Știri din Ziarul Ialomita

Ultimele titluri

Fotbal, Liga 5 – Seria Vest

Stăruința Broșteni rămâne lider, FC Dridu pierde teren Stăruința Broșteni învinge în deplasare la FC Dridu și rămâne pe primul loc în clasament, învinsa sa căzând pe locul patru, depășită fiind de Unirea Gârbovi (meci cu probleme, urmează să se exprime Comisia de Disciplină a AJF Ialomița) și Victoria Munteni Buzău, victorie acasă cu Gloria... ..

Fotbal, Liga 5 – Seria Centru

Etapa viitoare poate aduce FC Traian în scaunul de lider Unirea Grivița învinge (la limită) în deplasare Orezu și rămâne pe primul loc. În schimb, CS Amara (nu a avut programat meciul din deplasare la Agronomia Bucu) și Orezu cad de pe podium, unde urcă FC Traian (victorie reconfortantă în deplasare la Rapid Petrieți) și... ..

FOTBAL – LIGA 3, SERIA 3, ETAPA 5

Recolta Gh. Doja, îngenunchiată acasă de Gloria Albești Niciun punct pentru echipele ialomițene din Liga 3 în această etapă: Recolta Gh. Doja a pierdut acasă meciul cu Gloria Albești, CS Amara în deplasare la Înainte Modelu. Recolta Gh. Doja s-a văzut condusă din minutul 2 al partidei prin golul înscris de Zugravu, a egalat în... ..

O noapte de vis la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia

Vineri, 30 septembrie, manifestări de anvergură națională în România, organizate în cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecii”, în toată țara numeroase biblioteci deschizându-și porţile în afara orelor programului de lucru pentru a-și primi oaspeţii cu experimente culturale în premieră. Printre ele, cu o ofertă generoasă s-a aflat și Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” Ialomița, care a organizat acțiuni... ..

Fotbal, Liga 5 – Seria Est

Spectacol total pe terenul din Movila: 27 de goluri înscrise După ce învinge în deplasare FC Movila la șase goluri diferență într-un meci cu 12 goluri înscrise, Gloria Gura Ialomiței se menține pe primul loc în clasamentul seniorilor. La juniori, în schimb, s-a întors roata, gazdele câștigând la nouă goluri diferență într-un meci cu… 15... ..

Fotbal Liga 4, Seria Est

Bărăganul Ciulnița învinge CSM Fetești și se distanțează la cinci puncte în fruntea clasamentului Derby-ul turului și, se pare, al campionatului, s-a jucat la Ciulnița, unde gazdele au câștigat fără dubii în fața fostei divizionare din Liga 3 CSM Fetești, victorie care menține Bărăganul Ciulnița imbatabilă în campionat, cu maxim de puncte și cel mai... ..

Fotbal Liga 4, Seria Vest

În meci direct în deplasare, FC Rovine detronează liderul Unirea Ion Roată Un meci echilibrat (cum anticipam dealtfel) pe terenul din Ion Roată, unde liderul a întâlnit FC Rovine, câștig de cauză având oaspeții, care au urcat pe primul loc în clasament, gazdele coborând pe locul doi. Un salt spectaculos în clasament pentru FC Urziceni... ..

Parabola orbilor

Am ales, ca de multe alte ori, o imagine care să ilustreze cât mai explicit ideile pe care doresc să le exprim: „Parabola Orbilor”, pictată de Pieter Bruegel cel Bătrân spre sfârșitul vieții, în 1568. Cred că descrie foarte bine situația de astăzi a României, unde o gașcă de neștiutori, orbi, surzi și aproape muți... ..

Noi cote de impozitare la veniturile obţinute din participarea la jocurile de noroc

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că începând cu data de 1 august 2022 au intrat în vigoare prevederile O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea şi completare a Codului fiscal, cu privire la baremul de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din... ..

Voluntarii Asociației ADMIS sau bucuria de a lucra în echipă (I)

Începând cu acest număr, în serial, vom găzdui destăinuirile voluntarilor Asociației ADMIS (Abilitare, Dezvoltare, Mediere, Incluziune, Succes). Câteva din virtuțile voluntariatului ne-au fost dezvăluite de doamna Dorina Sandu, președintele asociației. * Un mod de a oferi o parte din tine pentru mai binele tuturor * Oportunitatea de a schimba lumea începând cu tine însuți *... ..

Banii chiar aduc Fericirea?

Consumerismul și materialismul au devenit instrumentele de interes ale Vesticilor, Occidentului și țărilor civilizate. În același timp, spiritualitatea și dezvoltarea interioară sunt interesele Esticilor, Orientului și țărilor slab industrializate, crede psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții. “Interesele noastre actuale sunt căutările primare, instinctuale ale omului, venite din educația socială, sistem, mediu cultural,... ..

B L I T Z

Recunoașteți personajul ? A aruncat cu paltonul pe capota mașinii pentru că nu i l-a luat nimeni de pe umeri. În pandemie ne spunea să ne spălăm pe mâini de trei ori pe zi, câte 25 secunde, acum ne spune că trebuie să facem economie la energie și când plecăm de-acasă să stingem lumina și... ..

Înregistrarea la organul fiscal a contractelor de închiriere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, (persoane fizice) că începând cu data de 01 ianuarie 2023, conform prevederile O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea și completarea Codului fiscal, redevine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere. Astfel, contribuabilii (persoane fizice) care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal (chirii)... ..

FOTOGRAFIA SĂPTĂMÂNII

– Ospătar, am găsit în ciorbă un vierme. – Căutați mai bine că o să găsiți și restul, conform meniului. Serviți cu încredere, că v-am adus și felul doi. Noi, nu înșelăm clienții. Restaurantul „La insectar” vă stă la dispoziție. Extra Viral     ..

Se schimbă graniţele

Cele câteva fraze, altfel banale, spuse şi de alţii în ultimul an, ale profesorului Andrei Marga în legătură cu „graniţele nefireşti” în care se găseşte Ucraina lui Volodimir Zelenski au produs un adevărat cutremur. Atât în România, cât şi în Ucraina şi în Rusia. Şi chiar în Occident. Dar observaţiile lui Andrei Marga nici măcar... ..

Dolarul a trecut de 5 lei

Decizia luată miercuri de Rezerva Federală americană la finalul ședinței de politică monetară de a majora rata dobânzii de referință, a treia oară consecutiv, cu 75 puncte bază la 3,00 – 3,25%, a avut ca efect aprecierea rapidă a dolarului față de euro. Măsura luată de Fed are scopul de a contracara creșterea inflației și... ..

Finanţiştii ialomițeni au colectat în primele opt luni ale anului 2022 suma de 739,52 milioane lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în primele opt luni ale anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 739,52 milioane lei, Structurată pe bugete, situaţia veniturilor colectate atât prin conformare voluntare la plată precum și prin măsurile de executare silită, se prezintă astfel: – bugetul de... ..

Comuna Balaciu: Anunț public

COMUNA BALACIU, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitarea strazilor Lujerului, Morii si Zorilor, comuna Balaciu, judetul Ialomita”, propus a fi amplasat in com. Balaciu, strada Lujerului, Morii si Zorilor, jud. Ialomita. Informatiile privind proiectul propus, pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Ialomita, loc.... ..

Hotărâre CJ Ialomița privind stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole

H O T Ă R Â R E privind stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole, în vederea calculării veniturilor anuale brute obţinute din cedarea folosinţei bunurilor prin arendare, pe anul 2022 Consiliul Judeţean Ialomiţa, Având în vedere: Referatul de aprobare nr. 23615/2022 – U din 09.09.2022 al Preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Examinând: – Adresa nr.... ..

„Din bucătăria de ieri și de azi”

Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă: „Din bucătăria de ieri și de azi” Bucătăria românească se poate caracteriza prin diversitate, ingeniozitate și savoare. De-a lungul vremii, ea a suferit influențe turcești, arabe, franțuzești, italienești etc. Dacă citim scenele gastonomice descrise de marii noștri scriitori, ne putem da seama despre evoluția bucătăriei românești în timp, de interesul... ..