Știri din Monitorul de Fagaras

Ultimele titluri

Cele două mandate ale primarul Făgărașului, PSD, au însemnat un atac dur la bugetul local al municipiului

Incompetența plătită scump de făgărășeni A pierdut și procesul cu Nova Power&Gas SRL, iar făgărășenii buni de plată,  peste un million de lei Primarul refuză să  returneze făgărășenilor banii pentru taxa de salubritate Amenzi de la Mediu Detalii în Monitorul de Făgăraș, ediția print de marți, 28 mai a.c.   ..

Oameni de lângă noi. Notarul Mariana Gyergyai: ,,La Făgăraș, îmi doresc oameni de caracter în conducerea orașului, iar PNL are oameni de calitate“

  Când avem nevoie de autentificarea vreunui document oficial dăm fuga la un birou notarial. Totul ni se pare simplu și la îndemână pentru că serviciile notarilor sunt prompte și de mare ajutor. Dar câți ne mai gândim astăzi ce înseamnă și cât de veche este această profesie? Am citit despre scribi, despre gramatici și […] ..

Foto. Sâmbăta de Jos are gaz metan. Rodica Marcu, viceprimarul comunei Voila, PNL: ,,Continuăm investițiile la Sâmbăta de Jos cu rețele de apă și canal“

  Sătul Sâmbăta de Jos  beneficiază de gaz metan, inaugurarea rețelei de distribuție fiind inaugurată marți, 28  mai a.c.  În cursul dimineții primarul comunei,  Gheorghe Osalciuc, și  viceprimarul comunei, Rodica Marcu, ambii PNL, și reprezentanții Distrigaz Sud au fost prezenți la SRM-ul de distribuție. Au participat la inaugurare și  câțiva săteni.    Reprezentanții Distrigaz și Transgaz […] ..

Foto. Sâmbăta de Jos are gaz metan. Viorica Marcu, viceprimarul comunei Voila, PNL: ,,Continuăm investițiile la Sâmbăta de Jos cu rețele de apă și canal“

  Sătul Sâmbăta de Jos  beneficiază de gaz metan, inaugurarea rețelei de distribuție fiind inaugurată marți, 28  mai a.c.  În cursul dimineții primarul comunei,  Gheorghe Osalciuc, și  viceprimarul comunei, Rodica Marcu, ambii PNL, și reprezentanții Distrigaz Sud au fost prezenți la SRM-ul de distribuție. Au participat la inaugurare și  câțiva săteni.    Reprezentanții Distrigaz și Transgaz […] ..

Crosul copiilor la Veneția de Jos. Manifestarea va avea loc la 1 iunie, iar inscrierile se pot face până la 30 mai

  ,,Crosul copiilor“ se va desfășura și în acest an la Veneția de Jos sâmbătă, 1 iunie, de Ziua copilului. Primăria Părău susține manifesarea organizată de ACS Adventure Veneția  alături de alte asociații și agenți economici. La manifestarea sportivă pot participa copiii cu vârste de la 5 la 14 ani, care se pot înscrie până […] ..

Accident mortal între Râșnov și Zărnești

Un grav accident a avut loc în această dimineață între Râșnov și Zărnești. Au fost implicate o dubă de transport marfă și un autobuz în care se aflau 20 de persoane, după cum a anunțat ISU Brașov. Din păcate, șoferul dubei, un barbat de 26 de ani, a decedat. „În jurul orei 05.00 am fost […] ..

Anunț despre pensii: De la 1 septembrie se va modifica plafonul peste care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că, de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste care se impozitează pensiile. Pragul actual de la care se impozitează pensia este de 2.000 de lei. Marcel Ciolacu a fost întrebat la Realitatea Plus dacă s-a făcut analiza cu privire la impozitarea pensiilor […] ..

O firmă din județul Brașov a creat mâncarea gătită la pungă. Ciorbă de burtă la 5,9 lei sau varza călită cu afumătura la 6,4 lei

O companie din Brașov înființată în 1993 a creat mâncarea gătită la pungi de un kilogram, necongelată, scrie Retail. Mâncarea gătită la pungă are un termen de valabilitate de 21 de zile, nu are conservanți și vine în urma unei investiții de 300.000 de euro într-o nouă linie de producție. Produsele sunt destinate în principal restaurantelor, care […] ..

Evaluarea Națională la clasa a VI-a a început azi cu proba de Limbă și comunicare. Durata pentru rezolvarea testului: 60 de minute

Marți, 28 mai, începe Evaluarea Națională de la clasa a VI-a cu proba de Limbă și comunicare, potrivit calendarului oficial. Miercuri, 29 mai, are loc proba de Matematică – Științe. Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN VI). În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu […] ..

Modificări la Legea păcănelelor. Ce fapte vor fi considerate infracțiuni și cum vor fi pedepsite prin Codul penal

Modificări la Legea păcănelelor. Anunțul a fost făcut luni, de preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. Se introduce pedeapsă penală pentru eliberarea de adeverinţe false care atestă numărul de locuitori dintr-o localitate. Aceeași prevedere va fi şi pentru operatorii care desfăşoară activitatea în continuare, fără adeverinţă. „Aşa cum spuneam atunci când am votat legea, […] ..

Beat mort la volan, prin Făgăraș. Bărbatul de 28 de ani avea 1,14 mg alcool pur în aerul expirat

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat un bărbat, aflat sub influența alcoolului, după ce acesta a fost oprit în cadrul unui control efectuat pentru depistarea persoanelor aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Duminică, 26 mai, în jurul orei 01.40 dimineața, polițiștii rutieri au oprit pe o stradă din localitatea Făgăraș, un […] ..

Primarii postdecembrişti de la Făgăraș şi nerealizările lor. Făgărașul a fost condus de partide de dreapta, doar ultimul primar a virat spre stânga

Făgărăşenii trăiesc această perioadă ca într-un film cu repetiţie. Sar peste grămezile de pământ sau de pavele, merg cu atenție pe trotuarele nou pavate  pentru a nu-și rupe picioarele,  ascultă înjurăturile şoferilor sătui de șantiere și străzi blocate, își drămuiesc veniturile pentru a plăti o taxă de salubritate majorată deși orașul este murdar,  caută cu […] ..

Foto și Video. Pe dosarul penal de ultraj pentru ,,oștenii“ primarului de la Făgăraș, PSD, s-a așternut praful. Instanța a dat dreptate consilierilor agresați în ședința de plen

Dosarul de urmărire penală a  ,,ostașilor“ primarului PSD de la Făgăraș bate pasul pe loc. Se apropie anul de când  instanța de la Făgăraș  a retrimis dosarul penal nr. 4444/226/2023 pentru completarea urmăririi penale.  Concret, în Dosarul penal nr. 4444/226/2023 aflat pe rolul Judecătoriei Făgăraș  a fost emisă, la data de 22 februarie 2024 , […] ..

Minor prins la intrarea într-un club din Brașov. Băiatul își falsificase cartea de identitate pentru a avea acces în club. Ce spun jandarmii

Un minor din Brașov și-a falsificat actul de identitate pentru a putea intra în cluburi.Băiatul a fost însă prins de jandarmi. „Ne dorim să tragem un semnal de alarmă și să transmitem tuturor tinerilor că, pentru o noapte de distracție, nu merită să recurgă la astfel de metode care încalcă legea și că va veni, […] ..

Două posturi de meteorolog pentru Aeroportul Braşov. Dosarele de concurs se depun până la data de  14 iunie 2024, ora 10:00 

 Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A. – DSNAR ARAD, cu sediul în Arad, Str. Henri Coandă nr. 29, Județul Arad, anunță organizarea unui concurs/examen cu personal din afara regiei pentru ocuparea a 2 (două) posturi vacante de Meteorolog Aeronautic Tehnician în cadrul Biroului Meteorologic de Aerodrom – Amplasament BRAȘOV. Condiţii de înscriere: […] ..

Foto și Video. Satul Dridif are gaz metan. Investiția a fost inaugurată de primarul Gheorghe Osalciuc, viceprimarul Rodica Marcu și de săteni

Sătenii din Dridif au, începând de luni, 27 mai a.c.,  gazul metan la poartă. În cursul dimineții sătenii s-au adunat la marginea satului unde este amplasat SRM-ul rețelei de gaz metan pentru a inaugural investiția așteptată de 30 de ani. Primarul comunei,  Gheorghe Osalciuc, și  viceprimarul comunei, Rodica Marcu, ambii PNL, au prezentat celor prezenți […] ..

Foto. Zi de campanie în Țara Făgărașului a PNL: Viștea, Ucea și Făgăraș

Adrian Vește alături de primarul comunei Ucea, Adrian Grovu, și echipa PNL Ucea ,,În comuna Ucea, mă întorc de fiecare dată cu drag. Am discutat cu locuitorii din comună despre proiectele pe care primarul Adrian Grovu le are deja în implementare. Îi asigur pe toți de întreaga mea susținere pentru continuitate și pentru proiectele care […] ..

Cetățenii comunei Ucea au spus ,,NU“ la Referendumul local în proporție de 56,11%. Prezența la urne a fost de 57%. Comunitatea nu vrea stația de biogaz în comună

  Procesul de votare în cadrul Referendumului local din comuna Ucea s-a desfășurat în patru secții, câte una în fiecare sat, respectiv  la Ucea de Jos, Ucea de Sus, Feldioara și Corbi. Cetățenii s-au putut prezenta la urne în intervalul orar 7.00- 23.00 duminică, 26 mai 2024. A fost primul referendum local în comuna Ucea, […] ..

Diverse

Vând rachiu de prune. Terl. 0748/130803. Vând zdrobitor mere, teasc mare, căldare rachiu 50 l, bicicletă damă. Tel. 0737/563572, 0268/212996. Vând 2 butoaie lemn 800 l cu capace la capete, geamuri în 3 canate lemn, uşi lemn, coroană betonieră din fontă, pomi fructiferi aloiţi pe sălbatic, roabă mare, 15 m plasă cu stâlpi din ţeavă, […] ..

Imobiliare

Garsoniere Cumpăr garsonieră conf. 1, et. 1, 2 în Făgăraş. Tel. 0770/995402. 3 camere Vând apartament 3 camere Tăbăcari, et. 4, 65.000 euro. Tel. 0765/217413 Case Vând casă în Rucăr. Tel. 0748/130803. Schimburi Schimb apartament 2 camere et. 2, str. Câmpului cu garsonieră conf. 1, et. 1 sau 2, plus diferenţă, Tel. 0770/995402 Închirieri Ofer […] ..