Știri din Jurnalul Vaii Jiului

Ultimele titluri

Inedit. Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele private de libertate

În parteneriat cu Penitenciarul Deva, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara organizează la sfârșitul acestei luni Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele private de libertate. Acţiunea se va desfăşura în municipiul... ..

Precizări ale Primăriei Municipiului Petroșani privind accidentul de la Telescaunul din Parâng

După cum este deja cunoscut acest lucru în spațiul public, un accident nefericit a avut loc în cursul zilei de 5 iulie 2024 în stațiunea turistică Parâng Petroșani. O defecțiune la moleta de întoarcere... ..

Încă o promoție a facultăților Universității din Petroșani a luat drumul carierei

Săptămâna acesta au fost trei zile de sărbătoare la Universitatea din Petroșani. Aula Magna a fost plină în aceste zile de absolvenții celor trei facultăți ale universității, rude și prieteni, dar și cadre didactice... ..

Accident grav la telescaunul vechi spre Masivul Parâng

Doi bărbați au fost răniți grav în urma căderii de la înălțime din telescaunul din Masivul Parâng. Accidentul, care a avut loc cu puțin timp înainte de ora 12.00, s-a produs între primii 2... ..

Unde sunt avertizorii de integritate din Valea Jiului?

Sunt zeci de ani de când presa a scris sute, dacă nu chiar mii, de articole despre afacerile (furăciunile) făcute de mahării societăților care au gestionat mineritul din Valea Jiului. Chiar și unitățile energetice.... ..

35% din șomerii hunedoreni au vârste sub 40 de ani

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara erau înregistrați 7.580 șomeri, rata șomajului fiind de 4,87 %. În această lună, comparativ cu luna precedentă,  a... ..

Succes al UPET la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara

Șaptesprezece medalii de aur și un premiu de excelență sunt rezultatele obținute de profesorii și studenții, masteranzii și doctoranzii Universității din Petroșani la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara ”Traian Vuia”.... ..

O nouă Românie

Am urmărit cu mult interes meciurile Echipei Naționale a României de la Campionatul European. Iar dincolo de meciurile de fotbal, formația mea m-a făcut să observ și spectacolul din tribune și din afara stadioanelor. Românii... ..

De ce să alegi jocurile de masa în favoarea sloturilor?

În lumea jocurilor de noroc, jucătorii au la dispoziție o gamă largă de opțiuni, fiecare cu propriile sale atribute și atracții. De la strălucirea și adrenalina sloturilor până la eleganța și strategiile complexe ale... ..

EURECA-PRO este o șansă pentru studenții petroșăneni

Apartenența Universitații din Petroșani la consorțiul universitar EURECA-PRO oferă studenților șansa de vedea la fața locului cum se studiază în alte universități europene. Astfel că, în luna noiembrie, studenții Universității din Petroșani pot participa... ..

Rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Vulcan

JVJ vă prezintă rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Vulcan. Primar (număr voturi): MERIŞANU CRISTIAN ION – PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – 3578 COSMA ALINA-NADIA – UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – 205 GOVOR VASILE-FLORIN –... ..

Rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Lupeni

JVJ vă prezintă rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Lupeni. Primar (număr voturi): RESMERIŢĂ LUCIANMARIUS – PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – 5977 CIUCU CRISTINA VIORICA – PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL – 855 GHERMAN DUMITRUDANIEL -ALIANȚA... ..

Rezultatele alegerilor din 9 iunie în Orașul Petrila

JVJ vă prezintă rezultatele alegerilor din 9 iunie în Orașul Petrila. Primar (număr voturi): ANDRONACHE EMANOEL – ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR – 1153 TIRINTICĂ SEBASTIAN – UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – 446 ROŞULESCU MARIANOVIDIU -PARTIDUL... ..

Rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Petroșani

JVJ vă prezintă rezultatele alegerilor din 9 iunie în Municipiul Petroșani. Municipiul Petroșani, primar (număr voturi): RĂDESCU COSMIN – PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL  – 977 CAŢAN CRISTIAN  -ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR  – 2522 IACOB-RIDZI FLORINTIBERIU... ..

UPET își așteaptă viitorii studenți cu specializări atractive

Universitatea din Petroșani se află în perioada de pregătire pentru admitere. Iar pentru că suntem în epoca tehnologiei, sistemul de înscriere online este sub lupa celor responsabili. Echipa tehnică face verificări pentru a se... ..

Factorii esențiali în alegerea sloturilor

Să alegi sloturile care ți se potrivesc nu este o sarcină atât de ușoară pe cât pare la prima vedere. De aceea, în acest articol, îți vom prezenta criteriile de bază pentru alegerea unui... ..

La mulți ani, doamnelor și domnilor învățători!

Într-un fel, ceea ce suntem fiecare dintre noi, astăzi, datorăm în egală măsură părinților precum și dascălilor noștri. De aceea, imaginea învățătoarei mele este și acum o prezență vie în amintirile mele, al cărei... ..

Petroșani. Elevii și profesorii Școlii 7 combat violența prin artă și mișcare

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Petroșani au desfășurat, pe parcursul a aproape două săptămâni, prima ediție a Campaniei de prevenire și combatere a violenței ”Stop violenței în mediul școlar prin artă... ..

Miza banilor… de comunicare

S-au strâns mulți ani de când comunicarea publică a intrat între preocupările mele. Am scris mult pe acest subiect și am criticat mulți politicieni pentru modul dezastruos în care comunică. Am știut că, de... ..

Universitatea din Petroșani va deveni SmartUpet

Digitalizarea este unul dintre obiectivele importante ale României, dar primele instituții în care digitalizarea va deveni realitate se pare că vor fi universitățile. Aceasta ar putea fi concluzia discuției pe care am avut-o cu... ..