Știri din 7 Est

Ultimele titluri

Autostrada Bacău – Pașcani va costa 7,4 miliarde lei și are un termen de execuție de doi ani și jumătate

<p>Autostrada Bacău – Pașcani va avea un cost total estimat de 7,4 miliarde lei și o durată de execuție de doi ani și jumătate, potrivit indicatorilor tehnico-economici pe care i-a publicat vineri Ministerul Transporturilor. Va fi a treia secțiune a proiectului A7 Ploiești – Pașcani în licitație pentru execuție, posibil chiar luna viitoare, înaintea secțiunii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SĂPTĂMÂNA ACEASTA ARE LOC O ÎNTÂLNIRE DECISIVĂ LA BUCUREȘTI PENTRU VIITORUL SĂLII POLIVALENTE DIN IAŞI

<p>Viceprimarul Daniel Juravle va pleca joi la Bucureşti pentru o nouă rundă de discuţii cu factorii de deciziei pe subiectul Sălii Polivalente „Regina Maria” din Iaşi. Municipalitatea ieşeană lansează licitaţia de execuţie, iar ulterior CNI derulează proiectul cu fonduri guvernamentale. Iniţial, investiţia în noua Sală Polivalentă a fost estimată la 213 milioane lei, însă, odată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Imagini în exclusivitate de la Parcul Industrial Lețcani

<p>Lucrările la Parcul Industrial Lețcani, primul parc industrial administrat de Consiliul Județean Iași, au ajuns la un procent de execuție de 25% (stadiu fizic), din septembrie 2021, când a fost emis ordinul de începere, până în prezent. Proiectul parcului industrial de la Lețcani presupune amenajarea terenului, ridicarea unei clădiri administrative, realizarea căilor de acces și a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Iasul a atras fonduri importante prin proiecte europene

<p>În Cadrul Financiar Multianual 2014 &#8211; 2020 al Uniunii Europene, Primăria Municipiului Iași a depus 27 de cereri de finanțare nerambursabilă cu o valoare totală de 1.000.207.885,66 lei. Într-o conferință de presă susținută marți, 17 mai, primarul Mihai Chirica a evidențiat stadiile de implementare ale proiectelor europene derulate de municipalitate. „În total sunt 27 de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria Iași pregătește începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare a esplanadei Teatrului Național „Vasile Alecsandri”

<p>O detaliere a acestui proiect a fost făcută de către primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă susținută marți, 17 mai. „Nu vom renunța la nici unul dintre aliniamentele de arbori masivi. Prin urmare, aliniamentul I.C. Brătianu, aliniamentul dinspre Căminul Sfântul Nicolae și arborii masivi, atât castani, cât și platani, vor rămâne și vor face [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

UPDATE Sorin Oprescu a fost arestat. Fostul primar al Bucureștiului ar fi cerut azil politic în Grecia

<p>Sorin Oprescu ar fi fost reținut marți, 17 mai, după ce a fost localizat de Interpol în Atena. UPDATE 19.35 IGPR confirmă oficial, marți seara, că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general a fost condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului. Autoritățile din Grecia [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Avantajele alegerii unei locuințe într-un ansamblu de tip mixed-use, aproape de centrul orașului

<p>Nu mai e niciun dubiu că secolul 21 este secolul orașelor, indiferent de localizarea geografică de pe glob. Marea provocare a vremurilor noastre este să găsim un echilibru între procesul de dezvoltare urbană, economică și socială necesare unei lumi moderne și grija față de mediul înconjurător pe termen lung. Fie că vorbim despre orașe verzi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tăierea urechilor, a cozii sau îndepărtarea chirurgicală a ghearelor unui animal, printre altele, pedepsite mai dur de joi

<p>Legislația care stă la baza protecției animalelor a suferit o serie de modificări ce vizează înăspirea sancțiunilor aplicate celor care le maltratează, după ce o lege în acest sens a fost oficializată luni. Chiar dacă modificările sunt oficiale, ele se vor aplica începând de joi. Legea 138/2022, care modifică Legea 205/2004 privind protecția animalelor, a apărut luni [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ministerul Sănătăţii, anunţ important de ultimă oră despre distribuția pastilelor cu iodură de potasiu

<p>Ministerul Sănătății (MS) a transmis, luni seara, într-un comunicat, că pastilele de iod vor fi date populației gratuit după finalizarea campaniei de informare. Astfel, mesajul oficial al MS îl contrazice pe secretarul de stat Tiberiu Bradațan și precizează că „lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operationalizat după ce [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Proiect PNRR pentru locuințe destinate tinerilor din Municipiului Iași

<p>Primăria Municipiului Iași a depus în mod oficial pe platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației proiectul „Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri aflați în situații de risc” pentru a fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 10 – Fondul Local, Pilonul IV, Investiția I.2. – „Construirea de locuințe nZEB [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A fost stabilit traseul soselei Uricani – Cicoarei – Nicolina

<p>A fost stabilit traseul final al soselei Uricani – Cicoarei, sector care va avea patru benzi, faţă de două cât are restul centurii Iaşului, şi care face parte din aşa-numita „centură uşoară”, sau „mică”, a Iaşului. Traseul are 8,1 km şi face legătura între sensul giratoriu de la Uricani cu şoseaua Nicolina, respectiv zona de lângă Crucea lui [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Șase ierarhi prezenți la slujbele de sfințire și binecuvântare ale ansamblului monahal de la Frumoasa

<p>Momente istorice la Mănăstirea Frumoasa din Iași, unde, după ample lucrări de restaurare, consolidare, protejare și punere în valoare, IPS Părinte Mitropolit Teofan, alături de alți cinci ierarhi din țară și din străinătate, a oficiat duminică, 15 mai 2022, slujba de binecuvântare a clădirilor monument istoric ce alcătuiesc ansamblul monahal: Biserica „Sfinții Voievozi”, Palatul de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Kyrie Mendél, ocupant al locului al II-lea în cadrul finalei Eurovision va fi prezent la Veranda

<p>Pe 26 mai ne delectăm cu ritmuri de Blues, Bossa Nova, Pop și Swing, începând cu ora 19:00, când îl vom avea alături de Kyrie Mendél, ocupant al locului al II-lea în cadrul finalei Eurovision România 2022. Serile cu mâncare excelentă și muzică live sunt prezente și încântă în totalitate simțurile clienților noștri. Pentru informații [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Umanitatea nu are granițe!

<p>Consiliul Județean a donat regiunii Vinnytsia și raionului Cernăuți 15 tone de produse de strictă necesitate. Ajutorul umanitar a fost oferit în baza acordurilor de cooperare existente între județul Iași și cele două unități administrative din Ucraina. Transportul a fost asigurat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași, cu două autospeciale. Lista produselor a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Azi se joacă una dintre ultimele șanse ale Elenei Udrea de a scăpa de condamnarea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

<p>Dacă recursul în casație formulat de fostul ministru va fi admis, judecătorii Curții Supreme ar putea dispune fie achitarea Elenei Udrea, fie rejudecarea cauzei. „Sunt şanse 50% &#8211; 50%”, a precizat, pentru Libertatea, avocatul Veronel Rădulescu Elena Udrea, aflată acum în arest în Bulgaria, unde aşteaptă finalizarea procesului de punere în executare a mandatului european [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Rafila: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un eventual nou val nu va pune probleme

<p>Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că infecţia cu SARS CoV-2 se transformă încet într-o viroză sezonieră şi dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.„Eu am evitat să fiu tranşant, nu pentru că nu-mi place să fie tranşant, ci pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Liviu Dragnea, un nou început politic, alături de PNȚCD. Aurelian Pavelescu spune că mâine anunță „surpriza”

<p>Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a luat parte sâmbătă la ședința Biroului Național de Conducere al PNȚCD, alături de liderul acestei formațiuni, Aurelian Pavelescu. Surse citate de g4media spun că liderul PNȚCD își dorește o uniune cu Dragnea, nu este clar încă sub ce formulă, dat fiind că după ce a ieșit din închisoare, fostul social-democrat anunța [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum s-a lecuit de politică unul dintre scriitorii români, după ce a fost senator USR: O experiență vecină ratării

<p>„Intri într-o logică a puterii și într-o disciplină de partid care pe termen lung te anihilează ca scriitor, artist, gânditor”, spune autorul cunoscutului roman „Sînt o babă comunistă”. Scriitor, profesor și om politic. Așa îl descrie wikipedia pe Dan Lungu, care pare însă iremediabil supărat pe politică, după mandatului de senator USR pe care l-a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Învățătoarea din Chitila care își transformă clasa în circ sau corabie a piraților. „Educația în secolul 21 nu se mai poate face doar cu tabla și cu creta”

<p>Natalia Rotaru, învățătoare din Chitila, crede că o școală prietenoasă înseamnă  regândirea permanentă a modului de predare, ca elevii să participe cu drag la lecții. Așa că din micul oraș ilfovean călătorește cu elevii ei de clasa a treia în lumea circului, căutându-l pe Fram, merg în adâncuri pe urmele căpitanului Nemo și ies mereu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Piesa câștigătoare de la Eurovision, imnul soldaților din Ucraina. Versurile au fost scrise inițial pentru mama solistului

<p>La numai o zi după ce a adus Ucrainei trofeul Eurovision 2022, piesa „Stefania” a trupei Kalush Orchestra a devenit imnul soldaților care apără țara, în războiul declanșat de Rusia. Într-un videoclip postat pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, mai mulți militari ucraineni interpretează melodia. „Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..