Știri din Ceahlaul

Ultimele titluri

Concurs de benzi desenate cu premii pentru elevii din județele Sibiu și Neamț

ASAP România și Animest îi invită să își imagineze eroul reciclării După două ediții BANDA ASAP desfășurate în 2023, prin care elevii din București, Brașov, Constanța și Iași au reprezentat prin sute de lucrări eroul reciclării, programul ASAP România, în parteneriat cu Animest, continuă concursul de benzi desenate în județele Sibiu și Neamț! Astfel, elevii […] ..

Incendiu în desfășurare in Piatra Neamț

Forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț intervin pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat la al treilea etaj într-un bloc de locuințe situat pe strada Valea Albă. ..

La Mulți Ani

Fie ca acest mărțișor să ne aducă liniștea și fericirea de care avem nevoie toțo. și ca iubirea să ne îmbrățișeze sufletul. La Mulți Ani! Conducerea TROLEIBUZUL S.A. ..

La Mulți Ani!

Parfumul florilor de primăvară, roua dimineților calde, adierea vântului blând al celui mai frumos anotimp, toate acestea să-și găsească locul in sufletul dumneavoastră. La Mulți Ani! Grădinaru Rareș ..

𝗔𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗲! 𝗨𝗿𝗺𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝘂𝗻 𝗲𝘅𝗲𝗿𝗰𝗶𝘁̦𝗶𝘂!

Astăzi, 28 februarie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 254 mijloace de alarmare publică din județ. Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de […] ..

ÎN STAGIUNEA MUZICALĂ: MEDALION ADRIAN STROICI

(http://www.culturaneamt.ro/in-stagiunea-muzicala-medalion-adrian-stroici/) Stagiunea muzicală 2023-2024, proiect comun al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, continuă cu Medalionul dedicat compozitorului Adrian Stroici, cunoscut și apreciat profesor al Liceului de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamț. Dacă importanta carieră didactică a distinsului dascăl pietrean este cunoscută [&#82 ..

ȘCOALA POPULARĂ DE ARTĂ ÎNTÂMPINĂ PRIMĂVARA CU O SALBĂ DE SPECTACOLE FOLCLORICE

Centrul pentru cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț întâmpină venirea primăverii pregătind o serie de ieșiri la rampa scenei. Elevii talentați ai Școlii Populare de Artă, împreună cu profesorii lor, vă invită la o serie de spectacole dedicate mamei. Duminică, 3 martie 2024, începând cu ora 13;00, vă așteptăm la Căminul cultural din comuna Ștefan […] ..

Incendiu casă parohială Biserica Precista veche

În această seară, la ora 20:01, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pe Bulevardul Decebal, pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială ce aparține Bisericii Precista Veche.La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un autoturism de serviciu.La sosirea pompierilor […] ..

Un nou atelier de pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează Atelierul de pictură pe sticlă dedicat copiilor și coordonat de Anca Mihalache, în perioada martie-aprilie 2024. Sunt disponibile 20 de locuri. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, începând cu data de 4 martie, pe durata unei ore și jumătate, […] ..

Continuă și în acest an campaniile privind prevenirea și combaterea cerșetoreriei!

Cerșetoria reprezintă primul pas către infracționalitate și delincvență, iar de la mâna întinsă până la furturi și tâlhării nu este decât un singur pas! Așadar, SPUNE NU CERȘETORIEI! Campania, ce a avut ca scop determinarea cetățenilor de a nu mai oferi bani celor ce apelează la mila publică, a fost inițiată în colaborare cu reprezentanții […] ..

Medisprof deschide un spital în Piatra Neamț și vine în sprijinul pacienților oncologici diN zona Moldovei

Februarie 2024, Cluj-Napoca: Medisprof Cancer Center, cel mai mare centru oncologic privat din Cluj-Napoca, deschide un spital în Piatra Neamț, pe strada Arcului nr. 8. Evenimentul de inaugurare va avea loc vineri, 23 februarie, începând cu ora 14:00, în prezența oficialităților locale. Data de 23 februarie are o semnificație importantă pentru Medisprof, întrucât marchează și […] ..

Accident rutier – pasarela 1 Mai

În jurul orei 09:00, pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț (pe breteaua de legătură dintre Bulevardul General Dăscălescu și strada Dimitrie Leonida) la un accident rutier. Un autoturism în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă.La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț […] ..

ANUNȚ DE VÂNZARE PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ CU PLIC ÎNCHIS

S.C. TROLEIBUZUL S.A., cu sediul în str. Strămutați nr. 21 bis, com. Dumbrava Roșie, jud. Neamț, organizează licitație publică cu plic închis pentru vânzarea următoarelor bunuri, care pot fi vizionate la sediul societății. Prețul de începere al licitației publice cu strigare este stabilit după cum urmează: Nr. crt. Denumire obiect Marcă/ Nr. Buc. Stare obiect […] ..

ANUNT PUBLIC

Prospecțiuni S.A. pentru beneficiarul S.N.G.N. Romgaz S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Lucrări de achiziție date geofizice tridimensionale 3D Moldova Sud”, propus a fi amplasat pe teritoriul administrativ al județelor Neamț (comunele Costișa, Podoleni și Romani) și Bacău (comunele Bahna, Berești- Bistrița, Blăgești, Buhuși, Gârleni, Ițești […] ..

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat anul trecut peste 25 de milioane de puieți forestieri în fondul forestier de stat

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat anul trecut, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, 25,52 milioane de puieți forestieri, regenerând 14.368 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 9,9% mai mult decât programul inițial.             Astfel, au fost realizate lucrări de regenerare naturală pe suprafaţa de 10.238 […] ..

Poliția Locală Piatra Neamț

Informare Doi minori din comuna Războieni, dați dispăruți de rude în seara zilei de 29.01.2024, au fost depistați de polițiștii locali din cadrul S.D.PI. – Poliția Locală Piatra Neamț, în centrul municipiului marți, 30.01.2024, în jurul orei 11.30. Deși erau căutați de forțele de ordine, cei doi copii cu vârste de 8 respectiv 10 ani, […] ..

Cum poți utiliza telefonul pentru autoeducație și dezvoltarea talentelor?

Într-o eră în care tehnologia devine tot mai omniprezentă, smartphone-ul nu este doar un dispozitiv pentru apeluri și mesaje, ci și o unealtă puternică pentru autoeducație și dezvoltarea personală. Cu resurse virtuale la îndemână și aplicații specializate, acest mic dispozitiv devine un portal către lumea vastă a cunoașterii și expertizei, fiind un ghid esențial în […] ..

Accident feroviar în municipiul Roman

La ora 10:43 pompierii au fost înștiințați despre un eveniment feroviar ce s-a produs în municipiul Roman (trecerea la nivel cu calea ferată – Bulevardul Nicolae Bălcescu) în urma căruia a rezultat o victimă. Trenul InterRegio ce se deplasa pe ruta Suceava-București a lovit o persoană.La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de […] ..

Incendiu în comuna Icușești

Un bărbat din comuna Icușești a rămas fără locuință în plină iarnă În această noapte, la ora 01:15, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Icușești pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință.La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Icușești și Detașamentul de pompieri Roman.Incendiul se […] ..

Două incendii la Vânători Neamț

La ora 20:24 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Vânători Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț și SVSU Vânători Neamț.Incendiul s-a manifestat la acoperișul unei case, în jurul coșului de fum. Forțele de intervenție au acționat […] ..