Știri din Punctul

Ultimele titluri

Topul celor mai profitabile companii din România în 2023

<p>Bucureștiul are 25 de companii între primele 50 dintr-un clasament al profitului pe anul 2023,&nbsp;realizat pe baza datelor de pe platforma Termene.ro. Alte cinci societăți provin din localități din Ilfov, în timp ce Clujul are patru dintre cele mai profitabile societăți comerciale din 2023.</p> <p></p> <p></p> ..

Calea ferată Brașov – Sighișoara: Aktor montează al treilea utilaj, pentru tunelul Homorod

<p>Pasionații de infrastructură au postat imagini cu montarea celui de-al treilea utilaj TBM (cârtiță &#8211; n.r.) pe care constructorul elen Aktor urmează să îl utilizeze la forarea tunelului Homord de pe traseul viitoarei linii de cale ferată Brașov &#8211; Sighișoara.</p> <p>Pe 29 martie 2024, compania Aktor a anuțat că a pornit cel de-al doilea utilaj TBM, denumit Varvara, pentru săparea tunelurilor gemene de la Ormeniș, în muntele de lângă Racoș, pe traseul viitoarei căi ferate Brașov – Si ..

Intervențiile la urs, aprobate prin lege

<p>Intervențiile la urs, aprobate prin lege. Efortul comun pentru evitarea tragediilor provocate de urșii agresivi are finalitate</p> <p>Astăzi, am votat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021.</p> <p>Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de atacurile de urs, prin aprobarea r ..

Plata CASS pe 2024: se va achita o sumă minimă, indiferent de venituri

<p>„”, e rezumatul pe care Luminița Iancu Tomșa, șef serviciu în cadrul ANAF, îl face în revista&nbsp;&nbsp;a Ministerului de Finanțe cu privire la noutățile fiscale legate de activitățile independente / PFA.&nbsp;</p> <p></p> ..

Ruta curiilor din Transilvania: Castelul Mikó

<p></p> <p>Vizităm domeniile nobilimii maghiare, cu clădiri, grădini superbe, ferme și herghelii, locuri care șoptesc despre istoria uitată și amintirile zecilor de slujitori care au țesut-o.</p> <p>În inima acestor curți nobiliare, timpul pare să stea în loc, iar ecosistemul lor bine structurat ne vorbește despre viața de zi cu zi și despre tumultul Revoluției de la 1848. Înapoi în timp, trăim transformările epocii, renașterea politică și culturală care a rescris destinul Transilvaniei.</p> <p> ..

(Video) Ce se mai lucrează pe autostrada A3, după Cluj

<p>CNAIR a extins, a treia oară, conform Asociatiei Pro Infrastructura, termenele de finalizare în 28.07.2026 pentru Nădășelu-Zimbor, respectiv 14.12.2026 pe Zimbor-Poarta Sălajului, conform ultimului grafic de execuție aprobat și raportat public.</p> <p>Conform aceleași asociații, licitația pentru viaductele suplimentare pe traseul modificat de alunecările de teren s-a finalizat cu vreo doi ani de întârziere, acordul de mediu s-a revizuit în pas de melc, suprafețele forestiere nu sunt eliberate ..

Informare privind concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate pentru anul școlar 2024-2025 

<p> a concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate pentru anul școlar 2024-2025&nbsp; va avea loc miercuri, 17 iulie 2024, la , în din Municipiul Târgu Mureș:&nbsp;</p> <p></p> ..

Cum decurg lucrările pe Valea Oltului

<p>Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol a verificat duminică evoluția lucrărilor de defrișare a versantului de pe Valea Oltului, între Lazaret și Boița.</p> <p>Echipele antreprenorului au avansat bine în teren în primele 7 zile iar stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 25%.</p> <p>Deși zonele de lucru sunt greu accesibile, avansul pentru asigurarea drumurilor de acces este considerabil iar randamentul va crește pe măsură ce platformele de lucru vor fi extinse.</p> <p>Lucrările de def ..

Restricții de circulație pentru transportul greu de marfă (MTMA > 12 tone) și în centrul țării!

<p>În perioada 15 &#8211; 16 iulie, între orele 11.00 și 19.00, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone, nu vor putea circula pe sectoarele&nbsp;de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale aflate în județele&nbsp;#Brașov,&nbsp;#Sibiu,&nbsp;#Covasna și&nbsp;#Mureș.</p> <p>Aceste&nbsp;#restricții&nbsp;survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până la valori de 42 de grade Celsius.</p> <p>Informații supli ..

Conferința: “Sub semnul latinității, națiunea română” la Târgu Mureș

<p>Evenimentul va avea loc vineri 19 iulie de la ora 15 în sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș.</p> <p></p> ..

Speranțe mai mari ca niciodată de la tenisul de masă

<p>Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu, a declarat, pentru AGERPRES, că lotul României va fi la Paris aproape de visul dintotdeauna al tenisului de masă românesc, o medalie la Jocurile Olimpice.</p> <p>Echipa feminină a României pentru JO de la Paris va fi alcătuită din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Adina Diaconu, în timp ce Andreea Dragoman va fi rezervă.</p> <p>&#8220;</p> <p></p> ..

Programul complet al festivităților de la UMFST

<p>Programul cursurilor festive la </p></p> <p></p> ..

Căldura a revenit periodic de-a lungul istoriei, oamenii s-au adaptat și au trecut peste aceste perioade

<p></p> <p>Chiar dacă valurile de căldură au fost mai intense în aceste zile, acestea nu reprezintă un fenomen nou în istorie. Panica indusă de coduri colorate și de mass-media nu se justifică. În vremurile călduroase oamenii se fereau de soare la orele amiezii și se hidratau.</p> <p>În vara anului 1911,&nbsp;Europa&nbsp;a cunoscut un val de căldură intensă care a durat 70 de zile, din 5 iulie și până în data de 13 septembrie, cu pauze scurte.</p> <p></p> ..

FC Nova Vita, campioni naționali la minifotbal

<p>Miercuri, 10 iulie, la Galați a început cea mai tare competiție de minifotbal a anului în Romania, Campionatul Național. Au fost 32 de echipe la start iar primele două clasate obțin calificarea la EMF Champions League, la Varșovia în Polonia, turneu programat pentru perioada 5-8 septembrie. </p> <p>Echipa din Târgu Mureș a câștigat campionatul desfășurat în acest weekend devenind campioni naționali.</p> <p></p> ..

Ciupercile, vedete la festivalul culinar specific la Sovata

<p>Oaspeții au avut ocazia să se răsfețe cu preparate delicioase, dar au primit și o lecție importantă. Gălbiorii, cunoscuți drept aurul pădurii, și hribii &#8211; soiuri des întâlnite în zona stațiunii Sovata &#8211; au fost vedete la festivalul culinar. Bucătari iscusiți și-au dat silința să pună în valoare aceste ciuperci.</p> <p>Chefii au pregătit și tot felul de sosuri, care merg de minune cu friptura de vită ori cu o porție zdravănă de cârnați gătiți în tigaie.</p> <p></p> ..

Ruta curiilor din Transilvania: Castelul Bánffy

<p>În inima acestor curți nobiliare, timpul pare să stea în loc, iar ecosistemul lor bine structurat ne vorbește despre viața de zi cu zi și despre tumultul Revoluției de la 1848. Înapoi în timp, trăim transformările epocii, renașterea politică și culturală care a rescris destinul Transilvaniei.</p> <p>Castelul Bánffy din Nușfalău reflectă măreția reședințelor nobiliare baroce din Transilvania. Construit în secolul al XV-lea, impresionantul ansamblu este o reminiscență a unei epoci strălucite, f ..

Capacitățile AQUASERV sunt dimensionate pentru a asigura un consum normal de apă potabilă

<p>Capacitățile AQUASERV sunt dimensionate pentru a asigura un consum normal de apă potabilă în întreaga arie de operare, calculat în funcție de necesitățile obișnuite dintr-o gospodărie.</p> <p>Vârfurile de consum determinate de folosirea apei în alte scopuri decât cel casnic, în special irigarea culturilor agricole, duc la întreruperi temporare a furnizării apei la alți utilizatori!</p> <p></p> ..

Spitalul Oncologoc MEDEX – contract cu C.A.S. din prima zi pentru anumite servicii. Ministrul Rafila a vizitat azi spitalul. 

</p> <p>Cel mai modern și dotat centru de tratare a cancerului din România a fost construit în doar 2 ani și este un proiect privat care va avea ușile deschise tuturor pacienților aflați în fața celei mai răspândite boli deoarece acesta are deja încheiat un contract cu Casa de Asigurări.&nbsp;</p> <p>Prof. univ. dr. Alexandru Rafila ministrul sănătății: &#8220;mă bucur că la a treia vizită la acest obiectiv acesta poate fi operaționalizat și mă bucur enorm că avem aici reprezentată și  universit ..

Gluma săptămânii

<p></p> ..