Știri din Bistriteanul

Ultimele titluri

Frasinul recuperează mii de metri cubi de lemn confiscat abuziv de Garda Forestieră Cluj

<p>În urma unui proces care s-a întins pe nu mai puțin de 9 ani, compania Frasinul reușește să recupereze un prejudiciu de aproape un milion de euro creat după o confiscare abuzivă de lemn, de către Garda Forestieră Cluj. Lemnul a fost trecut cu întârziere în SUMAL, perioada de raportare suprapunându-se cu sărbătorile de iarnă, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

<p>Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

PRO-VERB: Ce e rău nu piere…

<p>Ce e rău nu piere, spune țăranul român, smulgând mereu din rădăcină buruienile pe care le-a smuls la fel și în anii trecuți. Cu la fel de multă răbdare și devotament pentru plantele bune pe care le cultivă...</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Festivalul CELTIC TRANSILVANIA, în acest weekend, la Băile Figa!

<p>În acest sfârșit de săptămână (19-21 iulie), la Băile Figa se desfășoară încă o ediție a festivalului Celtic Transilvania. Organizatorii au pregătit o mulțime de surprize pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aquabis: Cartierul Lușca din Năsăud, fără apă potabilă astăzi

<p>În vederea remedierii unei avarii identificate pe rețeaua de distribuție a apei, Aquabis anunță întreruperea furnizării apei potabile astăzi, 15 iulie, în localitatea Năsăud (Cartierul Lușca) - total.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

România a semnat un parteneriat strategic cu gigantul Google, a transmis ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan

<p>România a semnat un parteneriat strategic cu gigantul Google, a transmis ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Primăria Bistrița concesionează tinerilor primele terenuri în Subcetate. Ce reguli trebuie să îndeplinească câștigătorii licitațiilor:

<p>Luna aceasta vor avea loc două licitații pentru concesionarea primelor terenuri din ceea ce Primăria Bistrița numea „Cartierul Tinerilor”, din zona Subcetate. Cei care câștigă licitațiile primesc terenurile pentru 49 de ani și trebuie să ridice casele în maxim 5 ani. Peste două zile, în 17 iulie, vor avea loc două licitații pentru concesionarea primelor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO-VIDEO: O nouă victorie pentru Herghelia Beclean în competițiile ecvestre!

<p>Herghelia Beclean a câștigat ieri titlul de campion balcanic la atelaje cu doi cai, în urma participării la un concurs care a avut loc în Croația, la Fericanci &#8211; anunță Regia Națională a Pădurilor &#8211; Romsilva. &#8222;O nouă victorie pentru Romsilva în competiții ecvestre! Armăsarii Lipițani crescuți de Romsilva la Herghelia Beclean continuă seria spectaculoaselor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Primarul ales Gabriel Lazany vrea divizie de asfaltări la Direcția de Infrastructură și Servicii a Primăriei Bistrița

<p>Primarul Gabriel Lazany vrea să facă o divizie de asfaltări la Direcția de Infrastrucură și Servicii a Primăriei Bistrița. Aceasta ar urma să se ocupe, în regie proprie, de asfaltările din oraș. Într-o conferință de presă, primarul ales, care mai are câteva luni până la preluarea mandatului, Gabriel Lazany a precizat că intenționează să facă [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO – Experiențe inedite pentru elevii Liceului Tehnologic Lechința: programare și modelare 3D

<p>Elevii Liceului Tehnologic Lechința au avut ocazia să experimenteze, zilele trecute, în cadrul unei tabere de informatică, organizată în județul Cluj, o mulțime de lucruri fascinante, dar și să cunoască oameni noi, care i-au inspirat. Zilele trecute, elevii Liceului Tehnologic Lechința au participat la Tech Camp/Tabăra de informatică, susținută integral de Fundația Mindera din Cluj-Napoca. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

ONG „Meteo.BN” – Val de căldură istoric în județul Bistrița-Năsăud! Unde s-a înregistrat ieri o valoare extremă

<p>Potrivit lui Mihai Bălan de la ONG „Meteo.BN”, ieri, la Năsăud, la ora 16:20, s-au înregistrat 38.2°C, o valoare extremă pentru județul nostru. Mâine aşteptăm apogeul valului de căldură: &#8222;Val de căldură istoric în județul Bistrița-Năsăud! La Năsăud, la ora 16:20, s-au înregistrat 38.2°C, o valoare extremă pentru județul nostru. Dacă e să facem o [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

<p>Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Consiliul Județean BN: Restricții de circulație, în 15 și 16 iulie, pe drumurile județene din Bistrița-Năsăud

<p>Consiliul Județean BN anunță restricții de circulație, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile județene din Bistrița-Năsăud, în 15 și 16 iulie.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO: Zilele Bistriței s-au încheiat cu artificii. Mii de bistrițeni s-au bucurat de concertele iarba Fiarelor, Alex Velea și Elena Gheorghe

<p>Cei 760 de ani de la prima atestare documentară a orașului Bistrița au fost celebrați ieri seară cu concerte, confetti și artificii. Mii de bistrițeni au umplut pietonalul din centrul orașului:</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO: Zilele Bistriței s-au încheiat azi noapte cu un foc de artificii. Mii de bistrițeni s-au bucurat de concertele iarba Fiarelor, Alex Velea și Elena Gheorghe

<p>Cei 760 de ani de la prima atestare documentară a orașului Bistrița au fost celebrați ieri seară cu concerte, confetti și artificii. Mii de bistrițeni au umplut pietonalul din centrul orașului:</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO-VIDEO Bărbat lovit de un copac într-o pădure din Rebra

<p>Pompierii militari, SVSU Rebra și salvamontiștii au fost solicitați să intervină în această dimineață la un accident petrecut în zona de pădure a localității Rebra, unde un bărbat a fost lovit de un copac. Echipajul de prim ajutor SMURD de la Secția de Pompieri Năsăud alături de echipajul de terapie intensivă mobilă alocat în sprijin [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bărbat lovit de un copac într-o pădure din Rebra

<p>Pompierii militari, SVSU Rebra și salvamontiștii au fost solicitați să intervină în această dimineață la un accident petrecut în zona de pădure a localității Rebra, unde un bărbat a fost lovit de un copac. Echipajul de prim ajutor SMURD de la Secția de Pompieri Năsăud alături de echipajul de terapie intensivă mobilă alocat în sprijin [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aquabis: 7 localități rămân fără apă în această noapte și una mâine

<p>UPDATE 2: În vederea remedierii unei avarii identificate pe rețeaua de distribuție a apei, Aquabis anunță întreruperea furnizării apei potabile  mâine, 15 Iulie 2024 de la ora 14:00 până la ora 19:00 (estimativ), în localitatea Căianu Mare &#8211;  total. UPDATE 1: În vederea remedierii unei avarii identificate pe rețeaua de distribuție a apei, Aquabis anunță întreruperea furnizării [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aquabis: 6 localități rămân fără apă în această noapte

<p>Aquabis anunță sistarea furnizării apei potabile începând de astăzi,  14 Iulie 2024 de la  ora 22.00, până mâine, 15 Iulie 2024 la ora 07.00, în localitățile Satu Nou, Petriș, Orheiu Bistriței, Jelna, Budacu de Jos, Buduș interval necesar pentru ca nivelul apei din rezervoare să atingă cote optime. Reiterăm rugămintea de a folosi apa potabilă [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ocoalele Silvice încep să se mobilizeze și să amenajeze trasee de drumeție în locuri mai puțin turistice. Cum arată o drumeție prin Pădurea Bretea

<p>Pasiunea pentru drumeții a bistrițenilor și turiștilor a determinat ocoalele silvice și autoritățile locale să amenajeze trasee. Au fost amenajate trasee turistice în Tihuța, Colibița, Munții Rodnei, dar și în zone mai puțin turistice. Este și cazul Pădurii Bretea, care poate fi luată acum la pas. Profesorul de Geografie, Ioan Bâca a luat la pas [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..