Știri din Buna ziua Iasi

Ultimele titluri

Comisia Europeană a reacționat după ce parlamentul Georgiei a trecut controversata lege privind „agenții străini”, în ciuda veto-ului prezidențial

Comisia Europeană a reacționat după ce parlamentul Georgiei a trecut controversata lege privind „agenții străini”, în ciuda veto-ului prezidențial, și a îndemnat autoritățile de la Tblisi să „revină pe calea UE”. Josep Borrell, Înaltul comisar […] ..

Ploaia face ravagii în județul Iași! Circulația este blocată în Războieni – VIDEO

Ploaia a început să facă ravagii în județul Iași. În Războieni, precipitațiile sunt atât de puternice, încât s-a blocat circulația, grindina s-a așezat pe carosabil în strat consistent, câmpurile din jur sunt inundate și distruse. […] ..

Când s-ar putea întoarce Florin Piersic pe scena teatrului? Medicii au făcut anunțul pe care toți îl așteaptă cu sufletul la gură

Florin Piersic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști din țara noastră, a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, întrucât s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. În ciuda stării sale, actorul își […] ..

Israelul își retrage ambasadorii din Spania, Norvegia şi Irlanda. Se aduc acuzații grave

După ce Spania, Norvegia şi Irlanda au recunoscut oficial marţi, 28 mai, Palestina ca stat, Israelul şi-a rechemat ambasadorii din aceste ţări, informează TPS. De asemenea, a ordonat consulatului spaniol din Ierusalim să înceteze să […] ..

Pensionare la vârful SRI. Un general numit în mandatul lui Hellvig se pensionează la 48 de ani

Generalul Cristian Bizadea, adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, se pensionează, la vârsta de 48 de ani. Bizadea a fost numit la vârful SRI în 2016, în mandatul lui Eduard Hellvig, și avea printre […] ..

Românii încep să investească. Trucuri pentru a reuşi să puneți bani deoparte lunar

Sunt puțini românii care reușesc să pună bani deoparte de la lună la lună. Cu toate acestea, majoritatea celor care pot face lucrul acesta, fac o mare greșeală în momentul în care văd că au […] ..

Ce trebuie să știi despre alegerile din 9 iunie 2024. Românii vor avea în față cinci buletine de vot

Președintele Autorității Eelectorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a explicat cum va decurge votul pe data de 9 iunie 2024. Fiecare alegător va primi câte cinci buletine de vot, o ștampilă și va avea la dispoziție […] ..

A fost modificat Codul Penal! Ordin de restricție pentru cei care își agresează verbal și fizic vecinii – VIDEO

Pedepsele pentru cei care își agresează fizic sau verbal vecinii vor fi înăsprite și va putea fi instituit ordin de restricție pentru agresori, conform unui proiect de lege care modifică Codul Penal, adoptat marți, 28 […] ..

O tânără s-a spânzurat la Spitalul de Psihiatrie, la o săptămână după ce a fost internată

O tânără în vârstă de 30 de ani, internată la Spitalul de Psihiatrie Sibiu, s-a spânzurat. Informațiile au fost confirmate și de reprezentanții spitalului în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului. Fata a fost […] ..

Mii de persoane evacuate în Papua Noua Guinee, după ce peste 2.000 de oameni au fost îngropați de vii

Mii de rezidenţi au primit marţi, 28 mai, ordine de evacuare din calea unei alunecări de teren încă active în Papua Noua Guinee după ce porţiuni ale unui munte s-au prăbuşit şi au îngropat de […] ..

Ce este un certificat constatator. Când se eliberează

Cum poți să știi dacă o firmă funcționează conform prevederilor legale în vigoare? Este simplu, soliciți un certificat constatator de la Registrul Comerțului. Află din acest articol tot ce trebuie să știi despre certificatul constatator: […] ..

Crește numărul turbulențelor în timpul zborurilor din întreaga lume. Care este explicația specialiștilor – VIDEO

Turbulențele în zbor au crescut în ultima vreme, mai multe zboruri din acest an fiind afectate de turbulențe în aer, unele dintre ele soldându-se cu răniri și chiar cu un deces. Vinovatul pentru creșterea turbulențelor […] ..

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Coaliția de guvernământ duce țara de râpă! Deficitul bugetar s-a dublat, românii o duc tot mai prost” (P)

Economia românească se află într-un declin tot mai accentuat. Ultimele cifre prezentate chiar de către Ministerul de Finanțe arată că deficitul bugetar al României este unul urial, un deficit care a crescut enorm în ultimele […] ..

Elevii se pot înscrie la cele 11 școli de vară ROSE organizate de UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în luna iulie 2024, 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE), de către Banca Internațională de Reconstrucție și […] ..

Idei de cadouri pentru iubit. Cum să alegi cadoul perfect

Un cadou bine ales nu doar reflecta atentia si grijile tale pentru partenerul tau, dar poate intari si mai mult legatura voastra emotionala. In aceasta lume plina de optiuni, exista nenumarate moduri de a-ti arata […] ..

Franța dezbate un proiect de lege despre sinuciderea asistată. Când va fi adoptat

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni, 27 mai, dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează DPA, citat de AGERPRES. Preşedintele francez Emmanuel Macron a […] ..

Dragoste pentru folclorul românesc! Petronela Popa, interpretă de muzică populară, povestește pentru BZI LIVE despre bucuria de a fi pe scenă

Miercuri, 29 mai 2024, începând cu ora 16:00, în studioul BZI LIVE se va afla Petronela Popa, interpretă de muzică populară. Petronela Popa este originară din satul Sasca Mică și cântă muzică populară de la […] ..

Experiențe didactice europene prin Programul Erasmus+ la Școala Primară „Carol I”, Iași

Proiectul Școlii Primare „Carol I”, cu finanțare europeană prin programul Erasmus+, numit «Creștere și incluziune pentru copiii supradotați prin încurajarea excelenței și a diversității în Școala Primară „Carol I”, Iași» acronim GIFTED, nr. de referință […] ..

Se schimbă legea pentru toți proprietarii de terenuri! Sunt vizate drepturile vecinilor

Se schimbă legea pentru toți proprietarii de terenuri din România! Noile reguli fac referire la dreptul de preempțiune a vecinilor de teren ce este pus în vânzare. Sunt vizate drepturile vecinilor care dețin terenuri. Se […] ..

Activități în proiectul Erasmus+, ,,You are the World, Choose to make a Difference „, implementat de Colegiul Național Iași

În perioada 17-24 mai 2024, 9 elevi ai Colegiului Național Iași, alături de 3 profesori însoțitori au luat parte la o întâlnire transnațională în cadrul proiectului Small Scale Erasmus+, ,,You are the World , Choose […] ..