Știri din Buletin de Carei

Ultimele titluri

Dezvăluirile deputatului Cozma pun pe jar autoritățile. Conferință de presă la Prefectura Satu Mare

Astăzi, 15 iulie 2024, a fost convocată o conferință de presă la Prefectura Satu Mare având ca temă incendiul izbucnit la depozitul de deșeuri Mondorek de pe strada Magnoliei nr.29. Stingerea incendiului izbucnit la Satu Mare la depozitul SC Mondorek SRL de pe strada Magnoliei a durat 28 de ore. Timp în care nu s-a […] ..

Avalanșă de evenimente pentru vorbitorii de limbă maghiară de la Carei. Nimic identitar românesc

Avalanșă de evenimente pentru vorbitorii de limbă maghiară de la Carei. Nimic identitar românesc la Carei sprijinit de Primăria Carei de parcă românii nu ar plăti taxe și impozite. Știm că primarul evazionist nu mai plătește din 2008 taxe și impozite dar să nu susțină nicio activitate românească aduce deja a discriminare pe criterii etnice […] ..

Primarul evazionist Kovacs cere RETRAGEREA echipei de fotbal VICTORIA Carei din Liga a 3-a din motive financiare

Nu e deloc ușor să pui la pământ atâtea afaceri și asociații mai ales când trebuie să satisfaci și mofturile unei fetițe răsfățate. Praful se alege de toate firmele sau asociațiile sau instituțiile aflate sub conducerea evazionistului Kovacs Eugen, verișorul lui Pataki Csaba cunoscut ca și groparul clădirii monument din Carei. La data de  8 […] ..

Terorism politic la Botoșani împotriva persoanelor cu atitudine

Terorizarea persoanelor cu atitudine prin plângeri la poliție, amenințări sau linșaj mediat devine pe zi ce trece un fenomen, nu mai e vorba de cazuri izolate. Jurnalismul sub terorarea denunțurilor și al plângerilor la Poliție denotă că adevărul deranjează politicienii momentului dar și structurile actualului sistem. Nu doar Buletin de Carei este cenzurat, cu pagina […] ..

Restricții de circulație pe perioada codului roșu de caniculă

Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie și marți, 16 iulie 2024. Aceste restricții survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până la valori de 42 de grade Celsius. În perioada 15 – 16 iulie, […] ..

Concert de jazz cu sală plină la Teatrul Municipal Carei

Sâmbătă, 13 iulie, pe o temperatură demnă de invidiat de toată lumea în această perioadă, datorită sistemului de climatizare din Sala Teatrului, a avut loc un eveniment reușit de muzică jazz. În deschidere au urcat pe scenă careienii de la Acoustic Station Trio, cu un program de impro-jazz instrumental, care a cuprins prelucrări proprii după […] ..

Ședință publică de Consiliu Local la Carei. Anunțul nu respectă legea iar Instituția Prefectului nu reacționează

Primăria Carei cu conducere exclusiv UDMR sfidează din nou și anunță doar cu 2 zile  înainte  o ședință ordinară și nu cum prevede legea 57/2019 art.134 alin.3 lit(a) adică cu 5 zile înainte pentru ședințele ordinare. Postarea cu anunțul ședinței datează de  luni, 15 iulie 2024, ora 9,56 iar data prevăzută pentru ședința ordinară a […] ..

Calendar cultural careian al lunii iulie. 115 ani de la nașterea dăscăliței Ana Dragoș

Careiul a fost recunoscut în toate timpurile ca fiind un focar de cultură. Este de remarcat faptul că din rândurile românilor s-au ridicat importante și renumite personalități în pofida faptului că până în anul 1919 nu aveau acces la școli sau clase cu predare  în limba română așa cum asigură acum statul român pentru toate […] ..

Doi careieni obțin în 2 zile 3 titluri de campioni naționali și unul de vicecampion la Campionatul Național de Atletism U16

Pe Stadionul „Iolanda Balas Soter” din București se desfășoară în perioada 13-14 iulie 2024  Campionatele Naționale de atletism pentru categoria de vârstă U16, tineri născuți în anii 2009-2010. Sportivii careieni Alexia Turcu și Darius Lung de la CS de la Liceul Teoretic Carei, antrenor prof.Florin Turcu, participă și ne fac mândri de școala de atletism […] ..

Aniversare. ASTRA Despărțământul Carei a împlinit 101 de ani de la constituire

Asociațiunea culturală ASTRA Carei a trecut de vârsta Centenarului și a împlinit 101 ani de existență. La data de 12 iulie 1923 aveau loc la Carei ample manifestări dedicate constituirii ASTRA Carei. Primul președinte ales a fost preotul Gheorghe Mureșan, ulterior devenit Cetățean de Onoare al Careiului. Asociaţiunea  Transilvană  pentru Literatura Română şi Cultura Poporului […] ..

Se anunță o noapte incendiară pentru unii careieni

Careienii din zona Viilor precum și turiștii aflați la odihnă în pensiunile careiene vor avea parte de o noapte deloc liniștită. Una dintre paginile primăriei anunță pentru această seară, de la ora 23,00,  un concert la ștrandul termal, într-o locație care nu are asigurată izolarea fonică pentru a nu deranja turiștii cazați în jur precum […] ..

Incendiu la o fermă de păsări din Lazuri. Zile de foc pentru pompierii sătmăreni

Detașamentul de Pompieri Satu Mare intervine pentru lichidarea unui incendiu produs la nivelul acoperișului unei ferme de pui din localitatea Lazuri. La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor cu 17 cadre militare. Ajunse la locul evenimentului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifestă […] ..

Doi campioni naționali din Carei la atletism categoria U16

Pe Stadionul „Iolanda Balas Soter” din București se desfășoară în perioada 13-14 iulie 2024  Campionatele Naționale de atletism pentru categoria de vârstă U16, tineri născuți în anii 2009-2010. Prima zi de concus, primii doi campioni naționali din CAREI. ALEXIA TURCU este campioana națională la categoria U16 la aruncarea discului cu 40,01m iar DARIUS LUNG e […] ..

Jandarmii sătmăreni prezenți la fiecare eveniment din acest sfârșit de săptămână

În acest weekend, în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Satu Mare, vor fi prezenți la datorie pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică și pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, în contextul desfășurării unor evenimente culturale în județul Satu Mare. ,,Street music festival” și ”100 de ani de Baba Novac” sunt […] ..

COD ROȘU de caniculă la Carei. Punctele de hidratare au devenit puncte de prim ajutor

În perioada 13-14 iulie, a.c., județul Satu Mare va fi sub avertizare de COD ROȘU  de caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade , astfel că vor […] ..

Accident în parcare la Lidl Carei

Un accident rutier a avut loc la Carei ca urmare a consecințelor caniculei asupra stării de sănătate. Unui șofer i s-a făcut rău la volan și a lovit trei mașini în parcarea de  la Lidl. La sosirea echipajului SMURD bărbatul era  tot în stare de inconștiență.     ..

Incendiar! Incendiul din Satu Mare a avut loc la o firmă suspectată de importuri ilegale de deșeuri din Austria și Ungaria

Incendiul de la Satu Mare a avut loc la  un depozit de de gunoaie import ilegal din Austria și Ungaria?! Deputatul Adrian Cozma  pune din nou punctul pe i și deranjează mafia instituțională din județul Satu Mare. Se dovedește încă o dată că Garda de Mediu nu e în slujba păstrării unui mediu curat iar ilegalitățile […] ..

Focarele de incendiu din Satu Mare nu cedează

Detașamentul de Pompieri Satu Mare continuă de mai mult de 22 de ore intervenția pentru lichidarea incendiului de proporții, izbucnit la o hală de colectare deșeuri reciclabile situată pe strada Magnoliei din Satu Mare. Se acționează acum cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă iar la fața locului sunt mobilizați peste 30 de […] ..

Greva Foamei în fața casei părintești

Casa părintească a ajuns motiv de dispută între frați. Uneia dintre surori i  se refuză dreptul la moștenire de către ceilalți frați. Totul se petrece în satul Scărișoara.  Maria  Negrea, sora nedreptățită, a decis să facă greva foamei până la rezolvarea situației. Nu dorește nici măcar drepturi bănești ci să poată avea o cameră de […] ..

Se deschide o nouă fabrică în Carei. Se fac angajări

SC CITYCOMFORT SRL fabrica de canapele își va deschide activitatea la sfârșitul lunii August în loc.Carei jud.Satu Mare pe Calea Armatei Române, Nr.87 (în curte cu magazinul de materiale de constructii MIRAL COM). Se caută muncitori calificati si necalificați : Tapiteri Confectionere Ambalatori   Informatii la tel. :0783010576   ..