Știri din Jurnalul de Ilfov

Ultimele titluri

Administrația din Popești-Leordeni investește pentru viitorul copiilor, Un campus școlar modern, școli, grădinițe și creșe fac parte din strategia de dezvoltare locală a sistemului de învățământ

<p>Orașul Popești-Leordeni și-a consolidat infrastructura educațională în ultimii ani, pentru a răspunde nevoilor comunității aflată în continuă creștere și pentru a asigura un viitor cât mai bun pentru tinerii săi. Prin investiții ample și strategii vizionare, administrația locală a transformat peisajul educațional, oferind elevilor și cadrelor didactice resurse moderne și motivaționale. Articol apărut în Jurnalul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sprijin reciproc și înțelegere corectă. Informații de actualitate și screening mamar, pentru femeile din Ciorogârla

<p>⬤ ”Ancora &#8211; Alături de tine”, un program în care afli că mortalitatea din cauza cancerului de sân poate fi redusă și în care se face detectarea precoce a bolii Primăria comunei Ciorogârla și Asociația ”Pe scurt” &#8211; care are în derulare programul de igienă medicală, prevenție și detectare precoce ale cancerului de sân ”Ancora [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

174 de ani de ”priveghere a siguranței publice și bună orânduire”. Jandarmii ilfoveni, aniversare la datorie!

<p>Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Astfel, s-a dat statut juridic Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.  Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 699, ediția print Un [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

13 cu noroc pentru lotul național de karate Shotokan SKDUN

<p>În perioada 11-14 aprilie 2024, în Debrecen, Ungaria, a avut loc a 13-a ediție a Campionatului European de Karate Shotokan SKDUN, competiție destinată sportivilor de top &#8211; centuri maro și centuri negre. În același timp a avut loc și cea de-a 13 a ediție a Cupei Europene de Karate Shotokan SKDUN, competiție destinată centurilor colorate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Raul Badiu concurează la CNR într-o maşină de top

<p>⬤ Sibianul începe anul competițional la bordul unui model Skoda Fabia Rally2 EVO Sezonul 2024 aduce vești bune pentru pilotul sibian Raul Badiu: va începe anul competițional la bordul unui model Skoda Fabia Rally2 EVO! Raul și copilotul său, Rareș Fetean, se vor afla la startul Raliului Harghitei, etapă care deschide Campionatul Național de Raliuri (CNR), [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Etapa județeană a Concursului național de revistă școlară și jurnalistică și-a desemnat câștigătorii

<p>@ Patru reviste școlare ilfovene concurează în etapa națională @ Șase elevi talentați la scris poezie și proză reprezintă județul la următoarea fază a Concursului național de creație literară ”Tinere condeie” La sediul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov a avut loc, săptămâna trecută, jurizarea lucrărilor participante la etapele județene ale Concursului național de revistă școlară și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

”Plăieșii” au adus un spectacol de folclor autentic, la Chiajna

<p>Ansamblul Etnofolcloric ”Plăieșii” a venit, duminică seară, tocmai de la Chișinău, pe scena Casei de Cultură ”Doamna Chiajna” din localitatea cu același nume, pentru a cânta și încânta sufletele celor prezenți în sală, pe ritmuri folclorice. Artiștii au fost primiți cu emoție de chiejneni, care l-au avut alături de ei pe primarul comunei, Mircea Minea. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Administrația locală asigură pregătirea gratuită a 600 de copii în cadrul clubului sportiv orășenesc. Pantelimon, un oraș în care sportul a devenit tradiţie

<p>˜ Lacul Pantelimon, repus pe harta internațională a competițiilor de canotaj ˜ Rezultatele bune obținute în ”pepiniera” ACSO Viitorul Pantelimon sunt mândria unei comunități care a înțeles importanța practicării sportului pentru a avea o viață sănătoasă Nu mai este nici un secret în faptul că orașul Pantelimon este un oraș al sportului, iar acest lucru [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mobilizare pentru protejarea mediului. Ziua Pământului 2024, sărbătorită în comuna Gruiu prin acţiuni de ecologizare

<p>În spiritul protejării mediului și al conștientizării de către cetățeni a importanței acțiunilor noastre în fața schimbărilor climatice, comuna Gruiu a marcat Ziua Pământului, sâmbătă, prin activități ecologice care s-au desfășurat pe teritoriul localității. Evenimentul a fost inițiat și coordonat de Primăria Gruiu, sub îndrumarea primarului Ion Samoilă, care a mobilizat comunitatea locală pentru a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut Jurnalul de Ilfov!

<p>Astăzi a apărut nr. 699 al Jurnalului de Ilfov! Vă invităm să ne citiți!</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Polițiștii ilfoveni de la Rutieră îi învață pe cei mici regulile de circulație

<p>Pe 17 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au răspuns pozitiv la invitația prichindeilor, de la o grădinița din Popești-Leordeni, astfel că ziua a fost una de mare bucurie pentru cei 20 de pici, dornici să interacționeze cu polițiștii și să le cunoască poveștile și experiențele profesionale. Asadar, la întâlnirea cu polițiștii rutieri, cei mici [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Epidemia de pojar nu a trecut. Ministrul Sănătății îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii și pentru restul bolilor contagioase

<p>@ Prof. dr. Alexandru Rafila dă asigurări că vaccinurile administrate în cabinetele de specialitate sunt sigure pentru micii pacienți  Înspăimântați de efectele adverse ale vaccinului anti COVID-19, foarte mulți părinți au devenit reticenți în ceea ce privește vaccinarea împotriva altor boli contagioase. Așa a ajuns România să se confrunte, la momentul actual, nu doar cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Atenționarea specialiștilor, de Ziua Mondială a Sănătății: Sedentarismul, fumatul, alcoolul şi alimentaţia necorespunzătoare pun în pericol sănătatea românilor

<p>Ca în fiecare an, lumea întreagă a celebrat, pe 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, zi în care s-au împlinit 76 de ani, de la înființarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Evenimentele care au marcat această zi s-au desfășurat sub sloganul ”Sănătatea mea, dreptul meu”. Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 698, ediția print [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Guvernul și cultele religioase consolidează colaborarea în beneficiul poporului și al țării 

<p>@ Patriarhul României: ”BOR are convingerea că, în cooperare cu statul, poate să aducă o contribuție majoră societății în plan spiritual, cultural, educațional și social-filantropic” Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și alți lideri ai cultelor religioase recunoscute în România s-au întâlnit miercuri, pe 10 aprilie, cu reprezentanții statului, la Muzeul Național de Artă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Echipamente moderne pentru reducerea riscului de producere a infecțiilor nozocomiale, la Spitalul Județean Ilfov

<p>Model de bună practică La sediul Consiliul Județean Ilfov a avut loc, săptămâna trecută, prezentarea proiectului de achiziție de ”Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov”, proiect aflat în plină implementare în unitatea medicală.  Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.698 07 Concret, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La Ciolpani, s-a inaugurat Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor

<p>Cel de-al 24-lea Serviciu Local din structura Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Ilfov Începând de săptămâna trecută, peste 5.000 de ilfoveni pot să-și obțină documentele de identitate și de stare civilă direct din localitatea lor, după inaugurarea celui de-al 24-lea Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) din Ilfov, în Ciolpani. Articol [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

”Capra cu trei iezi”, o lecție de ascultare a mamei, pentru copiii din Chiajna

<p>În sala mare a Casei de Cultură ”Doamna Chiajna” din localitatea cu același nume, sâmbăta trecută, aplauzele și hohotele de râs ale copiilor, părinților și bunicilor au răsunat în nenumărate rânduri la prestația actorilor Teatrului de Animație Țăndărică, care au adus pe scenă spectacolul de teatru „Capra cu trei iezi“. Articol publicat în Jurnalul de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Caravana ”Ilfov, prin ochii tăi”, cu rezultate impresionante. Peste 1.000 de perechi de ochelari de vedere, prescrise la Berceni

<p>650 de cetățeni eligibili, conform cerințelor programului, au fost consultați gratuit și pentru că au probleme cu vederea vor beneficia, tot gratuit, de ochelari noi Timp de trei săptămâni, locuitorii comunei Berceni au beneficiat de consultații optometrice gratuite, în cadrul campaniei inițiate de Consiliul Județean Ilfov &#8211; ”Ilfov, prin ochii tăi”, un parteneriat între instituție, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Despre importanța unui mediu de muncă sănătos se învață încă din școală

<p>Având în vedere Campania națională din Programul cadru al Inspecției Muncii pentru anul școlar 2023-2024 &#8211; ”Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale”, în perioada martie-aprilie 2024, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național ”Știu și aplic &#8211; Securitatea și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Investiții pentru viitorul copiilor, la Buftea. Două unităţi educaţionale noi au intrat oficial în patrimoniul Şcolii Gimnaziale Nr. 3

<p>Buftea, un oraș în continuă dezvoltare, își consolidează permanent infrastructura educațională pentru a oferi copiilor și tinerilor condiții optime de învățare și dezvoltare. Săptămâna trecută, două noi facilități educaționale au fost inaugurate oficial, chiar dacă ele sunt deja folosite de copii, marcând un pas important în evoluția sistemului de învățământ local: o nouă grădiniță și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..