Știri din Monitorul de Neamt

Ultimele titluri

Femeie transportată la spital după explozia unei butelii

<p>O femeie în vârstă de 63 de ani a fost transportată la spital, sâmbătă dimineaţă, 1 octombrie, după ce a fost rănită de explozia unei butelii. “În această dimineață, în jurul orei 07:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unei explozii a unei butelii intr-o casă în localitatea Butnărești din comuna Secuieni. La locul solicitării [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Replica inspectorului şcolar general după ce primarul de Piatra i-a cerut demisia

<p>Florentina Moise, inspectorul şcolar general, i-a dat o replică şrimarului de Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, care i-a cerut demisia. Ea afirmă, printre altele, că este trist că se politizează situaţia de la Creşa Piatra-Neamţ şi că se aruncă vina pe alţii. Vă prezentăm în continuare integral replica inspectorului şcolar general: “Câteva precizări despre înțelesul cuvântului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ: “150 de ani de istorie, tradiție şi valoare, la Colegiul Naţional “Roman-Vodă”

<p>Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, a participat, cu emoţie, la sărbătorirea a 150 de ani de existenţă a Colegiului Naţional “Roman-Vodă”. El a mărturisit, printr-o postare publică, faptul că, legate de perioada în care a învăţat la acest colegiu, are unele dintre cele mai frumoase amintiri din întreaga viaţă. “De un secol şi jumătate, aceasta [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mica publicitate 1 octombrie

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mafia din codri, concluzii după 146 de percheziţii. Bani şi o uriaşă cantitate de lemn au fost indisponibilizaţi

<p>&#9632; Inspectoratul General al Poliţiei Române a făcut public bilanţul după efectuarea a 146 de descinderi &#9632; ancheta a vizat şi judeţul Neamţ &#9632; Poliţia Română a prezentat un bilanţ după efectuarea a 146 de percheziţii într-un caz în care acuzaţile aduse în ampla anchetă declanşată pe 28 septembrie 2022 în mai multe judeţe, fiind [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primarul Andrei Carabelea cere demisia imediată a Inspectorului Școlar General

<p>Creșa Piatra-Neamț este o entitate cu personalitate juridică, înființată prin hotărârea Consiliului Local Piatra-Neamț din 9 iunie 2022. În domeniul organizării și funcționării creșelor ca unități de învățământ cu personalitate juridică în subordinea Consiliului Local, legislația cu caracter special prevede atribuții comune-partajate între inspectoratele școlare județene și autoritatea administrației publice locale – Primăria. În cadrul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nemțeanul Sebastian Burduja, care deja conduce un minister, va fi interimar la Educație

<p>&#9632; Sebastian Burduja, ministru titular la Digitalizare, va gira pentru 45 de zile și funcția de la Educație &#9632; Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcție, pe pagina de Facebook &#9632; cauza ar fi scandalul legat de un plagiat &#9632; După demisia intempestivă, anunțată pe pagina de socializare, a ministrului Sorin Cîmpeanu, fotoliul de la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cronica pisălogului – Un Jules Verne modern

<p>Constantin Bîrjoveanu (1934 – 2000), scriitor, pictor, caricaturist și autor al „Cronicii pisălogului” scria, în urmă cu două decenii şi ceva, în săptămînalul Gazeta de Roman o tabletă intitulată „Un Jules Verne modern”. Om cu simțul umorului foarte dezvoltat, autorul celor 280 tablete pe care le conține o carte, folosește și în pastila umoristică de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mica publicitate 30 septembrie

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Eugen Țapu-Nazare (PNL): ”Măsuri concrete de sprijin pentru locuitorii din zonele montane”

<p>Comisia pentru antreprenoriat și turism, din Senatul României, a avizat favorabil o serie de măsuri pentru încurajarea înființării de centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui, fructelor de pădure, ciupercilor, plantelor medicinale și aromatice. Aceste măsuri au ca principale obiective dezvoltarea localităților rurale, crearea de noi locuri de muncă și stoparea migrației populației către zone [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mamă, tată şi un copil, în spital după o intoxicaţie cu ciuperci. Iată cîteva recomandări utile

<p>&#9632; familia din comuna Doljeşti a avut nevoie de îngrijiri medicale &#9632; intoxicaţia cu ciuperci este considerată o urgenţă medicală majoră &#9632; Cadrele medicale de la Centrul Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal se confruntă şi în această toamnă cu situaţii de intoxicaţii cauzate de consumul de ciuperci. La exact şase zile de la primul incident, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sistemul de management inteligent al traficului – de ce avem mai multe semafoare în oraş?

<p>&#9632; în Piatra Neamţ se implementează un proiect de management adaptiv al traficului, care are o valoare de 35 de milioane de lei &#9632; până la finalizarea lui vor funcţiona vechile semafoare, iar la final vor rămâne doar cele noi &#9632; În vederea menţinerii unei fluenţe a circulaţiei pentru vehiculele private, asigurarea priorităţii pentru vehiculele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fost jurnalist, intrat în politică

<p>&#9632; deputata Oana Bulai a anunțat pe pagina de socializare revigorarea organizațiilor PSD, mai ales în mediul rural &#9632; în acest sens, la Trifești a fost ales președinte al organizației fostul jurnalist de investigații Bogdan Pricope &#9632; Preocuparea din ultimii ani a partidelor este aceea de revigorare a organizațiilor politice, demers la care a a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Investiții în rețeaua de apă

<p>&#9632; la Roman se lucrează, de zor, la înlocuirea conductelor din str. Anton Pann &#9632; viceprimarul și-ar dori plecarea Romanului de la ApaServ &#9632; el critică lentoarea celorlate investiții asumate de municipalitate, făcînd supoziția că se vrea finalizarea lor înainte de viitoarea campanile electorală, din 2024 &#9632; După scandalul imens din această vară legat de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mica publicitate 29 septembrie

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Asociația „Culiță Tărâță“, un real sprijin pentru Spitalul Municipal de Urgență din Roman

<p>Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a anunțat finalizarea unei noi investiții în unitatea sanitară, ea fiind realizată grație unei sponsorizări. Este vorba de modernizarea accesului în Centrul de Primiri Urgențe, prin fonduri asigurate de omul de afaceri Mihai Tărâță, președintele Asociației „Culiță Tărâță“. „Datorită unei sponsorizări a Asociației «Culița Tărâță», a fost schimbat întreg sistemul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

S-a răsturnat cu maşina într-un parc de joacă pentru copii, după ce a ignorat semalul de oprire făcut de poliţişti

<p>&#9632; nedoritul incident s-a petrecut la Gherăieşti, în noaptea de 27 spre 28 septembrie &#9632; şoferul nu avea permis de conducere, dar băuse &#9632; În noaptea de 27 spre 28 septembrie 2022, în jurul orei 22.20, membrii unui echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Săbăoani, au efectuat un semnal regulamentar de oprire, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

<p>Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe? Acum nu ne putem imagina viața fără [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Spălare de bani, evaziune şi delapidare la firme din sectorul forestier. Peste 140 de percheziţii

<p>&#9632; o amplă acţiune a avut loc în ţară, fiind vizate şi societăţi comerciale din Neamţ &#9632; percheziţii au fost efectuate la sediile unor ocoale silvice &#9632; Poliţia Română a pus astăzi, 28 septembrie, în aplicare 146 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti (1) şi judeţele Alba (2), Bacău (1), Bihor (1), Bistriţa-Năsăud [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mica publicitate 28 septembrie

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..