Știri din Indiscret in Oltenia

Ultimele titluri

Alin Stoica: Fiecare dintre noi are un rol esențial în combaterea încălzirii globale și a efectelor sale devastatoare

Încălzirea globală, fenomenul de creștere a temperaturilor medii globale cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră, reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă umanitatea în prezent. În ultimele decenii, acest fenomen a devenit tot mai evident, cu impacturi semnificative asupra mediului, economiei și vieții de zi cu zi a […] ..

Din ciclul „primării cu falimentul la ușă”, azi comuna Carpen

Comuna doljeană Carpen riscă intrarea în insolvență și apelează la un ajutor de urgență de la Consiliul Județean Dolj. Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de azi, acordarea unei sume de 250.000 de lei (2,5 miliarde de lei vechi – nr) unității administrativ teritoriale pentru remedierea unei „situații de extremă dificultate”, după cum precizează […] ..

600 de ani de Calafat sărbătoriți pe ritmuri folk

CJ Dolj alocă fonduri de la bugetul județean pentru festivalul de poezie și muzică folk de la Calafat, care va include, în acest an, serbarea a 6 secole de la atestarea documentară a orașului de pe malul Dunării. Aleșii județeni au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens la ședința ordinară de azi a […] ..

Accident grav pe Autostrada A1, soldat cu trei morți și patru răniți

Un accident deosebit de grav s-a petrecut vineri, la scurt timp după ora 13:00, pe Autostrada A1, la km 72, pe raza comunei Petrești. Conform ISU Dâmbovița, în accident au fost implicate un TIR și o autoutilitară, iar impactul violent s-a soldat cu trei decese, alte 4 persoane rănite au fost transportate la spital pentru […] ..

Alin Stoica: Deși este crucial să protejăm natura și animalele sălbatice, viața oamenilor trebuie să fie întotdeauna pe primul loc!

În ultimii ani, creșterea numărului de atacuri ale urșilor asupra populației umane a devenit o problemă serioasă în multe locuri din România. Din păcate, ultimul dintre aceste atacuri s-a sfârșit cu o tragedie, în care o tânără de numai 19 ani, aflată într-o drumeție pe unul dintre cele mai frecventate trasee montane din Brașov, și-a […] ..

11 nonagenari au fost sărbătoriți de Primăria Râmnicu Vâlcea

  Recent, 11 vâstnici din Râmnicu Vâlcea  au fost sărbătoriți de Primăria Municipiului cu ocazia împlinirii unor vârste nonagenare, primind din partea administrației locale Diploma „Clubul Longevivilor” și premii în tichete sociale cu valori de 500 de lei (pentru vârste cuprinse între 90 și 94 de ani) sau de 700 lei (pentru vârste de peste […] ..

Apavil face apel la  utilizarea rațională a apei potabile și recomandă  evitatul udatului  grădinilor și umplerea bazinelor și piscinelor.

Având în vedere perioada de secetă pe care o traversăm, Societatea Apavil S.A face un apel către toți consumatorii să folosească rațional rezervele de apă, evitând udatul grădinilor și umplerea bazinelor și piscinelor. Deși societatea a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile, având în vedere […] ..

Un nou succes PSDNL. Suntem cei mai buni la inflație

Majoritatea analiștilor care au răspuns la sondajul efectuat în mai de CFA România anticipau o reducere a ratei inflaţiei la jumătatea anului viitor până la 5,45%. Leul nu a profitat de datele prezentate de INS, în condițiile existenței un ușor sentiment de aversiune față de risc la nivel regional și a majorării deficitului balanţei comerciale […] ..

Șoferii cărora le sunt suspendate permisele le primesc înapoi dacă rezultatul testelor antidrog nu vine în 72 de ore

„Astăzi, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a dezvoltat şi a modificat prevederile OUG 84, anterior adoptată, cu privire la unele dispoziţii privind siguranţa pe drumurile publice. În principiu, această ordonanţă adoptată astăzi dezvoltă, cum spuneam, ordonanţa precedentă, sub două aspecte importante. În primul rând, instituie un termen de 72 de ore […] ..

MApN spune că nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu

„Într-un limbaj alarmist, postarea în discuţie, care a fost redistribuită semnificativ în diferite platforme social media, acreditează ideea că MApN şi autorităţile statului român fac în ascuns pregătiri pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu sau pentru mobilizarea rezerviştilor militari, care să fie trimişi să lupte în Ucraina. Aceste aşa-zise ‘dovezi’ nu au nicio legătură cu realitatea“, […] ..

Olt: Culturile de porumb, compromise de secetă și temperaturile ridicate

„Primele culturi de porumb şi floarea-soarelui calamitate pentru care se fac în teren constatări sunt la Piatra-Olt, peste 236 de hectare. S-a format o echipă care este în teren pentru a constata situaţia, după ce primăria localităţii Piatra-Olt a transmis un raport operativ privind calamităţi la culturile agricole menţionate. Căldura excesivă şi precipitaţiile insuficiente au […] ..

Ne întoarcem în iarba noastră

Euro 2024 din Germania s-a încheiat pentru noi și continuă pentru alții. Până pe 10 iulie au loc semifinalele, iar finala este programată duminică, 14 iulie, pe Olimpiastadion din Berlin. Campionatul în speță ni s-a gătat cu iz amar după ce olandezii ne-au ciuruit cu scor de forfait, dar campania a fost una peste așteptări. […] ..

Ziua națională a alegerilor parlamentare

Știrea care a trecut razant cu actualitățile la kilogram este aceea a stabilirii ultimelor trei duminici ale alegerilor. În ședința din 4 iulie, parteneriatul de guvernare pesedisto-liberal, după ce va fi avut niște consultări de florile mărului, a comunicat că pe 24 noiembrie și 8 decembrie se vor desfășura tururile prezidențiale, iar între ele, pe […] ..

Decizia de a închide traficul timp de o lună pe una dintre cele mai circulate șosele din România a avut stârnit o adevărată dezbatere națională Valea Oltului, drumul care a împărțit țara-n două

Nu trebuie să fii un expert în infrastructură rutieră pentru a observa că, în ultimii 3-4 ani, lucrurile au început să se miște și în țara noastră. După trei decenii de ignoranță și incompetență, autoritățile de la București, împinse de la spate de partenerii europeni și cu ajutorul fondurilor alocate României prin PNRR, au deschis […] ..

Polițiștii tot milițieni se visează!

Scandalul Ordonanței 84 este unul dintre lucrurile bune care s-au întâmplat societății noastre. Abuzul evident pe care poliția română, păstorită de pseudo-liberalul Cătălin Predoiu, încerca să-l bage pe gâtul românilor în numele unei lupte împotriva șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat stupefiante, a dezmorțit societatea civilă românească și a zgâlțâit conștiința […] ..

Primăria Craiova dă milităria jos din pod, taman în parcarea subterană

Proiectul de regulament a fost postat pe site+ul municipalităţii craiovene la începutul acestei săptămâni, contribuabilii având la dispoziţie perioada de până la 14 august pentru a formula amendamente sau sugestii, ceea ce înseamnă că, teoretic, documentul ar putea fi adoptat de consiliul local până la începutul lunii septembrie. „Prin regulamentul propus se actualizează și se […] ..

„Ninja Campus” de 40 de milioane de lei, în Craiova, la „Trișcu”

Inițiativa a fost aprobată, pe repede înainte, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, de aleșii craioveni, câți au mai rezistat prin oraș tentației concediilor, votând fără reținere inițiativa executivului. Mai ales că întregul plan e pus în practică sub presiunea timpului, consilierii fiind îndemnați la rapiditate prin câteva adrese ale ADR S-V Oltenia, instituția […] ..

BNR a redus rata de referință la 6,75%

Aceasta ar putea fi singura decizie a BNR din acest an, după ce majorarea accizelor la combustibili, începând cu data de 1 iulie, va începe să afecteze parcursul inflației, care s-a apropiat în mai de 5%. Măsura luată de BNR a avut un efect imediat asupra indicilor ROBOR, care au scăzut la valori comparabile cu […] ..

Craiova: Marii artiști ai Cenaclului Flacăra, așteptați la cea de-a 10-a ediție a Festivalului „Adrian Păunescu“

„Pe lângă evenimentele excepționale de pe afișul fiecărei seri, ediția a X-a de Festival aduce în atenția celor care mai cred în poezie și în folk „Concursul de Muzică Folk”, cu premii în bani, diplome și cărți/CD-uri. Ne vedem, așadar, la Concurs, pe 19 iulie, de la ora 11:00 dimineața, povestea începând la Sala „I.D. […] ..

Dacă nu se vor lua măsuri rapid Sudul României, deșertificat complet în următorii 50 de ani

„(…) Când discutăm despre mediu, discutăm despre schimbări climatice și asta e o chestiune de siguranță națională, pentru că nu văd cum ar putea să nu fie atunci când știm că pierdem 1.000 de hectare de teren arabil în fiecare an în Sudul României. Nu văd cum ar putea să nu fie atunci când constatăm […] ..