Știri din Gura Ialomitei

Ultimele titluri

Alergătorii din România dau o tură să doneze sânge / #MyBloodIsGold – campanie de donare de sânge organizată de 321sport în perioada 6-20 decembrie

<p>Iubitorii de alergare sunt chemați de 321sport, probabil cea mai frumoasă și responsabilă comunitate sportivă din România, să doneze sânge în perioada 6-20 decembrie, în cadrul campaniei #MyBloodIsGold. „Pe 6 decembrie ne vom uni forțele cu alte comunități de alergare din România, cu competiții de profil și cu lideri de opinie și vom transforma sângele [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Finanţiştii ialomițeni au colectat în primele zece luni ale anului 2021 suma de 940,38 milioane lei

<p>Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în perioada ianuarie – octombrie 2021, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 940,38 milioane lei, cu 188,88 milioane lei mai mult decât s-au colectat în aceeași perioada a anului 2020.Structurată pe bugete, situaţia veniturilor colectate se prezintă astfel:&#8211; bugetul de stat [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Rezultatele testării gratuite și ale vaccinării: rata de incidență a coborât la 3,84 cazuri la 1000 de locuitori!

<p>Conform ultimelor raportări din data de 21 Noiembrie 2021, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la nivelul Municipiului Slobozia a scăzut la 3.84 cazuri la 1000 de locuitori, coborând de la un maxim de 14.06 cazuri la 1000 de locuitori, cifre raportate în data de 27 Octombrie 2021.Motivat de scăderea semnificativă a ratei de [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA se convoacă în ședință ordinară în data de 25.11.2021

<p>CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, în conformitate cu prevederile art.179 alin.2 lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, se convoacă în ședință ordinară în data de 25.11.2021, ora 14,00 în Sala EUROPA, având pe ordinea de zi:I. Aprobarea Procesului – verbal privind sinteza dezbaterilor ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din 28.10.2021II. Discutarea [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

300 de șahiști au fost prezenți la ediția de toamnă a Cupei SATORI la Șah

<p>300 de șahiști din România, Germania, Belarus și Republica Moldova au fost prezenți la ediția de toamnă a Cupei SATORI la Șah organizată în acest weekend în stațiunea Amara.Cel mai mic participant are 5 ani si este din Galați, iar cel mai vârstnic este un octogenar din Slobozia. Ialomița participă cu 25 de sportivi din [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Gripa aviară – evoluția epidemiologică în județul Ialomița

<p>Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează toți crescătorii de păsări că, la momentul actual, evoluează mai multe focare de gripă aviară pe teritoriul Uniunii Europene (Polonia, Germania,Estonia, Danemarca, Tările de Jos), iar în România, judeţul Călăraşi a notificat un caz de gripă aviară la o lebădă de iarnă, de la care s-a [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Iată cum să câştigi mai mult la sloturi!

<p>Pentru că sunt cele mai populare jocuri de noroc, păcănelele atrag constant un număr mare de jucători. Contribuie la acest lucru faptul că sunt uşor de jucat şi nu în ultimul rând că cedează câştiguri impresionante de-a dreptul. Un singur spin la momentul potrivit poate face dintr-un jucător un milionar peste noapte, ceea ce justifică [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

O nouă apariție editorială la Sophia: Maria Pașc „De vorbă cu Laurențiu Mogoșanu, Mircea Roman, Aurel Vlad”

<p>Avem deosebita plăcere de a anunța apariția la Editura Sophia a volumului „De vorbă cu Laurențiu Mogoșanu, Mircea Roman, Aurel Vlad”. Volumul, semnat de istoricul de artă Maria Pașc, cuprinde convorbiri cu trei dintre cei mai apreciați sculptori contemporani, atât în țară, cât și peste hotare: Laurențiu Mogoșanu, Mircea Roman, Aurel Vlad. Pe parcursul celor [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Aproape 1300 de teste gratuite COVID-19 au fost efectuate în numai 12 zile la Slobozia

<p>În primele 12 zile de funcționare a Punctului de testare antigenică rapidă, s-au efectuat peste 1295 de teste gratuite pentru cetățenii Municipiului Slobozia. De asemenea, multe din persoanele care au efectuat o testare gratuită au fost motivate să se și vaccineze cu unul din vaccinurile disponibile împotriva COVID-19.Pe ansamblu, rata de indicență raportată la nivelul [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Consiliul Județean Ialomița a semnat trei contracte de finanțare pentru spitalele din județ

<p>Consiliul Județean Ialomița a semnat trei contracte de finanțare pentru spitalele din județ, pentru creșterea intervenției în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus:&#8211; Spitalul Municipal Anghel Saligny Fetești &#8211; achiziție Echipament producție oxigen, utilaje tehnologice centrala termica, in valoare de 200.000 lei &#8211; reprezentând 89% din totalul finanțării;&#8211; Spitalul Orășenesc Țăndărei &#8211; achiziție 18 [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

ANUNŢ PUBLICITAR privind cumpararea unui teren în suprafață de 50.000 mp necesar realizării investițiilor prioritare identificate prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în județul Ialomița

<p>În calitatea sa de autoritate contractantă, CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA,&#160; doreşte achiziționarea unui teren în suprafață de 50.000 mp, în vederea&#160; construirii unor instalații prevăzute prin&#160; Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în județul Ialomița, cu următoarele caracteristici : Să aibă o suprafaţă de 000 mp; Terenul să fie situat în județul Ialomița Cea mai mică [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Șerban Codrin – 75 – De la expansiunea experimentelor, la aspirația clasică: „Testamentul din strada Nisipuri”

<p>Născut într-o zi „regală” și fostă zi națională – 10 mai &#8211; Șerban Codrin a împlinit anul acesta frumoasa vârstă de 75 de ani și a depășit o jumătate de secol de prezență literară performantă. Putem spune că Şerban Codrin a depășit toate complexele provinciei și a făcut din Slobozia un centru cultural și literar [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Cum funcționează sloturile mecanice?

<p>În prezent, cazinourile oferă o paletă amplă de jocuri, menită să acopere gusturile tuturor jucătorilor, însă dacă analizăm atent popularitatea acestora, jocurile de tip slot sunt de departe cele mai accesate. Cazinourile mari tind să trateze diferit păcănelele și să le aloce spații dedicate, atât în sălile fizice de joc, cât și pe platformele online, [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, în mijlocul copiilor

<p>Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Piticot” din municipiu a desfăşurat vineri, 22 octombrie 2021, activitatea cu tema „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou în mijlocul copiilor”. Datorită situației epidemiologice actuale, acțiunea s-a desfășurat online. Astfel, celor mici li s-au prezentat aspecte și întâmplări [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA se convoacă în ședință ordinară în data de 28.10.2021

<p>CONSILIUL JUDEŢEAN IALOMIŢA, în conformitate cu prevederile art.179 alin.2 lit.a) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, se convoacă în ședință ordinară în data de 28.10.2021, ora 14,00 în Sala EUROPA, având pe ordinea de zi:I. a) Aprobarea Procesului – verbal privind sinteza dezbaterilor ședinței extraordinare a Consiliului Județean Ialomița din 10.09.2021;b) [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Începând de miercurea viitoare în Slobozia se va derula Programul de testare antigenică rapidă gratuită ”Slobozia se testează”

<p>Primăria Municipiului Slobozia a decis derularea Programului de testare antigenică rapidă gratuită ”Slobozia se testează”, începând cu data de 27.10.2021 până la scăderea incidenței cumulative a COVID-19 sub 6 la 1000 de locuitori.Situația pandemică din municipiul Slobozia este în acest moment deosebit de gravă, cu o rată a incidenței cumulative a COVID-19 de peste 15 [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Producţii record şi preţuri bune la porumb, în Ialomiţa

<p>Dacă producţia de porumb depinde de anul agricol, care a fost cu mult mai bun în Bărăgan faţă de 2020, preţul depinde exclusiv de contextul internaţional. Ţările producătoare de porumb se confruntă cu o secetă accentuată, iar cererea este foarte mare din partea Chinei, care cumpără porumb pentru repopularea fermelor de porci. Fermierii ialomiţeni vând [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

4 persoane decedate într-un accident rutier produs în această dimineață între Movilița și Sinești

<p>În jurul orei 06.45, pompierii militari ialomițeni au fost solicitati, prin apel 112, să intervină la un accident rutier produs în urma coliziunii dintre o utilitară si două autoturisme, pe DN2, între localitățile Movilița și Sinești în care au fost implicate 6 persoane.La fața locului s-au deplasat salvatorii din cadrul detașamentului Urziceni cu o autospecială [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..

Ce jocuri de cazino îți oferă cea mai mare șansă de câștig?

<p>Unii dintre noi aleg să ia parte la jocurile de cazino doar pentru a se distra, alții pentru a încerca ceva nou, iar unii pur și simplu au găsit o metodă de a face bani și de a-și asigura niște venituri suplimentare, cu minim de efort. Însă lucrurile nu sunt atât de simple precum par [&#8230;]</p> The post first appeared on . ..