Știri din Curier

Ultimele titluri

Târg de Mărțișor la Școala Liviu Rebreanu

Tradiția și bucuria primăverii au prins contur astăzi la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Mioveni. Astfel, aici s-a desfășurat o nouă ediție a Târgului de Mărțișor. Evenimentul a reunit elevi, profesori și părinți, oferind prilejul de a sărbători primăvara și dragostea prin tradiții românești autentice. Târgul a fost o explozie de creativitate, culoare și meșteșuguri, […] ..

Flori și mărțișoare de la jandarmi, la Centrul de Îngrijire și Asistență

Ziua de 1 Martie marchează sărbătoarea Mărţişorului, sosirea primăverii și emoția unui nou început. Pentru că bucuria sosirii primăverii ar trebui să existe indiferent de locul în care ne aflăm, jandarmii argeșeni au ales astăzi să aducă spiritul Mărțișorului în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești. Chiar dacă suferă de diferite probleme medicale și […] ..

Poliția caută un tânăr infractor și are nevoie de ajutorul argeșenilor

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești desfășoară cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și loviri sau alte violențe, în care este necesar sprijinul cetățenilor pentru stabilirea identității celor implicați. Astfel, polițiștii de investigații criminale piteșteni desfășoară verificări pentru identificarea unui tânăr (ce poartă haine deschise la culoare) care, duminică, 21 ianuarie, […] ..

Musceleanca Andreea Taloș, la Campionatele Mondiale de atletism

România va fi reprezentată de șapte atlete la cea de-a 19-a ediție a Campionatelor Mondiale de sală, programate să se desfășoare de astăzi și până duminică, la Glasgow. Așadar, Scoția găzduiește, în premieră, acest eveniment sportiv major, la care și-au anunțat prezența mai mult de 650 de competitori, din 130 de țări, în 26 de […] ..

Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor

Cu ocazia sosirii primăverii, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș vă invită să luați parte la un eveniment caritabil de excepție. „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor” este numele spectacolului care va celebra Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și care va avea loc pe data de 1 aprilie 2024 în sala mare […] ..

Pe podium la Cupa Municipiului Pitești

Acum câteva zile, orașul nostru a găzduit Concursul Regional la Tenis de Masă – Cupa Municipiului Pitești, ediţia a V-a. La competiția organizată la Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” din Piteşti au fost prezenţi sportivi din Craiova, Slatina, Câmpulung şi Piteşti. Rezultatele au fot următoarele: Categoria Elite: Loc I – Sebastian Pribeagu – Piteşti Loc II […] ..

Duel pentru podium

CSO Voluntari – FC Argeș Basketball, astăzi, ora 18.00, Digisport 3, Prima Sport 4, FRB TV. După o pauză de aproape trei săptămâni cauzată de meciul României cu Luxemburg, din prima fază a precalificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2027, Liga Națională de Baschet Masculin se reia cu meciurile din cadrul rundei cu numărul 22. […] ..

FC Argeș U13, locul 2 la Brașov Indoor Cup

FC Argeș U13 a terminat pe podium Brașov Indoor Cup, una dintre cele mai puternice competiții de juniori din țară. La întrecerea desfășurată la baza sportivă ICIM Brașov au fost prezente cele mai puternice cluburi din țara noastră la aceasta categorie de vârstă, la start fiind prezente printre altele FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanta, Luceafărul […] ..

Eugen Neagoe: ”Am luat goluri numai din cornere”

Chiar dacă FC Argeș întâlnește ultima clasată, antrenorul Eugen Neagoe le cere elevilor săi să trateze meciul cu cea mai mare seriozitate. Tehnicianul nu poate trece cu vederea golurile primite de echipa sa din faze fixe: „Ne așteaptă un meci aparent ușor, dar toate meciurile sunt dificile. Sper să ne facem meciul ușor prin evoluția […] ..

Alexandru Dinoci: ”Nu suntem pe un loc care să ne facă cinste”

Mijlocașul Alexandru Dinoci nu concepe decât victoria în partida cu Progresul Spartac București. Jucătorul promovat din pepiniera alb-violeților așteaptă cu mare nerăbdare debutul la echipa de seniori a clubului din Trivale. Dinoci vrea să aibă evoluții cât mai consistente și să prindă un loc de titular: ”Trecerea de la Tineret la seniori a fost destul […] ..

Misiune aparent ușoară cu ultima clasată!

FC Argeș – Progresul Spartac București, sâmbătă, ora 11.00 Federația Română de Fotbal a programat în acest week-end o noua etapă de campionat la Liga 2. FC Argeș va întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, pe Progresul Spartac București, lanterna roșie a clasamentului. Confruntarea dintre argeșeni și bucureșteni contează pentru […] ..

LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII

SĂPTĂMÂNA   04.03 – 10.03.2024 – ARGEȘ Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum și a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice la consumatorii casnici și agenţii economici, astfel: În data […] ..

Funcționarii au plătit lucrări neefectuate la o grădiniță!

Doi funcționari publici, ambii din comuna Teiu, vor fi trimiși în judecată pentru abuz în serviciu sub formă continuată și complicitate la abuz în serviciu. Cei doi împreună cu trei oameni de afaceri sunt bănuiți că au falsificat facturi și au decontat  lucrări neexecutate la o grădiniță din localitate. Potrivit anchetei polițiștilor din cadrul Serviciului […] ..

Și-a amenințat concubina de față cu polițiștii!

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a ajuns în arest după ce a încălcat ordinul de protecție emis împotriva lui. Avea interdicția de a se apropia de fosta concubină, dar nu a ținut cont de decizia instanței. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, de față cu polițiștii sosiți la […] ..

105 argeșeni în arest la domiciliu

Pe linia mandatelor penale primite de la instanţe, în perioada ianuarie – decembrie 2023 la nivelul județului Argeș, au fost primite spre executare 191 de mandate penale (165 de mandate de executare a pedepsei închisorii şi 26 de mandate de arestare preventivă), reiese din bilanțul activității polițitilor argeșeni în 2023. Au fost desfăşurate activităţi specifice […] ..

15 dosare penale în domeniul achizițiilor publice

În anul 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au dispus măsuri de indisponibilizare pentru bunuri în valoare de 31.221.480 de lei, și a fost recuperată suma de 1.944.690 de lei. Au fost înregistrate 15 dosare penale în domeniul achizițiilor publice. Au fost reținute 15 persoane (toate fiind cercetate sub măsura preventivă […] ..

15 dosare în domeniul achizițiilor publice

În anul 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au dispus măsuri de indisponibilizare pentru bunuri în valoare de 31.221.480 de lei, și a fost recuperată suma de 1.944.690 de lei. Au fost înregistrate 15 dosare penale în domeniul achizițiilor publice. Au fost reținute 15 persoane (toate fiind cercetate sub măsura preventivă […] ..

A murit la cumpărături!

Un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din comuna Budeasa, a murit, în urmă cu puțin timp, în parcarea supermarketului Auchan Găvana, din Pitești. Bărbatul s-a dus, joi 28 februarie, în jurul prânzului, la cumpărături la supermarket Auchan Găvana. La ieșire a început să se simtă rău. S-a prăbușit la pământ și martorii au […] ..

152 dispariții de minori, într-un an!

În anul 2023, la nivelul IPJ Argeș, nu s-a înregistrat niciun caz deosebit de răpire ori dispariţie de minor care să nu fie soluţionat ori la clarificarea situaţiei să se constate decesul sau vătămarea copilului, majoritatea cazurilor reprezentând-o plecarea voluntară de la domiciliu sau din centre de plasament. Toate cele 152 de cazuri de plecări […] ..

Mai puține tâlhării în 2023

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a fost sesizat în cursul anului 2023 de comiterea a 14.280 de infracţiuni. Numărul infracțiunilor comise cu violență s-a menținut la același nivel față de anul 2022. 63,6% dintre acestea au fost comise în mediul rural, 91% în locuințe, aproximativ 55 % dintre fapte au fost comise asupra membrilor familiei, […] ..