Știri din Opinia Buzau

Ultimele titluri

Cuțitarul din Crâng a fost prins

<p>În data de 24 iulie, polițiștii din Buzău au fost alertați cu privire la un incident de agresiune petrecut pe o alee a Parcului Crâng. Conform sesizării, un bărbat ar fi fost înjunghiat în timp ce traversa parcul, pe aleea de acces dintre zona toaletelor publice și cartierul Micro XIV. Imediat după primirea apelului, o &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzoienii au primit mesaj Ro-Alert!

<p>Astăzi, telefoanele buzoienilor au fost alertate de un mesaj Ro-Alert care avertizează asupra unui episod de vreme rea, caracterizat de vijelii cu rafale puternice. La ora 14.15, sistemul Ro-Alert a notificat locuitorii județului Buzău, inclusiv pe cei din municipiul reședință de județ, despre o avertizare de averse torențiale valabilă până la ora 15.15. Buzoienilor li &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Asociația Zestrea Bisoceană, la Muzeul „Mina Minovici” pentru a promova un obiect de patrimoniu

<p>Asociația Zestrea Bisoceană, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, inaugurează astăzi, 25 iulie, începând cu ora 18.00, expoziția tematică „Cămașa în broci &#8211; povestea unei comunități”. Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe a Muzeului de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”, din Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, parte din Muzeul Municipiului București. În &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cod galben de instabilitate atmosferică la Buzău

<p>Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care va fi valabilă astăzi, 27 iulie 2024, în aproape jumătate din țară. Potrivit prognozei de specialitate, între orele 12.00 și 23.00, vremea se va deteriora semnificativ în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, sudul Moldovei și local în zona montană. &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Accident rutier pe DN2-E85

<p>Un accident rutier care a avut loc în această dimineață a provocat perturbări ale traficului pe DN2-E85, în localitatea Racovițeni. Echipajele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău au intervenit pentru a gestiona circulația după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un camion staționat pe marginea drumului. În urma incidentului, șoferul autoturismului a fost &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bătrân înjunghiat pe o alee din Crâng

<p>Un bătrân înjunghiat de mai multe ori a fost găsit, miercuri după-amiază, în Parcul Crâng, pe aleea care unește grupul de toalete publice cu cartierul Micro XIV. Poliţiştii au fost sesizaţi de un trecător în jurul orei 18.00, însă fapta s-ar fi petrecut cu aproximativ patru ore mai devreme. Bărbatul, care are aproximativ 70 de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Hidroelectrica a trimis unui buzoian 48 de facturi însumând 184 milioane lei vechi

<p>Un consumator casnic dintr-o comună din apropierea oraşului Buzău care are încheiat contract de furnizare a energiei electrice cu compania Hidroelectrica, a avut surpriza, zilele acestea, să primească nu mai puţin de 48 de facturi, pentru care ar avea de plătit aproximativ 200 de milioane de lei. Conform procedurilor contractuale, clientul va fi obligat să &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Hidroelectrica a trimis unui buzoian 48 de facturi însumând 184 milioane lei de plată

<p>Un consumator casnic dintr-o comună din apropierea oraşului Buzău care are încheiat contract de furnizare a energiei electrice cu compania Hidroelectrica, a avut surpriza, zilele acestea, să primească nu mai puţin de 48 de facturi, pentru care ar avea de plătit aproximativ 200 de milioane de lei. Conform procedurilor contractuale, clientul va fi obligat să &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Elev și academician, ambii buzoieni, la Olimpiada Internațională de Chimie din Arabia Saudită

<p>Matei Ursăchescu, fost elev al Școlii „Căpitan Av. Mircea T. Bădulescu”, elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală, face parte din lotul olimpic al României la disciplina Chimie și participă zilele acestea la Olimpiada internațională ce se desfășoară la Riyadh,  Arabia Saudită. El a participat la Olimpiada Națională de Chimie &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum a trecut Fabrica de Zahăr de la Buzău de la dulce la amar

<p>Compania austriacă Agrana Zucker A.G. a intrat pe piața din România în anul 1998 și deține, acum, două fabrici de zahăr, la Buzău și Roman. Numai că austriecii au decis să pună lacătul la Buzău și să închidă fabrica începând cu data de 1 octombrie a acestui an. Oficial, încă nu sunt cunoscute cauzele care &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Petrom a ieftinit iar carburanții. Cât costă la Buzău

<p>Liderul pieței de distribuție a carburanților din România, Petrom, a redus din nou, miercuri dimineață, prețurile la benzină și la motorină în stațiile proprii, marcând a doua zi consecutivă de ieftiniri. Astfel, stația Petrom de pe strada Brașov din București, a afișat miercuri prețuri de 7,42 lei pe litru pentru benzina standard și 7,51 lei &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

AUR, între demagogie și totalitarism

<p>De când a ajuns în Parlamentul României, AUR a livrat doar circ, violenţă, demagogie şi populism. Acum, pregătindu-se să intre și în puterea executivă a statului și țintind spre cea mai înaltă funcție, a renunțat la violențe, în încercarea de a poza în partid onorabil, și joacă doar cartea demagogiei. Pe care, prin Planul Simion, gândit &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

136 cadre didactice au susținut examenul de definitivat în învățământul preuniversitar buzoian

<p>Miercuri, 24 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de definitivare în învățământul preuniversitar. Proba scrisă a început la ora 0.90, iar timpul de rezolvare al subiectelor a fost de patru ore. La Buzău proba scrisă examenului de definitivare în învățământul preuniversitar  s-a desfășurat în centrul de examen – Liceul de Arte „Margareta Sterian”. &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Șapte elevi nu au putut fi admiși în prima etapă repartizării la liceu

<p>Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, pentru anul școlar 2024 &#8211; 2025. În prima etapă de repartizare computerizată au fost admiși în învăţământul liceal de stat 2.187 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, respectiv un procent de  99,68% &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzăul, sub Cod galben și portocaliu de ploi

<p>Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi avertizări de Cod galben și Cod portocaliu de ploi, valabile până joi dimineața, care vor afecta mai mult de trei sferturi din țară. Potrivit meteorologilor, între orele 12.00 și 21.00 ale acestei zile, va fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în județele Suceava, Neamț, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzaul, sub Cod galben și portocaliu de ploi

<p>Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi avertizări de Cod galben și Cod portocaliu de ploi, valabile până joi dimineața, care vor afecta mai mult de trei sferturi din țară. Potrivit meteorologilor, între orele 12.00 și 21.00 ale acestei zile, va fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în județele Suceava, Neamț, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Unde se oprește astăzi apa în Buzău

<p>Compania de Apă S.A. Buzău a anunțat că astăzi, 24 iulie, vor avea loc lucrări de înlocuire a contorului general în municipiul Buzău. Intervenția va avea loc în intervalul orar 08.30-14.00 și va afecta alimentarea cu apă în mai multe zone ale orașului. Pe durata lucrărilor, furnizarea apei va fi întreruptă pentru aproximativ 30-45 de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un muncitor a murit pe șantierul A7

<p>Un muncitor în vârstă de 40 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi, în urma unor fracturi şi hemoragii interne după ce a căzut de pe un pod, pe şantierul Autostrăzii A7, transmite „Agerpres”. După căderea de la înălţime, bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde a decedat câteva ore &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dezastru demografic în șase comune din județ

<p>În România avem localități în care nu s-a născut niciun copil în ultimii trei ani, deci cu natalitate zero. Și avem alte sute de localități în care în 2023 au venit pe lume cel mult cinci copii. Populația îmbătrânește și se stinge în liniște. În urmă cu zece ani altfel stăteau lucrurile, dar în prezent &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..