Știri din Financiarul

Ultimele titluri

Citește și prosperă: Librăria online de top te ghidează pe calea succesului

Traseul dezvoltării fiecărui om în societate, pe plan personal și profesional are la bază o educație continuă, capacitatea de a se adapta, de a face față tuturor provocărilor și de a relaționa cât mai eficient cu cei din jur. Știai că cititul constant te ajută să îți dezvolți aceste laturi? Fie că citești cărți SF, […] ..

Horoscop 29 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscop 29 mai 2024. Citește horoscopul de astăzi pentru zodia ta. Află ce rezervă astrele pentru zodia ta. Horoscop Berbec – 29 mai 2024 Va fi o zi agitată pentru tine. Vă veți trezi că vă țineți de cuvânt pentru a vă îndeplini angajamentele din trecut. Este posibil ca deciziile să se întoarcă în favoarea dvs. în […] ..

Daniel Dăianu: Realitatea e că acum cheltuielile nu sunt ținute sub control

în contextul creşterilor salariale, cheltuielile statului nu sunt supravegheate corespunzător, spune Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal. Acesta a atras atenția că majorările salariale exercită o presiune adițională asupra bugetului. Astfel, „Poți să crești salariul minim, dar după ce ai consultări cu partenerii din coaliție și cu mediul de afaceri. Realitatea e că acum cheltuielile nu […] ..

ASF a aprobat listarea companiei JT Grup Oil, la Bursa de Valori București

Compania a anunțat aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi publicarea prospectului pentru oferta publică iniţială (IPO) de acţiuni ordinare pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa AeRO. Perioada de ofertă este de zece zile lucrătoare și se va desfăsura între 28 mai 2024 și 10 iunie 2024.  În opinia sa, […] ..

BCE: Inflația în zona euro își încetinește ritmul „în mod constant”

Doi oficiali de rang înalt ai Băncii Centrale Europene (BCE) au indicat luni că este foarte probabil să asistăm la o reducere a ratei dobânzii de politică monetară în săptămâna următoare, conform unor informații furnizate de CNBC. Într-un discurs susținut luni, Olli Rehn, membru al consiliului de conducere al BCE și guvernatorul băncii centrale din […] ..

Armurariu: Un aliat natural pentru ficatul tău

Armurariul sau ciulinul de lapte este întrebuințat de peste 2.000 de ani pentru beneficiile sale asupra sănătății. Compusul din armurariu, cu efecte asupra susținerii funcției ficatului, în special, este silimarina.   Având un rol regenerator pentru ficat, silimarina din armurariu este folosită ca terapie complementară pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, cum ar fi […] ..

Ce este aurul de investiții?

Aurul începe să devină o investiție din ce în ce mai comună la nivel global. În aprilie, anul acesta, prețul metalului galben a depășit orice așteptări, atingând cel mai ridicat nivel din istorie – 2431 de dolari pe uncie troy, aproximativ 78 de dolari pe gram. Motivul pentru un nivel de interes atât de ridicat […] ..

Veniturile din exportul de medicamente ale României, au fost în jurul a 1,25 de miliarde de euro

Anul trecut, totalul exporturilor de medicamente din România a fost undeva în jurul a 1,25 de miliarde de euro la nivelul anului trecut, în condiţiile în care producţia internă se ridică la aproape 800 de milioane de euro, a declarat, sâmbătă, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu. Acesta […] ..

Cine poate intra în programe de împădurire pe fonduri europene?

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, la Dăbuleni, că în prezent, în județul Dolj, numărul de 130.000 de hectare sunt afectate de fenomenul deșertificării. Cu toate acestea, din păcate, până acum au fost împădurite doar 1.000 de hectare. În afirmaţiile sale, „A fost aici preşedintele României la împăduriri, pentru că este una dintre formele […] ..

Care este platforma vrea să îşi crească vânzările globale cu ajutorul lui David Beckham?

  Dacă până acum era un mic jucător pe piaţa transfrontalieră, grupul Alibaba a început să facă investiţii semnificative pentru a-şi creşte vânzările globale, într-un moment în care comerţul electronic în China încetineşte. Divizia internaţională a grupului Alibaba, care include şi AliExpress, este divizia cu cel mai puternic ritm de creştere din cadrul grupului, cu […] ..

Partidul Național Liberal nu se opune creșterii salariului minim

Rareș Bogdan a declarat că PNL susține creșterea salariul minim. În același timp, cere și protejarea antreprenorilor. În opinia sa, „E nevoie de măsuri de compensare pentru antreprenori” a spus liberalul. Prim-vicepreședintele PNL spune că au apărut speculații că liberalii n-ar dori majorarea salariului minim pe economie. Astfel, „Ca să anulăm orice fel de speculație […] ..

În anul 2023, afacerile companiei Huawei în România au fost în scădere

  Anul trecut, profitul net al companiei a scăzut, cu 7%, de la 59,44 milioane de lei la 55,43 milioane de lei. De asemenea, a scăzut şi numărul mediul al angajaților, iar scăderea a fost constantă din anul 2016, când erau 1.444 de persoane, iar anul trecut numărul acestora a ajuns la 670, de la […] ..

Întervenția Guvernului în plafonarea prețului energiei a fost necesară, deoarece altfel, România ar fi fost afectată de o inflație mai mare

În contextul cererii şi ofertei, premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că atunci când în piață se formează un cartel, statul trebuie să intervină. Acesta a subliniat că intervenția Guvernului în plafonarea prețului energiei a fost necesară, deoarece altfel România ar fi fost afectată de o inflație „cu 3 în față”. În legătură cu opoziția […] ..

Care sunt cauzele care au dus la un deficit bugetar dublu, față de anul trecut?

Ministerul Finanţelor a anunțat că execuția bugetului general consolidat în primele patru luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 57,29 miliarde lei, echivalent cu 3,24% din PIB. În contextul comparabil, această cifră marchează o dublare față de deficitul bugetar de 27,35 miliarde lei, reprezentând 1,70% din PIB, înregistrat în aceeași perioadă a […] ..

În România, ANAF își deschide magazin online cu bunurile confiscate

În viitor, toate bunurile scoase la vânzare de ANAF vor putea fi vizualizate și licitate şi online. În acest sens, Ministerul de Finanțe a anunțat că va crea o platformă unde vor fi postate toate bunurile confiscate și comercializate, în scopul recuperării prejudiciilor aduse statului român de infractori. Până în prezent, au fost organizate doar […] ..

La ce sumă ajunge plafonul ca pensia să nu fie impozitată?

În contextul impozitării, premierul Marcel Ciolacu a declarat că pensiile de peste 2.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Acesta a explicat că plafonul de 2.000 de lei era stabilit în raport cu puterea de cumpărare pe care această sumă o avea înainte de creșterea inflației la nivel european și în România. În acest […] ..

Pensionarii cu venituri foarte mari nu primesc niciun ban în plus la recalculare

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat că nu toate pensiile vor crește de la 1 septembrie. Acesta a spus că este vorba de pensionarii cu venituri foarte mari. Totodată, șeful Executivului a asigurat că sunt suficienți bani pentru pensii. Astfel, „Am mărit pensiile. De când am intrat la guvenare. Am venit la 1 ianuarie cu indicele […] ..

Deschiderea unui service auto: 5 pași de luat în considerare

Ești pasionat de domeniul auto și vrei să pui bazele unei afaceri de succes? Pentru a deschide un service auto, mai întâi, ai nevoie de un plan. Iată cinci pași importanți pe care trebuie să-i ai în vedere pentru ca afacerea ta să prindă contur! 1. Selectarea și pregătirea locației Primul pas important dacă vrei […] ..

Aroma identității: cum contribuie parfumul la definirea personalității tale

Parfumul este mai mult decât o simplă esență care ne învăluie într-un miros plăcut. Este o prelungire a personalității, o amprentă olfactivă unică, ce ne definește și ne distinge! Din rândurile de mai jos vei descoperi care este legătura dintre parfum și personalitate, precum și rolul său ca instrument de autoafirmare. Află cum să alegi […] ..

Ce se va întâmpla cu Bitcoin şi cu criptomonedele, în viziunea lui Peter Mallouk

În previziunile sale, Peter Mallouk, președinte și CEO al Creative Partners, susține, într-un interviu, că „majoritatea criptomonedelor” va ajunge la valorea „zero”, dar șansa ca una dintre aceste cripromonede să devină o monedă devine din ce în ce mai legitimă. Ce se va întâmpla cu Bitcoin? În plan mondial, Peter Mallouk spune că spațiul cripto […] ..