Știri din Jurnalul de Ilfov

Ultimele titluri

Prevenirea consumului de substanț

<p>Pe 11 iulie, respectiv 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Ilfov Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ilfov din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Jilava au continuat activitățile de prevenire a consumului și traficului de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fumatul crește riscul de depresie și schizofrenie  

<p>Obiceiul fumatului crește riscul de a face depresie cu până la 132% și schizofrenie cu până la 127%. Informarea alarmantă vine din partea experților de la Universitatea Bristol, din Marea Britanie, în urma celei mai recente cercetări.   Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 608, ediția print Potrivit studiului prezentat la Congresul Internațional al [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A revenit pandemia de COVID-19. O nouă variantă de Omicron, mai agresivă și mai rezistentă, amenință Europa

<p>România se confruntă cu un nou val de pandemie Medicii avertizează că numărul cazurilor de infecție continuă să crească până în septembrie Cazurile de COVID-19 iau amploare în majoritatea statelor europene! Țara noastră se numără și ea printre statele cu o creștere rapidă a numărului de infecții. La noi, numărul cazurilor s-a dublat într-o singură [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A început construirea locuințelor viitorului! Acestea vor fi la bloc, vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură individuale

<p>Locuințele viitorului vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură individuale, purificatoare de aer și rețele electrice smart. Și, chiar dacă poate părea greu de crezut, aceste case verzi vor fi la bloc și sunt deja incluse în cel mai ecologic proiect imobiliar, putând fi contractate încă din acest an. &#160; Petru Biziru, reprezentantul dezvoltatorului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Investițiile continuă în orașul Pantelimon. Infrastructura rutieră este o prioritate, iar proiectele trebuie derulate permanent

<p>◉ Str. Răscoalei, carosabil cu lățime de 7 metri și trotuare de minimum 1 metru ◉ Sportul, atenție specială Lucrări ample se derulează în toate sectoarele de infrastructură din orașul Pantelimon, pentru că nevoile sunt foarte mari, iar investițiile pe măsură. Printr-o activitate susținută și de amploare, administrația orașului Pantelimon speră că va reuși să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CL Ștefăneștii de Jos a dat startul unui nou proiect important. O nouă grădiniţă cu program prelungit va fi construită în Strada Zorilor

<p>Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unității de învățământ preșcolar ◉Spații mai generoase pentru cei mici ◉ Și terenul de sport al comunei va fi refăcut Încă un pas important a fost făcut pentru sistemul de educație din comuna Ștefăneștii de Jos, sat Ștefăneștii de Sus, prin aprobarea, de către Consiliul Local, a indicatorilor [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Activități de conștientizare asupra riscurilor generate de traficul și consumul de substanțe interzise. O vară cu prevenție

<p>◉ Tu ai controlul! Nu permite ”canabisului să se joace cu mintea ta” Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, luna iulie a debutat cu o nouă serie de activități preventive desfășurate în cadrul campaniei naționale ”Dincolo de aparențe”, dedicate luptei împotriva consumului de substanțe interzise. Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 608, ediția print [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Autoritatea locală a ”scos în lume” o infrastructură sportivă de top. Primul Campionat European de Înot pentru Juniori din România, la Otopeni!

<p>Complex sportiv de natație unic în România, invitați de seamă, spectatori în număr impresionant, David Popovici, rezultate deosebite, Campionatul European de Natație pentru juniori &#8211; o organizare fără cusur! &#160; ◉ Impresii bune ◉ Cea mai modernă bază de natație din țară este pregătită să organizeze în 2023 Campionatele Europene de Înot pentru juniori în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Rugăciune puternică la vreme de necaz, la icoana nefăcută de mâna omenească

<p>Maica Domnului ne ascultă rugăciunile și ne dă răspuns bun, dacă le rostim cu dreaptă credință, iubire și speranță. Tocmai de aceea este bine să-I adresăm următoarea rugăciunea în ziua cinstirii Icoanei Sale făcătoare de minuni. Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 608, ediția print O, Fecioară Preamărită, înfrumusețarea prodromiților și lauda închinătorilor! Tu i-ai [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Încă o sărbătoare ne bucură sufletele. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița, cinstită în mod deosebit, la Paraclisul Catedralei Naționale

<p>Credincioși din toată țara se vor putea ruga și închina la icoana făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu Toți cei care vor ­să­-și găsească liniștea sufletească se pot ruga și închina Născătoarei de Dumnezeu, la icoana Sa făcătoare de minuni, marți, pe 12 iulie, la marele praznic al Paraclisului Catedralei Naționale. Paraclisul Catedralei Naționale, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Simpozionul de Sculptură Monumentală, la final. Cinci opere de artă completează arhitectura comunei Ciolpani

<p>Iubitorii artei pot descoperi la Ciolpani, de sâmbătă, nu mai puțin de cinci sculpturi monumentale, din marmură, cu semnătura unor importanți artiști. Lucrările au fost amplasate în fața instituțiilor importante ale localității, precum primăria, școala și noua sală de sport. Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 608, ediția print CJ Ilfov, prin Centrul Județean [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Paza pădurilor și perdelele forestiere, teme actuale de analiză. Garda Forestieră București are în grijă peste 180.000 hectare de fond forestier

<p>La reuniunea lunară a Colegiului Prefectural Ilfov, din iulie 2022, desfășurată la sediul Cantonului silvic Vlădiceasca, din Snagov, și condusă de prefectul județului, Simona Neculae, Mirel Idorași, inspectorul șef al Gărzii Forestiere București a vorbit despre importanța asigurării pazei fondului forestier conform normelor în vigoare, dar și despre importanța acțiunii de înființare a perdelelor forestiere [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A fost limitată alimentarea cu apă, pe fondul creșterii excesive a consumului

<p>◉ ”Apele Române” monitorizează continuu volumele din principalele lacuri de acumulare ◉ Prefectura Ilfov face apel la responsabilitate ◉ La Periș, în satul Buriaș se va mai construi o stație de pompare a apei Apa trebuie consumată cu responsabilitate @ În mai multe localități din județ, furnizarea apei se face cu presiune redusă sau cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ultima săptămână pentru recenzare

<p>◉ Lista punctelor fixe de recenzare, din Ilfov ◉ Pe podiumul codașilor @ În Ilfov s-au înființat 41 de puncte fixe de recenzare, pentru a veni în sprijinul celor care nu s-au recenzat până acum @ 17 iulie este ultima zi în care se mai poate face recenzarea În județul Ilfov au fost înființate puncte [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut Jurnalul de Ilfov!

<p>Astăzi a apărut nr. 608 al Jurnalului de Ilfov, ediția print. Vă invităm să ne citiți!</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Incident grav, în curtea Mănăstirii Cernica

<p>&#160; Astăzi, 10 iulie a.c., în jurul orei 14.38, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, pe aleea din curtea Mănăstirii Cernica, un autoturism a lovit mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Pantelimon, pentru efectuarea de cercetări și investigații. Din impact a rezultat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Persoanele cu alergii alimentare, mai puțin predispuse la COVID-19 

<p>Cei care suferă de alergii alimentare par a fi mai protejați în fața infecției cu noul coronavirus. Informarea vine din partea experților Institutului Național al Sănătății din SUA (NIH), în urma celei mai recente cercetări.  Deși, încă nu se cunoaște cu exactitate de ce alergiile alimentare i-ar putea face pe oameni mai puțin vulnerabili la infecția cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Statul într-un picior ne arată riscul de deces

<p>Persoanele care nu pot sta mai mult de zece secunde într-un picior, la vârsta mijlocie sau mai târziu, au un risc crescut de deces în următorii zece ani, relevă un studiu realizat de cercetătorii brazilieni și publicat în British Journal of Sports Medicine.  Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 607, ediția print Potrivit cercetării, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dr. Diana Păun, consilier prezidențial: „Asistăm la progrese substanțiale în tratamentul HIV/SIDA. Rămâne nevoia de a maximiza resursele pentru a reduce noile infecții” 

<p>Federația UNOPA, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase &#8222;Prof. Dr. Matei Balș&#8221;, Centrul Român HIV/SIDA și Academia Europeană de HIV/SIDA a organizat, săptămâna trecută, dezbaterea intitulată &#8222;Strategia Națională HIV/SIDA &#8211; evaluarea situației și direcții de acțiune&#8221;.  Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 607, ediția print Prezentă la eveniment, dr. Diana Păun, consiliera [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prin grija Federației Filantropia a Patriarhiei Române, preoții și asistenții sociali au făcut cursuri de prevenire a traficului de persoane

<p>Clericii și persoanele care lucrează cu refugiați au învățat să identifice persoanele traficate   Federația Filantropia a Patriarhiei Române încearcă să dea o mână de ajutor persoanelor afectate de conflictul armat dintre Rusia și Ucraina, încă de la izbucnirea acestuia. Prin serviciile sociale desfășurate, reprezentanții Federației adăpostesc, îmbracă, hrănesc și îngrijesc numeroși refugiați.   Articol publicat în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..