crăciunescu şi Mahala Rai Banda

Un nou week-end din cadrul Festivalului Verii 2017 – Fairytale, 1st Edition este dedicat distracţiei totale cu cei mai buni artişti ai României! Programul continuă şi marţi, când toată România va celebra Ziua Marinei Române, alături de trupa Vama, cu cei de la Publika în deschidere! Vineri, 11 august 2017, de la 20:30, publicul va […] ..

Se închide accesul auto și pietonal pe la Poarta 1

Începând de joi, 17 august 2017, se va închide total accesul auto și pietonal pe la Poarta 1 a Portului Constanța, pentru începerea lucrărilor de modernizare. Traficul auto va fi deviat pe la Poarta 1 bis, precum și pe la toate celelalte porți de acces, iar traficul pietonal va fi permis pe la porțile 2 […] ..

“Femeia mileniului III”: Secrete ale feminităţii funcţionale

Cea mai complexă fiinţă care a trăit vreodată pe această planetă este „Femeia mileniului trei” deoarece este mereu atentă la orice detaliu şi îşi ordonează viaţă chiar mai bine decât cei mai organizaţi profesionişti. Există momente când femeia modernă îşi pierde din strălucire, şi acest lucru se întâmplă din cauza stresului cotidian pe care este […] ..

Seminar despre modificarile Codului Muncii 2017

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta,organizeaza pe 23 august 2017, in intervalul orar 15.00 – 19.00, seminarul cu tema”Modificarile Codului muncii 2017. exercitii practice”. In cadrul seminarului vor fi prezentate: noutățile legislative privind modificarile Codului Muncii, riscuri aparute prin nerespectarea noilor prevederi, completare REVISAL; seminarul va fi interactiv, pe problemele si spetele solicitate […] ..

Primul Festival de rock alternativ de la malul mării

Incepe „HANG OUT”, primul festival de rock alternativ de la malul mării. Muzica dizidenţei va răsuna timp de trei seri, în minţile, inimile şi atmosfera tuturor prietenilor neconvenţionali ai Hang Out! Nu puteţi rata, începând cu ora 19.30, cele mai tari trupe de alternativ din România prezentului! Festivalul se desfăşoară pe plajă, în Mamaia Nord […] ..

Anunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța informează pacienții că în zilele de 14 și 15 august asistența medicală de urgență va fi asigurată de Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU. Totodată, în intervalul 14- 15 august, Ambulatoriul de Specialitate (Policlinica nr.1) nu lucrează. Măsura respectă prevederile art. 139, alin (1) din […] ..

Adrian Cioroianu lanseaza „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință ” la Mangalia

Cunoscutul istoric, jurnalist, ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO. Adrian Cioroianu , va lansa cel mai recent volum pentru copii și tineri în colecția Regii și Reginele noastre intitulat „Mihai I al României– un rege cu onoare, loialitate și credință ” chiar la malul mării, la Mangalia, duminică, 13 august, începând cu ora […] ..

Angajări la „Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa scoate la concurs 1 post de medic specialist specialitatea neonatologie, în cadrul Secţiei Neonatologie . Pentru postul de medic concurează medici specialişti în specialitatea neonatologie. Tematica de concurs şi bibliografia sunt cele de medic specialist şi sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Înscrierile la concurs se […] ..

Ziua Portilor Deschise la Centrul 39 Scafandri

Sub egida “1967-2017: 50 de ani de experienţă acumulată în domeniul  scafandreriei”, Centrul 39 Scafandri – Constanța, instituţie unică de formare profesională a scafandrilor în România, își deschide porțile miercuri, 29 martie, între orele 09.00-13.00, pentru a fi vizitat de elevii din școlile și liceele din Constanța în cadrul programului educațional național “Școala altfel. Să […] ..

1 aprilie: Sf. Cuv. Maria Egipteanca

Sâmbătă, 1 aprilie, Biserica Ortodoxă cinstește pe Sf. Cuv. Maria Egipteanca. Cu acest prilej, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Capela tinerilor „Buna Vestire și Cuv. Maria Egipteanca” (de la intrarea în stațiunea Mamaia, dinspre Constanța), așezământ de cult ce-și va serba hramul. Viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca este un […] ..

Universitatea Ovidius Constanta organizeaza simularea concursului de admitere la facultăţile cu profil medical

Simularea concursului de admitere 2017 la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie va avea loc în data de 13 mai 2017. Perioada de înscriere este între 4 şi 11 mai. Modelele de subiecte pot fi consultate pe site-urile facultăţilor, în cadrul secţiunii admitere. ..

Teatrul de Stat Constanta: „Uciderea lui Gonzago” si „Jurnal de România. Constanţa”

Vineri, 31 martie, de la ora 19.00,Teatrul de Stat Constanta prezinta piesa „Uciderea lui Gonzago”, de dramaturgul bulgar contemporan Nedialko Iordanov. Vor urca pe scenă Mihai Sorin Vasilescu Tani Ştefu, Dana Dumitrescu, Andu Axente, Georgiana Mazilescu, Cosmin Mihale, Dan Cojocaru, Alina Manţu, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Maria Lupu, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Alexandru Medveghi, Alexandru […] ..

Concurs “Călători prin istorie”

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, ora 9.00, va avea loc la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, Concursul național “Călători prin istorie” pentru elevii de gimnaziu, iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Concursul îşi propune valorificarea formativă a istoriei în vedere antrenării gândirii critice, participării active şi conştiente la promovarea şi ocrotirea valorilor politice, sociale, culturale, ce aparţin […] ..

Incep lucrările de reabilitare a Podului Cumpenei

Primăria Municipiului Constanța anunță că lucrările de reabilitare a Podului Cumpenei  încep în data de 15 aprilie 2017. Câștigătoarea licitației, asocierea SC Mobitom – SC Siebol, are la dispoziție 12 luni pentru modernizarea Podului Cumpenei. Proiectul a fost gândit astfel încât să nu fie obstrucționată circulația. Circulația pe pod va fi închisă pe câte un […] ..

Premierele săptămanii la cinema!

Ghost in the Shell (Acţiune, Dramă, SF) Distribuție: Takeshi Kitano, Scarlett Johansson, Michael Pitt. Într-o Japonie în care mulţi oameni au creiere cibernetice, ceea ce îi expune atacurilor unor hackeri, unitatea de elită Section 9, condusă de Major, un hibrid unic om-cyborg, va ajunge să lupte împotriva hackerilor care îşi pot obliga victimele să comită […] ..

Facilități la transportul public de călători în Constanța

Vești bune pentru constănțeni. Mai multe categorii de persoane vor primi facilități la transportul public de călători pe raza municipiului Constanța din partea Primăriei. Primăria Municipiului Constanța va acorda gratuitate la transportul public de călători:  persoanelor în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri; pensionarior cu pensii de până la 1250 de lei […] ..

De ce ne contrazicem şi cum putem evita certurile?

De ce ne contrazicem şi cum putem evita certurile? Adesea se întâmplă ca la un eveniment aparent clar, oamenii tind să aibă opinii diametral opuse, iar aceste discuţii contradictorii pot declanşa conflicte. În opinia psihologului Andra Tănăsescu, este absolut normal ca două persoane să vadă aceleaşi eveniment în mod diferit, iar motivele sunt multiple: diferenţele […] ..

CCINA: Curs de expert achizitii publice

  Camera de Comert Industrie Navigatie si Agricultura Constanta organizeaza in perioada 16 – 23 ianuarie 2017, cursul de perfectionare pentru una din cele mai cautate si provocatoare profesii pe plan naÅ£ional.expert achizitii publice. De ce curs de expert achizitii publice ? Pentru ca incepand cu 2014, in fiecare echipa de management de proiect este […] ..