Știri din Banul Botosanean

Ultimele titluri

Fabricile de pâine, controlate și noaptea! ITM a dat amenzi de 188.000 lei

<p>În perioada 09-12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții , a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități din [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Achiței: ”Am reușit spargerea cercului vicios al vorbelor goale, neurmate de fapte și mi-am respectat promisiunea făcută de a moderniza DN 28B”

<p>Senatorul Cristian Achiței a postat pe contul său de Facebook imagini de la ultimele lucrări de pe drumul național DN 28B Botoșani-Târgu Frumos înainte de finalizare. Se vede că la începutul săptămânii, constructorul a finalizat îmbrăcămintea asfaltică pe tronsonul din apropierea Mănăstirii Zosin. Din punctul de vedere al infrastructurii rutiere propriu-zise, Drumul Național DN 28B [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Iftime revoluționează lista PNL pentru CJ. Doi oameni de afaceri cunoscuți în echipă

<p>Valeriu Iftime, președintele PNL Botoșani, a început marile schimbări în tabăra liberală din județ, iar primele se vor regăsi în componența listei pentru Consiliul Județean. Doi oameni de afaceri cunoscuți sunt, potrivit surselor din PNL, pe lista pentru Consiliul Județean. Pe primul loc pe listă este Valeriu Iftime, iar din echipă fac parte și Marian [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Eusebiu-Laurențiu Cilibiu este ALEGEREA DE AUR pentru presedinția Consiliului Județean Botoșani

<p>AUR Botoșani și-a stabilit candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Acesta este Eusebiu Cilibiu, cel care a coordonat organizația municipală AUR până în toamna anului trecut când a părăsit partidul. ”Așa cum am promis cetățenilor, Alianta pentru Unirea Românilor vine cu cele mai bune soluții pentru Botoșani. De această dată, pentru conducerea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO Hidroplasto lui Silegeanu, proiect inovator: rosturi de dilatație la un pod pietonal-ciclist peste Olt

<p>16 aprilie 2024 &#8211; Lansarea proiectului inovator de la Hidroplasto! Instalare dispozitive pentru tratarea rosturilor de dilatație pe un nou pod destinat pietonilor și cicliștilor peste fluviul Olt, care va conecta pistele pentru biciclete de pe străzile Nicolae Iorga și Lt. Paius David din orașul Sfântu Gheorghe, a demarat astăzi, 16 aprilie 2024, sub egida [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Angajații Locativa, protestat la Primăriei. Flutur: ”O răzbunare politică!”. Primarul Andrei: ”3,5 milioane fond de salarii”

<p>Angajații Locativa SA au protestat în fața Primăriei Botoșani după ce Registrul Comerțului au dispus dizolvarea companiei condusă de Cătălin Flutur. Salariații s-au plâns de faptul că vor rămâne pe drumuri, iar Cătălin Flutur îl acuză pe primarul Cosmin Andrei de ”trafic de inflență ori abuz de putere”. Flutur a reamintit că au fost depuse [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

<p>Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilor județene au fost modernizate sau reabilitate, începând cu anul 2021. „Un județ cu o infrastructură rutieră precară nu poate emite pretenții de dezvoltare, motiv pentru care, împreună cu echipa [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Întâlnire internațională cu studenți pasionați de cercetare, la USV Iași

<p>Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizează Simpozionul Științific Studențesc cu participare internațională în perioada 17-18 aprilie 2024, recunoscând astfel performanța și recompensând studenții pentru eforturile depuse în cercetare oferindu-le diplome, premii și posibilitatea publicării lucrărilor în reviste BDI. La ediția din acest an, au fost înscrise aproape 200 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un europarlamentar cu birou la Botoșani candidează la Primăria Cluj-Napoca

<p>Ramona Strugariu, europarlamentar cu birou în Botoșani, și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din partea partidului REPER. Aceasta este născută în Bârlad și este căsătorită cu un botoșănean. ”Voi candida la primăria Cluj-Napoca din partea Partidului REPER, împreună cu o echipă de consilieri profesionişti şi integri, pentru care Clujul nu este [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Votează! Cornișa AquaPark&Sports este în cursa pentru ”Destinația Anului 2024” în România

<p>Cornisa AquaPark&Sports&#160; Botosani &#8211; categoria “Distracție și aventură” este în cursa pentru „Destinația Anului 2024” #VoteazaCornisa #DestinatiaAnului Destinația Anului, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, se află deja la a IV-a ediție și urmărește promovarea destinațiilor din România.Concursul se desfășoară pe baza votului românilor, pe site-ul https://destinatiaanului.ro Cornisa AquaPark&Sports&#160; Botosani este în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare p ..

Și cortul PSD de pe Pietonalul Transilvaniei a fost vandalizat

<p>Noaptea de duminică spre luni s-a soldat cu vandalizarea mai multor corturi de campanie a partidelor politice care au candidați în Botoșani. Atât cortul PNL, cât și cel al PSD de pe Pietonalul Transilvaniei a fost vandalizat. Social-democrații susțin că acest cort a fost distrus.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cătălin Silegeanu: O nouă șansă pentru oamenii fără adăpost, un început pentru însănătoșirea socială

<p>Străzile municipiului Botoșani devin casa tot mai multor oameni care, din diferite motive, pierd orice scop în viață. Este o realitate tristă cu care fiecare locuitor intră în contact, dar pe care cei mai mulți aleg să o ignore. Tragediile cerșetorilor înghețați de frig sau răpuși de boală sub cerul liber au produs reacții prea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cortul PNL de pe Pietonalul Transilvaniei a fost vandalizat. Liberalii au făcut reclamație

<p>Comunicat de presă: Un cort pentru strângerea de semnături, amplasat de PNL pe Pietonalul Transilvaniei a fost vandalizat în cursul nopții trecute. Ciudat, dintr-un număr de cinci corturi ampalsate de tot atâtea partide pe o suprafață de numai 100 mp, cortul PNL a fost singurul asupra căruia au fost aplicate represalii. Reprezentanții PNL Botoșani au [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cătălin Silegeanu și echipa AUR pentru Botoșani. 10 măsuri pentru stoparea risipei fondurilor publice, parteneriat cu antreprenorii, aducerea tinerilor acasă

<p>Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, candidatul AUR la Primăria municipiului Botoșani, și echipa pentru Consiliul Local propune un set de zece măsuri pentru dezvoltarea durabilă a urbei în următorii patru ani. Propunerile lui Cătălin Silegeanu & AUR Botoșani pentru municipiul Botoșani 1. Ne întoarcem tinerii acasă! Botoșănenii nu mai trebuie să își vadă copiii nevoiți [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Reușim să încălțăm 700 de copii? Campania ,,ÎNCALȚĂ UN COPIL DE PAȘTI ” 2024

<p>Știm că foarte multe persoane sunt prinse în campania electorală, că multe persoane sunt prinse în campania însămânțărilor de primăvară în agricultură, dar în jurul nostru sunt și copii care au nevoie de un ajutor, de o pereche de încălțăminte, de un ghiozdănel. La ce bun atâta zbucium din partea adulților dacă nu reușim să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Reușim să încălțăm 700 de copii? CAMPANIA ,,ÎNCALȚĂ UN COPIL DE PAȘTI ” 2024

<p>Am început să ne adunăm! Citeşte şi DACĂ ÎŢI PASĂ, share-uieşte! Numărul copiilor din această campanie a crescut la 700. Recunoscătoare voua, celor ce continuați să ajutați! Pentru mine este o perioadă altfel, în care îmi păstrez credința&#8230;. și dacă se va împlini și această campanie ”Campania încalță un copil de Paști 2024” și dupa [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

După ce Federovici a investit masiv în drumuri, Trufin vrea dezvoltare prin hub agroalimentar, școli de meserii, turism și energie verde

<p>Senatorul Lucian Trufin este candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, deținută în momentul de față de Doina Federovici. Dacă Federovici a investit masiv în infrastructura rutieră a județului, având cele mai bune drumuri județene din ultimii 35 de ani, Trufin propune botoșănenilor ca următorii 4 ani să fie ai dezvoltării economice [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O fabrică din Botoșani va livra patiserie și cofetărie pentru un grup de 8 hoteluri cu peste 3000 de camere

<p>Reușită spectaculoasă a unei firme din Botoșani! Aceasta a devenit furnizor de produse de patiserie și cofetărie pentru un grup hotelier de pe litoralul românesc în care sunt 8 hoteluri cu peste 3000 de camere. Este vorba despre fabrica de panificație-patiserie-cofetărie Casa Pâinii Botoșani. &#160; Omul de afaceri Florian Moruzi, fondatorul companiei Casa Pâinii, a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Graur și Flutur. ”Când te uiți în oglindă, vezi un om dificil sau simplu?” ”Când ai râs cu poftă ultima oară?” A fost profesor, ascultă Michael Jackson

<p>Îndrăgitul artist Gelu Graur și Cătălin Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani, au făcut un mini-interviu pe o bancă din Parcul ”Mihai Eminescu”. Gelu Graur a precizat din start că este o încercare de cunoaștere a omului Cătălin Flutur și nu a politicianului. ”Când te uiți în oglindă, vezi un om [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Silegeanu, atac la Flutur: ”Ar fi o mare dezamăgire să credem în schimbări peste noapte și să constatăm că vechile năravuri sunt tot acolo”

<p>Comunicat de presă Cătălin Silegeanu: Fostul primar al municipiului Botoșani încearcă să recâștige încrederea comunității, în prag de alegeri, îmbrăcând haina unui „prieten” al cetățenilor. Atitudinea ar fi fost cu totul admirabilă, dacă ar fi fost resimțită și în perioada mandatelor de ales sau în alte conjuncturi anterioare campaniei electorale. În perioada 2016-2020, deși ocupa [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..