Știri din Unirea

Ultimele titluri

Târg de Crăciun la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia | Strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea bibliotecii

<p></p> <p>După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza “Împreună pentru școala noastră”. Printr-un parteneriat cu Narada, în [&#8230;]</p> <p></p> ..

A încălcat ordinul de protecție, a intrat în locuința fostei iubite, a bătut-o și i-a furat geanta: Bărbat de 29 de ani din Cugir, reținut de polițiști

<p></p> <p>A încălcat ordinul de protecție, a pătruns în locuința fostei iubite, a bătut-o și i-a furat geanta: Bărbat de 29 de ani din Cugir, reținut de polițiști În seara zilei de 5 decembrie 2023, polițiștii din Cugir au fost sesizați, de către o tânără de 23 de ani, din Cugir, cu privire la faptul că [&#8230;]</p> <p></p> ..

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba, pe drumurile din județ: Sute de autovehicule și persoane, verificate. Amenzi de peste 15.000 de lei

<p></p> <p>Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba, pe drumurile din județ: Sute de autovehicule și persoane, verificate. Amenzi de peste 15.000 de lei Marți, 5 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta [&#8230;]</p> <p></p> ..

ASTĂZI | Deschiderea Târgului de Crăciun 2023 din Alba Iulia: Cetățenii se vor putea bucura de aprinderea luminițelor și un concert inaugural

<p></p> <p>ASTĂZI &#124; Deschiderea Târgului de Crăciun 2023 din Alba Iulia: Locuitorii se vor putea bucura de aprinderea luminițelor și un concert inaugural În cursul serii de miercuri, 6 decembrie, cetățenii din Municipiul Alba Iulia vor putea participa la deschidere Târgului de Crăciun din Alba Iulia, unde se vor putea bucura de un concert al Grupului [&#8230;]</p> <p></p> ..

Primul caz de trichineloză din Alba, depistat la Cugir: Porcul a fost sacrificat în gospodărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă

<p></p> <p>Primul caz de trichineloză din Alba, depistat la Cugir: Porcul a fost sacrificat în gospodărie pentru sărbătorile de iarnă A fost depistat primul caz de trichineloză la un porc domestic sacrificat într-o gospodărie din județul Alba cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. DSVSA Alba recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze carne de porc numai [&#8230;]</p> <p></p> ..

FOTO VIDEO | A început demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

<p></p> <p>FOTO VIDEO &#124; A început demolarea Blocului G2 &#8222;Turturica&#8221;, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea cu etaj care se va construi În cursul zilei de miercuri, 6 decembrie, a început procesul de demolare a Blocului G2 &#8222;Turturica&#8221;, urmând ca în locul acestuia să fie construită o parcare supraetajată cu peste 150 de locuri de [&#8230;]</p> <p></p> ..

FOTO | A început demolarea Blocului G2 „Turturica”, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea supraetajată care se va construi

<p></p> <p>FOTO &#124; A început demolarea Blocului G2 &#8222;Turturica&#8221;, din Alba Iulia: Cum va arăta parcarea cu etaj care se va construi În cursul zilei de miercuri, 6 decembrie, a început procesul de demolare a Blocului G2 &#8222;Turturica&#8221;, urmând ca în locul acestuia să fie construită o parcare supraetajată cu peste 150 de locuri de parcare. [&#8230;]</p> <p></p> ..

6-8 decembrie 2023 | Informare meteo: Ninsori și intensificări ale vântului, la munte, până vineri dimineața. Rafale de până la 45 km/h

<p></p> <p>6-8 decembrie 2023 &#124; Informare meteo: Ninsori și intensificări ale vântului, la munte, până vineri dimineața. Rafale de până la 45 km/h Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori la munte, precipitații și vânt puternic, pentru toată țara, valabilă începând de miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00, până vineri, 8 [&#8230;]</p> <p></p> ..

FOTO: Enso Dojo Alba Iulia, seminar regional de pregătire și examen de grad

<p></p> <p>La începutul acestei luni, Enso Dojo Alba Iulia a organizat, timp de două zile, Seminarul Regional de Pregătire Tehnică & Examen grad din cadrul Federaţiei Mas Oyama Spirit IKOK – UTKF România, preşedinte shihan Horaţiu Adrian Neagoie, 7 dan. La eveniment au fost prezenţi 114 practicanţi de kyokushin legitimați la cluburile sportive Musashi Dojo Sibiu, [&#8230;]</p> <p></p> ..

Numărul companiilor care și-au suspendat activitatea, în primele zece luni ale anului 2023, în creștere. Care este situația în județul Alba

<p></p> <p>Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea, în primele zece luni ale anului 2023, în creștere. Care este situația în județul Alba Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea, în primele zece luni ale anului 2023, în județul Alba, este de 256, înregistrând o creștere de 24.88% față de aceeași perioadă a anului 2022, arată datele Oficiului [&#8230;]</p> <p></p> ..

Comunicat de presă | Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: „Cetățenii din zona Apuseni necesită o protecție adecvată în situațiile de urgență!”

<p></p> <p>Comunicat de presă &#124; Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba: &#8222;Locuitorii din zona Apuseni necesită o protecție adecvată în situațiile de urgență!&#8221; Am avut ocazia să prezint în Parlamentul României solicitarea cetățenilor din Munții Apuseni, pe care am înregistrat-o în timpul audiențelor de la cabinetul meu parlamentar din orașul Câmpeni. De această dată, moții au [&#8230;]</p> <p></p> ..

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

<p></p> <p>Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia. Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii &#8222;îngrijorătoare&#8221; a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor. Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și [&#8230;]</p> <p></p> ..

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea”

<p></p> <p>Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea” Gabriel Pantea, un tânăr din Alba Iulia, luptă pentru viața și sănătatea mamei sale, diagnosticată cu leucemie. Băiatul a lansat un apel de donare de sânge pe rețeaua de socializare Facebook și-i roagă pe [&#8230;]</p> <p></p> ..

8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an

<p></p> <p>8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an „Travelling: Means of Transport” este tema pe care organizatorii proiectului 3.10 English 4 Kids – Clubul de engleză o propun pentru activitatea ce se va desfășura în luna decembrie, la ultima întâlnire a clubului din [&#8230;]</p> <p></p> ..

Intuiție, informații sau viziune? Sociologul Alin Tomuș a vorbit despre surprizele din sondaje cu 2 ani înainte ca acestea să se producă

<p></p> <p>Intuiție, informații sau viziune? Sociologul albaiulian Alin Tomuș a vorbit despre surprizele din sondaje cu 2 ani înainte ca acestea să se producă Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, și Emil Boc, primarul Clujului, se situează în fruntea clasamentului încrederii românilor, potrivit unui recent sondaj realizat de [&#8230;]</p> <p></p> ..

„Construct Plus”: A fost lansat programul prin care statul oferă bani pentru fabricarea mai multor materiale de construcții

<p></p> <p>„Construct Plus”: A fost lansat programul prin care statul oferă bani pentru fabricarea mai multor materiale de construcții În România, piața materialelor de construcții se bazează pe importuri. Deși s-au scumpit de la an la an, mai ales după declanșarea războiului din Ucraina, dezvoltatorii aduc materiale de peste hotare, pentru că au mai multe opțiuni. [&#8230;]</p> <p></p> ..

DOR – O nouă etichetă pe produsele din România. Ce semnificație are logo-ul

<p></p> <p>DOR &#8211; O nouă etichetă pe produsele din România. Ce semnificație are logo-ul Apare încă o etichetă pentru produsele româneşti, DOR, adică De Origine România, prevede o lege adoptată marți 5 decembrie. Se doreşte astfel promovarea alimentelor autohtone. Eticheta însă nu e obligatorie, o pune cine vrea, iar pentru asta producătorii trebuie să depună un [&#8230;]</p> <p></p> ..

Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, sărbătorit pe 6 decembrie

<p></p> <p>Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este prăznuită de Biserica Ortodoxă în 6 decembrie S-a născut pe vremea împăraților Dioclețian (284-305) și Maximian (286-305) în cetatea Patara din Asia Mică. Părinții săi, Teofan și Nona, au murit în timpul unei molime, iar Sfântul Nicolae a fost crescut de un unchi, care purta tot numele [&#8230;]</p> <p></p> ..

Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale 2023. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!

<p></p> <p>La mulți ani Nicolae și Nicoleta. Mesaje, urări și felicitări de Sf Nicolae 2023. Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae În data de 6 noiembrie a fiecărui an, creştin ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, considerat unul dintre cei mai importanţi sfinți ai bisericii ortodoxe. În ziua de Sfântul Nicolae, peste 800.000 de români [&#8230;]</p> <p></p> ..

VIDEO Afacerea unei tinere din Alba i-a impresionat pe jurații de la ”Imperiul Leilor”: Finanțare de 50.000 de euro pentru brand-ul de lenjerie „Delicate Lace”

<p></p> <p>Afacerea unei tinere din Alba i-a impresionat pe jurații de la ”Imperiul Leilor”: Finanțare de 50.000 de euro pentru brand-ul de lenjerie „Delicate Lace” Angela Filimon, tânăra antreprenoare din Cugir, care a pus bazele brandului „Delicate Lace”, a participat marți, la emisiunea Imperiul Leilor, difuzată de postul Pro Tv.  Brandul „Delicate Lace” este o poveste [&#8230;]</p> <p></p> ..