Știri din Obiectiv

Ultimele titluri

Județul Călărași se digitalizează!

<p>SIIEASC (Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă) se extinde la nivelul județului Călărași pentru fluxurile de înregistrare a nașterilor și a deceselor precum și pentru transcrierea actelor de stare civilă (naștere și deces) și în comuna Vâlcelele. Astfel, datorită acțiunilor specifice ale Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor a județului Călărași, SIIEASC [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A fost semnat contractul pentru modernizarea gării Ciulnița

<p>Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri după-amiază că a fost semnat contractul pentru modernizarea gării Ciulnița de pe Magistrala 800 București-Constanța. Contractul pentru modernizarea clădirii de călători din stația Ciulnița este o investiție în valoare de 27,39 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Au fost recepționate lucrările la Parcurile Jirlău și Navrom

<p>Obiectivul de investiții „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi prin amenajarea spaţiilor verzi din Zona de Vest şi a spațiului verde din Zona de Locuit Navrom”, recepționat! Miercuri, 19 iunie 2024, s-a semnat Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor privind execuția lucrărilor de construcții aferente obiectivului de investiții „Regenerarea spaţiului urban din Municipiul Călăraşi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pompierii călărășeni s-au luptat 2 ore cu focul la o casă din Călărași

<p>Pompierii militari călărășeni au intervenit în jurul orei 18.00 la un Incendiu de locuinţă situată pe varianta Nord a orașului, în apropierea unei stații de alimentare cu carburanţi. 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru lucru la înălţime si o autospecială SMURD s-au deplasat la această intervenție dificilă pe cod portocaliu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Activitatea în fruntea Primăriei Borcea, răsplătită cu încrederea a aproximativ 80% din locuitori

<p>Mircea Brândușă. Aniel Nedelcu Pațurcă câștigă categoric un nou mandat de primar al comunei Borcea. Conform rezultatelor finale, Aniel Nedelcu, primarul în funcție la Borcea, a obținut un nou mandat, al patrulea, ca edil al comunei. Și nu oricum! A câștigat Primăria cu un scor dezarmant pentru contracandidații săi. Aniel Nedelcu PNL &#8211; 79,78%; Nelu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cetățenii din Chiselet au vrut ca Mihail Penu să continue proiectele începute în comună

<p>Mihail Penu e primarul în funcție al comunei Chiselet de 28 de ani, adică din 1996. Are în portofoliu șapte mandate iar acum l-a câștigat pe-al optulea, fiind unul dintre cei mai longevivi primari la nivel național. Din locuitorii cu drept de vot s-au prezentat la urne 58,80%. Dintre aceștia, 1.080, adică, 77,47% i-au acordat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cele mai bune platforme cu jocuri gratuite

<p>În era digitală, jocurile mobile au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi a oamenilor. Fie că fac naveta, așteaptă la coadă sau pur și simplu se relaxează acasă, jocurile mobile oferă o modalitate de evadare accesibilă și distractivă. Dintre multitudinea de platforme mobile disponibile, unele ies în evidență datorită bibliotecilor extinse [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anul acesta vor fi finalizate mai multe proiecte importante în comuna Ulmeni

<p>Mircea Brândușă. În 2020, Nicolae Narcis Drăgnoi câștiga pentru prima oară fotoliul de primar al comunei Ulmeni. Când a ajuns la primărie și-a propus și a reușit în cei aproape patru ani să îi facă pe cei din administrație să înțeleagă că „trebuie să ne ridicăm mai mult”! Iată câteva din realizările Primăriei Ulmeni condusă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Modernizarea infrastructurii de apă, prioritatea primarului Ciprian Olteanu pentru noul mandat

<p>Mircea Brândușă. Activitatea primarului Ciprian Olteanu a fost mai mult decât convingătoare pentru locuitorii comunei Unirea, astfel încât, la alegerile din 9 iunie, aceștia i-au acordat încrederea pentru un nou mandat. Prioritatea primarului Olteanu pentru acest nou mandat este modernizarea infrastructurii de apă din comună. Conform informațiilor oferite de primar, vor fi înlocuiți 37 km [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ecoaqua | Comunicat de presă

<p>17.06.2024   Operatorul Regional ECOAQUA S.A. a semnat contractul de finanțare, aferent Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a  Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020” – etapa  II, cod SMIS 2021 319848  În data de 17 iunie 2024, a semnat contractul de finanțare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Competiție de robotică organizată la Călărași de Danube Robotics, cu sprijinul Ecoaqua

<p>În perioada 14-16 iunie a.c., echipa Danube Robotics a liceului Barbu Știrbei Călărași, în colaborare cu Ecoaqua, organizează competiția Frog Tournament la Sala Polivalentă din Călărași. Evenimentul promite să fie un punct de atracție pentru pasionații de robotică, cu meciuri între roboți programate pentru sâmbătă și duminică. Competiția va aduna elevi de gimnaziu și liceu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PSD obține majoritatea în consiliile locale ale municipiilor Călărași și Oltenița, precum și în Consiliul Județean

<p>Partidul Social Democrat (PSD) a reușit să obțină victoria la alegerile locale din județul Călărași, cu un rezultat de 56%, după redistribuire. În urma acestor alegeri, PSD a câștigat 35 de primării dintr-un total de 55 și a obținut majoritatea în consiliile locale ale municipiilor Călărași și Oltenița, precum și în Consiliul Județean. Cu acest [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Program Cinema Călărași 14 iunie – 11 iulie 2024

<p>14.06.2024, ora: 12.30 15 – 16.06.2024, orele: 10.00 și 12.30 21.06.2024, ora: 12.30 22 – 23.06.2024, orele: 10.00 și 12.30 Garfield – 3D (variantă dublată) Regia: Mark Dindal Cu: Hannah Waddingham, Samuel L. Jackson, Nicholas Hoult, Chris Pratt Gen film: Animaţie, Fantastic, Acțiune, Aventuri, Comedie, Familie Durata: 1h 40 minute Rating: AG Premiera în România: 17.05.2024 Garfield, faimosul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vasile Iliuță câștigă detașat al treilea mandat la conducerea CJ Călărași

<p>În urma alegerilor locale desfășurate pe 9 iunie, Vasile Iliuță, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a obținut o victorie categorică, comparativ cu următorul clasat, în cursa pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Călărași, asigurându-și astfel al treilea mandat consecutiv. Iliuță a acumulat 48,50% din voturi, distanțându-se semnificativ de principalii săi contracandidați. Conform datelor disponibile, iată cum [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Victorie fără drept de apel pentru Mihai Beștea la Primăria Oltenița

<p>La Oltenița, atitudinea arogantă a primarului liberal Costinel Milescu l-a făcut pe acesta să piardă, din nou, încrederea oltenițenilor. La scor! Mihăiță Beștea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a obținut o victorie fără drept de apel în cursa pentru funcția de primar al Municipiului Oltenița. Beștea a fost ales cu un procent covârșitor de 59,11%, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dragoș Coman și-a învins partidul din care a plecat în lupta pentru Primăria Călărași

<p>Dragoș Coman, fost membru al Partidului Național Liberal (PNL), a reușit performanța de a se clasa pe locul doi în alegerile pentru Primăria Călărași, în ciuda resurselor limitate de care a dispus. Intrat într-un con de umbră în PNL Călărași, după ce a deținut funcția de secretar de stat în Guvernul Orban, Coman a decis [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Marius Dulce nu doar a câștigat Primăria Călărași, ci a obținut și mai multe voturi ca în 2020

<p>Marius Dulce, actualul primar al municipiului Călărași, a reușit să-și consolideze poziția în fruntea administrației locale, obținând un număr și mai mare de voturi decât la alegerile precedente din 2020. În acest an, peste 11.000 de cetățeni și-au exprimat încrederea în Dulce, comparativ cu cele 10.281 de voturi obținute în urmă cu patru ani. Deși [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primar Marius Dulce: Vă mulțumesc!

<p>Vă mulțumesc pentru o lună de campanie în care ne-am prezentat cu fair-play proiectul politic. Indiferent de acțiunile politice rămânem oameni. În același Călărași. Cu prietenie, MARIUS DULCE</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Alin Drăgulin: Am depus plângere la poliție pentru distribuirea unui clip în care mi-a fost falsificată vocea

<p>În această dimineață, a fost distribuit un clip fals, în care vocea mea este clonată și îmi sunt atribuite afirmații false, menite să inducă în eroare electoratul, înaintea alegerilor locale. O astfel de manipulare grosolană arată disperarea celui care simte că va pierde alegerile. Am încredere în faptul că locuitorii municipiului nu se vor mai [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

(P) Direcțiile de dezvoltare ale Călărașiului propuse de Dragoș Coman

<p>Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Călărași, Dragoș Coman, a identificat principalele nevoi ale orașului, dar și direcțiile de dezvoltare ale reședinței de județ: Direcții principale de dezvoltare a municipiului Călărași: ⁃ Accesarea tuturor surselor de finanțare din fonduri europene nerambursabile; ⁃ Demararea de urgență a investițiilor pentru crearea infrastructurii necesare construirii unei [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..