Știri din 7 Est

Ultimele titluri

Bogdan Cojocaru, viitorul președinte al Consiliului Județean Iași: Proiectul personal pe care îl voi iniția este construirea unui Institut de Protejare a Mamei și Copilului

<p>Iașul are nevoie de o maternitate nouă și modernă. Spitalul „Elena Doamna” oferă condiții improprii în acest moment și, din acest motiv, adresabilitatea sa este destul de scăzută. Maternitatea „Cuza Vodă” este, de asemenea, un spital pavilionar, cu clădiri foarte vechi, iar fiecare an care trece va afecta și mai mult calitatea actului medical. În [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Amenajarea Băii: Idei pentru un Spațiu Relaxant și Elegant

<p>Baia este un spațiu esențial în locuința noastră, un loc în care ne începem și terminăm ziua, dar și o oază de relaxare în care putem uita de stresul cotidian. Amenajarea băii nu trebuie să fie doar funcțională, ci și estetică și relaxantă. Cu puțină planificare și creativitate, puteți transforma baia într-un spațiu elegant și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Firmele lui Umbrărescu merg brici. Care este cifra de afaceri halucinanta

<p>Cifra de afaceri a companiei Spedition UMB a înregistrat o creștere semnificativă în anul precedent, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Aceasta a crescut cu 46,44%, atingând suma de 3,13 miliarde de lei. Cu toate acestea, profitul net al companiei a înregistrat o scădere notabilă de 64%, ajungând la aproximativ 50 de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, pentru o publicație grecească: Nu există țări curate / Frauda și corupția pot ucide, iar exemplul cel mai grăitor este cazul tragicului accident de la Tempi

<p>”Frauda și corupția pot ucide, iar exemplul cel mai grăitor este cazul tragicului accident de la Tempi care, pe măsură ce am investigat cazul, ar fi putut fi evitat dacă lucrările ar fi fost livrate la timp. Cu toții trebuie să conștientizăm că corupția ucide”, a declarat șefa Parchetului European Laura Codruța Kovesi, într-un interviu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Parteneriat între Iași și Germania: „Orașul rămâne deschis marilor investitori din străinătate”

<p>Primarul Mihai Chirica a discutat despre noi oportunități de investiții în Iași și în județul nostru cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Rumänien), domnul Sebastian Metz. Germania are deja o prezență consistență în economia ieșeană, prin mari firme precum Continental Automotive, Ecolab, Mennekes Electric, Grenzebach sau Mambu Tech. „Iașul rămâne deschis marilor [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Esplanada Oancea din Tătărași este unul dintre cele mai populate și îndrăgite spații publice din oraș

<p>Tocmai fiindcă ne dorim să rămână așa, susținem și în această zonă un program de reparații și lucrări de modernizare. Pe lângă grija permanentă pentru curățenie, înlocuim pavelele și treptele care se deterioraseră cu unele noi, am făcut reparații și îmbunătățiri la spațiul de joacă, am împrospătat spațiile verzi și am reparat sau înlocuit mobilierul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Copii implicați în culegerea de iasomie pentru parfumurile de lux. Esenta este folosită de furnizorii Lancôme și Aerin Beauty

<p>O investigație BBC privind lanțurile de aprovizionare cu parfumuri din vara anului trecut a descoperit că iasomia folosită de furnizorii Lancôme și Aerin Beauty a fost culeasă de minori. Toate mărcile de parfumuri de lux susțin că au toleranță zero în ceea ce privește munca copiilor. L’Oréal, proprietarul Lancôme, a declarat că s-a angajat să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Trei premii UNITER pentru spectacolul Teatrului Național Iași, „Antologia dispariției”, în regia lui Radu Afrim

<p>Aseară, Teatrului Național Iași i-au fost acordate trei premii UNITER, în cadrul prestigioasei gale care a avut loc la Naționalul din București. Premiul „Cel mai bun spectacol” a revenit producției „Antologia dispariției”, după proză feminină contemporană de Ștefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Bălteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu, scenariul, regia, universul sonor, filmările Radu Afrim. Tânăra [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Petru Movilă: „Prioritatea mea: infrastructură impecabilă pentru ieşeni”(P)

<p>Candidatul la Consiliul Judetean din partea Aliantei Dreapta Unita, Petru Movila isi doreste o regandire a traficului din Iasi. „𝗙𝗹𝘂𝗶𝗱𝗶𝘇𝗮̆𝗺 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝗷𝗲 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲: Aeroport, Bucium, capăt CUG, Podu Iloaiei, Hârlău. Câștigăm timp acasă, nu-l petrecem în mașină. Finalizăm şoseaua de trafic greu pentru a scoate din oraş tirurile şi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Codlea , șăfu de la turnători scos pe turnantă. Să ne zăpăcim la alegere șî să votăm hoții agreați.

<p>Stimați bibici și bibice din Românica dar și de oriunde. Avem un scăndăloi al momentului maaaare, cât casa populimii din Bucale. General pensionat de la sereială ar fi acum dușmanul cel mare al poporului bibicesc. Popor pe care îl doare la coate de ăștia, concetățeni! Nu înțelegem mare lucru din ce-ar fi făptuit moftangiul gheneral. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Instruirea pe F-16 a pilotilor ucraineni in Romania va incepe in curand, anunta ambasadorul Ucrainei. Baza de la Fetesti este gata sa-i primeasca

<p>La baza aeriana de la Fetesti aproape totul este pregatit pentru ca pilotii ucraineni sa inceapa pregatirea, a declarat ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Ucrainei in Romania, Ihor Prokopciuk, relateaza publicatia ucraineana Glavkom. „Un grup de tari a format coalitia F-16, din care face parte si Romania. Ceea ce Romania a promis sa faca este sa [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Generalul de flotila aeriana Adrian Duta: „Tehnicile de bruiaj folosite de rusi in Dobrogea si Moldova cresc riscul de accidente aviatice, punand in pericol siguranta zborurilor comerciale”

<p>In urma cu cateva zile, facea valuri in presa romaneasca stirea ca Rusia ar fi declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand in special Polonia si statele baltice, ci si in sud, afectata fiind, aici, Romania. Aceasta stire era concluzia unui raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienta, o [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pentru noul sezon de Superliga, Poli Iași oferă 10% reducere pentru vechii abonați la prelungirea abonamentelor și gratuitate pentru mai multe categorii de persoane

<p>Cu 7 săptămâni înaintea startului campionatului, vă puteți procura abonamentele de acces la toate jocurile oficiale și amicale ale Politehnicii Iași din sezonul 2024-2025. Miercuri, 29 mai, de la ora 16.00, la Stadionul Emil Alexandrescu, Peluza A, vor fi puse în vânzare cardurile de acces la meciuri. Tichetele pot fi procurate și online, situație în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași: „Includerea României în spațiul Schengen promite, de asemenea, o conectivitate sporită și o creștere a numărului de pasageri, pe care aeroportul din Iași nu va reuși să îi atragă”

<p>În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații îngrijorătoare despre activitatea de la Aeroportul Internațional Iași. Pentru că este o instituție cu rol strategic în viața economică a întregii regiuni, aveți obligația să răspundeți la toate întrebările care au fost ridicate zilele acestea fie de reprezentanții presei, fie de pasageri pe rețelele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, eliberat condiționat. Decizia este definitivă

<p>Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, va fi eliberat condiţionat, decizia magistraților fiind definitivă.Decizia luata de magistrații Tribunalul Ilfov vine după ce solicitarea lui Radu Mazăre a fost respinsă inițial de judecătorie. Radu Mazăre se află în arest din 2019, alături de fratele său. La termenul de azi, magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația formulată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

S-au reluat lucrarile la platforma betonata din curtea Colegiului Vasile Lupu

<p>Au fost reluate lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. Activitatea pe șantier a fost sistată după ce echipele constructorului au descoperit, în urma săpăturilor, un depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial, iar [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria Miroslava va investi circa un milion de euro pentru realizarea unei supralărgiri a bretelei de legături între varianta de trafic greu a Iașului și drumuri comunale

<p>Autoritatea locală a lansat deja o licitație în acest sens. Obiectul procedurii constă în amenajări de intersecții, reabilitarea a două drumuri de acces la centură, refacerea unor drumuri laterale, amenajarea de podețe și rigole, alături de amplasarea de indicatoare. În total, este vorba despre amenajări făcute pe un kilometru. Intervențiile vor fi la km 8 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Video | O persoana a fost ranita dupa un accident produs azi noapte in zona Belvedere

<p>Un accident rutier s-a produs azi noapte in zona Belvedere între un autoturism și o motocicletă. In urma coliziunii o persoana a fost ranita. Video &#124; O persoana a fost ranita dupa un accident produs azi noapte in zona Belvedere Pentru gestionarea situației și asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere, cât și acordarea primului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fraudă de peste 1,7 milioane de lei identificată de inspectorii DGAF la un operator economic din domeniul comerțului cu telefoane mobile

<p>Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza mun. Bucuresti și a județului Ilfov, într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul vânzărilor on-line de telefoane mobile. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Feleala PNF se premiază între ei. Don Fitman pupat pe cusătură de când a achiziționat zear enfluent.

<p>Am asistat și noi, stimabili concetățeni, cum feleala locală a urmașilor lui Don Fene din frumosul muncipiu și giudeț, a împărțit premii cu duiumul la un fel de gală electorală. Un gest frumos, de altfel, să onorezi gospodari de nădejde ai locului. Dar. Pe lângă bibici merituoși, care chear înseamnă ceva, au fost strecurați și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..