Știri din Caras-Severinul in 7 zile

Ultimele titluri

Jos pălăria! Donaţie de 1.000 de cărţi pentru Biblioteca din Caransebeş

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Recent, Biblioteca Municipală „Mihail Halici” din Caransebeş a primit o donaţie impresionantă, ca urmare a unui gest pe care tot mai rar îl întâlnim în ultima vreme, când cărţile şi-au pierdut locul pe care ar trebui să îl ocupe în vieţile noastre. Directorul instituţiei caransebeşene de cultură, Mircea Moscovici, ne-a anunţat că a descoperit, recent, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Nu vă supărați, fraților!

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Simt nevoia să spun din capul locului că, până în urmă cu doar câteva ore, eram hotărât să scriu despre alt subiect decât cel de care am să mă ocup în continuare. Îmi stabilisem deja pe o foaie niște repere privind ordinea în care urma să-mi pun ideile pe hârtie, pe urmă câteva fraze care [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Fugarii vor plăti cheltuielile făcute de Stat cu repatrierea lor

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Împreună cu colegii din Camera Deputaților, am adoptat Proiectul de Lege care vine în completarea art. 16 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, conform căruia costurile aferente preluării fugarilor vor fi avute în vedere la stabilirea cheltuielilor judiciare. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, vizând limitarea fenomenului „fugarilor&#8217;” și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Caransebeşul, „insomnie” în Noaptea Europeană a Muzeelor

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, organizează sâmbătă, 18 mai, „Noaptea Muzeelor 2024”. Noutatea acestei ediții, cu numărul 20, este deschiderea, în paralel cu expozițiile de la sediul muzeului, a altor două expoziții, la Situl Arheologic Tibiscum din Jupa și de la Primăria Constantin Daicoviciu. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

La „Decebal“ se lucrează de zor

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Renovarea energetică din fonduri obţinute prin PNRR a Liceului Tehnologic „Decebal” din Caransebeş se derulează conform graficului convenit între municipalitate și constructor, ne-au informat recent reprezentanţii administraţiei locale. „Lucrările de renovare a Liceului Tehnologic Decebal, începute în urmă cu două luni, avansează în corpul clădirii unde nu se desfășoară în prezent activitate didactică. Constructorul a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first ..

Preţuri în Piaţa Gugulanilor

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În aceste zile, producătorii agricoli care îşi desfac marfa în Piaţa Gugulanilor din Caransebeş, una dintre cele mai atrăgătoare din judeţ, conform statisticilor, practică următoarele preţuri: brânză dulce – 20 lei/kg, smântână – 45-50 lei/kg, caş vacă – 30 lei/kg, urdă – 20-25 lei/kg, telemea de vacă – 30-35 lei/kg, brânză de oaie – 50-60 [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ploaia nu a umbrit Sărbătoarea Narciselor de la Zerveşti

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Primăria şi Consiliul Local Turnu Ruieni au organizat duminică, 12 mai, tradiţionala Sărbătoare a Narciselor de la Zervești, ajunsă la ediţia cu numărul 14. La serbarea câmpenească din Fâneaţa cu Narcise au evoluat artişti de renume, printre aceştia numărându-se Maria Hurduzeu, Anda Sabadoş şi Formaţia Exclusive Music, Petrică Miulescu Irimică, Alin Olan, Dani Olan şi [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi, la Maciova

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeş, ne-a informat că în satul aparţinător Maciova se va construi un Centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi. Conform edilului, investiţia se ridică la suma de 800.000 de euro, bani asiguraţi din fonduri europene. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în luna ianuarie, la Ministerul Muncii [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

CONVOCATOR

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Consiliul de Administraţie al S.C. Nord Gaşpar S.A. convoacă acţionarii S.C. Nord Gaşpar S.A., în ziua de 30.05.2024, ora 12.00, la sediul societăţii din Strada 1 Decembrie 1918 din Caransebeş, cu următoarea ordine de zi: 1. Aprobare bilanţ contabil pentru anul 2023; 2. Diverse. În situaţia în care, la data convocării, nu se va putea [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Nihil Sine Deo!

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Romeo Dunca și familia liberală din județul Caraş-Severin, martori și contributori la realizarea unei recunoașteri istorice și spirituale pentru suflarea românească din Caransebeș și județ, au fost prezenţi în Duminica Tomii la sărbătorirea Hramului Catedralei Episcopale. Istoricul evenimentului Miron Cristea, Primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, după întronizarea de la Bucureşti, s-a întors la Caransebeş [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on ..

PNL Caraş-Severin şi-a lansat candidaţii pentru alegerile din 9 iunie

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Lansarea candidaților liberali cărăşeni pentru alegerile din 9 iunie, eveniment desfăşurat recent la Reşiţa, reprezintă un proiect pentru Caraș-Severin, o demonstrație de construcție politică ce va guverna județul, au anunţat reprezentanţii PNL Caraş-Severin. „Personalități locale, tineri, femei, liberali care au dovedit deja că se poate, lideri politici cu toții, compun familia liberală care își asumă [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Data de 9 mai vine cu o triplă semnificație

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Astăzi sărbătorim 74 de ani de la momentul în care, în anul 1950, națiunile Europei au ajuns la concluzia că, prin punerea în comun a producției de cărbune și oțel, un eventual război între Franța și Germania, rivali istorici, „ar fi nu numai de neconceput, ci și imposibil din punct de vedere material”. Reunirea intereselor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

9 Mai, o zi cu triplă semnificaţie

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Pentru noi românii, data de 9 Mai reprezintă Ziua Independenței, când România a devenit stat independent; Ziua Victoriei, ce marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei. Efortul comun de veacuri al poporului român a culminat cu aderarea la U.E. și totodată cu deschiderea către noi posibilități de a ne afirma în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gugulania, tot fără buget. Se limpezesc, însă, apele…

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>După ce a mai fost respins în două rânduri, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Gugulania Land SRL a fost pus din nou pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Caransebeş din data de 29 aprilie. În şedinţele anterioare, unii consilieri au cerut în mod expres un raport [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Zile naţionale

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Ori de câte ori aud că s-a mai umflat tărâţa în vreo categorie de bugetari, mă apucă, aşa, nu ştiu cum să spun ca să nu jignesc prea tare, un sentiment de lehamite, să zicem. Când protestează, mă uit lung la televizor şi clatin din cap. Am depăşit demult faza în care scoteam limba la [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

La Zerveşti, narcisele se îmbracă de sărbătoare duminică

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Primăria şi Consiliul Local Turnu Ruieni îi invită pe toţi cei care vor să le fie „goşci” la tradiţionala Sărbătoare a Narciselor de la Zervești. Manifestarea va avea loc duminică, 12 mai, de la ora 12, în Fâneața cu Narcise. La sărbătoarea câmpenească vor fi invitaţi artişti de renume, printre aceştia numărându-se Anda Sabadoş şi [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dorian Armaş, campion şi vicecampion balcanic

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>La sfârşitul lunii trecute, la Complexul Iulius Town din Timişoara s-a desfăşurat Campionatul Balcanic de Culturism şi Fitness, competiţie la care au participat sportivi din 11 ţări. La acest concurs de înalt nivel, după cum a apreciat preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, caransebeşeanul Dorian Armaş, legitimat la CS Gladiator GYM Craiova, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Caransebeşul va avea sediu pentru permise auto şi înmatriculări

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Cetăţenii din municipiul Caransebeş, oraşele Oţelu Roşu, Băile Herculane şi comunele limitrofe nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Reşiţa pentru preschimbarea permisului de conducere sau înmatricularea unui vehicul. Începând cu data de 13 mai, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Caraş-Severin va avea un sediu secundar [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Preţuri în Piaţa Gugulanilor

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În aceste zile, producătorii agricoli care îşi desfac marfa în Piaţa Gugulanilor din Caransebeş, una dintre cele mai atrăgătoare din judeţ, conform statisticilor, practică următoarele preţuri: brânză dulce – 20 lei/kg, smântână – 45-50 lei/kg, caş vacă – 30 lei/kg, urdă – 20-25 lei/kg, telemea de vacă – 30-35 lei/kg, brânză de oaie – 50-60 [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Fabian Turnea, bronz la Olimpiada Naţională de Informatică

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În ultima decadă a lunii aprilie, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare Bucureşti a avut loc Faza Naţională a Olimpiadei de Informatică, la care au participat peste 400 de elevi din toată ţara. La această competiţie, Fabian Turnea, elev în clasa a X-a A – Matematică-Informatică, intensiv Informatică, de la Colegiul Naţional „Traian Doda” din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..