Știri din InfoEST

Ultimele titluri

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii brăileni

Joi 29 septembrie 2022 poliiti din cadrul Serviciului de Investigaii Criminale au dus la &icircndeplinire un mandat de executare a pedepsei &icircnchisorii.Astfel pe raza municipiului Brila a fost depistat un t&acircnr &icircn v&acircrst de 29 de ani din Brila pe numele cruia Tribunalul Brila a emis... ..

De ce să optezi pentru bijuterii argint cu turmalină Paraiba

Modelele de bijuterii argint cu turmalin Paraiba sunt o uimitoare declaraie de opulen i extravagan.Aceast combinaie unic de cupru fier i turmalin albastr fac ca modelele de bijuterii din argint s fie rare i foarte cutate. i cu siguran merit s investeti &icircn bijuterii de argint cu turmalin Paraiba... ..

Misiții epigramei trec podul la Brăila

Sala ProArte a Centrului de Creaie Brila va gzdui s&acircmbt 1 octombrie 2022 &icircncep&acircnd cu ora 1700 Gala Laureailor celei dea XXXVa ediie a Festivalului Concurs Internaional &Icircnt&acirclnirea epigramitilor manifestare organizat de Casa de Cultur a Municipiului Brila i Clubul Umoritilor B... ..

ANOSR | Integritatea academică, tăvălită de decidenți

Aliana Naional a Organizaiilor Studeneti din Rom&acircnia (ANOSR) &icirci exprim &icircngrijorarea profund cu privire la numrul ridicat de suspiciuni de plagiat care planeaz asupra persoanelor aflate la conducerea rii.&Icircn contextul suspiciunilor privind &icircnclcarea de ctre Ministrul Educaiei ... ..

Biblioteca din Brăila parte din proiectul Împreună în România Digitală

Biblioteca Judeean Panait Istrati Brila face parte din aceast toamn din Reeaua de centre digitale din Rom&acircnia o iniiativ desfurat &icircn cadrul Proiectului naional de educaie i incluziune social &Icircmpreun &icircn Rom&acircnia Digital.&Icircn calitate de centru digital Biblioteca brilean &ic... ..

RER Brăila continuă campania de distribuire a recipientelor pentru colectarea separată

&Icircn luna august compania RER Brila a &icircnceput distribuirea de pubele pentru colectarea deeurilor menajerereziduale reciclabile (plastic i metal) i biodegradabile achiziionate de Consiliul Judeean Brila &icircn cadrul Proiectului &rdquoSistemul de Management Integrat al Deeurilor &icircn jude... ..

Sprijin financiar în valoare de peste 56,4 milioane lei pentru producătorii agricoli din ...

Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR) prin Agenia de Pli i Intervenie pentru Agricultur (APIA) efectueaz plata ajutorului excepional acordat productorilor agricoli din sectorul vegetal.Suma autorizat la plat este &icircn valoare de peste 564 milioane lei i se acord solicitanilor care au... ..

Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane lei pentru sectoarele suin și avicol

Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR) prin Agenia de Pli i Intervenie pentru Agricultur (APIA) efectueaz plata ajutorului excepional acordat productorilor agricoli cresctori de animale din sectoarele suin i avicol.Suma autorizat la plat este &icircn valoare de 129.166.26085 lei i se aco... ..

Kosarom își va asigura cca 10% din energia necesară din fotovoltaice

Compania Kosarom unul din cele mai mari productori de produse din carne din Rom&acircnia va investi 278.000 de euro pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 400 kWp.Proiectul presupune instalarea a 889 de panouri fotovoltaice pe o suprafa de 3.550 mp pe acoperiul unitii Kosarom... ..

Vernisajul artistului Dennis Teodorescu

Muzeul Brilei are plcerea s v invite duminic 02 octombrie &icircncep&acircnd cu ora 17 la vernisajul celei dea doua expoziii personale de pictur a artistului Dennis Teodorescu.Lumea fizic se definete prin materialitate i form prin atingere. Materialul are substan pe c&acircnd imaterialul aparine met... ..

Nocturna bibliotecilor la Biblioteca Judeţeană Panait Istrati Brăila

Biblioteca Judeean &bdquoPanait Istrati Brila &icirci deschide porile &icircn seara de vineri 30 septembrie 2022 &icircntre orele 19.00 &ndash 23.00 pentru o serie de evenimente culturale i artistice denumite generic Nocturna bibliotecilor organizat la iniiativa Asociaiei Naionale a Bibliotecarilor ... ..

Importanța igienei nazale pentru a preveni răceala la copii

Copiii rcesc mai frecvent dec&acirct adulii. Ei au un sistem imunitar mai slab iar cei mai mari sunt i la grdini sau la coal acolo unde sunt mai predispui s ia bacterii i virusuri. Rceala poate lovi oric&acircnd chiar i atunci c&acircnd copilul tu este acas motiv pentru care este esenial s tii cum &... ..

4 moduri prin care scapi de constipatie in mod natural

Esti mereu balonat(a) dar timpul pierdut la baie este in zadarIn fiecare zi iei laxative pentru constipatie ca sa poti merge la toaleta Cel mai probabil suferi de o constipatie severa. Nu neglija constipatia deoarece aceasta poate cauza in timp multe probleme de sanatate. Citeste in continuare daca ... ..

Corul mixt Trison la Festivalul coral internaţional We are Singi(ng)Dunum, Serbia

Corul mixt &bdquoTrison&rdquo dirijat de profesorii Marcica i tefan Lupu a participat &icircn perioada 23 24 septembrie 2022 ca unic reprezentant al Brilei la Festivalul coral internaional &bdquoWe are Singi(ng)Dunum&rdquo Belgrad Serbia.Prestigiosul cor din cadrul colii Populare de Arte i Meserii &... ..

Nevoile, preocupările și factorii care îi influențează pe tineri în 2022. ...

&Icircntro perioad dominat de instabilitate lipsa motivaiei (64%) oboseala (50%) i strile emoionale fluctuante (46%) sunt principalele provocri cu care se confrunt tinerii dup cum arat studiul naional Insights PulseZ aflat la a treia ediie &icircn 2022.Specialitii programelor naionale &ldquoVreau s ... ..

Atacuri de tip SCAM în numele Poliției Române

&nbspInspectoratul de Poliie Judeean Brila a sesizat faptul c mai muli ceteni au primit pe adresa de email mesaje de tip SCAM care utilizeaz identitatea vizual a Poliiei Rom&acircne.Aceste emailuri nu aparin i nu au fost trimise de pe o adres oficial aparin&acircnd Poliiei Rom&acircne dei poart &ici... ..

Cat este taxa de timbru pentru litigii succesorale

&Icircn ceea ce privete litigii privind motenirea trebuie s pltii o tax de timbru dac dorii s v valorificai drepturile prin intermediul instanelor.Daca vorbim despre taxa de timbru drept succesoral raportata la procedura partajului judiciar OUG nr. 802013 le stabileste in art. 5 astfel(1)&nbsp Cerer... ..

5 modalități de a preveni infecţia urinară la femei

Exist mai muli factori care favorizeaz apariia infeciilor urinare un sistem imunitar slbit igiena necorespunztoare a zonei genitale unele anomalii ale aparatului urinar premenopauza i menopauza anumite afectiuni cronice deficitul anumitor vitamine i minerale. abuzul de antibiotice precum i alimentai... ..

Brăila | Acțiuni de amploare desfășurate de polițiști în perioada 23-25 septembrie 2022

Poliitii brileni acioneaz permanent &icircn municipiu i jude pentru prevenirea i combaterea faptelor antisociale &icircn special a celor comise cu violen pentru meninerea climatului de ordine i siguran public precum i pentru reducerea riscului rutier.&Icircn perioada 2325 septembrie 2022 poliitii br... ..

Brăila | Un gălățean anunța că vinde pește cu portavocea dar nu avea acte la el!

Vineri 23 septembrie 2022 poliiti din cadrul Biroului Ordine Public au oprit &icircn trafic un brbat &icircn v&acircrst de 44 de ani din Galai &icircn timp conducea un autovehicul pe Calea Galai din municipiu folosind o portavoce pentru a anuna v&acircnzarea de pete.&Icircn urma controlului autovehi... ..