Știri din Unirea

Ultimele titluri

Perseide 2022. În jur de 100 de stele căzătoare se pot vedea în noaptea de 12 spre 13 august pe cerul României

<p></p> <p>Perseide 2022. În jur de 100 de stele căzătoare se pot vedea în noaptea de 12 spre 13 august pe cerul României Perseidele reprezintă o ploaie de meteori, care apare atunci când Pământul trece prin fluxul de resturi provenite din coada unei comete. Fenomenul atinge apogeul între 12 august, la miezul nopții, și 13 august, [&#8230;]</p> ..

Ce se va întâmpla cu inflația și ROBOR-ul în următoarele 12 luni: Previziunile analiștilor pentru economia României

<p></p> <p>Ce se va întâmpla cu inflația și ROBOR-ul în următoarele 12 luni: Previziunile analiștilor pentru economia României Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al Asociaţiei CFA România, a anunțat că analiștii anticipează o decelerare a economiei în următoarele 12 luni şi o inflaţie care va rămâne exprimată cu două cifre. &#8222;După 8 luni consecutive de scădere, indicatorul de [&#8230;]</p> ..

Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

<p></p> <p>Mesaje de SFÂNTA MARIA 2022 • SMS-uri și urări de Sfânta Marie Mică. Ce felicitări de Sfânta Maria le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica. La mulți ani! MESAJE de SFÂNTA MARIA Fie ca Sfântă Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani! [&#8230;]</p> ..

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

<p></p> <p>FOTO&#124; Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. [&#8230;]</p> ..

Programul Tomata 2022: Alba și alte 9 județe au trimis deconturile la MADR în vederea efectuării plăţilor

<p></p> <p>Programul Tomata 2022: Alba și alte 9 județe au trimis deconturile la MADR în vederea efectuării plăţilor Alba și alte 9 județe au trimis deconturile la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii Programului Tomata, informează instituţia printr-un comunicat remis joi AGERPRES. Potrivit sursei citate, faţă de săptămâna trecută, numărul [&#8230;]</p> ..

Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

<p></p> <p>Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 &#8211; Program: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe În perioada 12-15 august 2022, va avea loc în Cetatea Alba Carolina, cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum. Spectacolele puse în scenă au scopul de a aduce în faţa publicului realitatea [&#8230;]</p> ..

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

<p></p> <p>Comunicat de presă&#124; Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat. Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile [&#8230;]</p> ..

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

<p></p> <p>FOTO&#124; Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut. &#8222;Continuăm investițiile în infrastructura medicală [&#8230;]</p> ..

Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă

<p></p> <p>Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă Primăria municipiului Alba Iulia a lansat miercuri, 10 august, achiziția pentru lucrările de execuție la amenajarea Casei Căsătoriilor în incinta SPCLEP Alba lulia. Obiectivul intervenției de amenajare propuse este crearea unor spațiu de evenimente și ceremonii oficiale, respectiv creării unui [&#8230;]</p> ..

FOTO| INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale

<p></p> <p>FOTO&#124; INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit astăzi, 11 august, la o locuință din Arieșeni. Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Arieseni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în com. Arieșeni. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării [&#8230;]</p> ..

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață

<p></p> <p>FOTO&#124; APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață O familie din Arieșeni a rămas, în doar câteva clipe, fără agoniseala de o viață, după ce un incendiu le-a distrus casa. &#8222;În această dimineață în comuna noastră s-a întâmplat o mare nenorocire, în urma unui incendiu [&#8230;]</p> ..

Carduri sociale de 250 de lei: Când va fi virată a doua tranșă și când vor fi distribuite pentru noii beneficiari

<p></p> <p>Carduri sociale de 250 de lei: Când va fi virată a doua tranșă și când vor fi distribuite pentru noii beneficiari Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat programul după care va fi virată a doua tranșă din sumele care sunt distribuite pe cardurile sociale. MIPE spune că de cea de-a doua tranșă vor beneficia [&#8230;]</p> ..

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

<p></p> <p>12 august&#124; Venisajul expoziției &#8222;De la artefactul istoric la reenactmentul istoric&#8221;, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia Vineri, 12 august 2022, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția De la artefactul istoric [&#8230;]</p> ..

Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare

<p></p> <p>Familiile cu venituri reduse din Sebeș pot benificia de branșarea gratuită la rețeaua de apă și canalizare. Documente necesare Primăria Municipiului Sebeș vă informează că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se va finanța programul Prima Conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare cu titlu gratuit famililor cu venituri [&#8230;]</p> ..

FOTO| Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă

<p></p> <p>Copiii care frecventează atelierele de vară din Valea Lungă și Șugag au învățat de la polițiștii din Alba despre siguranța acasă, în mediul on-line, în vacanță sau la locul de joacă Marți, 9 august și miercuri, 10 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară din [&#8230;]</p> ..

De ce prețurile au crescut mai mult în România? Consultant BNR: Din modul nerezonabil în care s-a făcut liberalizarea la energie

<p></p> <p>De ce prețurile au crescut mai mult în România? Consultant BNR: Din modul nerezonabil în care s-a făcut liberalizarea la energie Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, spune că luna iulie a venit cu inflaţia în scădere, iar pentru prima dată creşterile la mărfuri alimentare şi la mărfurile nealimentare se aliniază. [&#8230;]</p> ..

VIDEO ȘTIREA TA| Cum să spargi un panou de sticlă de pe Podul Unirii din Alba Iulia cu o minge de cauciuc: Până și micul „infractor” a fost surprins

<p></p> <p>VIDEO ȘTIREA TA&#124; Cum să spargi un panou de sticlă de pe Podul Unirii din Alba Iulia cu o minge de cauciuc: Până și micul &#8222;infractor&#8221; a fost surprins În cursul zilei de joi, 4 august, camerele de supraveghere amplasate pe Podul Unirii au surprins un copil care a spart unul din panourile de sticlă, [&#8230;]</p> ..

Apa de ploaie nu mai este potabilă în nici un loc de pe Pământ: Substanțele chimice toxice nu vor mai dispărea niciodată

<p></p> <p>Apa de ploaie nu mai este potabilă în nici un loc de pe Pământ: Substanțele chimice toxice nu vor mai dispărea niciodată Un studiu care a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Stockholm, spune că apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în condiții de siguranță din cauza [&#8230;]</p> ..

AMENDĂ de 10.000 de lei pentru o firmă din Alba, specializată în comercializarea lemnului: Peste 56 de metri cubi de lemn fără acte, găsite de polițiști

<p></p> <p>AMENDĂ de 10.000 de lei pentru o firmă din Alba, specializată în comercializarea lemnului: Peste 56 de metri cubi de lemn fără acte, găsite de polițiști La data de 10 august 2022, poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au efectuat un control la o societate comercială din comuna Unirea, specializată în depozitarea, prelucrarea şi [&#8230;]</p> ..

Tânăr de 27 de ani, din Pianu, prins de polițiști la volanul unei mașini cu numere expirate. S-a ales cu dosar penal

<p></p> <p>Tânăr de 27 de ani, din Pianu, prins de polițiști la volanul unei mașini cu numere expirate. S-a ales cu dosar penal La data de 10 august 2022, în jurul orei 09,15, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia au oprit, pentru control, un autoturism care era condus pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu de [&#8230;]</p> ..