Știri din CugirInfo

Ultimele titluri

Porc sacrificat într-o gospodărie din Cugir, depistat cu trichineloză

<p>A fost depistat primul caz de trichineloză din acest an,  în județul Alba, la un porc domestic sacrificat într-o gospodărie din Cugir, cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. DSVSA Alba recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze carne de porc numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Carnea rezultată în urma sacrificărilor [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Afacerea propusă de o tânără din Cugir i-a impresionat pe jurații de la „Imperiul Leilor”

<p>Angela Filimon, tânăra antreprenoare din Cugir, care a pus bazele brandului „Delicate Lace”, a participat marți, la emisiunea Imperiul Leilor, difuzată de postul Pro Tv. Brandul „Delicate Lace” este o poveste de familie în care sunt implicate trei generaţii de femei: bunica, mama și fiica. Acestea cos manual inclusiv dantela pe care o folosesc în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Mesaje de Sfântul Nicolae. Felicitări și urări de Moș Nicolae pentru cei dragi | cugirinfo.ro

<p>Mesaje de Sfântul Nicolae 2023. Felicitări de Sfântul Nicolae. Urări și SMS-uri pentru Moș Nicolae &#124; cugirinfo.ro „Dacă esti supărat, Moş Nicolae nu-ţi va aduce nimic. Asa ca e bine sa ai sufletul tău bun, aşa cum îl ştiu eu. Trăieşte câteva momente de fericire şi mulţumire. Apoi uită-te în ghetuţe: ai un gând bun [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 5 decembrie 2023

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 5 decembrie 2022, pe raza orașului CUGIR. Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

<p>S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023! În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

<p>Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă. „Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

<p>Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Porc de peste 420 Kg, sacrificat de Ziua Națională a României în orașul Cugir

<p>„Decebal”, un porc de dimensiuni impresionante este mândria unei familii de gospodari din orașul Cugir, care a fost sacrificat vineri, 1 decembrie 2023, după datina de tăiat porcul, înainte de Crăciun. Porcul a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kg. Cu o săptămână [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

„Roș-albaștrii”, eșec cu liderul, după o partidă nebună: Gloria Bistrița – Metalurgistul Cugir 3-2 (0-1)

<p>Metalurgistul Cugir a pierdut, la limită, 2-3 (1-0), ultima confruntare a anului, în deplasare cu liderul Seriei 9 Gloria Bistrița, după o confruntare nebună, cu schimbări de situații (0-1, 2-1, 2-2), în care vizitatorii au fost aproape să dea lovitura. „Roș-albaștrii” au condus cu 1-0 și au reușit să egaleze, scor 2-2, în actul secund, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Cugirul și Marea Unire: Cine au fost reprezentanții de frunte ai localității, care au aprticipat la actul de la 1 Decembrie 1918

<p>Locuitorii orașului Cugir s-au implicat plenar în toate evenimentele majore ale zbuciumatei stări a Transilvaniei, înscriind o pagină luminoasă în luptele purtate pentru dreptate socială, independenţă şi unitate naţională. Cugirenii și-au adus o contribuție semnificativă la pregătirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, prin care se realiza visul românilor de pretutindeni, acela de a [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Licitație de aproape UN MILION de lei pentru reabilitarea dispensarului medical din comuna Săliștea

<p>Primăria comunei Săliștea a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Execuție lucrări reabilitare dispensar medical uman, comuna Săliștea”. Valoarea totală estimată a contractului este de 940.602.17 de lei. Clădirea propusa cu destinaţia de dispensar medical uman se desfăşoară pe un nivel P – (parter), cu dimensiunile [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

„Săptămâna legumelor și fructelor donate”, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

<p>Recent, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir și structurile arondate: Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea, Grădinița și Creșa „Kunterbunt” Cugir s-a derulat campania socială „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naționale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania a avut drept scop strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC şi donarea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. La mulți ani, România | cugirinfo.ro

<p>MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ 2023. URARI și FELICITARI de 1 DECEMBRIE. La mulți ani, România!  Mesaje de Ziua României &#124; cugirinfo.ro La 1 Decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională. Cu această ocazie vă prezentăm o serie de mesaje, felicitări, urări, SMS-uri pe care le puteți trimite prietenilor, pentru a le insufla spiritul de unitate [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

„Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

<p>Un vechi proverb spune: „Fii bun ori de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil”. În perioada 20-24 noiembrie 2023, la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir și structurile arondate – Creșa Prichindel, GPP Prichindel și GPN Voinicel s-a desfăşurat „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Proiectul constă în strângerea de legume și fructe de către elevii [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2023 | cugirinfo.ro

<p>Nume derivate din Andrei care își serbează onomastica • Ce nume se sărbătoresc de Sfantul Andrei  2023 • Semnificația numelui &#124; cugirinfo.ro În 30 noiembrie îl sărbătorim pe Sfântul Andrei si bineînțeles îi sărbătorim si pe toți aceia care poarta numele Andrei sau nume derivate din acesta. Aproape 720.000 de romani, dintre care 368.523 bărbați [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro

<p>Cele mai frumoase texte cu urări, felicitări și mesaje de Sf Andrei  2023 pentru cei care își sărbătoresc onomastica &#124; cugirinfo.ro Ziua de 30 noiembrie este marcată în calendarul creștin-ortodox ca fiind una din cele mai importante sărbători romanești. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României și apostolul care a răspândit [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Studentă la medicină, originară din Vinerea, implicată în coordonarea unui program național de donare de sânge

<p>Sub genericul „DONAREA TA, SALVAREA MEA!”, în zilele de 7,8,11și 15 decembrie 2023, echipa „Donează sânge, fii erou” organizează o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Deva, b-dul. 22 Decembrie, bloc D1, parter. Din echipa de coordonatori ai proiectului face parte și Mădălina Lupu (din Vinerea – Cugir) studentă la Facultatea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Peste 100 de copii din Cugir au oferit un spectacol de muzică și poezie, dedicat Zilei Naționale a României

<p>Peste 100 de copii de la cercurile artistice ale Centrului Cultural „Valentin Urițescu” din Cugir, au susținut ieri seară un spectacol de muzică, poezie și scenete dedicate Zilei Naționale a României, marcând cei 105 ani de la momentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Din piepturile tinerilor noștri cugireni, au [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Oportunități de afaceri pentru investitorii chinezi, în parcurile industriale din România

<p>Consiliul Director al Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatorelor de Afaceri din România – APITSIAR, a organizat, în data de 23 noiembrie 2023, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, conferința cu tema: „Oportunități de afaceri pentru investitorii chinezi în parcurile industriale din România”. Invitatul de onoare [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 28 noiembrie 2023

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 noiembrie 2022, pe raza orașului CUGIR. Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..