Știri din 24 Ore

Ultimele titluri

Lansare de carte la Muzeul Unirii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener al Asociației Unlimited Connections, invită publicul la evenimentul de lansare a Enciclopediei „Centenarul Războiului de Întregire și al Marii Uniri (2014 – 2020)”. Dedicat eroilor care au luptat pe fronturile de întregire a României și făuritorilor Marii Uniri, volumul este semnat de Ion I. Solcanu (coord.), ... ..

Rostul fiecăruia în singurătate

15. Mă scoate din casă, cu ochii legați durerea în care m-a zidit (sub formă de grotă și mai apoi de palat) nevoia de a fi adăpost pentru viață.   Te-am adus lângă mine să uităm reciproc unul de celălalt. Aducerea aminte rostogolea rostul fiecăruia în singurătate, regăsindu-ne mai puternici și de neînvins mai plini ... ..

„Light Up your Winter Holiday” la Palas cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de ,,Filarmonica de Stat MOLDOVA Iași”

Save the date! Adu-ți întreaga familie la Palas pentru „Light Up your Winter Holiday”! O să-ți placă tematica Circus, decorațiunile sustenabile și luminile, care pun în scenă în chip magic un spectacol complet. Vino să îl întâlnești pe Moș Crăciun și bucură-te de concertul ,,Filarmonicii de Stat MOLDOVA Iași”! Intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă ... ..

Dezbatere despre corelarea ofertei educaţionale cu cerințele de pe piaţa muncii, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) a organizat, în data de 24 noiembrie, o dezbatere despre corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele angajatorilor pe piaţa muncii, în contextul posibilităţii apariţiei învăţământului universitar dual. Întâlnirea a fost organizată în cadrul proiectului instituţional CNFIS-FDI-2022-0553 – ACCESS 2.0 – „Dezvoltarea ... ..

Premiera lungmetrajului “pandemia.md”, pe 5 decembrie, la Ateneului Naţional din Iaşi

  Filmul de lung metraj “pandemia.md”, scenariul și regia Valeriu Jereghi, va avea premiera pe data de 5 decembrie, la ora 18.30, în Sala Mare de spectacole, ,Radu Beligan” a Ateneului Naţional in Iaşi. În cadrul proiecției de gală vor fi prezenți membrii echipei de creație, dar și actori din distribuție. Acțiunea filmului are loc ... ..

Numărul cazurilor de coronavirus, în scădere la Iaşi

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate patru cazuri de coronavirus, cu şase mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunțat, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Dintre cazurile confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore au fost efectuate o externare şi două internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 ... ..

Joc de lumini cu lasere şi drone, în locul tradiţionalului foc de artificii, în noaptea de Revelion, la Iaşi

Ieşenii care se vor afla în Piaţa Palatului Culturii la cumpăna dintre ani vor avea parte de o surpriză din partea municipalităţii. Astfel, potrivit unui amendament propus de USR şi aprobat de consilierii locali în şedinţa de joi, în locul tradiţionalului foc de artificii, în acest an, la Iaşi, noul an va fi întâmpinat cu ... ..

…să îmbătrânim în tăcere

  14. Hei, hai să îmbătrânim în tăcere   să luăm niște pop-corn și o bere uitând că după moarte avem Înviere, o Înălțare… și de restul plăcere…   Dar ceea ce contează mai mult nu va mai fi nici o tăcere răstignită pe o altă durere.   ..

În acest an, la Iaşi, aprinderea iluminatului festiv de sărbători va avea loc pe 6 decembrie

În acest an, aprinderea iluminatului festiv de sărbători la Iaşi va avea loc pe data de 6 decembrie, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae. La eveniment, programat la ora 17.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași, în prezenţa primarului Mihai Chirica, sunt aşteptaţi să participe părinţii, bunicii şi copiii, ... ..

CSM II Vaslui – Politehnica Iaşi 23-36. Încă un pas făcut de ieşeni pentru intrarea în play off

Handbaliștii de la Politehnica Iaşi au obţinut joi după amiază, o nouă victorie în campionat. De această dată, elevii lui Florin Spiridon au învinbs în deplasare cu scorul de 36-23 (17-16), pe CSM II Vaslui, într-un meci contând pentru etapa a IV-a a returului Seriei A a Diviziei A. Prima repriză a fost una echilibrată, ... ..

McDonald’s deschide restaurantul cu numărul 94 în România, la Iași

    McDonald’s în România continuă procesul de expansiune la nivel național cu al patrulea restaurant din Iași, al doilea de tip Drive-Thru     Iași, 24 noiembrie 2022 – Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, își extinde rețeaua și deschide astăzi restaurantul cu numărul 94, în Iași. Noul spațiu se ... ..

Chef Foa vine la restaurantul Miraval din Palas și pregătește o seară cu experiențe culinare de excepție

Continuă serile învăluite în arome delicioase și preparate a la carte, la Miraval. În acest weekend Chef Foa, va găti două meniuri delicioase, îmbinând texturi și gusturi pentru o experiență culinară desăvârșită. Nu uita să îți rezervi o masă pentru că locurile sunt limitate! Și în acest final de săptămână, vineri, pe 25 noiembrie 2022, Miraval propune ... ..

Programul manifestărilor organizate în acest an la Iaşi cu prilejul zilei de 1 Decembrie

Primăria Municipiului Iaşi a dat publicităţii programul manifestărilor oficiale organizate în acest an cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.  Ca în fiecare an, ziua de 1 Decembrie va fi marcată la laşi printr-o serie de manifestări de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin ample acţiuni cultural-artistice ... ..

„Undă verde” pentru începerea lucrărilor de reabilitare a grădiniţei cu program normal nr. 13

Consilierii locali ieşeni au aprobat în şedinţa de joi documentaţia şi proiectul tehnic și de execuţie a indicatorilor tehnico-economici precum şi devizul general pentru obiectivul „Reabilitare Grădiniţa cu Program Normal nr. 13”, situată la intersecția străzilor Arcu și Graviil Musicescu, investiţie în valoare totală de 5.078.933,99 de lei, inclusiv TVA.Durata prognozată pentru realizarea investiţiei este ... ..

Credit suplimentar contractat de Primărie pentru implementarea proiectului de modernizare a depoului din Dacia

Consilierii locali ieşeni au aprobat în şedinţa de joi o hotărâre privind contractareai de către municipalitate a unei suplimentări de până la 30 de milioane de euro a valorii finanţării rambursabile externe de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea realizării proiectului „Modernizare Depou Dacia”. Perioada de maturitate a creditului este de ... ..

Documentaţia tehnică privind lucrările de reparaţii a pasajului Socola, aprobată de consilierii locali

Întrunit în ședință ordinară, plenul Consiliului Local a aprobat joi actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Modernizare străzi în municipiul laşi – strada Aurel Vlaicu, tronson cuprins între intersecţia cu strada Ion Creangă până la limita U.A.T. laşi”, aprobat pentru finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de ... ..

Doi lideri educaționali din Iași, premiați de societatea civilă la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022

Directorii din școlile, licee și grădinițele publice din România au fost premiați pentru proiectele de transformare a educației în care s-au implicat în anul școlar 2021 – 2022, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2022. Câștigători au fost patru lideri educaționali din Popricani (jud. Iași) și Iași, dar și din Ditrău (jud. Harghita) și Curcani ... ..

Modernizarea pavilionului administrativ, prioritatea Spitalului de Boli Infecţioase în anul 2023

În primăvara anului viitor, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi va relua lucrările pentru consolidarea Pavilionul Administrativ, prin intermediul fondurilor puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, bugetul de stat urmând să acopere aprope 90% din costurile investiției. Astfel, dintr-un total de ... ..

Zece persoane diagnosticate cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, la Iaşi

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate zece cazuri de coronavirus, cu patru mai multe faţă de ziua anterioară, a anunțat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Dintre cazurile confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore au fost efectuate cinci externări şi patru nternări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 ... ..

Climb Again Iași oferă servicii gratuite de terapie prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii

Centrul Climb Again Iași deschide 30 de locuri noi în programul gratuit de terapie și incluziune prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități neuromotorii și locomotorii – „Peste Limite”. Pentru a-i familiariza pe copii, tineri, părinți și tutori cu programul, organizăm pentru aceștia un eveniment de tip „Ziua porților deschise” marți, 6 decembrie, între ... ..