Știri din Ziarul Ialomita

Ultimele titluri

Fotbal, Liga 5 – Seria II

Suspansul se menține în fruntea clasamentului Primele trei echipe în clasament, victorii pe linie, așa că nicio schimbare pe podium, menținându-se suspansul. Imediat sub podium, dar la șapte puncte distanță, AS Coșereni după victoria din deplasare la Voința Maia. În schimb, Stăruința Broșteni pierde în deplasare la Victoria Munteni Buzău și nu mai are șanse... ..

FOTBAL, LIGA 4

CS Amara, en fanfare spre barajul pentru Liga 3 CS Amara a mai trecut încă un hop și se îndreaptă fără emoții spre câștigarea campionatului și a dreptului de participare la barajul pentru promovare în Liga 3. În deplasare la Iazu a condus la pauză cu 1-0, gol care s-a dovedit decisiv în condițiile în... ..

Fotbal, Liga 5, Seria I

AS Albești, noul lider al seriei Ploaie de goluri (47), așadar o medie de peste șapte goluri pe meci în șase partide disputate. Cum era de așteptat, AS Albești a câștigat acasă în fața Recoltei Săveni și trece pe primul loc, depășind Realul Cosâmbești, care a stat. Surprinde însă diferența mare de scor, dacă ne... ..

Caloianul – rugă pentru setea pământului

Joi, 12 mai 2022, începând cu orele 10, Muzeul Naţional al Agriculturii invită publicul slobozean a asistat la procesiunea Caloianului, pe traseul de la muzeu până în Piaţa Revoluţiei şi înapoi. Au participat grupuri de copii din localităţile ialomiţene Slobozia (Școala Gimnazială nr.3, Liceul de Arte), Centrul multifuncțional Orboiești, școlile gimnaziale Grivița, Luciu și Miloşeşti.... ..

Unii spun că merită!

Dan Elias Am citit un alt articol al doamnei judecător Adriana Stoicescu. Îi spun „articol”, deși nu este unul propriu-zis, dar cum domnia sa are în continuare contul de facebook blocat, își publică gândurile pe unde poate. Da. Niște proști, cu patalama de proști, îi țin în continuare contul blocat pentru un motiv foarte simplu;... ..

ÎNTR-UN RĂZBOI CU PROPRIA ISTORIE

Cum Joe Biden Laden nu e în stare nici să facă de strajă cu mîna pe butoane, îşi trimite consoarta la înaintare, doar-doar îi va rămîne şi ei numele în istorie. Ştirea umple de stropi presa românească, însă, credeţi-mă, nu merită atenţie vizita nevestei lui Biden Laden în România. Analfabetismul diplomatic al SUA deversează în... ..

LIGA 3, SERIA 3, PLAY-OUT: RECOLTA GHEORGHE DOJA SALTĂ PE LOCUL DOI, CSM FETEȘTI LA AL PATRULEA EGAL

Mâine, cele două echipe se întâlnesc la Fetești Încă o etapă fastă pentru cele două reprezentante ale Ialomiței în Liga 3. Pornită din start favorită acasă cu CSM Oltenița, Recolta Gheorghe Doja și-a adjudecat cele trei puncte puse în joc prin reușitele lui Ionel Alexe (minutul 36) și dubla lui Adrian Răduca (minutele 76 și... ..

Fotografia Săptămânii

Sub raze de… Soare În spatele Liceului Tehnologic „Înălțarea Domnului” din Slobozia (fosta Școală nr. 6) se află o clădire despre care elevii și cadrele didactice spun că își păstrează autenticitatea prin… neglijența celor care o administrează, făcând notă comună cu urbea ce se vrea a fi una de nivel european sub raze de …... ..

DUPĂ RECENSĂMÎNT, FIECARE CETĂŢEAN VA AVEA UN DOSAR ELECTRONIC

Statul cheltuieşte alte milioane de euro cu recensămîntul, ca să numere sclavii coloniei şi puţinele lor bunuri. Să le numere zilele, bolile, medicamentele şi scările pe care le pot sau nu urca seniorii naţiunii. Chiar capacitatea motorie şi de autonomie a fiecăruia trebuie raportată. Aspectele alimentează suspiciunea că cei „născuţi mai devreme”, acum, singuri şi... ..

Dacă Ciolacu vrea, devenim imuni chiar și la cazaciocul rusesc

Ne uităm cu uimire la ce se întâmplă în China și cât de curând, probabil, că vom trece să luăm măsuri pentru a combate ceea ce se preconizează a veni: valul 6 al pandemiei. Deja, noul virus care circulă a și primit denumirea de „Omicron 4”. După cum se știe, am achiziționat prea multe doze... ..

Patru tineri teribiliști, dosar penal pentru profanare de morminte în cimitirul din Făcăeni

Faptă abominabilă și de neînțeles a patru tineri din Făcăeni în noaptea de 7 mai 2022: profanare de mormine în cimitirul satului, acolo unde cu siguranță sunt înmormântați înaintași ai lor, rude și prieteni ai familiilor din care ei provin. În dimineața zilei de 8 mai, Poliția Fetești a fost sesizată cu privire la faptul... ..

B L I T Z

Două „prime doamne” în… prima linie Anastasia Konovalova, tânără profesoară din Odesa, a reușit să-și continue activitatea didactică în România după ce a fost nevoită să părăsească Ucraina din cauza războiului. În numai o săptămână a convins autoritățile din România să ofere un spațiu pentru ca aproape 300 de copii ucraineni să meargă la școală.... ..

Războiul cel de toate zilele

După anii pandemici care au îmbogățit fără limite mogulii din industria farmaceutică, acum a venit rândul industriei militare să-și umfle considerabil conturile. Războiul din Ucraina este catalizatorul care a dat startul operațiunii. Dacă în urmă cu o lună ucrainienii erau dispuși să facă unele concesii teritoriale, mai precis să cedeze Donbasul și Crimeea, în prezent... ..

Parcare în curtea spitalului „Anghel Saligny” Fetești

La sfârșitul săptămânii trecute, Primaria Municipiului Fetești prin SC Drumuri Municipale Fetești a demarat o acțiune de igienizare a unei zone din curtea spitalului „Anghel Saligny”, zonă în care va fi amenajată o parcare menită să decongestioneze circulația din incinta instituției de sănătate. Zilele acestea au fost montate bordurile delimitatoare, urmând să fie demarate lucrările... ..

Declarația unică se depune până la data de 25 mai 2022

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Ialomiţa reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de 25 mai 2022, inclusiv. Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau... ..

DIN 15 IUNIE SE POT DEPUNE CERERI PENTRU AJUTOR DE STAT

Administrația Județeanã a Finanțelor Publice Ialomița informează că, în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, inclusiv, Ministerul Finanțelor derulează o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare, în baza H.G. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie. Cererile de... ..

Modelul documentelor pentru plata șomajului tehnic

Modelul tipizat al documentelor necesare angajatorilor pentru plata indemnizaţiei de şomaj tehnic reglementat de Ordonanța de Urgență nr.36/2022 privind stabilirea unor măsuri de protecție socială a salariaților în contextul conflictului armat din Ucraina, precum și ca urmare a sancțiunilor internaționale aplicate Federației Ruse și Belarusului a fost aprobat prin ordinul Ministrului muncii şi solidarităţii sociale... ..

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vine în sprijinul contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ, prin publicarea Ghidului privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități. Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au... ..

Fotbal, Liga 5 – Seria II

Victorii pe linie pentru echipele de pe podium   Secunda Adâncata învinge în deplasare la Unirea Gârbovi și se menține în fruntea clasamentului, Avântul Grindu și FC Dridu cu victorii acasă în fața echipelor Gloria Alexeni și Victoria II Munteni Buzău completează podiumul. În schimb, Unirea Gârbovi cade două locuri în clasament, fiind depășită de... ..

Fotbal, Liga 4

Un meci extrem de spectaculos pe gazonul „perie” din Axintele CS Amara își continuă marșul solitar spre câștigarea titlului de campioană județeană și dreptul de participare la barajul de promovare în Liga 3 printr-o victorie la scor în fața lanternei Recolta Gh. Lazăr, distanțându-se la opt puncte de Bărăganul Ciulnița, care în această etapă a... ..