Știri din Ceahlaul

Ultimele titluri

Biciclist accidentat la Poiana Teiului

In seara zilei de marti, 27 mai, echipajele de pompierii au fost solicitate să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor in urma producerii unui accident rutier în comuna Borca. Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a lovit un biciclist, după care a intrat într-un stâlp de electricitate pe […] ..

Județul Neamț gazdă pentru preoții militari din structurile M.A.I din zona Moldovei

Astăzi, 27.05.2024, la sediul ISU Neamț s-a desfășurat Cercul pastoral-misionar al clerului militar din M.A.I.- regiunea Moldova. Activitatea a inceput cu un Tedeum de mulțumire pentru toată binefacerea primită de la Dumnezeu săvârșită de preoții participanți, la troița din curtea inspectoratului, unde au participat și salvatorii din tura de serviciu. În cadrul acestei întâlniri, prezidată […] ..

Program spectacole Teatrul Tineretului

Vineri, 31 mai, ora 19:00 Război și pace și… după Lev Tolstoiun spectacol de Clemens Bechtel scenografia: Vesna Hiltmannmuzica originală și video: Alex Halkalighting design: Costi Baciuasistentă de regie: Corina Grigoraștraducere roman: Nicolae Iliescuscenariu: Clemens Bechteltraducere scenariu: Lucian Branea cu: Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Paul-Ovidiu Cosovanu, Corina Grigoraș, Cătălina Eșanu, Ecaterina Hâțu, Maria Hibovski, Florin H ..

Recital de pian „Reverie“, la Biblioteca Județeană

Aflat la prima ediție, recitalul este susținut de elevii claselor de pian de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, îndrumați de profesoara Alexandra Anechitoaie Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește prima ediție a recitalului de pian „Reverie“, susținut de elevii claselor de pian, din ciclul primar și gimnazial, de la Liceul de Arte „Victor […] ..

L-ați văzut?

La data de 23 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că, fratele ei, NISTOR RĂZVĂN-IONUȚ, în vârstă de 33 de ani, din Piatra-Neamț, a plecat de la domiciliu din data de 21 mai a.c. și nu a mai revenit. Acesta și-a pierdut […] ..

Informare Poliția Locală Piatra Neamț

Mai multe persoane fără adăpost surprinse că tulburau ordine și liniștea publică sau că apelau la mila publică fiind apte de muncă au fost avertizate verbal sau în scris, de către polițiștii locali de ordine publică, în cadrul unei acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ori a consumului de alcool în locurile publice. […] ..

Apel către public din partea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec

Dragi credincioși și oameni de bine, Mănăstirea Văratec, o oază de spiritualitate și rugăciune situată în județul Neamț, a fost lovită recent de un incendiu devastator. La 29 aprilie 2024, două case ale ansamblului nostru monahal au fost mistuite de flăcări, punând în pericol nu doar bunurile noastre materiale, dar și viețile celor patru maici […] ..

Accident rutier la Sagna

In aceasta dupa-amiaza, la Sagna, in jurul orei 12:20, un autoturism în care se aflau două persoane a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SAJ Roman.Cele două persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.Un bărbat […] ..

Simpozion „Grigore Ciucă – un profesor dăruit“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza“ Piatra-Neamț, și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra-Neamț, organizează simpozionul „Grigore Ciucă – un profesor dăruit“, în cadrul proiectului „Să cunoaștem istoria județului prin memoria comunității. Oameni, locuri, fapte“. Evenimentul va avea loc vineri, 24 mai 2024, cu începere […] ..

În ziua de 14 mai, pompierii au fost solicitati sa intervina in urma unui accident rutier in comuna Bodesti. În evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme, dintre care unul era staționat. „La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere cu modul […] ..

Incendiu în comuna Bozieni

In seara zilei de 14 mai, pompierii nemteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Iucșa, comuna Bozieni. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Bozieni și SVSU Oniceni.La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la o anexă […] ..

Premiera la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului anunță Premiera spectacolului PESCĂRUȘUL de A. P. Cehov, în regia lui Christian Benedetti, sâmbătă, 18 mai, și duminică, 19 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare. „PECĂRUȘUL. Comedie în patru acte“:  Treplev o iubește pe Nina, Nina îl iubește pe Trigorin, Trigorin e prins în mrejele Arkadinei, un lanț al iubirilor ca în comediile […] ..

Minora din Roman disparuta

Actualizare: Minora a fost identificată pe raza județului Buzău. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni. La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, la aceeași dată, NISTOR DUMITRIȚA DENISA, în vârstă de 14 ani, a plecat de la domiciliul din municipiul Roman […] ..

Ați văzut-o?

La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, la aceeași dată, NISTOR DUMITRIȚA DENISA, în vârstă de 14 ani, a plecat de la domiciliul din municipiul Roman și nu a mai revenit până în prezent. Semnalmente: înălțime – 1,60 cm, constituție atletică, păr […] ..

STAGIUNEA MUZICALĂ REVINE CU UN RECITAL DE ARII ȘI LIEDURI

Stagiunea muzicală organizată, în parteneriat, de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, reia șirul evenimentelor artistice, propunând melomanilor un nou recital de arii și lieduri.Astfel, joi, 16 mai 2024, începând cu ora 17:00, la sala Cupola a Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț, […] ..

Eveniment feroviar în comuna Dumbrava Roșie

La ora 10:16, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment feroviar în comuna Dumbrava Roșie.Un autoturism în care se afla doar conducătorul auto a fost lovit de un tren. În autoturism se afla doar conducătorul auto, care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.În tren se aflau 15 persoane. […] ..

Lumea mirodeniilor: sumacul sicilian și ornamental

Din fructele măcinate se obține un condimentul roșiatic, cu gust unic *Ingredient excelent și pentru preparatele din gastronomia românească În bucătăriile țărilor Orientului Mijlociu se folosește frecvent un condiment cu gust unic, de forma unui praf roșiatic, care se obține din fructele arbustului Rhus coriaria. Arbustul are fructele de un purpuriu intens în lunile de […] ..

Ateliere creative de pictură și bijuterii, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ organizează două noi serii de ateliere creative, dedicate picturii și realizării de bijuterii. Atelierul de bijuterii, adresat elevilor cu vârsta de 8-14 ani, este programat în două zilele de marți, de la ora 14:00 la ora 15:00, în la Sala Info Club 1. Va fi formată o grupă de maximum 10 […] ..

Recitalul clasei de flaut, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește Recitalul Clasei de Flaut a profesoarei Lucreția Stroici, marți, 14 mai 2024, de la ora 17:00, în Sala Cupola. Evenimentul, care are loc în cadrul proiectului cultural Simfonii Cromatice, este desfășurat în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț și își propune să ofere publicului o incursiune subtilă […] ..

Coliziune in urma unei sicanari in trafic

În noaptea de 10 mai, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un conducător auto cu privire la faptul că este șicanat în trafic. În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, între doi conducători cu vârste de 25, respectiv 32 de ani, pe fondul […] ..