Știri din Informatorul Moldovei

Ultimele titluri

Asociața CARP Elena Cuza Bârlad a adus bucurie în sufletele a 200 familii care au împlinit 5 decenii de căsătorie

<p>Două sute de familii s-au înscris la Nunta de Aur, organizată, la fel ca de obicei, anul acesta de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad, în colaborare cu Primăria Bârlad și Episcopia Hușilor. Anul acesta au fost sărbătorite 200 de perechi care au împlinit 50 de ani de căsnicie, 155 sunt din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Hrană pentru suflet la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei

<p>Pe 9 iulie, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași, a organizat, în cadrul proiectului muzeal Centrul Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, vernisajul primei ediții a expoziției ARTA SACRĂ ÎN CREAȚIE ȘI RESTAURARE. Foaierul principal al Centrului Muzeal, găzduiește [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Trei zile de poveste la Festivalul Vasluiul Medieval

<p>Cea de-a II-a ediție a Festivalului Vasluiul Medieval s-a bucurat de un real succes. Mii de vasluieni au participat la manifestările organizate în cadrul acestui eveniment. De pe înălțimile, care cândva ascundeau oștile marelui voievod moldovean Ștefan cel Mare și Sfânt la bătălia de la Podu Înalt, astăzi privea statuia ecvestră a domnitorului care a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Procesiune impresionantă cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi la Huși

<p>Mii de pelerini, alături de preoții din Episcopia Hușilor, au participat la procesiunea cu Brâul Maicii Domnului, alături de moaștele Sfintei Chiriachi și ale Sfântului Andrei Șaguna. În sunetul clopotelor, procesiunea s-a derulat pe traseul Catedrala Episcopală – str. Mihail Kogălniceanu – str. 1 Decembrie – str. A.I. Cuza – str. Ștefan cel Mare – [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Doi bunei ies în față mereu, doar ei!

<p>PAMFLET Învățați să „toarne” cam tot ce prind, că au fost în solda Secu’, acu’ se cred buricul pământului. Fără ei totul e pustiu, spunea recent un mare mincinos care s-a împiedicat de aceste specimene și-n politica locului și la cultură și la sărbători și la… și la… Un mare eveniment a avut loc recent [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (VII)

<p>Şvabii, originari din regiunea bavareză Suabia, au pus bazele pus bazele sericiculturii în Banat. Cultura duzilor şi creşterea viermilor de mătase era o afacere prosperă nota Johann Kaspar Steube în cartea “Nouă ani în Banat. 1772-1781”. Filatura de mătase Lugoj, celebra firmă românească care prelucra mătasea fermierilor este pusă în funcţiune în 1837. În 1844 [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Viceprimărița cercetată de procorori e neclintită din foncție!

<p>Vai de capu’ fostul târg Codăești! S-a procopsât cu o cofetăreasă care ține sub aripa proprie o cercetată penal pentru niște combinațiuni presupus puturoase. Viceprimărița, de creștere cam țață, spurcă pe toți numai ca să rămână la ciolan. Ce înseamnă asta? Ne-a spus recent un mincinos de top. Cică are nește interese prin părțile esențiale. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (VI)

<p>Un exponent de seamă al industriei grele româneşti au fost “Uzinele şi Domeniile Reşiţa”, companie cu capital majoritar de stat. La Reşiţa s-a asamblat în 1945, automobilul Malaxa, primul autoturism de concepţie românească. Nicolae Malaxa intenţiona să construiască o fabrică de automobile şi primele autostrăzi din România. Tot la Reşiţa, ca să revenim la bătrânul [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mai are nevoie România de minerit?

<p>Modificările introduse printr-o ordonanță de urgență aprobată recent vizează redeschiderea exploatărilor miniere neenergetice, continuarea activităților miniere pentru societățile în insolvență și valorificarea golurilor miniere din saline, pentru turism sau scopuri medicale. Concret, se instituie posibilitatea continuării activității miniere pentru societățile aflate în procedură de insolvență, prin păstrarea licenței în cadrul unui program de reorganizare, dar [&#8230;]</p> <p>The post app ..

Excursie în lumea mărcilor (V)

<p>Uneori&#160; aşezările au fost denumite după meşteşugurile sau&#160; după ocupaţiile specifice locului: Olăneşti din judeţul Vâlcea, Rotărie din ţinutul Tutovei, Doaga în ţinutul Putna, pe malul Siretului, Vânători în judeţul Neamţ ori Prisăcani în judeţul Iaşi. În graiul vechi, prin substantivul baie se&#160; înţelegea exploatare minieră, mină, de unde numele localităţii Baia, prima capitală a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (IV)

<p>Ce înseamnă puterea mărcii au înţeles chiar şi comuniştii după ce au naţionalizat fabrica de hârtie Letea din Bacău. Noua denumire, “Steaua Roşie”, nu trezea interesul partenerilor externi, chiar şi a celor din ţările satelite Moscovei, aşa zis de democraţie populară, aşa că vrând nevrând au revenit la marca Letea. Societatea a fost fondată în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Salarii minime europene în România

<p>Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European și a Consiliului privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Proiectul de lege urmează să fie supus adoptării de către Parlamentul României în regim de urgență. Salariul [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

PSD Vaslui a venit după alegeri cu un mesaj mobilizator dar a deranjat presa mincinoasă

<p>Au trecut alegerile. Oamenii au decis că PSD are specialiști care pot și vor să dezvolte județul Vaslui. Municipiile Vaslui, Bârlad și Huși au primari de la PSD. Orașul Murgeni are primar de la PSD, un profesionist care va începe al doilea mandat în fruntea orașului. La Vaslui este primar „proaspăt”, la Bârlad a fost [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Haoleu! Liberalii vasluieni și-au ridicat poalele-n cap!

<p>PAMFLET Una tare de tot și mincinoasă rău s-a petrecut, cum era „normal” după alegerile din 9 iunie. PSD Vaslui a câștigat tot. Are aproape 60% la alegerile europarlamentare în județul Vaslui. PSD are primari în toate municipiile și orașele județului și în treisferturi din comune. Ca să nu fie unanimitate, la orașe și municipii, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

AUR, un partid de 9% în alegerile locale

<p>E clar. Cu toată presa cumpărată cu peste un miliard lei de fiecare publicație care a acceptat să publice mizerii, minciuni penale chiar, AUR-ul scandalagiului Simion a reușit să adune sub 10% din voturile cetățenilor. Asta arată foarte clar că foarte puțini români cred în minciunile lui Simion și a șnapanilor găsiți de acesta și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

PSD a câștigat alegerile în Moldova pentru că moldovenii s-au săturat de vânători de vrăjitoare!

<p>6 din 8 județe vor fi conduse de PSD în următorii 4 ani. Botoșaniul a ales la mustață un liberal „importat” la conducerea CJ, dar primăria Botoșani rămâne la PSD, Iașiul a rămas la PNL, orașul Bacău a rămas la USR, însă PSD a câștigat alegerile în județ, luând CJ și cele mai multe comune, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (III)

<p>Spuneam în articolul anterior că un client de vază dă valoare mărcii unei afaceri. Un bar din Havana se mândreşte că a fost preferat de Ernest Hemingway şi tot în acel bar se vinde cockteil-ul inventat de marele romancier: rom cu lapte de cocos şi lămâie. Localul “La Pocalu” din Praga unde se serveşte berea [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (II)

<p>Spuneam în articolul trecut că în fiecare cameră de hotel american este câte o Biblie! În multe din hotelurile noastre lumina este atât de chioară că nu vezi pe unde mergi, darămite să citeşti ceva. În fine, să revenim la mărci! Moţii pe lângă că umblau prin toată Transilvania să vândă putini şi butoaie făcute [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Județul Vaslui are toate șansele să devină un jucător de talie regională

<p>Prin preajmă trec drumuri de mare viteză, este vamă internațională intens folosită, are bogăție cultural-tradițională și spirituală, dar mai presus de toate are o echipă la conducere care spune că va transforma județul Vaslui într-un jucător important în regiune. Ce-i lipsește acum? „Accentul va fi pus în primul rând pe servicii. Dezvoltarea serviciilor atrage și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Excursie în lumea mărcilor (I)

<p>Marca este semnul distinctiv care individualizează un produs faţă de un altul similar, fabricat sau comercializat de altă companie. Ca etimologie provine din vechiul german merk, care înseamnă zonă de frontieră și sanscritul mar-limita. În evul mediu titulatura de marcă au purtat-o statele aflate la frontiera Imperiului Roman de Neam German. Aceste monarhii erau conduse [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..