Știri din 24 Ore

Ultimele titluri

Adi 281 2.12.2021 PARATRĂSNET STEAUA SUS RĂSARE Din nou în linia întâi. Pe ultima turnură a anului. Printre crize și morți, unul lângă celălalt, supuși, fără drept de apel, noi, restul și ceilalți care privesc încercăm să compunem un tot unitar. Încercăm să fim, înainte de toate, acea sumă critică din care ne identificăm pericolul ... ..

Chirica, de 1 Decembrie: La peste un secol de la Marea Unire nu avem încă o autostradă care să unească provinciile istorice

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită astăzi, la Iaşi, printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată în Piaţa Palatului Culturii, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a câtorva sute de persoane. După intonarea Imnului de Stat, un sobor de preoţi a oficiat un Te Deum, după care autorităţile locale au susţinut scurte alocuţiuni. În cuvântul ... ..

Iaşul, pe locul XI la nivel naţional la numărul cazurilor noi de COVID-19

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 35 de cazuri noi de coronavirus (la fel ca în ziua anterioară). Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,05 la mia de locuitori (faţă de 1,12 la mia de locuitori ieri). Potrivit Institutului Naţional ... ..

Consiliul Județean Iași îşi consolidează parteneriatele cu regiunile din Ucraina și Republica Moldova

Trei delegații din regiunile Vinnytsia și Cernăuți (Ucraina) și respectiv din raionul Soroca (Republica Moldova) se află în aceste zile în vizită la Iași, la invitația conducerii Consiliului Județean. Vizita, programată în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, este prilejuită de marcarea a 15 ani de la semnarea Acordului de Cooperare între Consiliul Județean Iași ... ..

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Iaşi fără tradiţionala masă cu fasole şi cârnaţi

Ziua Naţională a României va fi marcată miercuri, 1 Decembrie, la Iaşi, printr-un  ceremonial militar şi religios programat începând cu ora 11.00 în Piaţa Palatului Culturii. Astfel, după intonarea Imnului de Stat al Românieei v afi oficiat un serviciu religios şi vor fi rostite scurte alocuţiuni de către prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, preşedintele Consiliului ... ..

PREMIERĂ: Niciun deces înregistrat în ultimele 24 de ore la Iaşi din cauza COVID-19

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 35 de cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară. Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,12 la mia de locuitori (faţă de 1,18 la mia de locuitori ieri). În ... ..

De 1 Decembrie, drapelul va fi proiectat pe Palatul Culturii, iar cei mici se vor întâlni cu Moș Crăciun, la Palas

Personaje de epocă, proiecții ale drapelului României pe Palatul Culturii, dar și pe clădirea United Business Center 3, mult așteptata întâlnire cu Moș Crăciun și aprinderea decorațiunilor de sărbători sunt câteva dintre propunerile Palas pentru 1 Decembrie. În acest an, sărbătorim Ziua Națională a României cu surprize autohtone și atmosferă de Crăciun, la Palas!   ... ..

Sfaturi practice pentru protecția instalațiilor interioare împotriva înghețului

Întrucât se apropie sezonul rece, ApaVital reaminteşte care sunt principalele cauze ale înghețării instalaților interioare de apă și ce trebuie făcut pentru a evita astfel de situații:   Nerespectarea normelor tehnice de instalare a conductelor şi branşamentelor. De-a lungul anilor, numeroase firme au realizat lucrări de alimentare cu apă în diferite zone ale oraşului, fără ... ..

Acţiune caritabilă pentru copiii din cadrul Centrului de Servicii Sociale „Sfântul Andrei”

Consiliul Judetean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale şi Ansamblul Artistic “Constantin Arvinte”, anunţă organizarea unui festivalul-concurs în beneficiul copiilor din cadrul Centrului de Servicii Sociale “Sf. Andrei”, evenimentul desfăşurat în parteneriat cu Asociația Club Rotary “Junimea”. Spectacolul, intitulat “Din bătrâni, din oameni buni”, se va desfăşura sâmbătă, 4 decembrie, de ... ..

Descoperă funcționalitățile contului E.ON Myline și E.ON te premiază

Începând cu 1 decembrie, timp de 24 de zile, vă invităm să descoperiți funcționalitățile contului E.ON Myline, unul dintre cele mai utilizate instrumente online de către clienții E.ON Energie România. Vom face astfel o incursiune zilnică în Calendarul Advent și vom avea ocazia nu doar să aflăm mai multe despre serviciile oferite de E.ON Myline, ... ..

Te Deum în bisericile ortodoxe de Ziua Naţională a României

De Ziua Naţională a României, miercuri, 1 Decembrie, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918. „Reamintim că pentru a ... ..

Iaşul, pe locul XI la nivel naţional la numărul cazurilor noi de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 39 cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară. Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,18 la mia de locuitori (faţă de 1,25 la mia de locuitori ieri). În municipiul ... ..

Aprinderea iluminatului festiv de Sărbători va avea loc pe 1 Decembrie

Primăria Municipiului Iași continuă acţiunea de împodobire a oraşului în vederea sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei, ceremonia de aprindere a iluminatului festiv de sărbători va avea loc, la fel ca în anii trecuţi, pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, SC ... ..

Programul manifestărilor de 1 Decembrie, de la Iaşi

Autorităţile locale au finalizat programul manifestărilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Ceremonia oficială va debuta la ora 11.00 și va avea loc în Piața Palatului Culturii. După intonarea Imnului Național al României va fi oficiat un serviciu religios, urmat de alocuțiunile oficialităţilor (prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, ... ..

Ziua Naţională a României, marcată la Muzeul Municipal “Regina Maria”

1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi marcată în acest an la Muzeul Municipal „Regina Maria” prin inaugurarea expoziției de fotografie „Drum spre România Mare”. “La 103 ani de la înfăptuirea Marii Uniri ne propunem să prezentăm publicului vizitator mărturii fotografice inedite, care surprind fiecare etapă a împlinirii idealului național al românilor”, anunţă organizatorii ... ..

Judeţul Iaşi a depăşit pragul de 71.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 44 de cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară. Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,25 la mia de locuitori (faţă de 1,34 la mia de locuitori ieri). În ... ..

S-a încheiat primul program de internship organizat de Consiliului Judeţean Iași

Cei nouă studenţi şi absolvenţi de facultate care au participat la Programul de Internship organizat, în premieră, de Consiliul Judeţean Iaşi au ajuns la finalul perioadei de stagiu. Timp de două luni, tinerii au avut posibilitatea să-şi pună în practică noţiunile teoretice şi să înveţe cum funcţionează administraţia judeţeană. Fiecare  dintre ei, în baza specializării urmate, a ... ..

55 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, la Iaşi

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 55 de cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară. Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 1,34 la mia de locuitori (faţă de 1,47 la mia de locuitori ieri). În ... ..

Baschetbaliștii de la Politehnica Iaşi, la prima victorie în campionat

Într-o partidă disputată sâmbătă, la prânz, în Sala Polivalentă, în devans pentru etapa a VI-a a Ligii I, elevii antrenorului Gabriel Clapon au dispus cu scorul de 85-73 (17-12, 27-27, 23-13, 18-21) de formaţia Ulisse București. După un prim sfert echilibrat, în care ostilitățile au fost conduse de formația noastră, a urmat unul desfășurat cu ... ..

Ştiinţa Miroslava şi CSM Paşcani, înfrângeri în etapa a XIV-a din Liga 3

Cele două reprezentante ale judeţului Iaşi în Liga 3, Ştiinţa Miroslava şi CSM Paşcani, au suferit înfrângeri în jocurile pe care le-au disputat la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul etapei a XIV-a. Astfel, după ce vineri, fotbaliştii de la CSM Paşcani au pierdut, acasă, cu scorul de 2-3 (0-1) meciul cu Foresta Suceava, sâmbătă a ... ..