Știri din Salajeanul

Ultimele titluri

Zece echipe pentru voleiul european

România trimite zece echipe pentru cupele europene de volei. Dintre acestea, cinci vor evolua în competiția feminină, iar alte cinci în competiția masculină. Forul european de volei a anunţat echipele participante în sezonul 2024-2025 al cupelor europene, după încheierea înscrierilor. România va fi reprezentată de 10 echipe, cinci la masculin şi cinci la feminin. În […] ..

Spania – campioană europeană

Spania a câştigat pentru a patra oară Campionatul European de fotbal, învingând în finala EURO 2024, la Berlin, cu scorul de 2-1, selecţionata Angliei. Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012. Spania a câştigat pentru a patra oară Campionatul European de fotbal, învingând în finala EURO 2024, la Berlin, cu scorul de […] ..

Jaf pe banul public cu jucătoare străine

Intr-o analiză făcută asupra handbalului românesc, referindu-se la creșterea jucătoarelor pentru  echipa națională a României, Gheoaghe Tadici, antrenorul  HC Zalău, a arătat că la unele  primării sau consilii județene este un adevărat jaf pe banul public prin plata jucătoarelor străine. Intr-o analiză făcută asupra handbalului românesc, referindu-se la susținerea și promovarea  jucătoarelor pentru echipa națională […] ..

Tentativa de asasinat asupra lui Trump

O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în ureche, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania, informează The New York Times. Fostul președinte a fost evacuat imediat O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump. Fostul președinte a fost evacuat imediat, cu sânge […] ..

Rezultate finale la BAC 2024

Ministerul Educației a publicat, rezultatele finale, obținute de absolvenții studiilor liceale, care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2024. Ministerul Educației a publicat, rezultatele finale, obținute de absolvenții studiilor liceale, care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2024.  Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, au fost afișate și în centrele […] ..

Canicula impune restricții de trafic

Canicula impune restricții de trafic luni și marți, interzicând circulația pe anumite rute. Autoritățile avertizează că temperaturile extreme pot afecta siguranța participanților la trafic. Canicula impune restricții de trafic luni și marți, interzicând circulația pe anumite rute. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere  anunță că în perioada codului roșu de caniculă se mențin restricții […] ..

Bărbat din Zalău, evadat din arest

Un bărbat de 43 de ani  din municipiul  Zalău este acum  cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de evadare.  Bărbatului era supus măsurii de  arest la domiciliu, însă acesta a evadat. Duminică, 14 iulie, un bărbat de 43 de ani  din municipiul  Zalău a evedat din arest. Acesta era supus măsurii de  arest la domiciliu. Biroul […] ..

APIA Sălaj primește cereri pentru motorina

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Sălaj primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II al anului 2024 APIA primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină aferente trimestrului II al anului 2024 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  informează […] ..

Nou antrenor secund la HC Zalău

Antrenorul Goran Kurtes, de naționalitate sârbă, este noul antrenor secund al echipei HC Zalău, începând cu acest sezon competițional. În cadrul conferinței de presă susținută la HC Zalău, a fost prezentat și antrenorul secund al echipei, antrenor care își începe activitatea în sezonul competițional 2024-2025. Sârbul Goran Kurtes a activat de mult timp în handbalul […] ..

Piața energetică rămâne plafonată

Ministerul Energiei a prelungit sistemul de plafonare până la 31 martie 2025. Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a subliniat că prioritățile vizează menținerea echilibrului și stabilității în sectorul energetic, protejând în același timp interesele consumatorilor finali. Ministerul Energiei a asigurat că populația nu va simți fluctuațiile pieței energetice, datorită prelungirii mecanismului de protecție până la 31 […] ..

Cătălin Predoiu, precizări în ordonanța antidrog

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a răspuns acuzațiilor premierului Marcel Ciolacu în legătură cu ordonanța privind testele antidrog. După ce premierul i-a reproșat ministrului de Interne că „a pus câruța înaintea boilor”, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a răspuns acuzațiilor premierului Marcel Ciolacu în legătură cu ordonanța privind testele antidrog. Cătălin Predoiu a făcut unele […] ..

Adio dobânzi de mii la sută

Legea care plafonează dobânzile pentru împrumuturile acordate de Instituțiile Financiare Nebancare, adoptată în Parlament, a primit girul Curții Constituționale. Legea care plafonează dobânzile pentru împrumuturile acordate de Instituțiile Financiare Nebancare, adoptată în Parlament, a primit girul Curții Constituționale. Judecătorii au respins o contestație depusă de mai mulți parlamentari, astfel că românii care au nevoie să […] ..

Victorie spectaculoasă pentru Corvinul Hunedoara

Corvinul Hunedoara a câștigat în primul tur preliminar din Europa League, obținând un rezultat spectaculos, 4-0 cu Paksi, vicecampioana și câștigătoarea Cupei din Ungaria. Corvinul Hunedoara a câștigat în primul tur preliminar de Europa League, la scorul de 4-0 cu Paksi, vicecampioana și câștigătoarea Cupei din Ungaria. Sergiu Buș și Marius Lupu, care a reușit […] ..

Spania – Anglia, finala de la EURO 2024

Marea finală de la EURO 2024 are loc duminică, la data de 14 iunie, de la ora 22:00, la Berlin. Partida se dispută între reprezentativele Spaniei și Angliei. Marea finală de la EURO 2024 are loc duminică, la data de 14 iunie, de la ora 22:00, la Berlin. Spania a fost prima națională calificată în […] ..

HC Zalău a explicat bugetul

În cadrul unei conferințe de presă organizate de HC Zalău, antrenorul echipei, profesorul Gheorghe Tadici, a explicat situația bugetului acestui club pentru viitorul sezon competițional. În cadrul unei conferințe de presă organizate de HC Zalău, antrenorul echipei, profesorul Gheorghe Tadici, a explicat situația bugetului acestui club pentru viitorul sezon competițional. Așadar, pentru sezonul competițional 2024-2025, […] ..

Spania – Anglia, finala de la Euro 2024

În cea de-a doua semifinală de la EURO 2024 dintre Olanda și Anglia, britanicii s-au impus cu scorul de 2-1. „Portocala mecanică”, chiar dacă a deschis scorul în debutul meciului din semifinală, a fost învinsă de Anglia în minutul 90+1. Furia Roja a învins-o pe Franța în prima semifinală a turneului final cu scorul de […] ..

FRH organizează consfătuirile arbitrilor

Federația Română de Handbal va organiza la sfârșitul lunii iulie consfătuirile anuale ale arbitrilor și observatorilor, unde vor susține și examenele pentru menținerea în Liga Națională. Federația Română de Handbal i-a anunțat pe arbitri și observatori că toți vor fi îmbrăcați la fel, prin impunerea unui „dress code” oferit contra cost de sponsorul tehnic al […] ..

BEC a anunțat rezultatele finale de la locale

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor locale din 9 iunie pentru primari, consiliile locale, consiliile județene, președinții consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și pentru primarul general al Capitalei. Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor locale din 9 iunie pentru primari, consiliile locale, consiliile județene, președinții consiliilor județene, […] ..

Urmărit național prins la Cehu Silvaniei

Un bărbat de 39 de ani, din localitatea Cuceu, județul Sălaj, dat în urmărire națională, a fost depistat și încarcerat de polițiștii din Cehu Silvaniei. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj ne-a informat printr-un comunicat asupra faptului că un bărbat urmărit național, condamnat la închisoare, a fost depistat și încarcerat de polițiștii […] ..

Și-a pierdut vederea salvând un copil

În mod sigur, trăirile și experiențele fiecărui student sunt unice și din fiecare am avea ceva de învățat. Acum însă, ne-am oprit asupra poveștii Alexandrei Jidoi, studentă în anul II la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare din cadrul UVVG. Alexandra și-a pierdut vederea salvând o fetițăde la înec. Fiecare student, fiecare om își are propria poveste. Fiecare […] ..