Știri din Semnal de Ialomita

Ultimele titluri

Doru Davidovici, pilotul de MiG-21 și scriitorul care a inspirat generații de aviatori

Doru Davidovici – Aviator și scriitor, a inspirat mii de tineri care au îndrăznit să viseze la o carieră de pilot de supersonic. Eu personal, m-am îndrăgostit de aviație citindu-l în adolescență pe Doru Davidovici. “Intrarea actorilor” și “Celula de alarmă” au fost cărțile care mi-au marcat adolescența. Chiar și azi, folosesc un citat din […] ..

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case în cartierul Tineretului din Tunari. Pentru stingerea incendiului au intervenit mai mult de zece autospeciale ale ISU București Ilfov. Din cele declarate de cei ce locuiesc în zonă, pe strada respectivă (și nu numai), nu există hidranți, ceea ce a îngreunat și întârziat stingerea focului. La […] ..

Premieră în regia lui Tompa Gábor la Opera Națională București, cu La clemenza di Tito de Mozart

Sâmbătă, 29 și duminică, 30 iunie, de la ora 18:30, sunteți invitați la premiera națională cu La clemenza di Tito de Mozart, ultima operă compusă de Mozart şi prima montare a lui Tompa Gábor la Opera Națională București. Producţia este realizată avându-l la pupitrul dirijoral pe Abel Tompa, în decorul lui Adrian Damian, costumele Luizei […] ..

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi susținut de către soliști și instrumentiști de la Opera Națională București, alături de Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga în cadrul Festivalului de Muzică Clasică „DescOperă”. Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează ediția a VII-a a Festivalului de […] ..

La ACSO Viitorul Pantelimon se cresc campioni!

Echipa U15 de la ACSO Viitorul Pantelimon a fost premiată pentru performanța remarcabilă de vicecampioană județeană Zilele trecute, copiii echipei U15 de fotbal din cadrul ACSO Viitorul Pantelimon au fost premiați de către Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon, pentru obținerea titlului de vicecampioni județeni, o realizare deosebită atât pentru ei, cât și pentru club. Evenimentul […] ..

Mii de spectatori au participat la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition pe scena operei bucureşteneUrmătoarea ediție este anunţată pentru 6 – 15 iunie 2025

Cea de-a treia ediție a Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition ce s-a desfășurat pe scena Operei Naționale București între 7 și 16 iunie a adus în sală mii de spectatori. Evenimentul de referință în lumea operei și a baletului este primul și unicul festival din România ce a invitat în capitală cele mai […] ..

A patra ediție a Forumului antreprenorilor din sectorul agricol și industria alimentară are loc pe 18 iunie

Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează marți, 18 iunie 2024, cea de-a patra ediție a Forumului antreprenorilor din sectorul agricol și industria alimentară. Evenimentul va avea loc în Aula Carol I, situată la Etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, de pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București. https://www.clubantreprenor.ro/2024/06/03/forumul-antreprenorilor-din-sectorul-agricol-si-industria-alimentara-editia-a-iv-a-18-iunie-2024 Parte ..

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele mai cunoscute sedii de bibliotecă din România. În 1935, Primăria Municipiului Bucureşti reînfiinţează Biblioteca Municipiului Bucureşti, instituţie care funcţionează până în prezent. În perioada 1949-1957, Biblioteca Centrală Bucureşti şi, ulterior, între 1957 – 1968, Biblioteca Orăşenească Mihail Sadoveanu, a jucat rolul de coordonator metodologic pentru bibliotecile […] ..

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition aduc pe scena operei bucureștene Opera Maghiară din Cluj Napoca cu La Rondine, Opera din Braşov cu Il Trittico, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi cu La Bohème și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța cu Tosca. […] ..

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” – Ateliere de autocunoaștere prin scris, dedicat copiilor de clasa a VI-a și a VII-a, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” și Școala Gimnazială „FERDINAND I” din București. Sub coordonarea Oanei Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaelei Michailov (dramaturg, […] ..

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu remarcabil al naturii, format în urma unei masive alunecări de teren. Este un loc mai puțin cunoscut, dar de o frumusețe aparte, ascuns în Masivul Penteleu. Accesul către lac începe de la bariera drumului forestier Bâsca Mică, unde mașinile nu au permisiunea de a circula, obligând […] ..

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi seara în municipiul Piteşti şi în câteva localităţi din zona centrală a judeţului Argeş, conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Echipele de pompieri sunt deja în teren şi intervin pentru a gestiona consecinţele fenomenelor meteorologice din această seară, având ca obiective prevenirea […] ..

Trei adolescenți s-au bătut în Ploiești din cauza unei fete

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o altercaţie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti. „Poliţiştii Secţiei de Poliţie nr. 4 au fost sesizaţi, la data de 12 iunie a.c., în jurul orei 14:30, cu privire la faptul că un minor a fost agresat fizic pe bulevardul Independenţei. […] ..

Păcănele ilegale  în Brăila și Călărași

Directorul general Valentin Tomescu, noul conducător al Direcției Generale de Supraveghere și Control, care l-a înlocuit pe Tudor Simota la ONJN, a ordonat câteva controale încrucișate la companiile care operează sloturi. Inspectorii au fost trimiși să verifice respectarea „legii Simonis”, intrată în vigoare pe 28 aprilie, dar au descoperit nereguli mult mai grave și de […] ..

Bucureștiul va fi conectact cu Giurgiu printr-o autostradă, conform unui proiect CNIR

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a anunțat un nou proiect de construcție a unei autostrăzi care va lega Bucureștiul de Giurgiu. În prezent, sunt analizate două opțiuni pentru traseul viitoarei autostrăzi de mare viteză București – Giurgiu: Autostrada București – Alexandria (A6), cu profil de trei benzi pe sens până la Ghimpați, și Drumul […] ..

Accident grav în județul Dâmbovița: un mort și doi răniți

Accident grav în noaptea de miercuri spre joi pe DN7, în județul Dâmbovița. Un bărbat de 54 de ani a decedat într-un accident care a avut loc în afara localității Mătăsaru, după ce autoturismul său a părăsit partea carosabilă, a anunțat joi IPJ Dâmbovița. Conform sursei citate, alte două persoane au fost rănite. “Polițiștii au […] ..

ISU Ialomița organizează competițiile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița organizează, în data de 14 iunie 2024, începând cu ora 09:00, etapa județeană a Competițiilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență. Evenimentul, organizat în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, va avea loc pe Stadionul Municipal din Slobozia și va include trei […] ..

Vasile Iliuță a obținut un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a câștigat un nou mandat, învingându-l pe liberalul Barbu Valentin, conform rezultatelor parțiale. Social-democratul Vasile Iliuță a obținut al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași, acumulând 48,27% din voturi, conform rezultatelor parțiale publicate de rezultatvot.ro. El a fost urmat de liberalul Barbu Valentin, cu 29,93%, candidatul AUR […] ..

Rezultatele alegerilor locale în Ilfov

Vă prezentăm numele aleșilor locali la alegerile din data de 9 Iunie 2024, conform numărătorii efectuate până la această oră de BEC. Facem precizarea că rezultatele nu sunt finale, procentele putând să mai sufere mici modificări. Consiliul Județean Ilfov Candidat Voturi % THUMA HUBERT PETRU ŞTEFAN – 112.665 58,3% DANCĂ IONEL 37.833 19,58% MIHALCEA SERGIU-DANIEL […] ..