Știri din 7 Est

Ultimele titluri

Mandala, o forma de artă spirituală. Claudia Aelenei transformă cele mai simple obiecte în adevărate piese de artă folosind mandalele

<p>Mandalele sunt o sursă de inspirație încă din cele mai vechi timpuri, atât din punct de vedere spiritual, cât și pictural. Claudia Aelenei este o tânără care a reușit prin exercițiu și foarte multă muncă să dea culoare unor obiecte pe care le folosim zi de zi sau pe care le oferim cadou. Agende, ceasuri, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Orașul a îmbrăcat straie de sărbătoare

<p>Ceremonia de aprindere a luminilor a avut loc de la ora 17.00 pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași. Și în acest an punctele principale de atracție vor rămâne pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au fost montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mai mulți ieșeni au fost decorați de Ziua Națională de către președintele Klaus Iohannis

<p>Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare. Astfel, în semn de apreciere pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului, în calitate de voluntari, în echipele de acordare a primului ajutor în caz de situații de urgență, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Promovarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

DELEGAȚIE DIN UCRAINA ÎN VIZITĂ LA AEROPORTUL IAȘI

<p>La 15 ani de cooperare dintre județul Iași și regiunea Vinița, raionul Cernăuți și raionul Soroca, din Ucraina, astăzi a sosit la Aeroportul Internațional Iași o delegație din partea țării vecine. Aceasta a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, prin care s-a urmărit dezvoltarea celui mai important aeroport al Moldovei în perspectiva [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Trei contestaţii respinse la „Socola”. Un candidat va da spitalul în judecată

<p>În etapa următoare, de susţinere a proiectului de management, care va avea loc pe data de 6 decembrie, îşi vor prezenta planurile pentru unitatea medicală fostul manager &#8211; Bogdan Şaramet, care a fost dat afară anul acesta de Ministerul Sănătăţii din aceeaşi funcţie pentru care candidează, prof. dr. Roxana Chiriţă, medic psihiatru în cadrul institutului, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Doi tineri au fost amendați pentru ca furau decorațiunile de iarna

<p>Camerele de luat vederi au surprins doi tineri din Iași în timp ce furau decorațiunile montate de municipalitate pentru sărbătorile de iarnă. Poliția Locală i-a identificat pe baza imaginilor. Hoții au acționat în toiul nopții: cei doi s-au oprit, au scos ornamentele de Crăciun și și-au continuat drumul. Cei doi vor fi amendați.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ziua Naţională cu restricţii la Iași

<p>Şi în acest an, Ziua Naţională va fi sărbătorită cu mai puţin fast decât în alte dăţi. Dacă nu vor interveni schimbări, manifestările se vor desfăşura în faţa Palatului Culturii începând cu ora 11. Ceremonia va începe cu intonarea imnului, apoi, după oficierea slujbei religioase, vor ţine scurte discursuri prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Noi nume câştigătoare la concursul de directori pentru şcolile și liceele din Iași

<p>Concursul pentru funcţiile de director şi director adjunct se apropie de final, urmând ca toate interviurile să se încheie pe 6 decembrie. Chiar dacă doar o parte dintre aceste interviuri au avut loc deocamdată, iar deciziile de numire vor veni de la Ministerul Educaţiei pe 22 decembrie, conform metodologiei de concurs, rezultatele la unele dintre [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ȘAHISTUL IEȘEAN GEORGE STOLERIU, MEDALIAT CU ARGINT LA OPENUL INTERNAȚIONAL AL ROMÂNIEI

<p>George Stoleriu, șahist pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Vladimir Danilov și Vlad Ungureanu, s-a clasat pe locul 2 la Openul Internațional al României, competiție desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Alba Iulia. Sportivul ieșean a obținut șase puncte în cele nouă runde disputate, după trei victorii și șase remize și a încheiat neînvins [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Incendiu de proporții in Piatra Neamț

<p>Un incendiu puternic a izbucnit pe Pietricica și este vizibil din aproape tot orașul Piatra Neamț. Din primele informații, se pare că alerta la 112 s-a dat în jurul orei 22.30 și au intervenit mai multe echipaje de pompieri. Arde vegetația uscată, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ambasadorul României in SUA, întâlnire cu judecători ai Curții Supreme a Statelor Unite

<p>Onorat să îi cunosc pe doi dintre titanii sistemului de justiție American – în cadrul unei întâlniri cu judecătorul Stephen Breyer, în timpul căreia ni s-a alăturat și judecătorul Samuel Alito, ei fiind doi dintre cei nouă membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite. Am avut o conversație extrem de plăcută cu judecătorul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anul 2022 vine cu vești bune pentru companii în zona impozitului pe profit

<p>Trei seturi de măsuri ar putea oferi un cost efectiv cu impozitul datorat mai mic la nivelul societății sau al grupului de societăți, ceea ce ar însemna un profit net mai mare, adică bani la dispoziție pentru reinvestirea în business sau distribuirea către acționari, precum și un cash-flow îmbunătățit, un element ce se poate dovedi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fetele nemăritate își pot vedea viitorul soț de Sfantul Andrei

<p>Sfântul Andrei, patronul spiritual al românilor, este sărbătorit la 30 noiembrie, însă în noaptea de dinainte unele obiceiuri asigură protecție oamenilor, animalelor si gospodăriilor, pe care țăranii români le-au pus sub oblăduirea acestui sfânt. Ajunul Sfântului Andrei este considerat unul dintre acele momente în care bariera dintre văzut și nevăzut se ridica. &#8222;Andreiu&#8217; cap de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Colposcopia – investigație minim-invazivă a colului uterin

<p>Patologia colului uterin reprezintă unele dintre cele mai frecvente afecțiuni din practica  ginecologică, bolile inflamatorii, displaziile cervicale sau cancerul de col fiind motive de îngrijorare pentru femeile care solicită un consult ginecologic. Alături de examenul citologic, colposcopia reprezintă o altă metodă simplă, nedureroasă, de investigare a colului uterin în vederea depistării afecțiunilor precanceroase sau a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Marturisiri din ATI: „Consumul psihic e cel mai mare la ATI, fiindcă persoana din pat e 100% dependentă de personalul medical”

<p>Marina Știrbu lucrează de peste 20 de ani ca asistentă medicală, o bună parte din acești ani petrecuți pe Terapie Intensivă. Acum este asistentă-șefă pe secția 6 de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase.  Prima ei amintire din pandemie e ziua în care virusul a ajuns la Iași: 16 martie 2020. „E adânc [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

După prima doză cu AstraZeneca, rapelul se poate face cu vaccin ARN mesager, fără recomandare medicală specială

<p>Persoanele care au făcut prima doză de vaccin împotriva COVID-19 cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager, fără recomandare medicală specială, precizează CNCAV. Potrivit sursei citate, se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mii de turiști s-au înghesuit la Sfinx, să vadă dacă apare piramida energetică

<p>Mii de turiști au urcat pe platoul Bucegi, la Sfinx. Potrivit legendei, în fiecare an, în 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică, care ar avea puteri miraculoase. Mulți au rămas pe munte și după ce s-a întunecat, așa că au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a coborî. În [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Medic rezident: „În aproape doi ani am îmbătrânit cât în 10. E trist, am întâlnit o grămadă de familii zdrobite, ne afectează pe toți”

<p>Tentați de salarii mari și condiții moderne de muncă, o treime dintre medicii școliți în România pleacă se profeseze în străinătate. Este cea mai mare rată de emigrare profesională din lume. Cu toate acestea, sunt și tineri care abia așteaptă să lucreze în spitalele din țară și să-și ajute semenii. Camil Mihuță vorbește cu pacienții săi. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

BioNTech a început să lucreze la un vaccin special pentru varianta Omicron

<p>Compania germană BioNTech, inventatoarea celui mai utilizat ser anti-COVID-19 din Occident, a anunțat luni că a început să lucreze la un nou vaccin, împotriva Omicron, noua variantă detectată în Africa de Sud şi clasată „îngrijorătoare” de către OMS, deși încă nu este clar dacă va trebui să refacă actualul ser anti-COVID-19, scrie Reuters. Dezvoltarea unui vaccin [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Acţiune caritabilă de Moş Nicolae

<p>Consiliul Judetean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași şi Ansamblul Artistic “Constantin Arvinte”, organizează un festival-concurs în beneficiul copiilor din cadrul Centrului de Servicii Sociale “Sf. Andrei”. &#160; Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Asociația Club Rotary Junimea. &#160; Spectacolul “Din bătrâni, din oameni buni” se va desfăşura în Sala Mare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..