Știri din 24 Ore

Ultimele titluri

PALME ȘI TĂLPI

Ascund pe tălpi drumul întoarcerii drumul din care lipsește pădurea și focul stins cu tăciunii zdreliți de parcă ar fi genunchii purtați prin zgura incendiilor de altădată…   Ascund scânteia de dinaintea flăcării prin care vântul mai trece spulberând încă o noapte în pragul răstignirii   Stau și-mi simt capul sprijinit de cântecul care mă ... ..

Primăria anunță începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a esplanadei din fața Teatrului Național

Primăria Municipiului Iași pregătește începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a esplanadei Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, marți, 17 mai, într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Roznovanu. În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, șeful municipalității a făcut o detaliere a acestui important proiect care urmează ... ..

“Undă verde” pentru ceremoniile de absolvire la Universitatea de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va da startul, în această săptămână, ceremoniilor de absolvire organizate pentru viitorii absolvenți ai celor patru facultăți. Primul curs festiv la USV Iași va avea loc miercuri, 18 mai, când este programată ceremonia de absolvire la Facultatea de Medicină Veterinară. Alături de viitorii ... ..

O nouă ediție a evenimentului „Animal Fest”, organizat de Universitatea de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) anunță organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului dedicat întregii comunități iubitoare de animale, sub sloganul „Iubitorii de animale în comunitatea Științelor Vieții”. „Animal FEST by USV Iași” va avea loc în perioada 21- 22 mai, în Rond Agronomie, pe Stadionul de ... ..

Rezultate remarcabile ale studenţilor ieşeni la „Agronomiadă”

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care au participat la „AGRONOMIADA 2022”, eveniment organizat în perioada 12 – 15 mai la Cluj-Napoca, au reuşit să obţină rezultate excelente. Delegaţia USV Iaşi s-a întors de la această ediţie cu 16 premii şi șase menţiuni. La disciplinele aflate în concurs, ... ..

Expoziția BRUSHES and DUST, la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă anunță, în calitatea sa de partener, organizarea expoziției BRUSHES and DUST, un eveniment inclus în programul Romanian Creative Week Iași (RCW), dedicat industriilor creative românești. Astfel, în perioada 21 – 30 mai, la Palatul Culturii, publicul ieșean, și nu numai, este invitat la o incursiune ȋn ... ..

Cel mai rezistent pod din lume, proiectat de o echipă de studenți de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”

O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a reușit să construiască cel mai rezistent pod înscris la competiția internațională „Design&Construct 2022”, organizată la Universitatea Bogazici din Istanbul. Podul, de doar 79 de kilograme, a reușit să susțină 1.250 de kilograme, informează, într-un comunicat, ... ..

Dezbatere privind migrația forței de muncă și familiile transnaționale, la Palatul Culturii

Centrul Cultural German (CCG) și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Muzeul de Istorie a Moldovei, invită publicul joi, 19 mai, de la ora 18:00, în Sala “I.D.Berindei” de la Palatul Culturii, la dezbaterea „Migrația forței de muncă și familiile transnaționale”, Invitații evenimentului sunt dr.Alina Botezat, cercetător la Institutul de Cercetări Economice și Sociale ”Gheorghe ... ..

Două decese raportate în ultimele 24 de ore la Iași, cauzate de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 24 de cazuri noi de coronavirus, în creștere față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până marți, 17 mai, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111.094 de cazuri ... ..

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă până miercuri dimineaţa în 16 judeţe din vestul, sudul şi centrul ţării. Astfel, în intervalul 17 mai, ora 14:00 – 18 mai, ora 6:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania ... ..

Spike și Robin and the Backstabbers vor cânta la CATEDRAL. Organizatorii festivalului de muzică și arte vizuale din Palas anunță, în premieră, lista integrală cu artiștii care vin la Iași

  Spike și trupa Robin and the Backstabbers sunt ultimele două nume-surpriză anunțate de organizatorii CATEDRAL, festivalul de muzică și arte vizuale cu un line-up curatoriat de Summer Well, care se va desfășura în grădina Palas, în perioada 20 – 21 mai.   Rapperul Spike, cu milioane de fani în țară și peste hotare, și Robin and ... ..

Josep Borrell: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar întări Uniunea Europeană

Potenţiala aderare la NATO a Suediei şi Finlandei ar „întări” Uniunea Europeană, a declarat marţi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, la o reuniune a miniştrilor apărării din UE la Bruxelles, relatează DPA. Intrarea celor două state nordice în Alianţa Nord-Atlantică ar spori de asemenea „capacitatea de reacţie” a UE la ameninţări de-a lungul graniţei sale, ... ..

Ministerul Sănătăţii: 121 de persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Numărul de persoane cu COVID-19 internate este de 785, cu 72 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii. În secţiile ATI sunt tratate 121 de persoane, cu zece mai puţine decât în ziua precedentă. Dintre pacienţii internaţi la ATI, 111 sunt nevaccinaţi anti-COVID. Din totalul pacienţilor internaţi, 57 sunt minori, cu ... ..

Ministerul Sănătăţii: 681 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 681 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 359 mai multe faţă de ziua anterioară, fiind efectuate peste 22.000 de teste, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 5.934 de teste RT-PCR (3.175 în baza definiţiei ... ..

Ambasadorul Marii Britanii: Guvernele nu pot răspunde singure la ameninţările cibernetice

Guvernele nu pot răspunde singure la ameninţările cibernetice, ci este nevoie ca toţi cetăţenii să îşi asume rolul pe care îl au în mediul online, a afirmat, marţi, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble. Prezent la conferinţa „Building Blocks of Global Digitalisation: creating trust, deterrence & policy coordination through cyber diplomacy”, diplomatul britanic a ... ..

Rompetrol Rafinare a înregistrat pierderi de aproape 133 milioane dolari în primul trimestru din 2022

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat în primul trimestru al acestui an pierderi de 132,8 milioane dolari, de 9 ori mai mari faţă de perioada similară din 2021, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES. Cifra de afaceri brută a companiei a fost de 1,17 miliarde de dolari, în creştere cu ... ..

Sorin Cîmpeanu afirmă că evaluarea standardizată va fi susţinută în 329 de unităţi şcolare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că testarea pilot standardizată se va desfăşura în 329 de unităţi de învăţământ din ţară. „Limba română şi Matematică, plus Istorie pentru liceu. Sunt disciplinele la care vor fi introduse pentru prima dată aceste teste standardizate, într-un număr de 329 de şcoli. Este vorba de şapte şcoli care au ... ..

Năsui – soluţii pentru scăderea deficitului, fără creşterea taxelor: Desfiinţarea pensiilor speciale şi a sinecurilor

Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că există cinci soluţii pentru scăderea „problemelor Guvernului cu banii”, fără a fi crescute taxele, respectiv desfiinţarea pensiilor speciale, a PNDL3, a „sinecurilor”, a sporurilor „aberante” şi oprirea schemelor de ajutor de stat. Fostul ministru al Economiei a scris, marţi, pe Facebook, că, în primul trimestru al acestui an, cheltuielile statului ... ..

Emil Boroghină: Ediţia aceasta a Festivalului Shakespeare este una deosebită; aştept contactul cu marele public

Directorul fondator al Festivalului Shakespeare, Emil Boroghină, a afirmat, luni, că cea de-a XIII-a ediţie care se desfăşoară la Craiova, în perioada 19-29 mai, este una deosebită şi aşteaptă contactul cu marele public. „Această ediţie este una deosebită, aştept contactul cu marele public, mai ales că se încearcă o nouă formulă, o ieşire din incinta ... ..

Argeş: Poienari Archangels Fest se va desfăşura pe 20 şi 21 mai în comuna Corbeni

Poienari Archangels Fest, ajuns la a doua ediţie, se va desfăşura pe 20 şi 21 mai în comuna Corbeni. „Între 20-22 mai, iubitorii de rock şi de motoare sunt aşteptaţi la Corbeni, la Poienari Archangels Fest 2022. Organizat anul acesta la baza Transfăgărăşanului, festivalul e gata să transforme Valea Argeşului în Valea Rock-ului printr-un concert ... ..