Știri din Gazeta de Cluj

Ultimele titluri

Cum alegi corect becurile pentru locuința ta – 3 sfaturi

<p>Nu trebuie să fii neapărat electrician pentru a ști cum să alegi becurile pentru casa ta, așa cum nu trebuie nici să aștepți să se ardă un bec pentru a îl înlocui, sau cel puțin aceasta este părerea experților. În materialul pe care urmează să îl citești îți prezentăm într-un mod simplu și eficient cele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PNL Cluj joacă murdar în campanie împotriva lui Sabin Sărmaş

<p>PNL îl atacă murdar pe contracandidatul Sabin Sărmăs. PNL Cluj&#160; a plătit un articol publicat de Actual de Cluj, împotriva lui Sabin Sărmăş. Articol în care se arată că Sărmaş i-ar fi numit oi pe vârstnicii oraşului, într-o postare pe Facebook pe care ar fi şters-o ulteriror. Conform Autorităţii Electorale Permanente, legislaţia care reglementează metodele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Medicul clujean Florin Mărghitaș a cumpărat un hotel pe care îl transformă în clinică de recuperare

<p>Medicul clujean Florin Mărghitaș a cumpărat hotelul Palas din stațiunea Slănic-Moldova și pregătește transformarea acestuia într-o clinică de recuperare fizică și psihică, cu o capacitate de 100 de paturi. Mărgjitaș este și proprietarul rețelei de clinici Eurosan. Mărghiaș este specialist în medicină psihosomatică și adicții. Hotelul a fost cumpărat de la statul român la un [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Premiu acordat de Primăria Cluj-Napoca cuplurilor clujene

<p>La fel ca în anii trecuţi, pentru cuplurile care serbează nunta de aur, adică împlinesc 50 de ani de căsătorie, Primăria Cluj-Napoca oferă un premiu simbolic în valoare de 1.000 lei. În şedinţa de Consiliu de azi, 28.05.2024 a fost aprobat proiectul de hotărâre  numărul 49 Privind acordarea „diplomei de aur” și a câte unui [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria şi Consilul Local Gilău organizează cea de-a treia ediţie a evenimentului „Cea mai mare bogătie sunt copiii”

<p>Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua copiilor, Primăria şi Consilul Local Gilau organizează în Parcul Central ce-a de a treia ediţie a evenimentului „Cea mai mare bogăţie sunt copiii”. În cadrul evenimentului copiii se vor putea bucura de: jocuri interactive, teatru de păpuși, arte marțiale, karaoke, demonstrații cu câini polițiști, concerte și dansuri. Printre [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Studenții și-au pus corturile în curtea unei facultăți din Cluj-Napoca în semn de protest împotriva războiului din Gaza

<p>Mai mulți studenți de la Facultatea de sociologie și Asistență Socială au ocupat curtea instituției în semn de protest împotriva războiului din Fâșia Gaza. Ei au negociat cu rectorul UBB, Daniel David, pentru ca universitatea clujeană să înceteze orice asociere cu ”intentitățile care profită de pe urma războiului”. În a patra zi a ocupării de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Percheziţii în dosare de contrabandă în mai multe judeţe printre care şi Cluj

<p>Procurorii de la&#160;Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au coordonat azi o operațiune în colaborare cu polițiștii și procurorii de la DNA, fiind efectuate 17 acțiuni operative ce au inclus punerea în executare a&#160; nu mai puțin de 91 de mandate de percheziție și 25 de mandate de aducere.&#160;Operațiunile desfășurate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O maşină s-a răsturnat în cartierul Grigorescu

<p>Un accident a avut loc în urmă ieri seară în cartierul &#160;Grigorescu. Un autoturism s-a răsturnat în urma impactului. Potrivit martorilor oculari, șoferul a pierdut controlul volanului în timp ce conducea pe strada Donath, una dintre străzile principale ale cartierului clujean. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina a rămas efectiv cu roțile în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Planul Aureliei Cristea, candidata PSD la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pentru un oraş respirabil

<p>&#160;În viziunea Aureliei Cristea, Clujul respirabil înseamnă trafic descongestionat, infrastructură modernă, bine conectată și verde. Proiectele principale ale Aureliei Cristea pentru deconcestionarea traficului sunt: realizarea Centurilor de Nord și de Sud pentru a închide inelul exterior de circulație și pentru a conecta Clujul la Autostrada Transilvania, construirea de pasaje subterane, parcări subterane în zona centrală, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Judecătorii au amânat sentința penală pentru un primar clujean până după alegeri

<p>Curtea de Apel Cluj a decis să amâne pronunțarea în dosarul primarului din Valea Ierii, Dorin Nap, până după alegeri. Votul pentru alegerile locale va avea loc pe 9 iunie, iar judecătorii au programat data pronunțării în 13 iunie. Nap a fost condamnat în prima instanță, de Judecătoria Turda, la 2 ani și 9 luni de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria vrea să reia licitația pentru Centura Metropolitană Cluj

<p>Consiliul Național de Studiere a Contestațiilor a respins contestația depusă de Con A Operation, liderul asocierii care a participat la licitația pentru Centura Metropolitană. Acum, Primăria Cluj-Napoca vrea să reia procedura licitației. Licitația Primăriei pentru tronsonul de 24 km din Centura Metropolitană Cluj a fost estimată la peste 3,5 miliarde lei, iar oferta CON-A Operations [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Accident grav în zona Ciurila

<p>Azi dimineață, între localitățile Lita și Ciurila din judeţul Cluj a avut loc un accident de circulație grav în urma căruia un băiat de 20 de ani a fost rănit. &#8222;Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Băișoara, respectiv Punctul de Lucru Florești intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut între localitățile Lita și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Îți dorești să deschizi un salon de înfrumusețare cu servicii complete? Iată de ce vei avea nevoie

<p>Poză de Adam Winger pe Unsplash.com Dacă îți dorești să deschizi un salon de înfrumusețare cu servicii complete, este important să știi de ce anume vei avea nevoie pentru a reuși. Acest tip de afacere este extrem de popular în zilele noastre și poate fi foarte profitabil dacă este gestionat corect. În acest articol, vei [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

7 metode care pot ajuta orice afacere să-și îmbunătățească cifrele capitalului social

<p>Fotografie de Tima Miroshnichenko pe Pexels.com&#160; Având în vedere mediul competitiv manifestat în domeniul afacerilor, întreprinderile trebuie să găsească metode eficiente pentru a crește valoarea capitalului social, care este esențială pentru asigurarea resurselor necesare pentru extindere și inovare. Capitalul social reprezintă totalitatea resurselor financiare investite de acționari în companie și poate fi crescut prin diverse [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vocea autenticității feminine s-a auzit la Casa Tranzit

<p>În weekendul care a trecut la Casa Tranzit a avut loc un performance în care actrița din filmul „Babardeală cu bucluc” a devenit vocea femeii din România. Acting out – un performance care dă voce autenticității vieților a 2 femei artiste din România, sudate prin note comune ale suferinței și asumării publice, într-un performance al [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

 Candidatul AUR, Călin Cozma,  a fost interzis pentru a mai candida online încă două mandate

<p>La Cluj-Napoca lupta pentru funcţia de primar al municipiului nu se poartă doar în stradă, ci şi în online. În plină campanie electorală, Cozma a fost raportat la Facebook, care i-a suspendat contul pentru 3649 de zile pe motiv că ar încălca standardele comunitaţii. 3649 de zile sunt echivalentul a mandate. Ceea ce înseamnă, evident, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Consilerul Local AUR, Anca Ciubăncan, a organizat a doua ediţie Dual Painting

<p>Conislierul local AUR, Anca Ciubăncan, a organizat duminică, în parcul stadionului, un eveniment pentru copiii clujeni. În cadrul evenimentului Dual Painting, ajuns la a doua ediţie,  copiii s-au putut bucura de un atelier de artă stardală, pictură pe tricouri şi face painting. Responsabil de eveniment a fost Teodora Roşca, artist plastic.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Imagini cu explozia unui acumulator de pe Dacia Spring VIDEO

<p>Acumulatorul unei mașini electrice Dacia Spring a explodat, iar flăcările propagate au produs și incendierea unui imobil. Intervenţia pentru lichidarea flăcărilor a durat trei ore, anunță ziarul Tulcea. O maşină electrică Dacia Spring parcată în zona depozitelor a luat vineri dimineaţă, iar flăcările s-au extins şi la un spaţiu comercial aflat în vecinătate. Pompierii militari [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Servicii private car: când poți avea nevoie de propriul șofer

<p>Capitala României este pentru tine un oraș străin sau pur și simplu dorești să planifici o întâlnire importantă într-o locație din această aglomerație urbană? Acestea ar putea fi motive stresante și solicitante, însă serviciile private car cu chauffeur oferite de David Intercar pot reprezenta soluția ideală pentru a asigura o călătorie confortabilă, sigură, fără griji. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Statul subteran și alte stafii ale prezentului

<p>Știu că prezentarea anchetării târlei de jigodii avându-i la vârf pe Coldea, Dumbravă și Săgețel-Trăilă face deliciul publicului, dar privind cu prea multă atenție riscați să pierdeți esențialul. Distrușii ăștia fuseseră scoși de la butoane de ceva vreme și se ocupau, așa cum se vede, cu potlogării și găinării. Desigur, asta după ce strânseseră în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..