Știri din Universul argesean

Ultimele titluri

La Beleți – Negrești, PSD merge pe mâna unui finanțist la primărie. Constantin Cătănea: Ne aflăm deja pe marginea prăpastiei

<p>Polul sărăciei în județul Argeș se află la doar 38 de kilometri de Pitești. Comuna Beleți-Negrești, locul unde se trăieşte la fel ca în Evul Mediu. Singurele locuri de muncă bine plătite sunt cele din primărie, restul sărăcie lucie. Canalizare nu e, asfalt aproape deloc, șanțuri murdare și pline de gunoaie, câteva podețe șubrede și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANAF cumpără camere de luat vederi de tip LPR pentru vămile de la frontiere

<p>„Digitalizarea serviciilor publice reprezintă o prioritate, iar ANAF depune eforturi considerabile în vederea implementării în paralel a mai multor programe informatice. În această arhitectură, Sistemul RO e-Transport își propune să revoluționeze abordarea transporturilor rutiere de bunuri din perspectiva combaterii evaziunii fiscale, pentru aceasta operaționalizându-se modulele de analiză complexă de risc, pe fondul acumulării de informații [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</ ..

„Zbura” pe autostradă cu 211 km/oră! A rămas pieton pentru 120 de zile

<p>La sfârșitul săptămânii precedente, duminică, 3 martie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București &#8211; Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație ce au loc pe autostrăzi. „În cadrul activităților desfășurate au fost verificate mai multe autovehicule, fiind realizate 43 de testări cu aparatele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Continuă investițiile în infrastructura din Argeș. Încep lucrările la DJ 703B, urmează alte nouă drumuri județene!

<p>Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 703B Siliștea &#8211; Căteasca. Până în noiembrie 2024 vor fi executate lucrări  pe o lungime de 5,3 km, ocazie cu care vor fi amenajate și 9 podețe transversale, 8 podețe la drumurile laterale, 234 de podețe pentru [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sponsorizare obținută de primarul Piteștiului, Cristian Gentea, pentru Școala Gimnazială „Negru Vodă”

<p>„Am vizitat astăzi Școala Gimnazială “Negru Vodă” din Pitești și m-am bucurat alături de elevi! Condițiile din cadrul unității de învățământ s-au îmbunățit pentru că am găsit înțelegere la Nuclearelectrica, iar pe această cale le mulțumesc! În urma sponsorizării au fost montați 700 mp parchet și au fost achiziționate 205 bănci cu scaune individuale, 40 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Liceul de Arte „Dinu Lipatti” Pitești se digitalizează! A obținut fonduri nerambursabile din proiectul „Următoarea Generație UE”

<p>Tinerii artiști ai Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, aparținători ai generației din era tehnologiei, vor avea  oportunitatea de a lucra în laboratoare inteligente. Totul în baza unui proiect a cărui valoare totală se ridică la de 295.129,84 lei, fonduri nerambursabile. LICEUL DE ARTE „DINU LIPATTI&#8221; PITEȘTI” a demarat un amplu proiect de digitalizare, „DOTAREA CU LABORATOARE [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La Bascov se construiește un nou stadion, la cele mai înalte standarde! Fondurile sunt asigurate de CNI

<p>„Astăzi am fost onorați de prezenta in localitatea Bascov a domnului Vlad Stefan-Nicolae, ministru -secretar de stat in Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice si Administrației din Guvernul României. În trecere prin comuna Bascov, domnul ministru a dorit să vadă stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizare Baza Sportivă -Stadion de Fotbal”, care se construiește în comuna [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Începe Simularea examenului de Bacalaureat. Elevii claselor a XII-a susțin astăzi proba la Română

<p>Elevii de clasa a XII-a încep azi simularea examenului de bacalaureat. Peste 146.000 de elevi vor susţine probele scrise în 1.320 de unităţi din întreaga ţară. „Simularea examenelor naţionale din anul şcolar 2023 &#8211; 2024, organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, continuă în săptămâna  4 &#8211; 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

El este Flavius, jandarmul-erou care a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie la Priboieni

<p>Flavius, un jandarm aflat în timpul liber, a devenit erou, după ce a scos din flăcări un bărbat surprins de o explozie, care s-a produs la o casă din comuna Priboieni, județul Argeș. Subofiţerul era la o spălătorie auto, împreună cu familia, când s-a produs deflagraţia şi a alergat într-un suflet să-l salveze pe omul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Senator Ovidiu Puiu: România plătește scump gestionarea deficitară a deșeurilor!

<p>Gestionarea deșeurilor este restanța cronică a României în materie de mediu. Și asta ne costă scump – este concluzia senatorului PSD Ovidiu Puiu:  ’’Comisia de mediu din Senatul României are una dintre cele mai încărcate agende. Pe de o parte, vorbim de o foarte largă paletă de domenii de activitate cu implicații asupra mediului. Pe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Marea albastră” , concert pop simfonic la Filarmonica Pitești

<p>Filarmonica Pitești organizează joi, 7 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul pop simfonic Marea albastră. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea, participă, ca solist, Ionuț Radu. În program: Marius Țeicu &#8211; Oameni, Vasile Veselovski &#8211; Și dacă, Temistocle Popa &#8211; La cârciuma din cartier, Florin Bogardo [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La cutremurul din 1977, deasupra Arpechimului se vedea tot cerul roşu, de parcă luase foc

<p>În urmă cu 47 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu pierderea a 1.578 de vieția, aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite. Acesta s-a produs la ora 21:22, a avut magnitudinea de 7,4 pe scara Richter și o durată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Apă Canal 2000 SA a reprogramat execuţia lucrărilor în cartierul Prundu

<p>„Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că, din cauza unei situaţii neprevăzute, lucrarea de cuplare a conductei de alimentare cu apă nou executate DN 450 mm la reţeaua de distribuţie existentă, str. Petru Poni, cartier Prundu, nu se va mai efectua în data de 5 martie 2024, urmând a fi reprogramată când condiţiile vor [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum au reacţionat Ceauşescu şi autorităţile statului după cutremurul din 1977

<p>Unul dintre cele mai mari dezastre naturale care a lovit România a fost cutremurul din 4 martie 1977. În urmă cu 47 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu pierderea a 1.578 de vieția, aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

150 de muncitori și 221 de utilaje lucrează pe tronsonul 1 al drumului expres Pitești – Craiova

<p>Drumul Expres Craiova – Pitești, tronsonul 1, este cuprins între Craiova (km 0+000) și Balș (km 17+700) are o lungime de 17,70 km și este compus din: 15 poduri și pasaje; 2 noduri rutiere și o parcare. Antreprenorul lucrează într-un ritm proporțional cu fronturile unde se pot executa lucrări și este mobilizat corespunzator. Pe șantier [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ion Mînzînă: În Târgul de la Miroși cumperi cu adevărat românește!

<p>Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, însoțit de parlamentari, primari, consilieri județeni, au oferit mărțișoare și bomboane de ciocolată doamnelor și domnișoarelor prezente la Târgul de la Miroși. “Vin aici cu mare bucurie de fiecare dată! În Târgul de la Miroși cumperi cu adevărat românește! Aici se găsesc roadele trudei oamenilor de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Simulare BAC 2024. Proba de Limba și literatura română începe luni la ora 9

<p>Elevii din ultimul an de liceu susțin luni, 4 martie, prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024, cea de Limba și literatura română, potrivit calendarului simulării. Candidații intră în săli până la 8.30 pe baza unui act de identitate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de 3 ore [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ion Mînzînă: Punem sănătatea argeșenilor pe primul loc

<p>Sistemul de sănătate din Argeș se schimbă radical, odată cu investițiile cu fonduri europene, guvernamentale și județene pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Spitalelor de Urgență și de Pediatrie din Pitești. Consiliul Județean Argeș a aprobat și Devizul general actualizat și indicatorii tehnico-economici pentru un alt obiectiv important, respectiv construcția unui Laborator de radioterapie. În [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bărbatul căutat de întreaga suflare a Piteştiului a fost arestat. Este acuzat de agresiune sexuală și loviri, în stare de recidivă!

<p>Caz fără precedent în Pitești! Bărbatul căutat de întreaga suflare a Piteştiului după un apel public al Poliției, apel preluat inclusiv de primarul orașului, a fost efectiv încolțit după reacția opiniei publice și s-a predat singur, deși ar fi avut timp suficient să o facă și singur, dat fiind că fapta de care este acuzat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Imaginea zilei de la Târgul “Poftim, din România!

<p>În perioada 1 – 3 martie, a avut loc târgul „Poftim din România – Mărţişor de Bucureşti: Gusturi şi Meşteşuguri Româneşti”, organizat în Piaţa Sudului de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 şi Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia. Expozanţii au oferit consumatorilor o gamă variată de bucate tradiţionale româneşti, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..