Știri din Monitorul de Neamt

Ultimele titluri

Modificări care înlătură inechități din Legea pensiilor militare de stat

<p>&#9632; ele au fost votate de membrii Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților &#9632; comisia a fost prezidată de deputatul nemțean Laurențiu Leoreanu, în calitate de președinte &#9632; cele două modificări repară inechitățile generate în 2017 de modificarea Legii nr.223/2015 &#9632; Astăzi, 28 mai 2024, în cadrul ședinței Comisiei de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Despre apa noastră cea de toate zilele. Probele la apa consumată de nemțeni, unele conforme, altele nu

<p>&#9632; la ședința Colegiului Prefectural Neamț, mai multe instituții au prezentat o sinteză a activității &#9632; printre acestea s-a numărat și DSP, în cadrul căreia funcționează un laborator modern în care se efectuează și analize microbiologice, fizico-chimice şi toxicologice din probe biologice, apă, aer, alimente şi alţi factori de mediu &#9632; Luni, 27 mai 2024, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CONSTRUIM UN SPITAL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ NOU! L-AM PROMIS NEMȚENILOR ȘI NE ȚINEM DE CUVÂNT!

<p>Noul Spital Județean de Urgență din Piatra Neamț poartă marca administrației PSD, începând de la Consiliul Județean Neamț și până la Guvernul României. Până la semnarea contractului de finanțare, proiectul a fost amânat și contestat chiar de către unii care acum își asumă meritele.  ” În ciuda tuturor comentariilor celor care nici nu fac și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

George Lazăr (PNL Neamţ): Piatra-Neamţ va redeveni “Perla Moldovei”

<p>Piatra-Neamţ va deveni un oraş turistic european! Este crezul şi proiectul nostru, al PNL Neamţ, al meu ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în parteneriat cu primarul liberal Andrei Carabelea! Municipiul Piatra-Neamț, un oraș încărcat de istorie și cultură, aflat într-un peisaj natural spectaculos este și poarta de intrare către zona montană a județului Neamț, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Două titluri de campioni europeni pentru leii din Piatra Neamţ

<p>Două titluri de campioni europeni au obţinut sportivii de la Lions BJJ Piatra-Neamț, la Campionatul European de Ju-Jitsu Seniori și Masters. La cele două titluri s-au adăugat o medalie de argint şi una de bronz, ceea ce a contribuit la adjudecarea unui onorant loc 3 pe țări obținut de Romania la competiția de Ne Waza [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cerc pastoral-misionar al clerului militar din MAI, găzduit de ISU Neamț

<p>&#9632; evenimentul a fost prezidat de preotul Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul MAI &#9632; principalele teme ale cercului pastoral-misionar, de formare spirituală a salvatorilor, s-au referit la rolul pompierilor în comunitate și importanța credinței în Dumnezeu, pentru reușita misiunilor zilnice &#9632; În cursul zilei de luni, 27.05.2024, la sediul ISU Neamț [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Clasa politică, o adunătură din care suntem obligaţi să ne alegem conducătorii

<p>Actualei clase politice, care diferă net de cea a ultimului deceniu al secolului XX, i se pot reproşa multe lucruri, printre care predomină lipsa de onestitate şi clarviziune. Încâlcita bătălie electorală, care se proiectează în anul acesta, are menirea să ne bage mai adânc în tunelul întunecos al unui labirint, în care suntem obligaţi să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Daniel Harpa: ACT MEDICAL LA UN PAS DISTANȚĂ. FIECARE SECUNDĂ CONTEAZĂ!

<p>Sunt cunoscute și deosebit de bine primite de târg-nemțeni și de locuitorii din zonă, investițiile pe care Daniel Vasilică Harpa le-a realizat la Spitalul ”Sf. Dimitrie”  timp de 12 ani cât a condus primăria Târgu Neamț. Faptele au dovedit că sănătatea este un obiectiv prioritar pentru candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Experiența mea, în slujba dumneavoastră!

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț are o nouă conducere

<p>acesta a fost transferat de la DGA Iași &#9632; presa locală relatează despre faptul că numele noului comisar este legat de un scandal deschis pe numele ofițerului, pentru scurgere de informații &#9632; dosarul a fost ulterior clasat Pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean(IPJ) Neamț a apărut la rubrica ”echipa managerială” numele noului șef împuternicit(pentru 3 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Medicamente indiene, interzise la comercializare în țările Uniunii Europene

<p>&#9632; Agenția Europeană a Medicamnetului a publicat o listă cu medicamente generice produse în India, recomandate a fi scose din uz &#9632; dintre acestea, 45 se vând și în România &#9632; Agenția Europeană a Medicamentului a solicitat vineri, 24 mai, statelor membre să suspende autorizația de comercializare pentru o listă de medicamente generice , testate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Daniel Harpa: Protejăm consumatorii nemțeni și reînviem gustul legumelor de altădată!

<p>Consumatorii nemțeni trebuie să aibă la dispoziție produse proaspete, de calitate și pe cât posibil, din producție locală, obiective pentru care Daniel Vasilică HARPA, candidatul PSD Neamț la președinția Consiliului Județean, a găsit soluții locale, cu surse accesibile.  ”Obiectivul meu, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, este ca prin susținerea și  promovarea producătorilor agricoli locali, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

George Lazăr, PNL Neamț: ”Exclud orice alianță cu PSD în județul Neamț. Suntem într-o competiție pe care o vom câștiga”

<p>Faptul că la nivel central există o înțelegere între PSD și PNL, motivată de contextul geopolitic, nu înseamnă că și în județul Neamț vom pactiza cu PSD-ul. Acest lucru nu este posibil câtă vreme liderii locali ai PSD  nu își asumă dezastrul pe care l-au patronat ani de-a rândul în județul Neamț. PSD Neamț trebuie, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Locuri de muncă în sistemul bugetar și privat

<p>&#9632; în sistemul privat sunt anunțate ca fiind libere 1.022 de posturi la diverse societăți comerciale &#9632; la stat, în această săptămână, sunt 17 job-uri &#9632; Deși firmele private din județul Neamț oferă și săptămâna aceasta 1.022 de locuri de muncă în cele mai diverse domenii, cele mai căutate job-uri sunt tot cele de la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pregătiri intense pentru Ziua Internațională a Copilului

<p>&#9632; primăria va deschide sezonul estival în ștrand și va împărți pachete cu dulciuri pentru cei mici în grădinițe și la clasa zero &#9632; și conducerea Roman Value Centre va organiza în parcarea centrului comercial, timp de două zile, diverse manifestări &#9632; Ziua Internațională a Copilului este un prilej pentru toate comunitățile să organizeze manifestări [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Au început cursurile festive în școli

<p>&#9632; acestea se țin la clasele a VIII-a și a XII-a ai căror elevi se pregătesc pentru a intra la liceu sau facultate &#9632; la Roman, liceenii de la Colegiului Tehnic ”Miron Costin” au ținut festivitatea în sala ”Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Roman &#9632; Este perioda în care în toate școlile încep să se [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

“Viitorul Comunei Alexandru cel Bun : Un Militar Imaginează Proiecte Inovatoare pentru Dezvoltare și Siguranță”

<p>Daniel Răcianu, candidat independent la funcția de primar al comunei Alexandru cel Bun, vine în fața alegătorilor cu dorința de schimbare în bine a lucrurilor în comuna în care locuiește. Și-a propus proiecte posibile și realiste pentru comună. Candidatul la fotoliul de primar apreciază că are pregătirea și determinarea de a schimba în bine lucrurile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

EXPOFASHION ROMAN

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..