Știri din Gura Ialomitei

Ultimele titluri

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA se convoacă în ședință ordinară în data de 16.07.2024

<p>CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, în conformitate cu prevederile art.179 alin.2 lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, se convoacă în ședință ordinară în data de 16.07.2024, ora 11,00 în Sala de ședințe a Consiliului Județean Ialomița din Slobozia, Bulevardul Chimiei, nr.21, având pe ordinea de zi:I. a) Aprobarea Procesului – verbal privind [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA se convoacă în ședință extraordinară, în sistem on-line, în data de 08.07.2024

<p>CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, în conformitate cu prevederile art.178 alin.2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se convoacă în ședință extraordinară, în sistem on-line, în data de 08.07.2024, ora 11,00, având pe ordinea de zi discutarea și adoptarea următoarelor:1. proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

În unele județe, medicii de familie nu au primit pâna în acest moment actele adiționale la semnat

<p>▪️UNIUNEA PATRONATELOR INDEPENDENTE DIN MEDICINA DE FAMILIE – UPIMF, ▪️FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A PATRONATELOR MEDICILOR DE FAMILIE &#8211; FNPMF,▪️SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE MEDICINA FAMILIEI – SNMF,▪️ASOCIATIA PROFESIONALA A MEDICILOR DE AMBULATOR &#8211; APMA,▪️PATRONATULUI MEDICILOR SPECIALISTI CU PRACTICA INDEPENDENTA &#8211; PMSPIau citit cu stupoare comunicatul recent al CNAS care afirmă că, în acest moment, circa 99.5%din actele aditionale [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Acreditarea Erasmus+: un nou capitol al poveștii europene la Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia

<p>Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Slobozia, Ialomița a primit acreditarea Erasmus+, o recunoaștere importantă a angajamentului de a îmbunătăți educația prin colaborare internațională și practici inovatoare. Proiectele școlii se concentrează pe instrumente digitale pentru studenți, job shadowing pe educația specială și cursuri pentru profesori privind utilizarea instrumentelor digitale. Partenerii noștri sunt Laboratory Center din Trikala, [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

15 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor

<p>Sâmbătă, 29 iunie 2024, clerul și credincioșii celor două județe, Ialomița și Călărași, aniversează 15 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în acest context aniversar, Vineri, 28 iunie 2024, în Biserica mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA se convoacă în ședință ordinară în data de 26.06.2024

<p>CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, în conformitate cu prevederile art.179 alin.2 lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, se convoacă în ședință ordinară în data de 26.06.2024, ora 14,00 în Sala de ședințe a Consiliului Județean Ialomița din Slobozia, Bulevardul Chimiei, nr.21, având pe ordinea de zi:I. Aprobarea Procesului – verbal privind sinteza [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Dezvelirea bustului lui Evanghelie Zappa la Broșteni

<p>Cu prilejul comemorării a 159 de ani de la trecerea în neființă a celui care a fost Evanghelie Zappa, una dintre personalitățile balcanice ce au contribuit la reînvierea Jocurilor Olimpice, conducerea Consiliului Județean Ialomița a participat la dezvelirea bustului său, în localitatea Broșteni, unde acesta si-a dat obștescul sfârșit.La eveniment au participat mai multe personalități [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Atenționare cu privire la importanța imunizării împotriva rabiei, a carnasierelor domestice

<p>Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează proprietarii de animale de pe raza județului cu privire la importanța imunizării, împotriva rabiei, a carnasierelor domestice deținute.Datorită situației conflictuale existente la granița României cu Ucraina, foarte multe animale sălbatice au migrat pe teritoriul țării noastre. Este foarte probabil ca o parte dintre aceste animale să [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Slobozia

<p>“Modernizarea, extinderea si dotarea Unitatii de Primire Urgente” a reprezentat unul dintre cele mai asteptate proiecte la Spitalul din Slobozia. Prin investitia realizata a fost extinsa suprafata UPU de la 347 metri patrati pana la 1.222 metri patrati. Au fost achizitionate echipamente noi si au fost modernizate sistemele de furnizare a gazelor medicale si pentru [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Liderii Uniunii Salvați România s-au aflat la începutul ultimei săptămâni a campaniei electorale în vestul județului Ialomița

<p>Liderii Uniunii Salvați România s-au aflat la începutul ultimei săptămâni a campaniei electorale ce precede alegerile locale și europarlamentare de duminică în vestul județului Ialomița. Vizita a avut ca scop declarat susținerea candidaților partidului și ai Alianței Dreapta Unită și, în același timp, verificarea în teren a măsurii în care electoratul ialomițean e de așteptat [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

EDUCAȚIE: reabilităm principalele clădiri ale instituțiilor de învățământ prin programul ELENA, PNRR și fonduri locale

<p>Educația este prioritară pentru mandatul echipei noastre la Primăria Slobozia! Vom continua proiectele prin care susținem dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii școlilor, liceelor și grădinițelor din orașul nostru. Prin proiectul ELENA (European Local Energy Assistance), finanțat de Banca Europeană de Investiții, am reușit, în cadrul Consiliului Județean Ialomița, să obținem bani pentru modernizarea și eficientizarea a [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Daruri pentru copii, oferite cu drag de ziua lor

<p>Vineri, 31 mai 2024, prin implicarea Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență din municipiu, cu generozitatea enoriașilor și voluntarilor Parohiei Amara II, coordonați de preoții Clementin Matache și Șerban Buturugă, precum și a cadrelor didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Piticot” Slobozia, copiii internați pe secțiile [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Modernizarea și dotarea incintei Spitalului Slobozia

<p>Reabilitarea Corpului Principal din Spitalului Slobozia va îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor de asistență medicală pentru pacienți și, de asemenea, condițiile de muncă pentru întreg personalul unității spitalicești. Până în acest moment, au fost înlocuite geamurile și s-a finalizat eficientizarea energetică a tuturor fațadelor. O parte dintre secții și saloane au fost deja finalizate. Estimăm că [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Dezvoltarea economică a Sloboziei: Oportunități și strategii pentru viitor

<p>&#160; Comunitatea noastră are nevoie de locuri de muncă bine plătite pentru a asigura un standard de viață ridicat și pentru a stimula creșterea economică locală. Slobozia nu a atins încă întregul său potențial de dezvoltare economică, există numeroase oportunități pe care le putem valorifica pentru a crea un mediu de afaceri vibrant și diversificat. [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Conacul Bolomey – proiect realizat cu fonduri europene

<p>Prin restaurarea Conacului Bolomey din apropierea Sloboziei, am reușit sa expunem o parte din viața culturală și artistică a acestor locuri de la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20. Acest conac, construit în stil neoromânesc, este un monument arhitectural deosebit, legat de multe povești fascinante. Nu doar că am recuperat un monument istoric, dar [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Ludovic Orban și Violeta Alexandru au fost în Ialomița pentru a susține candidatul la președinția Consiliului Județean, Eugen Dubălaru

<p>Liderul liberalilor regrupați în „Forța Dreptei “ și ex-ministrul Muncii au pus Ialomița pe harta periplurilor din campania electorală, ca semn că mizează pe electoratul local în perspectiva alegerilor din 9 iunie, fie că e vorba despre scrutinul de la locale sau cel care va decide configurația viitorului Parlament European.În două zile consecutive, rezervate întâlnirilor [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Echipa de consilieri locali PSD Slobozia

<p>Echipa de consilieri PSD este compusă din oameni cu o buna experiență administrativă, care au demonstrat de-a lungul timpului că sunt capabili să gestioneze eficient și cu responsabilitate problemele comunității noastre. Ne bucurăm să avem alături de noi atât tineri entuziaști și plini de energie, cât și persoane care au acumulat o valoroasă experiență de [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Anunt public privind emiterea deciziei etapei de incadrare:

<p>VELIANT LAURENTIU GABRIEL, titular al proiectului &#8220;IMPADURIRE TEREN AGRICOL GHEORGHE LAZAR, JUDETUL IALOMITA&#8221;, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Ialomita, in cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul &#8220;IMPADURIRE TEREN AGRICOL GHEORGHE LAZAR, JUDETUL IALOMITA&#8221;, propus a se realiza in extravilanul comunei GHEORGHE [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..