Știri din Monitorul de Neamt

Ultimele titluri

Viceprimarul Eduard Minuţ se alătură echipei liberale de la Piatra-Neamţ

<p>Eduard Minuţ a declarat că a ales să vină alături de Andrei Carabelea pentru că este cel mai bun primar pe care l-a avut municipiul Piatra-Neamţ în ultimii ani. „Am venit cu toată convingerea lângă primarul Andrei Carabelea şi echipa acestuia. Andrei este un primar tânăr, cu viziune, ambiţie şi curaj iar proiectele pe care [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Consumcoop Horia Societate Cooperativă convoacă Adunarea Generală Ordinară

<p>În temeiul prevederilor Legii nr.1 din 2005 și ale actului constitutiv al societății cooperative de consum, Consiliul de Administrație al Consumcoop Horia Societate Cooperativă convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor cooperatori  la sediul societății cooperative pentru data de 21.03.2024, ora 11,00, având următoarea ordine de zi: 1. Prezentarea, discutarea și aprobarea Raportului Consiliului de Administrație [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fărădelegi de sute de mii de euro comise în Belgia. Percheziții pentru recuperarea de aparate medicale, laptop-uri și telefoane

<p>&#9632; trei percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiștii din Iași și Roman &#9632; un nemțean este cercetat pentru tăinuire &#9632; valoarea prejudiciului este de peste 350.000 de euro &#9632; După cum a transmis Poliţia Română, descinderile au avut loc în prima zi a lunii martie 2024, fiind puse în executare de cadrele de la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Adolescent cercetat penal. A bătut un șofer de autobuz

<p>Potrivit unui comunicat de presă al IJP Neamț, la data de 1 martie 2024, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați de către o femeie, din localitatea Oniceni, cu privire la faptul că șoferul autobuzului în care este pasageră a fost lovit. Din cercetările efectuate a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Simularea BAC-ului, fără probleme în Neamț

<p>&#9632; la examenul de la Limba română s-au înscris 3.361 de elevi &#9632; lucrările se corectează, digitalizat, într-un centru regional de evaluare &#9632; prezența la prima probă a fost de 93,62% &#9632; În cursul zilei de luni, 4 martie, în Neamț, conform informațiilor primite de la vicepreședintele Comisiei județene de organizare a examenului de simulare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ayline Sofia Țugui este prima campioană națională de șah feminin din Roman

<p>&#9632; și alți reprezentantanți ai Clubului Sportiv Municipal Roman au obținut rezultate remarcabile la Campionatele Naționale Școlare de Șah „Elisabeta Polihroniade” &#9632; întrecerea a avut loc la Căciulata &#9632; Pe pagina oficială de Facebook a Clubului Sportiv Municipal Roman este consemnată o știre referitoare la un succes remarcabil la Campionatele Naționale Școlare de Șah, la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Profesorul Mihai Lăcătușu, despre „bolile” educației. „E dureros să vezi cum părinți, care abia au trecut un BAC, ajung să dea indicații cadrelor didactice“

<p>&#9632; fostul inspector școlar general a realizat o „radiografie“ a „suferințelor” din domeniu &#9632; cu o vastă experiență didactică în domeniu, căpătată în țară și străinătate, profesorul Mihai Lăcătușu vorbește despre subfinanțarea cronică a educației, formarea profesională deficitară a cadrelor didactice, despre supraîncărcarea programelor școlare, deziteresul elevilor, analfabetismul funcțional, supraaglomerarea claselor , etc &#9632; Continuăm [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima d ..

Marius Băluț a ales echipa liberală și va candida din partea PNL la Primăria Țibucani

<p>Președintele formațiunii liberale nemțene, Secretarul de Stat George Lazăr, a anunțat că Marius Băluț a ales echipa liberală și va candida din partea PNL Neamț la primăria Țibucani. Anunțul candidaturii lui Marius Băluț, a venit ulterior anunțului candidaturii pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Neamț, a domnului George Lazăr. “Viceprimarul comunei Țibucani, domnul Marius [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Roznoveanul Viorel Miron – candidatul PNL Neamţ la Primăria Roznov

<p>Viorel Miron este candidatul pe care PNL Neamţ îl susţine pentru funcţia de primar al oraşului Roznov. Acesta a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, alături de echipa liberală nemţeană. Preşedintele PNL Neamţ şi candidatul la funcţia de preşedinte [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Consilierul local Cosmin Asandei s-a alăturat echipei liberale condusă de primarul Andrei Carabelea

<p>Consilierul local Cosmin Asandei s-a alăturat echipei liberale condusă de primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea. Cosmin Asandei şi-a exprimat încrederea că alături de colegii din Partidul Naţional Liberal va duce la bun sfârşit proiectele aflate în derulare dar vor fi implementate şi alte proiecte care vor duce la creşterea calităţii vieţii tuturor pietrenilor. „Am venit [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Am servit Romanul ca primar, apoi am plecat la București, ca deputat, dar tot cu Romanul în suflet“

<p>„Sunt un om de cuvânt, un om de onoare. Niciodată nu am promis mai mult decât pot face, iar întreaga mea energie am canalizat-o pentru a realiza lucruri bune, durabile. Plec la acest drum având convingerea totală că doar împreună putem clădi orașul pe care ni-l dorim cu toții”, a declarat Laurențiu Leoreanu, candidatul PNL [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Patrula de siguranță publică din Piatra Neamț a recuperat un cățel rătăcit

<p>&#9632; Alfi ieșise tiptil din curte și nu mai știuse să revină acasă &#9632; polițiștii au găsit stăpânii acestuia &#9632; Patrula de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț a avut o intervenție neobișnuită în ziua de 2 martie a.c. În timp ce partulau, polițiștii au observat un cățel cu blana aurie, ce avea un [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Membrii PSD propuși pentru excludere ”și victimele colaterale”

<p>&#9632; e vorba despre decizia PSD Neamț de excludere a Florentinei Luca Moisă, inspector școlar general și a lui Eduard Robert Minuț, consilier local PSD  n cel de al treilea exclus din PSD este  viceprimarul de la Țibucani, Marius Băluț acuzat și el de infidelitate față de PSD după anunțul că va candid la viitoarele [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

COMES se lansează pe piața egipteană

<p>&#9632; patru firme românești au fost prezente la EGYPES 2024 &#9632; EGYPES 2024 (Egypt Petroleum Show &#8211; 19-21 februarie), unul dintre cele mai importante evenimente regionale din industria de petrol și gaze naturale, a găzduit 2,200 de delegaţi la ediţia din acest an, din 450 de companii, cu reprezentare mondială de vârf. Deschiderea a fost [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Accident mortal pe E85, în apropiere de Săbăoani

<p>Una dintre cauzele cel mai des întâlnite în ceea ce privește accidente rutiere este nerespectarea de către conducătorii auto și de pietoni a regulilor de circulație, cel mai adesea astfel de incidente  soldându-se cu urmări foarte grave. Un astfel de nedorit evenimet s-a petrecut joi, 29 februarie 2024, în jurul orei 20.40, în afara localității [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Viceprimarii, votul şi excluderile sau „Unde dai (votul) şi… ce alianţă crapă?”

<p>Şedinţele de CL Piatra Neamţ din 1 Martie – semne bune primăvara are(?!)– care s-au finalizat, cu greu, cu schimbarea unui viceprimar de Neamţ – amănunte aici: https://monitorulneamt.ro/dupa-ploaie-de-extraordinare-piatra-neamt-are-viceprimar-nou/ &#8211; ar putea duce şi la alte victime neaşteptate. Asta după ce liderul USR Neamţ, Iulian Bulai, a propus, în urma votului din şedinţele cu pricina, excluderea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

După ploaie de extraordinare, Piatra Neamţ are viceprimar nou

<p>După „lupte seculare” care au durat vreo trei şedinţe extraordinare ale Consiliului Local Piatra Neamţ, municipiul reşedinţă de judeţ are viceprimar nou. Concret, pe nume, Alin Lehăduş a fost înlocuit de Eduard Minuţ. Dincolo de zbaterea privind schimbarea viceprimarului, una care pentru mulţi ar putea să pară chiar sterilă, ar mai fi de reţinut câteva [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Despre culori

<p>&#9632; Psiholog Dr. Ana Aurelia Huţanu &#9632; Oscar Wilde spunea că „simpla culoare, nealterată de înțeles și nealiată unei forme definite, poate vorbi sufletului într-o mie de feluri diferite”. Dacă este întrebuințată corespunzător, teoria culorilor este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le poate folosi un designer dar și noi, în casele noastre, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CONVOCARE

<p>&#160; &#160; &#160;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mărțișoare vechi în primăveri noi

<p>&#9632; cele mai vechi datează din anii 1872 și 1879 &#9632; Printre cele mai vechi mărțișoare din România se află o monedă o monedă de argint,  cu şnur, care datează de la 1872. Moneda se află în colecția unui marinar din Constanța, colecționar de mărțișoare, conform observatornews.ro. Un alt martisor, care are forma unei inimi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..